Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΦΗ

Καταγγέλλει το περιστατικό με τον Μαυρία

*ΚΑΙ ΜΗΝΥΕΙ ΤΟΝ ΔΡΑΣΤΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

Δημοσίευση: 31 Οκτ 2012 2:09 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:27
Σε δημόσια καταγγελία, αλλά και μήνυση κατά του δράστη προχωρά η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, με αφορμή την επίθεση που δέχθηκε ο Χάρης Μαυρίας στο προχθεσινό παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ. Στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν, οι «πράσινοι» αφήνουν αιχμές κατά του συνδρομητικού καναλιού, αλλά και του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να διεκδικήσουν το χθεσινό ματς «στα χαρτιά», επισημαίνοντας ότι «... η τακτική της διεκδίκησης οφέλους «στα χαρτιά» χρησιμοποιείται από άλλη ομάδα».
Η ανακοίνωση του Παναθηναϊκού:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ αισθάνεται την υποχρέωση να καταγγείλει δημόσια και με τον πλέον επίσημο τρόπο την κατάπτυστη χειρονομία του «φιλάθλου» του ΟΦΗ, ο οποίος χτύπησε εν ψυχρώ τον ποδοσφαιριστή της ομάδας μας, Χάρη Μαυρία. Προσφεύγουμε νομικά και μηνύουμε τον δράστη της συγκεκριμένης ενέργειας προκειμένου να επιληφθεί του θέματος η Δικαιοσύνη.
Προκαλεί βεβαίως απορία το γεγονός ότι το συνδρομητικό κανάλι, όχι μόνο δεν σχολίασε το παραμικρό καθ' όλη τη διάρκεια της ζωντανής κάλυψης του αγώνα, αλλά «κατάφερε», διότι περί κατορθώματος πρόκειται, να βρει και να δείξει το πλάνο του επεισοδίου λίγο πριν τα μεσάνυχτα, περισσότερο από τέσσερις ώρες μετά τη λήξη του αγώνα. Τέτοιου είδους παραλείψεις πληγώνουν ανεπανόρθωτα την όποια αξιοπιστία έχει απομείνει στο πρωτάθλημά μας και ενισχύουν στο έπακρο την καχυποψία.
Προς αποφυγή οποιουδήποτε κακεντρεχούς συνειρμού θέλουμε να διευκρινίσουμε ότι η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ δεν θα χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο θλιβερό επεισόδιο για να διεκδικήσει ή να επιδιώξει το παραμικρό όφελος εκτός αγωνιστικού χώρου. Η τακτική της διεκδίκησης οφέλους «στα χαρτιά» χρησιμοποιείται από άλλη ομάδα.
Τέλος, ακόμα περιμένουμε από την ΠΑΕ ΟΦΗ μία δημόσια καταδίκη που θα έδειχνε, αν μη τι άλλο, ότι αυτού του είδους η συμπεριφορά (που δεν είναι και πρωτόγνωρη στο συγκεκριμένο γήπεδο) δεν ενθαρρύνεται σιωπηρά από τους οικοδεσπότες των ανεγκέφαλων.
Υ.Γ. Με ενδιαφέρον περιμένουμε να δούμε αν η ευαισθησία της Ποδοσφαιρικής Εισαγγελίας εξαντλείται σε δηλώσεις και ανακοινώσεις ή επεκτείνεται και σε περιπτώσεις χειροδικίας».
 
ΟΦΗ: «Μεμονωμένο περιστατικό»
 
Ανακοίνωση εξέδωσε η ΠΑΕ ΟΦΗ μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της για το χθεσινό «μεμονωμένο περιστατικό», όπως χαρακτηρίζει την επίθεση στον Χάρη Μαυρία, κατά τη διάρκεια του αγώνα της κρητικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό (2-2). Πιο συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει τα εξής:
«Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΟΦΗ, από τον χρόνο ανάληψης των καθηκόντων της, λαμβάνει όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα που διασφαλίζουν την απρόσκοπτη διεξαγωγή των αγώνων στο γήπεδο «Θ. ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ».
Αποτέλεσμα αυτών της των ενεργειών είναι να μην έχει συμβεί το παραμικρό κατά τη διεξαγωγή των αγώνων. Έτσι, η ΠΑΕ ΟΦΗ διακρίνεται έμπρακτα για την υποδειγματική συμπεριφορά της, που αναμφίβολα εξασφαλίζει την ασφάλεια και την απόλυτη τάξη. Για τον λόγο αυτό κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο η ΠΑΕ ΟΦΗ, να μην έχει κληθεί στην Πειθαρχική Επιτροπή.
Στα ανωτέρω πλαίσια διεξήχθη και ο αγώνας ΟΦΗ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ της 29ης Οκτωβρίου τρέχοντος έτους. Ένα μεμονωμένο περιστατικό σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να ακυρώσει τη μέχρι τώρα προσπάθειά μας για την απόλυτα ομαλή διεξαγωγή των αγώνων, όταν μάλιστα αυτό δεν προέρχεται από τον χώρο των οργανωμένων φιλάθλων μας και δεν εκφράζει αυτούς.
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ απερίφραστα το παραπάνω μεμονωμένο περιστατικό, που -επαναλαμβάνουμε- δεν προέρχεται από φιλάθλους μας, αλλά από πρόσωπο ξένο με τις αρχές μας και τις αξίες του «ευ αγωνίζεσθαι».
Όσο για την κατά κόρον προβολή, τα εκτενή σχόλια και την τηλεοπτική εμφάνιση ποδοσφαιριστή της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ σε αθλητική εκπομπή αμέσως μετά το πέρας του αγώνα, εκφράζουμε τη λύπη μας, επιφυλασσόμενοι κάθε δικαιώματός μας για τη συκοφαντική σε βάρος μας συμπεριφορά.
Σε κάθε περίπτωση το συγκεκριμένο και καταδικαστέο γεγονός δεν μπορεί και δεν πρέπει να γίνει «σημαία» στο βωμό του αποπροσανατολισμού από τα πραγματικά αγωνιστικά προβλήματα της ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ, προς τέρψη και μόνο του φιλοθεάμονος κοινού της».
 
ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΣΑΠ
 
Την καταδίκη του για την επίθεση που δέχθηκε ο Χάρης Μαυρίας από οπαδό του ΟΦΗ, κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης της κρητικής ομάδας με τον Παναθηναϊκό στο Ηράκλειο, εξέφρασε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Ποδοσφαιριστών. Ο ΠΣΑΠ επισημαίνει ότι τέτοια περιστατικά υποβαθμίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο και τους ίδιους τους παίκτες και καταλήγει: «Επιτέλους, κάτω τα χέρια από τους ποδοσφαιριστές. Δεν φταίνε σε τίποτα».
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass