ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΠΟΥ «ΚΥΛΑΕΙ» ΣΕ ΔΥΟ ΡΟΔΕΣ

Πατήρ, υιός και… σούζα

ΠΑΤΕΡΑΣ ΚΑΙ ΓΙΟΣ ΤΡΕΧΟΥΝ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΓΩΝΕΣ ΜΟΤΟ ΚΡΟΣ

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2012 22:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:55
Του Κ. Γκιάστα
Θυμάστε κάτι μαγνητάκια στα οποία οι γονείς τοποθετούσαν μια φωτογραφία των παιδιών τους και έγραφαν «Μπαμπά, μην τρέχεις». Ε, υπάρχει ένας γονιός που σίγουρα το δικό του μαγνητάκι έγραφε «Μπαμπά… να τρέχεις» και φυσικά ο γιος που ήταν στη φωτογραφία ακολούθησε τα χνάρια του πατέρα του.
Αυτός ο πατέρας είναι ο Κώστας Δοξαράς και ο γιός ο Βαγγέλης Δοξαράς. Ο ένας είναι 45 χρονών και ο άλλος 16. Μπορεί να τους χωρίζουν σχεδόν 30 χρόνια τους ενώνουν όμως πολλά περισσότερα. Όπως το γεγονός πως τρέχουν μαζί σε αγώνες Μότο Κρος κάθε Σαββατοκύριακο.
Ο Κώστας Δοξαράς ξεκίνησε στα 20 του χρόνια με μια εντούρο 125 κυβικών εκατοστών. Κάποια στιγμή είχε ένα ατύχημα και την άφησε την ενασχόλησή του. Όμως το 2007 επανήλθε και τα πάει περίφημα. Μάλιστα πέρυσι βγήκε 3ος στην κατηγορία Open. Αυτή την περίοδο είναι με ένα KTM 125 cc Sixdays.
Αυτά έβλεπε και ο γιος του Κώστας και ασχολήθηκε μόλις από τα 9 του χρόνια. Βέβαια νωρίτερα είχε ξεκινήσει με τα ποδήλατα με τα οποία συνεχίζει ακόμα και σήμερα ως μέλος του ΠΓΣ Λάρισας. Στις μηχανές καβαλάει ένα ΚΤΜ 250 κυβικών εκατοστών και πέρυσι πήρε τη δεύτερη θέση. Φέτος όμως στην κατηγορία Junior είναι πρώτος.
Πώς όμως είναι η σχέση τους μέσα στους αγώνες;
«Φυσιολογική, όπως είναι όλων των αθλητών» μας απαντάει ο πατέρας και συνεχίζει «τον προσέχω βέβαια και προσπαθώ να του πω πώς να τα πάει ακόμα καλύτερα σε κάποια δύσκολα σημεία» και αναφερόμενος στους κινδύνους είπε «η προφύλαξη είναι το κυριότερο από όλα τα ζητήματα. Αυτό του συμβουλεύω πάντα και αυτό έχει σημασία. Χρειάζεται διαρκή εκπαίδευση από νεαρή ηλικία και όλα θα πάρουν το δρόμο τους με ασφάλεια».
Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός έχει μικρή, σχεδόν ανύπαρκτη παρουσία στη χώρα μας, σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρώπης κι ακόμη περισσότερο τις ΗΠΑ. Είναι χαρακτηριστικό πως διαβάζοντας σχετικά δημοσιεύματα ενημερωθήκαμε πως ο σημαντικότερος υποστηρικτής του διάσημου αναβάτη του Freestyle MX Travis Pastrana δεν ήταν άλλος από την ίδια του τη μητέρα. Βρισκόταν μόλις στην εφηβεία όταν εκτελούσε πρωτοποριακές φιγούρες που έκοβαν την ανάσα των θεατών.
Το φαινόμενο κατά το οποίο οι γονείς θα κατευθύνουν το παιδί τους σ’ αυτό το σπορ σπανίζει, πόσο μάλλον να είναι υπομονετικοί και ήρεμοι ώστε να το απολαμβάνουν κι οι ίδιοι μαζί με το παιδί τους. Ιδίως όταν πρόκειται να διαθέσουν τον, πλέον πολύτιμο για τον καθένα, χρόνο του Σαββατοκύριακου.
Πράγματι, είναι πολύ μικρό, σχεδόν αμελητέο το ποσοστό των γονέων που θα ωθήσουν τα παιδιά τους στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και αυτό γιατί δεν υπήρξε ποτέ ίσως η ανάλογη κουλτούρα σχετικά με αυτόν.
Ο Κώστας και Βαγγέλης Δοξαράς είναι μέλη της Μοτοκίνησης Λάρισας και μετέχουν στα πρωταθλήματα Scramble που αρχικά έχουν περιφερειακή μορφή και στο τέλος γίνεται ο πανελλήνιος αγώνας. Αυτή τη στιγμή η Μοτοκίνηση Λάρισας αριθμεί 48 μέλη και 36 ενεργούς αθλητές.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass