Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 ΜΕ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΝΟΝΗ (69’ ) ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΟΝΤΙΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (1-0) ΚΑΙ ΠΕΡΑΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΣΤΗ FOOTBALL LEAGUE 2

Πρεμιέρα... (κα)Νόνη

Δημοσίευση: 07 Ιαν 2012 22:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:47
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Πρώτη εμφάνιση με τη φανέλα του Τυρνάβου 2005 για τον Χρήστο Νόνη αλλά και πρώτο γκολ. Ένα γκολ που αποδείχθηκε... χρυσό, καθώς έβαλε την τυρναβίτικη ομάδα με το δεξί στο 2012. Κερδίζοντας τους Πόντιους Κατερίνης με 1-0, η ομάδα του Μιχάλη Ζιώγα διατήρησε το αήττητο σερί στο πρωτάθλημα της Football League 2, παραμένοντας ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα, καθώς «σκαρφάλωσε» στη δεύτερη θέση. Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν το τρίποντο σε ένα σκληρό ματς, στη διάρκεια του οποίου απειλήθηκαν από τους φιλοξενούμενους, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Ωστόσο, οι γηπεδούχοι ανέκαμψαν στην επανάληψη και το γκολ του Χρήστου Νόνη, στην πρώτη εμφάνισή του με τη νέα του ομάδα, στάθηκε αρκετό για τον Τύρναβο ούτως ώστε να φτάσει στη νίκη.
Ο κεντρικός αμυντικός που μόλις πέτυχε το γκολ έδειξε τον ουρανό, στο τέλος μας είπε ότι είχε υποσχεθεί ότι αν πετύχει γκολ θα το αφιερώσει στους αγαπημένους του παππού και γιαγιά, που έχασε μέσα σε δύο μήνες.
Μπράβο του, γιατί ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε τους ανθρώπους που μας μεγαλώνουν.
ΤΟ ΜΑΤΣ
Ο Μιχάλης Ζιώγας παρέταξε την ομάδα του Τυρνάβου με σύστημα 4-2-3-1, ενώ με το ίδιο σύστημα αγωνίστηκαν και οι φιλοξενούμενοι.
Στην ομάδα του Τυρνάβου τερματοφύλακας ήταν ο Καραναστάσης, δεξί μπακ ο Κ. Σκούπρας και αριστερό ο Τσορμπατζίδης, στο κέντρο της άμυνας ο Γεωργαντζιάς, αμυντικά χαφ ο Μάγγος με τον Αντωνόπουλο, δεκάρι έπαιξε ο Διαμαντίδης, δεξιά στα χαφ ο Κουβελάς και αριστερά ο Ιακωβάκης, ενώ μοναδικός προωθημένος ήταν ο Κράββαρης.
Η ομάδα των Πόντιων Κατερίνης ήταν αυτή η οποία δημιούργησε τις περισσότερες προϋποθέσεις για γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Η ομάδα του Τυρνάβου δυσκολευόταν στην κυκλοφορία της μπάλας, ενώ το κύριο χαρακτηριστικό του αγώνα ήταν τα δυνατά μαρκαρίσματα. Έπρεπε να φτάσουμε στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου για να δημιουργήσει ο Τύρναβος την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, αλλά ο Νόνης, αρχικά, και ο Ιακωβάκης σε δεύτερο χρόνο, δεν κατάφεραν να σπρώξουν την μπάλα στα δίχτυα.
Στην επανάληψη οι παίχτες του Μιχάλη Ζιώγα μπήκαν πιο αποφασιστικά στον αγωνιστικό χώρο πιέζοντας τους γηπεδούχους. Στο 64’ ο τερματοφύλακας Πέτρος Καραναστάσης με μια εκπληκτική απόκρουση αρνήθηκε στον πρώην παίκτη της τυρναβίτικης ομάδας Λάζαρο Μουρατίδη (που μόλις είχε μπει στο ματς) το 1-0 και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Νόνης με όμορφη κεφαλιά έπειτα από σέντρα του Διαμαντίδη έδωσε το προβάδισμα στον Τύρναβο. Μετά το γκολ δεν υπήρξε κάποια άλλη μεγάλη φάση. Οι Πόντιοι προσπάθησαν να επιτεθούν αλλά η αμυντική λειτουργία των γηπεδούχων δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν περαιτέρω προβλήματα για την εστία του Καραναστάση κι έτσι ο Τύρναβος πήρε τη νίκη σε αυτό το σκληρό ματς, έχοντας ουσία στο παιχνίδι του και στέλνοντας αισιόδοξα μηνύματα στους 500 περίπου φιλάθλους, που αψήφησαν τις καιρικές συνθήκες και βρέθηκαν στο δημοτικό γήπεδο της πόλης.
ΦΑΣΕΙΣ-ΓΚΟΛ
6’ Σε σουτ του Οικονόμου δεν ανησύχησε ο Καραναστάσης που μπλόκαρε εύκολα την μπάλα.
26’ Μακρινό σουτ επιχείρησε ο Σαπάνης και ο πορτιέρο του Τυρνάβου εντυπωσιακά απέκρουσε την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του.
30’ Φάουλ εκτέλεσε ο Κουβελάς και η μπάλα πέρασε άουτ.
42’ Μετά από εκτέλεση φάουλ του Διαμαντίδη, ο Νόνης αρχικά με κεφαλιά και ο Ιακωβάκης στη συνέχεια με προβολή δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα.
44’ Δυνατό σουτ επιχείρησε ο Κυβρακίδης, η μπάλα κόντραρε και σε αμυντικό των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να διώξει δύσκολα-πέφτοντας στην αριστερή του γωνία-ο Καραναστάσης.
58’ Σουτ του Μάγγου έξω από τη μεγάλη περιοχή πέρασε άουτ
64’ Σέντρα του Τσιτλακίδη κεφαλιά του Μουρατίδη από τη μικρή περιοχή, εντυπωσιακή απόκρουση του Καραναστάση.
65’ Ο Κράββαρης με τακουνάκι άφησε την μπάλα στο Διαμαντίδη ο οποίος με μακρινό σουτ έστειλε την μπάλα λίγο άουτ.
66’ Ακόμα ένα σουτ από το Διαμαντίδη μπλόκαρε εύκολα ο Κελπέκης
69’ Σέντρα του Διαμαντίδη και ο Χρήστος Νόνης στο ντεμπούτο του έκανε με ωραία κεφαλιά το 1-0 στέλνοντας την μπάλα στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Κελπέκη.
82’ Δυνατό σουτ του Θανάση Μάγγου έξω από τη μεγάλη περιοχή και η μπάλα πέρασε σύρριζα άουτ.
90+2 Δυνατό σουτ του Αντωνόπουλου στην αντεπίθεση, πέρασε αρκετά άουτ.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Κορυφαίος του Τυρνάβου αλλά και του αγώνα ήταν ο Πέτρος Καραναστάσης, που έκανε ένα πολύ μεγάλο παιχνίδι. Από κει και πέρα τον ακολούθησαν σε απόδοση οι Τσορμπατζίδης, Μάγγος (β’ μέρος), Νόνης (β’ μέρος), ενώ συγκινητική ήταν η προσπάθεια του Μάριου Κράββαρη, που πάλευε ανάμεσα σε δύο έμπειρους αμυντικούς, τον Χασιώτη και τον Δεληζήση.
Φυσικά δεν υστέρησε κανείς από τους υπόλοιπους παίκτες, διότι όλοι προσπάθησαν για να φτάσει η ομάδα στο νικηφόρο αποτέλεσμα.
Καλύτεροι των Ποντίων οι Λιόλιος (α’ μέρος), Σαπάνης και Χιονίδης.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο Χρήστος Μανούρας (Τρίκαλα), που είχε συνεργάτες τους Παναγιώτη Φάντη (Άρτα), Νικόλαο Μανούρα (Τρίκαλα), ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Αριστοτέλης Τζοφώλης (Τρίκαλα). Ο ρέφερι, αν και έκανε ορισμένα φαλτσοσφυρίγματα, δεν υπέπεσε, πιστεύουμε, στο μεγάλο λάθος, όπως και οι δύο βοηθοί του.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Μάγγος (41’ ), Αντωνόπουλος (67’), Σκούπρας (89’) από τον Τύρναβο και οι Χιονίδης (45’+1), Λιόλιος (49’), από τους Πόντιους Κατερίνης.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Μιχάλης Ζιώγας): Καραναστάσης, Μάγγος, Κουβελάς (67’ Τζέκος), Τσορμπατζίδης, Νόνης, Διαμαντίδης (85’ Σιάτρας), Ιακωβάκης (51’ Ιακωβάκης), Σκούπρας Κ., Γεωργαντζιάς, Κράββαρης, Αντωνόπουλος.
ΠΟΝΤΙΟΙ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Λεωνίδας Μπίλλης): Κελπέκης, Σαπάνης, Τσιτλακίδης, Χιονίδης (62’ Γούλας), Οικονόμου, Τροΐρης, Κυβρακίδης, Δεληζήσης, Λιόλιος (62’ Μουρατίδης), Προβατίδης (71’ Βεϊδεμενίδης), Χασιώτης.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
* Τον αγώνα παρακολούθησε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ.Στέλιος Ροντούλης, παρέα με τον πρόεδρο της Ε/Δ ΕΠΣΛ., κ. Βασίλη Νταβαρούκα(σ.σ. εκτέλεσε και χρέη παρατηρητή αγώνα καθώς δεν μπόρεσε να έρθει λόγω της κακοκαιρίας από την Κοζάνη ο αρχικά ορισθείς κ. Παναγιώτης Σαββίδης).
* Γλυκά κέρασαν οι εορτάζοντες Γιάννης Τόλιος και Γιάννης Μπέης του Οικονόμου Τσαριτσάνης, όπως και ο φίλος τους Θανάσης Μιχαλούλης, για τον γιο του που επίσης γιόρταζε.
* Παρών στο δημοτικό στάδιο του Τυρνάβου από την ομάδα της Τσαριτσάνης και ο προπονητής Γιώργος Καλτέκης με τον βοηθό του Νίκο Φώλλα και τον γενικό αρχηγό Δημήτρη Νταρή.
* Μεταξύ των θεατών ήταν και ο νεαρός αμυντικός της Α.Ε.Λ. Αλέξανδρος Γκαλίτσιος, που πριν λίγες ημέρες έγινε επαγγελματίας. Παρέα είχε τον συμπαίκτη του στην ομάδα Νέων της Α.Ε.Λ. Αντώνη Τσιάρα, ο οποίος τις τελευταίες ημέρες προπονείται με την πρώτη ομάδα.
* Από τα δημοσιογραφικά θεωρεία παρακολούθησε τον αγώνα ο πρώην αμυντικός του Τυρνάβου και νυν ποδοσφαιριστής της Αναγέννησης Καρδίτσας Ηρακλής Κλάζογλου, ο οποίος μάλιστα έβγαλε εισιτήριο για να εισέλθει στο γήπεδο. Κύριος ο Ηρακλής...
* Ένταση σημειώθηκε με τη λήξη του ημιχρόνου, όταν παράγοντας των φιλοξενουμένων πήγε στο κέντρο του γηπέδου διαμαρτυρόμενος για οφσάιντ που υπέδειξε ο δεύτερος επόπτης κ. Μανούρας, έτρεξαν και παράγοντες των γηπεδούχων, ενώ και μεταξύ των παικτών υπήρξε νευρικότητα.
Με την επέμβαση των ψυχραιμότερων και της Αστυνομίας τα πνεύματα ηρέμησαν και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.
* Δάκρυσε η μητέρα του Νόνη μόλις είδε το γιο της να σκοράρει, σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή.
* Με το χέρι του έδειξε στην κερκίδα τη γυναίκα του Χάιδω Φαρμάκα, που ετοιμάζεται να φέρει στον κόσμο το δεύτερό τους παιδί, στο τέλος του αγώνα ο Καραναστάσης. Μαζί της και η όμορφη κουμπάρα τους Πάντια Αντωνίου, ενώ στο γήπεδο ήταν και ο αδελφός του γκολκίπερ του Τυρνάβου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass