ΜΙΑ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ

Ανάλυσε το... ποδόσφαιρο

ΔΟΠΑΕΛ, ΕΠΣΛ ΚΑΙ ΣΠΠΛ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΡΙΑ ΤΗ ΔΩΡΑ ΤΖΑΤΖΑΚΗ ΘΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΟΥΝ ΤΗ ΣΧΕΣΗ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΩΝ - ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ - ΓΟΝΙΩΝ

Δημοσίευση: 13 Ιαν 2012 2:06 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:49
Του Κ. Γκιάστα
Σε μια πρωτοποριακή κίνηση θα προχωρήσουν αύριο Σάββατο οι άνθρωποι του αθλητισμού της πόλης και συγκεκριμένα του ποδοσφαίρου. Ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Επιστημών, η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Λάρισας και ο Σύνδεσμος Προπονητών νομού Λάρισας διοργανώνουν στο Πνευματικό Κέντρο «Χατζηγιάννειο», στις 19.30, μια εκδήλωση για την σχέση αθλητών - γονιών και προπονητών.
Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η κ. Δώρα Τζατζάκη που είναι απόφοιτος των ΤΕΦΑΑ Δημοκρίτειου Θράκης και τελείωσε το πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στα ΤΕΦΑΑ στο πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο πρόγραμμα «Αθλητική Ψυχολογία». Τα θέματα που θα συζητηθούν κυρίως είναι «Προτάσεις προς γονείς νεαρών αθλητών» και «Κλίμα παρακίνησης που δημιουργείται από τους προπονητές».
Χθες στο «Χατζηγιάννειο» παρατέθηκε σχετική συνέντευξη Τύπου. Η Δώρα Τζατζάκη μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ είπε: «Είναι μια από τις πρώτες φορές που γίνονται τέτοιου είδους εκδηλώσεις και ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους που συμβάλλουν σε αυτό. Το πιο σημαντικό στα τμήματα υποδομής είναι η καλή ψυχολογία.
 Το τρίπτυχο προπονητής – γονέας – αθλητής θα πρέπει να έχει μια καλή επικοινωνία. Αν δεν λειτουργούν σωστά τότε και η ανάπτυξη του παιδιού δεν θα είναι καλή.
Όλοι μας έχουμε τεράστια ευθύνη για το τι πράγματα θα αποκομίσουν τα παιδιά από τον αθλητισμό.
Το μήνυμα είναι πως η νίκη δεν είναι αυτοσκοπός και δεν είναι το πιο σημαντικό πράγμα στην ανάπτυξη ενός παιδιού. Θα πρέπει να μάθει να κερδίζει αλλά και να χάνει, να συνεργάζεται, να μάθει κανόνες. Να είναι σε άθλημα και να διασκεδάζει με τους φίλους του.
Εμείς οι γονείς, οι εκπαιδευτικοί και οι προπονητές καμιά φορά ξεχνούν πώς είναι να είσαι παιδί. Αγάπησαν αυτό που κάνουν γιατί όταν ήταν παιδιά ήταν όλη την ημέρα στις αλάνες. Τώρα όμως προσπαθούν να μάθουν κάποια πράγματα στα παιδιά με τον τρόπο των ενηλίκων. Εκεί χάνεται το ουσιαστικό νόημα. Θέλουμε τους ενηλίκους να εμπλακούν στον τομέα αλλά με θετικό πνεύμα. Δεν θέλουμε παιδιά – ενήλικες. Θέλουμε τα παιδιά να παραμείνουν παιδιά για να έχουν μια ολοκληρωμένη ανάπτυξη».
Ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΕΛ, Μιχάλης Τσακίρης, αφού ευχαρίστησε το ΔΣ της ΕΠΣΛ και τους προπονητές που τόνισε πως ο Δήμος Λάρισας και συγκεκριμένα η ΔΟΠΑΕΛ θα υποστηρίζει πάντα τέτοιες ενέργειες.
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ, Ζήσης Γρηγορίου, που υπογράμμισε: «Ό,τι μας ζητείται από τους φορείς εμείς πάντα το στηρίζουμε», δίνοντας την πάσα στον ειδικό για τα θέματα της υποδομής, Λευτέρη Γρηγοριάδη.
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΛ και πρόεδρος της επιτροπής πρωταθλημάτων / κυπέλλου και πρωταθλημάτων υποδομής, Λευτέρης Γρηγοριάδης είπε: «Για εμάς τα τμήματα υποδομής είναι το άλφα και το ωμέγα. Η ΕΠΣΛ και συγκεκριμένα η διοίκηση Γρηγορίου το απέδειξε με τον καλύτερο τρόπο καθώς έκανε και νέες κατηγορίες πρωταθλημάτων. Παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες από τα 120 σωματεία της ΕΠΣΛ τα μισά έχουν τμήματα υποδομής και περίπου 5.000 παιδιά αθλούνται καθημερινά, ομαδικά και συστηματικά».
Ο πρόεδρος των συνδέσμου προπονητών Νομού Λάρισας, Αποστόλης Νεμπεγλέρας ανέφερε: «Κάνουμε έκκληση στους συναδέλφους μας να ναι μαζική η παρουσία τους για να δούνε κάτι ξεχωριστό γι’ αυτούς».
Επίσης μίλησαν οι προπονητές των μικτών ομάδων της ΕΠΣΛ. Ο Ηλίας Σελιώνης είπε: «Θεωρούμε πως η συγκεκριμένη εκδήλωση αποτελεί μια καλή ευκαιρία να έρθουν οι γονείς να δούνε τι ανάγκες έχει μια σχέση και τι συνεργασία χρειάζεται να έχουν με τους προπονητές αλλά και με τα παιδιά αθλητές. Είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα γιατί τα τελευταία χρόνια οι γονείς και οι συγγενείς πρώτου βαθμού παίζουν ξεχωριστό ρόλο και κυρίως αρνητικό στη διαμόρφωση των αθλητών».
Από την πλευρά του ο Τάσος Μπεριτζάς τόνισε: «Έχει να κάνει με τα παιδιά αυτή η εκδήλωση τα οποία είναι το μέλλον του αθλήματος. Να είναι παρόντες όλοι οι γονείς όπως και οι προπονητές που ασχολούνται με τα μικρά παιδιά. Η ΕΠΣΛ έχει τις καλύτερες διοργανώσεις πρωταθλημάτων τμημάτων υποδομής τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικών χώρων».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass