ΜΕ ΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ Φ.Α. ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ

Η Λάρισα «σημείο» αθλητικής αποκέντρωσης

* ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 1983 * Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ: «ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ»

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2012 2:17 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:53
Του Κ. Γκιάστα
Η Λάρισα ποδοσφαιρικά κατάφερε να κατακτήσει το πρωτάθλημα Ελλάδας το 1988 και να γίνει η πρώτη επαρχιακή πόλη που πετύχαινε κάτι τέτοιο. Μπασκετικά ήταν επίσης η πρώτη πόλη που κατάφερε να έχει ταυτόχρονα δύο ομάδες στην Α1 Εθνική. Εδώ και μερικές ημέρες όμως έγινε και πρώτη σε έναν άλλο τομέα. Σε αυτόν του Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Αυτό το συνέδριο γίνεται από τη στιγμή που ιδρύθηκε η ΠΕΠΦΑ στην Αττική. Για πρώτη φορά όμως φέτος θα πραγματοποιηθεί εκτός Αττικής και τη διοργάνωση ανέλαβε η Λάρισα.
Χθες μάλιστα στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε συνέντευξη Τύπου για το 14ο Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (27, 28 και 29 Ιανουαρίου).
Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος της ΕΠΣ Λάρισας, κ. Ζ. Γρηγορίου, ο αντιδήμαρχος Λαρισαίων κ. Σπύρος Μπαρμπούτης, ως εκπρόσωπος του δημάρχου και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Π.Ε.Π.Φ.Α.) κ. Δημ. Γρηγοριάδης μίλησαν για όλα τα θέματα και τόνισαν τη σπουδαιότητα αυτής της διοργάνωσης.
Οι Ολυμπιονίκες μας Βούλα Πατουλίδου και Στέλιος Μιγιάκης, η Παγκόσμια Πρωταθήτρια Κατερίνα Βόγγολη και ο γνωστός μουσικοσυνθέτης Μίμης Πλέσσας συγκαταλέγονται μεταξύ των προσωπικοτήτων που θα τιμηθούν στην Τελετή Έναρξης του συνεδρίου και θα προσδώσουν ιδιαίτερη λάμψη στην εκδήλωση της Παρασκευής.
Το συνέδριο διοργανώνεται από την Π.Ε.Π.Φ.Α, υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας και του Δήμου Λαρισαίων, σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, τον Ιατρικό Σύλλογο Λάρισας, το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων και τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου με θέμα «Η επόμενη ημέρα για τη Φυσική Αγωγή, τον Σχολικό και τον Αγωνιστικό Αθλητισμό».
Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στο Αμφιθέατρο του 4ου Δημοτικού Σχολείου, στην αίθουσα του θεάτρου ΟΥΗΛ και το Κλειστό Γυμναστήριο του 1ου Γυμνασίου. Αρχικά μίλησε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός που τόνισε: «Με ιδιαίτερη χαρά υποδεχόμαστε στη Λάρισα το Πανελλήνιο Συνέδριο Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού. Ως Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνουμε βαρύτητα σε τέτοιου είδους δράσεις που συνδυάζουν τον αθλητισμό με τον πολιτισμό και παράλληλα ενισχύουν τον Συνεδριακό Τουρισμό –κάτι που μας ενδιαφέρει πάρα πολύ - στην περιοχή μας. Επίσης, θεωρούμε το συνέδριο ιδιαίτερα σημαντικό, δεδομένου ότι επιστήμονες από τον χώρο του αθλητισμού θα ανταλλάξουν απόψεις για τις πιο πρόσφατες εξελίξεις στον χώρο της αθλητικής επιστήμης. Βεβαίως, το Συνέδριο διεξάγεται σε μία κρίσιμη περίοδο για τη χώρα συνολικά αλλά και για τον ίδιο τον τομέα του αθλητισμού, που αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αυξημένα προβλήματα. Καλωσορίζουμε στη Λάρισα τους σύνεδρους και ελπίζουμε ότι μέσα από τις εργασίες του θα προκύψουν κρίσιμα συμπεράσματα που θα μπορέσουν να βοηθήσουν την επιστήμη και τον αθλητισμό».
Από την πλευρά της η αντιπεριφερειάρχης κ. Ρένα Καραλαριώτου ανέφερε: «Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τη Λάρισα η φιλοξενία του 14ο Πανελλήνιου Συνεδρίου Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού, που φέτος πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Είναι μία εξαιρετικά σημαντική διοργάνωση και θα πρέπει να γίνει ιδιαίτερη μνεία στο γεγονός ότι φέτος είναι η πρώτη φορά, από το 1983 που διεξάγεται το Πανελλήνιο Συνέδριο, που πραγματοποιείται σε πόλη εκτός Αθηνών. Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, που θα διαρκέσουν οι εργασίες του Πανελλήνιου Συνεδρίου, η πόλη μας θα βρεθεί στο επίκεντρο των αθλητικών επιστημονικών εξελίξεων, αφού καταξιωμένοι εισηγητές θα καταθέσουν τα αποτελέσματα των ερευνών τους, τις ιδέες και τις προτάσεις τους για τη φυσική αγωγή, την προπονητική, την υγεία και τον αθλητισμό γενικότερα. Η Αντιπεριφέρεια Λάρισας στέκεται αρωγός σε τέτοιου είδους εκδηλώσεις που προάγουν τόσο το πνεύμα του αθλητικού ιδεώδους, όσο και τον πολιτισμό μας και ταυτόχρονα προβάλλουν τη Λάρισα και την περιοχή μας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και φέρνουν νέους επισκέπτες. Προς αυτή την κατεύθυνση καλούμε τους ενδιαφερόμενους να παρακολουθήσουν τα πολύ εξειδικευμένα όσο κι ενδιαφέροντα θέματα του συνεδρίου».
Ο αντιπεριφερειάρχης κ. Ζ. Γρηγορίου ως πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας (Ε.Π.Σ.) υπογράμμισε: «Είμαστε κοντά σε οποιαδήποτε αξιόλογη προσπάθεια καταβάλλεται στον τομέα του αθλητισμού και καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν και να αγκαλιάζουν παρόμοιες δράσεις».
Ο αντιδήμαρχος κ. Μπαρμπούτης ανέφερε από την πλευρά του: «Το συνέδριο θα αποτελέσει έναν ακόμη κρίκο στα αθλητικά δρώμενα της πόλης. Παράλληλα, θα αποτελέσει αφετηρία για γνώση και προβληματισμό πάνω σε θέματα αθλητισμού, δεδομένου ότι πραγματοποιείται σε μία δύσκολη συγκυρία, όπου κυριαρχούν τόσο η οικονομική κρίση όσο και τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει γενικότερα ο αθλητισμός».
Ο πρόεδρος της Π.Ε.Π.Φ.Α. κ. Δημ. Γρηγοριάδης ευχαρίστησε τους φορείς της πόλης που αγκάλιασαν και στήριξαν την απόφαση της Ένωσης να πραγματοποιήσει στην πόλη μας το συνέδριο, ενώ αναφερόμενος στο θέμα του Συνεδρίου, ανέφερε συγκεκριμένα: «Ο τίτλος του συνεδρίου είναι ιδιαίτερα επίκαιρος. Μιλάμε για την επόμενη ημέρα στη φυσική αγωγή, τον σχολικό και τον αγωνιστικό αθλητισμό, διότι το παρών όλοι το βιώνουμε και το γνωρίζουμε. Προσδοκούμε λοιπόν, μέσα από τις εισηγήσεις να αναδείξουμε την επόμενη ημέρα του αθλητισμού, που προσδοκούμε να είναι καλύτερη. Σε μια εποχή που η Ελλάδα βάλλεται πανταχόθεν, έχοντας γίνει σημείο αρνητικής αναφοράς και παράδειγμα προς αποφυγή, εμείς θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε την «άλλη» Ελλάδα. Της προσπάθειας, της περηφάνιας και της αποτελεσματικότητας. Την Ελλάδα που ξέρει να παλεύει, να αντιστέκεται και να νικά…Είμαι πεπεισμένος ότι το εγχείρημά μας στη Λάρισα θα στεφθεί από επιτυχία. Και αυτό θα είναι καλό τόσο για την αθλητική επιστήμη, όσο και για τους αθλητικούς επιστήμονες».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass