Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ MORENA ΜΠΗΚΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ

Αυτό ήταν ξεκίνημα...

ΕΙΧΕ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΚΕΡΚΙΔΑ ΚΑΙ ΠΑΘΟΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ * ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΗΝ ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΕΑ ΓΡΕΒΕΝΩΝ (80-60)

Δημοσίευση: 08 Οκτ 2012 3:33 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:21
 Του Κ. Γκιάστα
 Ξεκίνησε όπως ακριβώς έπρεπε ο Φοίνικας Morena στο φετινό πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας του μπάσκετ. Η λαρισινή ομάδα κέρδισε σχετικά εύκολα τον Πρωτέα Γρεβενών με σκορ 80-60 και ικανοποίησε τους φιλάθλους που γέμισαν το κλειστό του Αγίου Θωμά και έδειξαν πως θα στηρίξουν την νέα αυτή προσπάθεια.
Οι παίκτες του Γρηγόρη Γιασάρη με το «καλημέρα» έκοψαν τον... βήχα στους αντιπάλους τους. Με γρήγορες επιθέσεις και καλές ασίστ πήραν μια διαφορά και όταν στο δεύτερο δεκάλεπτο ήρθε και η ευστοχία από την περιφέρεια τότε τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο εύκολα. Το 30-18 έγινε γρήγορα 42-22 και όλοι χαλάρωσαν και ακούμπησαν τις πλάτες τους στα καθίσματα για να απολαύσουν τη συνέχεια.
Η κοιλιά έγινε στο τρίτο δεκάλεπτο. Ο Φοίνικας έριξε δικαιολογημένα τους ρυθμούς όμως είχε αδικαιολόγητα συνεχόμενες λάθος πάσες. Σιγά - σιγά η διαφορά έπεφτε και φτάσαμε στο 29΄ να μετράμε μόνο εφτά πόντους διαφορά (54-47).
Κάπου εκεί χτύπησε καμπανάκι. Λίγο τα καλάθια του Αθανασόπουλου, κάτι τα τρίποντα του Σαριμπαλίδη, να και η εμπειρία του Λιάκου στα τελειώματα συνδυάστηκαν με την αποφασιστικότητα του Αποστολάκη και τη φρεσκάδα του Γοργόλη και έτσι ήρθε η πρώτη νίκη. 
Τα δεκάλεπτα: 19-13, 42-24, 58-47, 80-60.
ΦΟΙΝΙΚΑΣ: (Γιασάρης) Τσιτσιβάς, Αθανασόπουλος 18 (2), Μανώλας, Λιάκος 8, Γοργόλης, Γκαγκανάσιος 8, Αποστολάκης 10, Σαριμπαλίδης 21 (4), Λούβαρης, Τσούμας, Γκόρης, Τσιαμπαλής 15 (1).
ΠΡΩΤΕΑΣ ΓΡΕΒΕΝΩΝ: (Μουρατίδης) Ρούσιος 4, Γράβας 10 (1), Κλωναράς 2, Καλαμπούκας 20 (3), Κολοβός, Μουράτογλου 15, Σούρβας, Ιωαννίδης 2, Μπόζιαρης 5 (1), Τζήμου 2, Τσιόγκας.
 
 
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
Φοίνικας Morena– Πρωτέας Γρεβενών       80-60
Αργοναύτης – ΑΓΣ Ιωαννίνων          85-72
Ηρακλής Κοζάνης – Αργος Ορεστικό         99-86
ΒΑΟ – Διόσκουροι Κοζάνης            56-65
Αετός Κιλκίς – Αριδαία         51-62
Τιτάνες Παλαμά – Αστέρας FMS     62-68
 
Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
1. Φοίνικας Morena   2
2. Αστέρας FMS        2
3. Ηρακλής Κοζάνης 2
4. Αργοναύτης           2
5. Διόσκουροι Κοζάνης        2
6. Αριδαία       2
7. Αετός Κιλκίς           1
8. ΒΑΟ           1
9. Ιωάννινα     1
10. Άργος Ορεστικό 1
11. Τιτάνες Παλαμάς 1
12. Πρωτέας Γρεβενών        1
 
Επόμενη αγωνιστική (2η, 14/10):
ΑΓΣ Ιωαννίνων – Φοίνικας Morena
Αργος Ορεστικό – Αργοναύτης
Διόσκουροι Κοζάνης – Ηρακλής Κοζάνης
Αριδαία – ΒΑΟ
Αστέρας FMS– Αετός Κιλκίς
Πρωτέας Γρεβενών – Τιτάνες Παλαμά
 
ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΓΙΑΣΑΡΗΣ
«Ο κόσμος μας έδωσε ώθηση»
 
Στη βοήθεια του κόσμου που γέμισε το κλειστό του Αγίου Θωμά, στάθηκε ο προπονητής του Φοίνικα στις δηλώσεις του λίγο μετά τη λήξη της αναμέτρησης: «Θέλω να δώσω πολλά συγχαρητήρια στους παίκτες μου και στον κόσμο που ήρθε και μας βοήθησε από την πρώτη αγωνιστική. Μας έδωσε μια ώθηση μοναδική και ελπίζω να τον έχουμε πάντα δίπλα μας. Εγώ δεν πιστεύω πως υπάρχουν εύκολες πρεμιέρες. Σίγουρα είχαμε το άγχος γιατί θέλουμε στη Λάρισα να είμαστε αήττητοι γιατί έτσι χτίζονται οι σοβαρές ομάδες. Το ματς φάνηκε πως ήταν εύκολο γιατί ήμασταν πολύ καλοί στο πρώτο ημίχρονο. Κάναμε μια κοιλιά στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά πιστεύω πως κερδίσαμε δίκαια».
Για τη συνέχεια τόνισε: «Είναι δύσκολο το παιχνίδι μέσα στα Γιάννενα γιατί θα παίξουμε με μια ομάδα που προέρχεται από συνένωση».
Από πλευράς παικτών μίλησε ο σέντερ, Νίκος Αποστολάκης που υπογράμμισε: «Είναι αλήθεια πως δεν περιμένανε να μας έρθει νίκη με τέτοια διαφορά. Με την καθημερινή δουλειά ωστόσο μπορεί να έρθουν και άλλες τέτοιες νίκες. Χρειάζεται προσοχή απ΄ όλους. Πάμε στα Γιάννενα για ένα ακόμα καλύτερο ματς και ελπίζω να γυρίσουμε με το «διπλό».
* Συγχαρητήρια ανακοίνωση εξέδωσε η διοίκηση της λαρισινής ομάδας για τον κόσμο που γέμισε το γήπεδο όπως και προς τον συμπολίτη Αστέρα για τη νίκη του στον Παλαμά.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass