ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑ ΖΑΧΟΥ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΚΗ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ

Μια 17χρονη Λαρισαία στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου

* «ΕΙΜΑΙ ΠΕΡΗΦΑΝΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΩ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ» ΔΗΛΩΣΕ ΣΤΗΝ «Ε» ΧΘΕΣ ΒΡΑΔΥ * ΤΙ ΑΝΕΦΕΡΕ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

Δημοσίευση: 18 Ιαν 2012 1:47 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:51
Του Κ. Γκιάστα
Μια 17χρονη αθλήτρια από τη Λάρισα εδώ και έναν χρόνο έχει αφήσει τα πάντα και μένει μόνη της στην Αθήνα, κυνηγώντας το όνειρό της που είναι η διάκριση μέσα από τη ρυθμική γυμναστική. Τελικά άξιζε τον κόπο, καθώς από χθες το βράδυ η Λαρισαία αθλήτρια, Βασιλεία Ζάχου κέρδισε ως μέλος της Εθνικής Ομάδας Ανσάμπλ τη συμμετοχή της στην Ολυμπιάδα του Λονδίνου που θα γίνει φέτος το καλοκαίρι.
Είναι η πρώτη αθλήτρια στην ιστορία του λαρισινού αθλητισμού που σημειώνει τέτοια μεγάλη επιτυχία στη ρυθμική γυμναστική και αναμφισβήτητα ανοίγει νέους ορίζοντες στον τομέα αυτό.
Ξεκίνησε από τα 5 της χρόνια ως αθλήτρια της Γ.Ε.Λ., ενώ παλιότερα σε ατομικό επίπεδο κατάφερε να διακριθεί σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Από προχθές μαζί με τις Σταυρούλα Σαμαρά, Μαριάνθη Ζαφειρίου, Ελένη Δόικα και Αλεξία Κυριαζή στις 5 μπάλες πήραν την 4η θέση μεταξύ των οκτώ ομάδων που διεκδικούν τα πέντε ολυμπιακά εισιτήρια και χθες (με την Εύη Λουκάγκου στη θέση της Κυριαζή), παρουσίασαν με επιτυχία τα προγράμματά τους στις 3 κορδέλες/ 2 στεφάνια, ώστε και προέκυψε η τέταρτη θέση που τους έδωσε την πρόκριση.
Οι αγώνες ολοκληρώθηκαν χθες το βράδυ στο ίδιο γήπεδο που θα γίνουν και οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Αμέσως μετά τη λήξη και την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων η «Ε» επικοινώνησε με την 17χρονη (γεννημένη στις 27 Απριλίου του 1994) Λαρισαία η οποία αρχικά εξέφρασε τα συναισθήματά της με τον εξής τρόπο:
«Ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω. Είναι κάτι το μοναδικό, κάτι το ανεπανάληπτο. Ζω ένα όνειρο και νιώθω τόσο όμορφα, σας το λέω ειλικρινά, ακόμα δεν μπορούμε ούτε εγώ, ούτε οι συναθλήτριές μου να το πιστέψουμε. Όσο περνάει η ώρα τόσο θα συνειδητοποιούμε αυτό που πετύχαμε».
- Είναι η πρώτη φορά που μια Λαρισαία θα βρεθεί με τέτοιου είδους άθλημα στην Ολυμπιάδα. Πιστεύω πως το γνωρίζεις...
* Ναι το γνωρίζω και ελπίζω αυτό να φέρει και νέα κορίτσια στο συγκεκριμένο άθλημα στην πόλη μας. Είμαι περήφανη που θα εκπροσωπήσω την πόλη μου στην Ολυμπιάδα και να σας πω πως μου λείπει πολύ γιατί έχω κλείσει έναν χρόνο στην Αθήνα μόνη μου για τις προπονήσεις και το σκοπό αυτό.
- Έχεις θυσιάσει πολλά πράγματα για την επιτυχία αυτή;
* Είμαι μόνη μου μακριά από την πόλη μου και την οικογένειά μου. Πάω στην Γ’ Λυκείου και φυσικά σε όλες τις προπονήσεις. Μου λείπουν τόσα πράγματα αλλά να που ήρθε η δικαίωση.
- Αν μιλήσουμε για στόχους;
* Ό,τι καλύτερο στην Ολυμπιάδα. Πρώτα να ευχαριστηθώ τη συμμετοχή μου και μετά ότι καλύτερο. Όσο πιο ψηλά γίνεται.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ
Λίγο αργότερα μίλησε στην «Ε» και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας της Ρυθμικής Γυμναστικής που τόνισε τα εξής: «Παρά τις δύσκολες συνθήκες που περνάμε σαν Έλληνες, ήρθε και μια σημαντική χαρά για όλους εμάς. Τα κορίτσια έμειναν προσηλωμένα στον στόχο μας και με σωστή προετοιμασία τα κατάφεραν. Ζούμε σπουδαίες στιγμές όλοι μας εδώ στο Λονδίνο» και συνέχισε: «Πολλές θυσίες αθλητών, γονιών και προπονητών είναι το μυστικό. Από κει και πέρα ο πρώτος στόχος επιτεύχθηκε και ελπίζουμε να τα πάμε όσο καλύτερα στους Ολυμπιακούς Αγώνες».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Γυμναστικής Ένωσης Λάρισας, Γιώργος Βαϊόπουλος ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για το σύλλογο της Γ.Ε.Λ. και αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στη Βασιλεία Ζάχου για αυτή τη διάκριση. Μας έκανε και συνεχίζει να μας κάνει περήφανους».
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ
Η Βασιλεία Ζάχου θα βρίσκεται στη Λάρισα την Παρασκευή το απόγευμα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, το Σάββατο το πρωί θα επισκεφτεί τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass