Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ MORENA ΚΕΡΔΙΣΕ ΕΥΚΟΛΑ ΤΗΝ ΑΡΙΔΑΙΑ ΜΕ 86-58

Τέταρτη νίκη με... δύο χαμόγελα

* ΔΥΟ 19ΧΡΟΝΟΙ Ο ΓΟΡΓΟΛΗΣ ΕΠΙΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ Ο ΤΣΟΥΜΑΣ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΕΔΕΙΞΑΝ ΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΡΟΛΟΥΣ ΚΑΙ IKANOTHTA

Δημοσίευση: 12 Νοε 2012 2:12 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:30
Του Κ. Γκιάστα
Είναι αν μη τι άλλο υποτιμητικό για την μπασκετική Λάρισα να αντιμετωπίζει ομάδες από πολύ μικρότερες πόλεις με παίκτες που αγγίζουν τα 40 έτη και η εμφάνισή τους δεν παραπέμπει σε... αθλητές. Αυτή όμως είναι η πραγματικότητα και μόνο με τέτοιες παίζει τα τελευταία τρία χρόνια. Αν θέλει να ξεφύγει από αυτή τη μιζέρια έχει να ακολουθήσει έναν δρόμο: αυτόν της ριζικής αλλά παράλληλα οργανωμένης ανανέωσης.
Ο Φοίνικας Morena μπορεί να κέρδισε χθες την Αριδαία (με ορισμένους παίκτες των αντιπάλων να μην έχουν θέση εμφανισιακά παρά μόνο σε... πρωταθλήματα εργαζομένων) με σκορ 86-58 όμως η νίκη περνάει σε δεύτερη μοίρα καθώς η είδηση είναι πως φάνηκε ότι διαθέτει δύο νεαρούς παίκτες που οφείλει και μπορεί να επενδύσει σε αυτούς.
Ο ένας είναι ο Γοργόλης (στο α’ μέρος) που έδειξε πως διαθέτει καλό χέρι και άνετο σουτ χωρίς άγχος και ο άλλος είναι ο Τσούμας (3ο δεκάλεπτο) που «σκύλιασε» αμυντικά χωρίς να αφήσει τους αντιπάλους του να πάρουν ανάσα. Αυτά τα δύο παιδιά αν «θωρακιστούν» από τους Τσιαμπαλή, Αθανασόπουλο, Σαριμπαλίδη, οδηγηθούν από τους έμπειρους Λιάκο, Παπαβασιλείου και συνεργαστούν με τους ψηλούς Αποστολάκη, Γκαγκανάσιο το μόνο σίγουρο είναι πως στο τέλος της σεζόν ο Φοίνικας θα έχει άλλους δύο παίκτες στο ρόστερ του έτοιμους για κάθε ματς ενώ από πίσω ακολουθεί και ο Μανώλας.
Σε αυτό το κομμάτι φυσικά σημαντικότατος είναι και ο ρόλος του προπονητή Γρηγόρη Γιασάρη που θα πρέπει να προσπαθήσει από τη μια να κρατήσει τις ανάλογες ισορροπίες. Η ομάδα αυτή τη στιγμή χρειάζεται και αποτελέσματα στο πρωτάθλημα αλλά και εμπιστοσύνη στη νέα φουρνιά. Αν τα καταφέρει και τα δύο θα είναι απόλυτα πετυχημένος αλλά θα πρέπει να έχει δίπλα του και τη διοίκηση που δείχνει έτοιμη για τις νέες απαιτήσεις.
Στο χθεσινό ματς τώρα ο Φοίνικας Morena αμυντικά στο πρώτο ημίχρονο δεν τα πήγε καλά. Δέχθηκε 34 πόντους έχοντας πολύ χαλαρά μαρκαρίσματα και αδικαιολόγητα φάουλ.
Επιθετικά δεν είχε πρόβλημα. Ειδικά στο δεύτερο δεκάλεπτο έκανε ό,τι ήθελε και εκεί ήταν που ουσιαστικά «καθάρισε» το ματς.
Τώρα το μόνο που σκέφτονται όλοι στο στρατόπεδο των «μελανόλευκων» είναι το λαρισινό ντέρμπι με τον Αστέρα στο κλειστό του Αλκαζάρ, ένα ματς που δεν έχει μόνο βαθμολογικό κίνητρο αλλά είναι και θέμα... γοήτρου.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 27-18, 54-34, 70-48, 86-58.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ: (Γιασάρης) Βλαχούλης 2, Αθανασόπουλος 14, Μανώλας 1, Λιάκος 3 (1), Γοργόλης 10 (2), Γκαγκανάσιος 11, Αποστολάκης 8, Σαριμπαλίδης 20 (5), Λούβαρης, Τσούμας 1, Παπαβασιλείου 7, Τσιαμπαλής 9 (1).
Φ.Ο.ΑΡΙΔΑΙΑΣ: (Βάτσης) Αμπάρης 6, Σαρακινλής 5 (1), Χαραλαμπίδης 6, Μπεγλόπουλος 9, Τοπαλίδης 1, Αθανασιάδης 11, Τσεκούρας 4, Πίπας 6, Βάσιος 8, Δοδόπουλος 2.
 
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΣΑΡΗΣ
«Όλοι για το λαρισινό μπάσκετ»
Λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης ο προπονητής του Φοίνικα Morena, Γρηγόρης Γιασάρης δήλωσε τα εξής: «Δεν υπάρχουν εύκολοι και δύσκολοι αντίπαλοι. Όλους θα πρέπει να τους αντιμετωπίζουμε με την ίδια σοβαρότητα και εμείς ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του ματς» όσον αφορά τώρα στο επόμενο ματς με τον Αστέρα τόνισε: «Είναι ένα παιχνίδι που θα πρέπει να είναι γιορτή. Όλοι μαζί θα πρέπει να βοηθήσουμε το λαρισινό μπάσκετ και οι φίλαθλοι να γεμίσουν τις κερκίδες του γηπέδου».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass