ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΣΤΗΝ Α1 ΕΣΚΑΘ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ 20 ΟΜΑΔΩΝ

Τζάμπολ για όλη τη Θεσσαλία

* ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ* ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΕ ΑΓΙΟ ΘΩΜΑ ΚΑΙ ΝΕΑΠΟΛΗ

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2012 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:26
Του Κ. Γκιάστα
Είκοσι ομάδες. Τέσσερις νομοί. Δύο όμιλοι μόνο... ένας πρωταθλητής. Το πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑΘ αρχίζει επίσημα σήμερα, καθώς ανεπίσημα είχε διεξαχθεί ένα ματς το προηγούμενο Σαββατοκύριακο με τον Εθνικό να κερδίζει τους Νέους Αθλητές με 45-36.
Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια η Α1 ΕΣΚΑΘ «έσπασε» σε δύο ομίλους και οι ομάδες αυξήθηκαν. Από το νομό της Λάρισας οι ομάδες είναι δέκα. Στον πρώτο όμιλο βρίσκονται Μύτικας, Εθνικός, Ολύμπια και Νίκαια ενώ στον δεύτερο Φάρσαλα, Φοίβος, ΑΕΛ, Κεραυνός, Ελασσόνα και ΕΑΛ.
Η ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ ΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ
Αν μιλήσουμε τώρα για φαβορί η πιο δυνατή ομάδα φαίνεται να είναι η Ελασσόνα. Ένα σύνολο που πέρυσι λίγο έλειψε να κερδίσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική έμεινε απαράλλαχτο εκτός από την παραχώρηση του Τσιαβέ στον Αστέρα.
Μεγάλη δύναμη αναμένεται να είναι και η ΑΕΛ στην κατηγορία. Με μεγάλη ενίσχυση στα γκαρντ αφού πήρε Γκανέτσα και Τσακνάκη θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί τη βοήθεια που έχει από τον κόσμο της... ποδοσφαιρικής ΑΕΛ. Ήδη μάλιστα από το σημερινό ματς αναμένεται να κάνουν αισθητή την παρουσία τους.
Καλύτερα από πέρυσι (που πέρυσι σώθηκε στο τελευταίο δευτερόλεπτο) θέλει να τα πάει η Νίκαια και όπως φαίνεται θα το πετύχει καθώς ο προπονητής Χρήστος Χασανίδης πήρε μέχρι στιγμής αυτά που ήθελε.
Τα Φάρσαλα του Βαγγέλη Τζέλα από ότι φάνηκε και στο κύπελλο θα αποτελέσουν τη μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος. Με καλό ρόστερ και δύναμη στην έδρα θα μπορέσουν να φτάσουν αρκετά ψηλά.
Κλασικός ο Κεραυνός για μια ακόμη σεζόν. Με νέα παιδιά από τα τμήματα υποδομής ο Μίρσα Κούρτοβιτς θα παλέψει για την παραμονή με κάθε τρόπο. Δύσκολο έργο αλλά οι «πράσινοι» πάντα τα καταφέρνουν.
Ερωτηματικό είναι μέχρι στιγμής ο Μύτικας. Η ομάδα ανέβηκε για πρώτη φορά και θα προσπαθήσει να σταθεί με αξιοπρέπεια στην κατηγορία. Το ιδιαίτερο στοιχείο είναι το γεγονός πως θα είναι η μοναδική ομάδα με γυναίκες στο πάγκο για προπονήτριες (Νταουντάκη - Κενανίδη).
Ο Εθνικός θέλει να δημιουργήσει μια παράδοση στην Α1 ΕΣΚΑΘ με καλές παρουσίες. Φέτος τα πράγματα είναι ακόμα πιο δύσκολα από πέρυσι και ο τεχνικός Μπάμπης Σάκαρης έχοντας τη στήριξη του προέδρου Δημήτρη Μιχμίζου θα παλέψει για το καλύτερο.
Πρώτη φορά και για τον Φοίβο 2002. Μέχρι πέρυσι βασιζόταν σε έμπειρους παίκτες και μεγάλους σε ηλικία. Ωστόσο φέτος έγινε μια στροφή σε νεαρούς αθλητές και αυτό εμπεριέχει από την άλλη ένα μικρό ρίσκο όσον αφορά στα αρχικά αποτελέσματα.
Ριζικές αλλαγές είχαμε και στην Ολύμπια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και όλοι περιμένουν να δούνε την εικόνα που θα παρουσιάσει το σύνολο του Ηλία Λιάκου.
ΤΑ ΣΗΜΕΡΙΝΑ ΜΑΤΣ
Τρία είναι τα λαρισινά ντέρμπι που περιλαμβάνει η πρώτη αγωνιστική. Στον πρώτο όμιλο στο κλειστό της Νεάπολης η Ολύμπια θα παίξει με τη Νίκαια. Όσον αφορά στο δεύτερο όμιλο η ΑΕΛ στο κλειστό του Αγίου Θωμά θα υποδεχθεί τον Κεραυνό ενώ στα Φάρσαλα η τοπική ομάδα θα παίξει με το Φοίβο.
 
ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΠΡΕΜΙΕΡΑΣ
1ος Όμιλος
Ανάληψη – Λεχώνια, 19.00, ΕΑΚ Βόλου
Μύτικας – Αλμυρός, 19.00, ΕΑΚ Λάρισας
Εθνικός - Ν. Αθλητές                        45-36
Ολύμπια – Νίκαια, 17.00 Κλειστό Νεάπολης
ΓΣ Βόλου - Ολυμπιακός Β., 19.00, Β. Παρασκευόπουλος
 
2ος Όμιλος
Φάρσαλα-Φοίβος, 17.30 Φάρσαλα
Μάγοι-Ολυμπιακός Καρδίτσας, 19.30, Δημ. Τρικάλων
ΑΕΛ-Κεραυνός, 17.30 Αγ. Θωμάς
Καρδίτσα-Ελασσόνα, 17.30 ΕΑΚ Καρδίτσας
ΕΑΛ-Καλαμπάκα 16.30 ΕΑΚ Λάρισας
 
 
ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΒΙΟΧΗΜΕΙΑΣ - ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ
Σεμινάριο επιμόρφωσης για τους διαιτητές
 
Ο Σύνδεσμος Διαιτητών Καλαθόσφαιρας Κεντροδυτικής Θεσσαλίας στο πλαίσιο της επιμόρφωσης των μελών του διοργάνωσε σεμινάριο σε θέματα κανονισμών διαιτησίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο Β’ του τμήματος Βιοχημείας και Βιοτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισας.
Ο καθηγητής Διαιτησίας της Ο.Δ.Κ.Ε. Κώστας Κορομηλάς ανέλυσε συγκεκριμένα άρθρα του κανονισμού δίνοντας έμφαση στον έλεγχο - διαχείρηση του αγώνα ενώ έγινε και προβολή - ανάλυση φάσεων
Τέλος το ΔΣ του συνδέσμου δια του προέδρου του κ. Χρήστου Μανασή ευχαρίστησε τον πρόεδρο του τμήματος Βιοχημείας - Βιοτεχνολογίας κ. Ζήση Μαμούρη για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass