ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΩΤΕΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ ΜΕ 1-0

«Πράσινο» το λαρισινό…ντέρμπι

*«ΧΡΥΣΟΣ» ΣΚΟΡΕΡ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΝΟΥΣΗΣ ΣΤΟ 36΄ * ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΟΥ ΠΙΤΚΑ ΣΤΟ 58΄

Δημοσίευση: 21 Ιαν 2012 22:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:52
 Των Χρήστου Αρχοντούλη, Νίκου Ρουμπή
Φωτ. Βασίλης Ντάμπλης
Ένα λάθος του έμπειρου τερματοφύλακα Πέτρου Καραναστάση έκρινε τη μοίρα του λαρισινού ντέρμπι της Football League 2 στον Τύρναβο, που βρήκε μεγάλο νικητή τον Οικονόμο Τσαριτσάνης, με σκορ 0-1. Οι φιλοξενούμενοι απέδωσαν καλύτερο ποδόσφαιρο, εκμεταλλεύτηκαν το άγχος των παιχτών του Μιχάλη Ζιώγα και δίκαια έφτασαν στην επικράτηση. Ο Τύρναβος, με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά της επανάληψης, δεν κατάφερε να απειλήσει την ομάδα της Τσαριτσάνης, η οποία δημιούργησε περισσότερες ευκαιρίες και διαχειρίσθηκε όπως έπρεπε το γκολ του Κώστα Μπανούση στο 36’ όταν πήρε το προβάδισμα, το οποίο και διατήρησε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα. Με αυτή τη νίκη ο Οικονόμος προσπέρασε τον Τύρναβο στη βαθμολογία της Football League 2. Οι γηπεδούχοι υπέστησαν τη δεύτερη συνεχόμενη ήττα τους και ασφαλώς υπάρχει προβληματισμός, καθώς με αυτές τις απώλειες η τυρναβίτικη ομάδα απομακρύνεται από τις δυο ουσιαστικά προνομιούχες πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, στον βόρειο όμιλο της κατηγορίας.
ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ
Ο Τύρναβος ξεκίνησε με σύστημα 4-2-3-1 με τερματοφύλακα τον Καραναστάση, δεξιά στην άμυνα ο Κ. Σκούπρας, αριστερά ο Ιακωβάκης, κεντρικό αμυντικό δίδυμο ο Γεωργαντζιάς με τον Τσορμπατζίδη, Αντωνόπουλος με τον Μάγγο ήταν τα αμυντικά χαφ, μπροστά τους αριστερά ο Σουλίδης, στο κέντρο ο Τσούκαλος και δεξιά ο Κουβελάς και μοναδικός προωθημένος ο Τζέκος. Ο Οικονόμος παρατάχθηκε με 4-3-3, τερματοφύλακας ο Πίτκας, Οικονόμου και Τσιανάκας στο κέντρο της άμυνας, αριστερά ο Πούτας, δεξιά ο Καραγιάννης, στο κέντρο οι Μπαλής, Λεβνάιτς και Νικούλης και στην επίθεση Παπαϊωάννου αριστερά, Μπανούσης στο κέντρο και δεξιά ο Καράμπελας.
Πιο δυνατά μπήκε στον αγώνα ο Οικονόμος Τσαριτσάνης δείχνοντας από την αρχή ότι θα παίξει για τη νίκη. Οι παίχτες του Τυρνάβου δεν είχαν καλή κυκλοφορία, έδειχναν αγχωμένοι και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να φτάνουν εύκολα στην περιοχή του Καραναστάση. Η φάση που έκρινε το ματς έγινε στο 36’, όταν ο τερματοφύλακας των γηπεδούχων αν και ήταν ανενόχλητος, στην προσπάθειά του να απομακρύνει την μπάλα δεν υπολόγισε σωστά και έδωσε ασίστ στον Μπανούση ο οποίος στόπαρε την μπάλα και με ψύχραιμο πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 0-1 για την Τσαριτσάνη. Αμέσως ο Μιχάλης Ζιώγας προσπάθησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του αποσύροντας τον στόπερ Γεωργαντζιά και αντικαθιστώντας τον με τον επιθετικογενή Λάππα, δίχως όμως αποτέλεσμα. Στην επανάληψη, ο Τύρναβος προσπάθησε να αντιδράσει, έχασε μια μεγάλη ευκαρία με τον Τζέκο στο 58’ ο οποίος δεν κατάφερε να νικήσει στο τετ-α-τετ τον Πίτκα, αλλά δεν κατάφερε να απειλήσει στη συνέχεια. Ο Οικονόμος είχε τον έλεγχο του αγώνα και έβγαινε με αξιώσεις στην αντεπίθεση, δεν κατάφερε όμως να πετύχει και δεύτερο γκολ. Σε γενικές γραμμές, οι φιλοξενούμενοι άξιζαν τη νίκη, δεν δυσκολεύτηκαν να κρατήσουν το 0-1 και γνώρισαν την αποθέωση από τους οπαδούς της Τσαριτσάνης που ακολούθησαν την ομάδα σε αυτό το εκτός έδρας ματς, που ήταν παράλληλα και γειτονικό ντέρμπι.
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
7’ Φάουλ του Καραγιάννη από τα δεξιά κεφαλιά από τον Τσιανάκα απομάκρυνε με γροθιές ο Καραναστάσης την μπάλα.
8’ Μακρινό σουτ του Νικούλη προσπάθησε να αιφνιδιάσει τον Καραναστάση ο οποίος έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.
8’ Μετά το κόρνερ του Καράμπελα ο Παπαϊωάννου πήγε να εκμεταλλευτεί αναστάτωση στην άμυνα του Τυρνάβου, αλλά το σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή πέρασε άουτ.
17’ Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ιακωβάκη, ο Πίτκας έχοντας πολλά σώματα μπροστά του κατάφερε να διώξει σε κόρνερ
36’ Λάθος του Καραναστάση, το οποίο εκμεταλλεύθηκε ο Κώστας Μπανούσης και πέτυχε το 0-1.
44’ Κόρνερ από τον Σουλίδη ο Τσούκαλος πάσαρε στον Τσορμπατζίδη ο οποίος έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή
46’ Δυνατό σουτ από μακριά από τον Τσούκαλο η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Οικονόμου.
47’ Σέντρα του Σουλίδη από αριστερά, σουτ του Κράββαρη μπλόκαρε ο Πίτκας
53’ Σέντρα του Κουλτσάκη, κεφαλιά του Παπαϊωάννου από κοντά μπλόκαρε εύκολα ο Καραναστάσης.
58’ Όμορφη μπαλιά του Κράββαρη στον Τζέκο ο οποίος νικήθηκε στο τετ-α-τετ από τον Πίτκα χάνοντας μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει
60’ Μετά από φάση διαρκείας ο Μπανούσης σέντραρε από αριστερά στον Παπαϊωάννου ο οποίος με κοντινή προβολή έστειλε την μπάλα λίγο άουτ
66’ Ο Μπανούσης κέρδισε την κεφαλιά, ο Παπαϊωάννου πήγε να εκμεταλλευτεί το μπέρδεμα των αμυντικών του Τυρνάβου αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε πολλά μέτρα άουτ.
73’ Ο Παλάσκας έστρωσε την μπάλα για τον Νικούλη ο οποίος μέσα από τη μεγάλη περιοχή δεν κατάφερε να κλειδώσει τη νίκη για τον Οικονόμο
84’ Σουτ του Διβανέ από τα αριστερά η μπάλα όμως κατέληξε άουτ
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Ο διαιτητής κ. Πουλημάς Νικόλαος (Κέρκυρας) προσπάθησε να είναι ακριβοδίκαιος και πιστεύουμε ότι κατάφερε να διευθύνει με επιτυχία το ντέρμπι.
Καλοί και οι δυο συνεργάτες του κ. Μπαλής Χάρισον Τζον (Κέρκυρας), Κωνσταντίνου Ηλίας (Πρέβεζας), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Κρητικός Δημήτριος (Θεσσαλίας)
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν από τον Τύρναβο οι Μάγγος (71’), Σουλίδης (87’), ενώ από τον Οικονόμο οι Μπανούσης (19’), Νικούλης (53’), Μπαλής (64΄), Οικονόμου (88΄), Λεβνάιτς (90’),
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τον Οικονόμο ξεχώρισε ολόκληρη η εμπροσθοφυλακή του και κυρίως οι Μπανούσης, Νικούλης, ενώ εξαιρετικό παιχνίδι έκαναν και ο Λεβνάιτς με τον Τσιανάκα, που ήταν αλάνθαστος στον χώρο της άμυνας. Από τους γηπεδούχους προσπάθησαν φιλότιμα οι Κ. Σκούπρας και Αντωνόπουλος.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Γεωργαντζιάς (41’ Λάππας ), Μάγγος, Κουβελάς (46’ Κράββαρης), Τσορμπατζίδης, Τζέκος, Ιακωβάκης, Τσούκαλος (66’ Διβανές), Σκούπρας Κ., Σουλίδης, Αντωνόπουλος
ΟΙΚΟΝΟΜΟΣ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ (Γιώργος Καλτέκης): Πίτκας, Πούτας, Οικονόμου, Μπανούσης, Νικούλης (87’Φλώρος), Μπαλής (64’ Παλάσκας), Παπαϊωάννου, Καράμπελας (46’ Κουλτσάκης), Καραγιάννης, Τσιανάκας, Λεβνάιτς.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Παρά το τσουχτερό κρύο που επικρατούσε, περίπου 1.500 φίλαθλοι βρέθηκαν στο δημοτικό στάδιο του Τυρνάβου.
*Τον αγώνα παρακολούθησε ο δήμαρχος Τυρνάβου Νίκος Μαλάκος. Στην κερκίδα εθεάθησαν επίσης οι πρώην διοικητικοί της ερασιτεχνικής ΑΕΛ Ηλίας Φασούλας και Ζήσης Χελιδόνης, οι προπονητές Κώστας Κολομητρούσης, Μάκης Αλεξούδης, Αχιλλέας Μαστοροδήμος, Χρήστος Γραβάνης, Γιάννης Μιχαλές, Χρήστος Τασιούλης, Γιώργος Καμάκας, Χρήστος Καπελιάνης, Θανάσης Τσώτσος και Άρης Πατσής.
Επίσης το «παρών» έδωσαν και οι ενωσιακοί προπονητές Τάσος Μπεριτζάς και Ηλίας Σελιώνης καθώς και ο πρόεδρος του Αμπελωνιακού Θανάσης Κουτσούκης
*Μαζί παρακολούθησαν το ντέρμπι οι ποδοσφαιριστές Βρασίδας Κοντοθανάσης, Κώστας Μάγγος, Αλέξης Κακαζούκης και Κώστας Τσώτσος (προπονητής στην ερασιτεχνική ΑΕΛ) ενώ παρευρέθησαν και πολλοί άλλοι ποδοσφαιριστές ομάδων, μεταξύ των οποίων ο Ηρακλής Κλάζογλου της Αναγέννησης Καρδίτσας και ο Γιάννης Λάζος της Δόξας Αργυροπουλίου.
*Αρχηγοί των δύο ομάδων ήταν ο Πέτρος Καραναστάσης για τον Τύρναβο 2005 και ο Αλέξης Νικούλης για τον Οικονόμο Τσαριτσάνης.
*Παρατηρητής αγώνα ήταν ο Βασίλης Ζηνέλης από τον Βόλο
*Το ντέρμπι παρακολούθησαν και οι δημοτικοί σύμβουλοι Λάρισας Χρήστος Κέλλας και Βάιος Κυριτσάκας, όπως επίσης ο πρόεδρος της Ε/Δ ΕΠΣΛ Βασίλης Νταβαρούκας, με το μέλος αυτής Στέλιος Νίτσας.
*Στη δεξιά πλευρά της κερκίδας του γηπέδου τοποθετήθηκαν οι φίλαθλοι του Οικονόμου Τσαριτσάνης
*Παρών στο γήπεδο του Τυρνάβου ο πρώην πρόεδρος της κυπελλούχου ΑΕΛ Κώστας Σαμαράς, όπως επίσης ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής των «βυσσινί» Γιάννης Βαλαώρας που στο ημίχρονο είχε εγκάρδια χειραψία με το γνωστό διαιτητή της Σούπερ Λίγκα Τάσο Κάκο.
*Μαζί με τον Τάσο Κάκο που θα διευθύνει τον σημερινό αγώνα στο Καυταντζόγλειο ανάμεσα στη Δράμα και τον Άρη, ήταν ο 4ος διαιτητής κ. Ντίτσιος και παρέα τους ο γνωστός Λαρισαίος ρέφερι, Θανάσης Δρυστέλλας.
*Στο γήπεδο όπου δεσπόζει η προτομή του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή Γιώργου Μητσιμπόνα, αγωνίσθηκαν δυο αγαπημένες του ομάδες, ο Τύρναβος που ήταν ο τελευταίος σταθμός της καριέρας του και ο Οικονόμος, ομάδα της γενέτειράς του.
*Μερίδα φιλάθλων του Τυρνάβου αποδοκίμασαν στο τέλος τον τεχνικό Μιχάλη Ζιώγα. Οι ήττες δυστυχώς φέρνουν και γκρίνια…
*Ο Μπανούσης σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και με τα γκολ που πέτυχε κόντρα στον Οδυσσέα Αναγέννησης και χθες στον Τύρναβο, χάρισε έξι βαθμούς στην ομάδα του.
ΕΞΤΡΑ ΠΡΙΜ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Μετά τον αγώνα πήγε στα αποδυτήρια ο νέος πρόεδρος της ΠΑΕ Οικονόμος Τσαριτσάνης Γιάννης Μπέης και αφού συνεχάρη τους παίκτες του για το νικηφόρο αποτέλεσμα έδωσε στους αρχηγούς έξτρα πριμ, για να το μοιρασθούν με τους συμπαίκτες τους.
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ
Μετά το παιχνίδι οι προπονητές των δυο ομάδων, έκαναν τις παρακάτω δηλώσεις:
ΜΙΧΑΛΗΣ ΖΙΩΓΑΣ (Τύρναβος): «Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον αντίπαλο. Εμάς πληγώθηκε ο εγωισμός μας, η εμφάνιση δεν ήταν ανάλογη των προσδοκιών του κόσμου μας και σε αυτά τα οποία είχαμε δείξει μέχρι τώρα.
Δυστυχώς από ένα λάθος χάσαμε το παιχνίδι, έτσι είναι η ζωή, όμως, κοιτάμε την επόμενη μέρα, κοιτάμε μπροστά και θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη μας και να γίνουμε καλύτεροι». 
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΛΤΕΚΗΣ (Οικονόμος): «Κατ’ αρχάς θέλω να συγχαρώ τον κόσμο της Τσαριτσάνης που ήρθε στο γήπεδο και πιστεύω ότι βοήθησε σημαντικά την ομάδα και τους παίκτες, που κατέθεσαν ψυχή, για να κερδίσουν το γειτονικό αυτό ντέρμπι.
Το παιχνίδι εκεί θα πήγαινε και θα κρινόταν στο γκολ, παρότι εμείς είχαμε κάποιες κλασικές ευκαιρίες για να το τελειώσουμε νωρίτερα και να μην παίξουμε τα τελευταία λεπτά με άγχος.
Ήταν μια νίκη τονωτική για μας, όχι νίκη γοήτρου και βγάλαμε συμπεράσματα ουσιαστικά και βαθμολογικά, από αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα.
Θέλω να ευχαριστήσω για τη φιλοξενία τον Τύρναβο, πιστεύω ότι ήμασταν πάρα πολύ πειθαρχημένοι στο γήπεδο και ρόλο έπαιξε το τακτικό μέρος του παιχνιδιού και εκεί νομίζω ότι υπερισχύσαμε σε κάποια σημεία».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass