ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΟ ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ

Λαρισαίοι με ψυχή στον αγώνα... Ψυχής

Δημοσίευση: 08 Νοε 2012 2:05 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:29
Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για 7η συνεχή φορά ο κολυμβητικός μαραθώνιος αγώνας πέντε χιλιομέτρων στη Χαλκιδική, από τη Μεταμόρφωση στη Νικήτη το Σάββατο 3 Νοεμβρίου 2012. Ο αγώνας αυτός έγινε για πρώτη φορά ανεπίσημα τη Δευτέρα 17 Ιουλίου 2006 από 5 κολυμβητές, την ημέρα της τελετής έναρξης του 36ου Διεθνούς διάπλου του Τορωναίου κόλπου. Αφιερώθηκε στη μνήμη του Μιχάλη Γεωργακούδα, αντιπροέδρου της Ε.Ε.Ν.Ν. ο «Σίθων» το 2004 και 2005. Ο Μιχάλης άφησε την τελευταία του πνοή, ξημερώματα της 30ής Οκτωβρίου 2005 στην εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Μουδανιών. H αγάπη του για τους αθλητές του Διάπλου του Τορωναίου αλλά και για τον ίδιο τον αγώνα ώθησε τα μέλη του Δ.Σ. να κάνουν αυτό το νέο ξεκίνημα.
Οι εξαιρετικές καιρικές συνθήκες για την εποχή με τη θερμοκρασία της θάλασσας να αγγίζει τους 22 βαθμούς Κελσίου και η σχετική άπνοια δημιούργησαν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε οι 60 κολυμβητές από όλη την Ελλάδα να πάρουν μέρος στον 7ο αγώνα «Ψυχής» τιμώντας την μνήμη του αδικοχαμένου Μιχάλη. Στις 11.40 δόθηκε η εκκίνηση από την παραλία της Μεταμόρφωσης και οι συμμετέχοντες έπεσαν στη θάλασσα για να δοκιμάσουν τις αντοχές τους. Μετά από 1 ώρα και 17 λεπτά, ο Αναστάσιος Σαχπαζίδης του Ηρακλή Θεσσαλονίκης, τερμάτιζε πρώτος στην παραλία της Νικήτης, χειροκροτούμενος από τον κόσμο που είχε μαζευτεί εκεί από νωρίς.
ΔΥΝΑΜΙΚΗ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ
Η τετραμελής ομάδα της Λάρισας αποτελούμενη από τους ερασιτέχνες αθλητές της μαραθώνιας κολύμβησης κ. Άρη Γαλάτο, Κώστα Τοπάλη, Θωμά Ματράκη και Χρήστο Παπαγεωργόπουλο τερμάτισε με επιτυχία τον αγώνα. Ειδικότερα οι Γαλάτος και Τοπάλης «έπεσαν μαζί στη γραμμή του τερματισμού» με χρόνο 1ώρα και 52 λεπτά, ακολουθούμενοι από τον Ματράκη με 1ώρα και 55 λεπτά και από τον Παπαγεωργίου με 2 ώρες και 2 λεπτά. Όλοι τους κατέλαβαν θέσεις στην πρώτη εικοσάδα γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την παρουσία της Λάρισας σε αυτό τον πανελλήνιο αγώνα. Ξεχωριστή και η βοήθεια του Λαρισαίου κολυμβητή Δημήτρη Παππά, ο οποίος δεν κολύμπησε επιφορτιζόμενος το καθήκον της γενικής φροντίδας των υπολοίπων αθλητών
«Η παρουσία μας στον αγώνα έγινε πρωτίστως με σκοπό να τιμήσουμε τη μνήμη ενός συνανθρώπου μας που χάθηκε εντελώς άδικα σε πολύ νεαρή ηλικία. Για τον λόγο αυτό οι διοργανωτές του αγώνα αξίζουν πολλά συγχαρητήρια. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός είναι η καλύτερη διέξοδος για την αντιμετώπιση του καθημερινού άγχους και στρες που προκαλεί ο τρόπος που ζει και εργάζεται ο σύγχρονος άνθρωπος. Η μαραθώνια κολύμβηση είναι ένα άθλημα που απαιτεί τεράστια σωματική αλλά και πνευματική προσπάθεια αλλά σε ανταμείβει με πολλούς τρόπους» δήλωσαν οι πέντε αθλητές και συνέχισαν λέγοντας ότι «η συνεχής παρουσία πολλών Λαρισαίων αθλητών σε ανάλογους αγώνες ανά την Ελλάδα δείχνει την αγάπη των κατοίκων της πόλης για το άθλημα της κολύμβησης. Η δική μας προσπάθεια αποτελείται από μια μεγάλη παρέα ενήλικων πολιτών που αγαπούν την κολύμβηση μεγάλων αποστάσεων. Θα ήταν υπέροχο την προσπάθεια αυτή να στηρίξουν και άλλοι κολυμβητές της πόλης ώστε όλοι μαζί να αναδείξουμε την Λάρισα σε πρώτη δύναμη στον χώρο της ερασιτεχνικής κολύμβησης μεγάλων αποστάσεων» δήλωσαν σχετικά οι Λαρισαίοι αθλητές.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass