ΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΤΟΥ ΑΛΚΑΖΑΡ ΓΕΜΙΣΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ

Ο Αστέρας νίκησε, το μπάσκετ κέρδισε...

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΠΕΙΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΥΝΑΡΠΑΣΤΙΚΟ ΜΑΤΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΕΠΙΚΡΑΤΩΝΤΑΣ ΤΟΥ ΦΟΙΝΙΚΑ ΜΕ 65-62

Δημοσίευση: 09 Ιαν 2012 2:52 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:47
 Του Κ. Γκιάστα
Φωτ. Β. Ντάμπλης
 
Ο Αστέρας μπορεί να ήταν ο μεγάλος νικητής του χθεσινού ντέρμπι -καθώς επιβλήθηκε του Φοίνικα με σκορ 65-62- όμως πραγματικά κερδισμένο ήταν ήταν το ίδιο λαρισινό μπάσκετ καθώς μετά από χρόνια το κλειστό του Αλκαζάρ γέμισε από κόσμο. Πραγματικά αυτό το σκηνικό θύμισε τα πρώτα χρόνια του ΓΣΛ και της Ολύμπια αλλά για να ακολουθήσουν οι δύο ομάδες τα πατήματα αυτών των ιστορικών συλλόγων θα πρέπει επιτέλους να ξεκινήσουν να εμπιστεύονται τα νέα παιδιά, τη νέα γενιά για να δοθεί εκ νέου όραμα στο άθλημα.
Στο χθεσινό ντέρμπι ο Αστέρας κατάφερε να πάει κόντρα στα προγνωστικά καθώς σε ένα κρισιμότατο σημείο (στο τέλος του 3ου δεκαλέπτου) έχασε τον πολυτιμότερο έως τότε παίκτη, τον πλέι μέικερ Σαριμπαλίδη. Όμως τα κάστανα από τη φωτιά τα έβγαλε ο πολύπειρος Γιάννης Λάππας που τα πήγε περίφημα σαν άσος.
Από την άλλη ο Φοίνικας δείχνει πως διανύει μια μουδιασμένη εδώ και αρκετό διάστημα. Κατέβηκε κι άλλο στο βαθμολογικό πίνακα και αν θέλει να συνεχίσει να βρίσκεται μέσα στο κυνήγι της ανόδου θα πρέπει πάση θυσία να νικήσει το Φίλιππο Βέροιας την Κυριακή στη Νεάπολη.
ΟΛΑ ΚΡΙΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ
Το ματς φαινόταν πως θα κριθεί στο τέλος. Από το ξεκίνημα ο Αστέρας έπαιρνε κάποιες διαφορές αλλά στη συνέχεια της έχανε με κάποια ξεσπάσματα του Φοίνικα. Δύο λεπτά πριν τη λήξη το σκορ ήταν 61-58 και ο Βλαχούλης με δύο βολές έκανε το 61-60 ενώ στη συνέχεια ο Παπαδόπουλος έκανε το 61-62 μόλις 56’’ πριν τη λήξη. Ο Σπανούλης κάνει φάουλ στο Λάππα και με δύο βολές έκανε το 63-62. Ο Γκαμπέτας κάνει φάουλ στον Παπαδόπουλο. Ο παίκτης του Φοίνικα χάνει τις δύο βολές. Παίρνει το ριμπάουντ ο Ζουμπάς που κερδίζει και το φάουλ από τον Τσιαμπαλή (5ο). Βάζει τη μία (64-62). Ο Σπανούλης επιχειρεί τρίποντο, το χάνει. Ριμπάουντ ο Γκαμπέτας που κερδίζει και το φάουλ. Βάζει τη μία βολή και κάνει το 65-62, 5’’ πριν τη λήξη. Στην τελευταία φάση ο Φοίνικας άργησε να κάνει όσα ήθελε, η μπάλα πήγε στον Λιάκο, ο οποίος προσπάθησε να σουτάρει αλλά υπό πίεση δεν κατάφερε να ευστοχήσει ακριβώς με τη λήξη του ματς.
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Ο Γιάννης Λάππας ήταν ο πολυτιμότερος του αγώνα όπως εξελίχθηκε αυτό. Έπαιξε στις θέσεις που του ζητήθηκαν με απόλυτη επιτυχία. Σαριμπαλίδης και Αθανασόπουλος πρόσφεραν τα μέγιστα. Καθοριστικά τα καλάθια του Σουλιώτη στο τέλος. Ο Κυρίτσης τα πήγε καλά στην άμυνα, ενώ ο νεαρός Χαιρετίδης έδειξε πως θέλει δουλειά και εμπειρίες. Ο Καρπούζας δεν ήταν στην καλύτερή του ημέρα ενώ η έστω και μία βολή του Ζουμπά αποδείχθηκε πολύτιμη εκείνη τη στιγμή.
Από τον Φοίνικα κορυφαίοι ήταν οι Τσιαμπαλής και Δεληχρήστος. Ήταν οι μόνοι που θα μπορούσαν να ανατρέψουν την κατάσταση. Τσακνάκης και Γλυκόπουλος δεν ήταν τόσο θετικοί όσο θα έπρεπε. Ο Βλαχούλης μοίρασε ασίστ και έβαλε και πόντους. Ο Παπαδόπουλος λίγο έλειψε να γίνει το πρόσωπο του αγώνα αλλά έχασε τις βολές στο τέλος.
Ο Λιάκος με το που μπήκε έβαλε δύο τρίποντα και άλλαξε την ψυχολογία στα μέσα του δευτέρου δεκαλέπτου. Όμως στη συνέχεια δεν χρησιμοποιήθηκε πλην της τελευταίας φάσης. 
* Με παράπονα οι δύο ομάδες από τη διαιτησία των κ. Βογιατζή και Παριανόπουλου που δεν απέφυγαν τα λάθη ειδικά στα σκληρά μαρκαρίσματα.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 23-17, 33-30, 50-45, 65-62
ΑΣΤΕΡΑΣ: Αθανασόπουλος 13, Κυρίτσης 2, Καρπούζας 2, Γκαμπέτας 7, Ζουμπάς 1, Σαριμπαλίδης 15 (3), Χαιρετίδης, Λάππας 19 (2), Σουλιώτης 6
ΦΟΙΝΙΚΑΣ: Βλαχούλης 12 (2), Τσιαμπαλής 13 (2), Λιάκος 6 (2), Γλυκόπουλος 4, Τσακνάκης 4, Σπανούλης 3, Παπαδόπουλος 12 (1), Δεληχρήστος 8 (2).
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass