ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΔΙΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο Τύπος δυναμικά στον αθλητικό τουρισμό

Δημοσίευση: 06 Οκτ 2012 3:58 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:20
  
Ρεπορτάζ: Σωτ.Κέλλας
Φωτ: Λεων Τζέκας
 
«Ο ρόλος του περιφερειακού Τύπου στην ανάπτυξη του Αθλητικού Τουρισμού». Το πρωτοποριακό αυτό θέμα αναλύει η διημερίδα που ξεκίνησε χθες στο ξενοδοχείο “Imperial” με πρωτοβουλία της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Πανελληνίου Συνδέσμου Αθλητικού Τύπου και το οποίο αποτελεί την πρώτη προσπάθεια αναπτυξιακής πρωτοβουλίας μετά από αρκετό καιρό.      
Η χθεσινή μέρα ήταν ουσιαστικά της Περιφέρειας Θεσσαλίας, όπου ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός ουσιαστικά μίλησε για τον αθλητικό τουρισμό αλλά και την ελλιπή χρηματοδότηση της Περιφέρειας από το κράτος.
Ο Κώστας Αγοραστός που «έκλεψε την παράσταση» τόνισε ότι από 1/1/2011 η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμμετείχε σε 82 αθλητικές εκδηλώσεις που ήταν παγκόσμια πρωταθλήματα, πανελλήνια πρωταθλήματα, πρωταθλήματα υποδομών αλλά και άλλες μορφές.
Εμπόδιο η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει αυτή τη στιγμή μόνο το αδρανές κράτος που πηγαίνει με ρυθμούς «χελώνας» στα προγράμματα που κατατίθενται, ενώ είπε ότι με τις εκδηλώσεις που γίνονται η Περιφέρεια Θεσσαλίας βοηθάει να στηριχθούν επιχειρηματίες σε μια δύσκολη εποχή που ειδάλλως θα είχαν σημαντικά προβλήματα λειτουργίας.
Δημιουργείται από την οικονομική συμμετοχή της Περιφέρειας μια μόχλευση που έχει ως αποτέλεσμα να δίνονται κάποια χρήματα αλλά να υπάρχουν πολλαπλάσια ανταποδοτικά οφέλη. Παράδειγμα αν μια εκδήλωση κοστίζει 1000 ευρώ για την Περιφέρεια και τα οποία πάνε όλα απευθείας σε επιχειρηματίες της Θεσσαλίας η περιοχή εισπράττει τα τριπλάσια από την παραμονή των ανθρώπων που έρχονται για την εκδήλωση αυτή στην περιοχή.
Αυτό βοηθάει την ανάπτυξη.
Και όμως αν συνεχισθεί η ελλιπή χρηματοδότηση της Περιφέρειας που μέχρι τώρα έχει πάρει το 10% των πόρων θα υπάρχει τεράστιο πρόβλημα και ίσως να μην γίνουν εκδηλώσεις το 2013. Αυτό δημιουργεί πρόβλημα στον επιχειρηματικό κόσμο.
Επίσης, ο Κώστας Αγοραστός ζητάει από τους επιχειρηματίες και τους φορείς να συμμετέχουν σε τέτοιες πρωτοβουλίες ώστε να καταλάβουν το «Know how» και να πετύχουν αναβάθμιση της ποιότητας παροχής υπηρεσιών.
Μάλιστα προέβαλε μέσω προτζέκτορα σειρά από αθλητικές εκδηλώσεις που στήριξε η Περιφέρεια ενώ επέριψε ευθύνες και στον ΟΠΑΠ για το γεγονός ότι δεν στηρίζει όσο θα έπρεπε τον αθλητισμό.   
Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ένα απόσπασμα της ομιλίας του: «Σήμερα περίμενα εδώ ανθρώπους που έχουν σωθεί από τον Αθλητικό Τουρισμό. Φανταστείτε του χρόνου να μην μπορέσουμε να κάνουμε ούτε μια εκδήλωση τι έχει να γίνει. Το κράτος μας χρωστάει ήδη 17 εκατομμύρια ευρώ, αλλά είναι άλαλο και δειλό. Ο ΟΠΑΠ, που παίρνει τόσα χρόνια λεφτά από τον αθλητισμό γιατί δεν δίνει ένα 10% αυτών των χρημάτων πίσω στον αθλητισμό ώστε να υπάρξει ανάπτυξη; Κάποιοι πρέπει να καταλάβουν πως η πολιτική δεν είναι παιχνίδι, αλλά όρεξη για δουλειά και προσφορά, όπως επίσης και κάποιοι που ανέλαβαν πρόεδροι σε οργανισμούς θα πρέπει να καταλάβουν πως δεν το κάνουν μόνο για το μισθό, αλλά ότι πρέπει να παράγουν έργο. Στην Ελλάδα η επιτυχία πρέπει να τιμωρείται και το λέω αυτό γιατί Δήμος και Περιφέρεια τα πάνε καλά σε κάθε τους προσπάθεια, έρχεται όμως η κυβέρνηση και τους τραβάει από κάτω στην προσπάθεια που κάνουν. Η Περιφέρεια κοντεύει να κλείσει τον επόμενο χρόνο, γιατί δύο κυβερνήσεις δεν έδωσαν ούτε ένα ευρώ μέσα στο 2012».
Στο μεταξύ ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ Σωτήρης Τριανταφύλλου έδωσε δημόσια συγχαρητήρια στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τη στήριξη που δίνει στον αθλητισμό και παράλληλα τον συνεχάρη για την αποτελεσματικότητα που έχει η Περιφέρεια Θεσσαλίας την οποία θεωρεί την καλύτερη σε όλη τη Ελλάδα για τις αθλητικές της δράσεις.
Χαιρετισμό με πολλά συγχαρητήρια για τη δράση της Περιφέρειας έδωσε και ο αντιδήμαρχος Σπύρος Μπαρμπούτης αλλά και ο βουλευτής Χρήστος Κέλλας.
Χαιρετισμό έκανε και ο πρόεδρος της Ένωσης Συντακτών Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας Χρήστος Μπεχλιβάνος που μίλησε για τις δραστηριότητες του Περιφερειακού Τύπου.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ
Την εκδήλωση εκτός των προαναφερομένων τίμησαν με την παρουσία τους ο περιφερειακός σύμβουλος Θανάσης Παιδής, ο πρόεδρος των παλαιμάχων της ΑΕΛ Τάκης Παραφέστας μαζί με τον γραμματέα Ηλία Σελιώνη, ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών ποδοσφαίρου Γιώργος Λουτρίδης, ο πρόεδρος των προπονητών ποδοσφαίρου Αποστόλης Νεμπεγλέρας, ο τεχνικός σύμβουλος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Ανατ. Θεσσαλίας Γιάννης Κουσιώρας με σπασμένο (!) πόδι και σχεδόν όλοι οι Λαρισαίοι αθλητικοί συντάκτες που στήριξαν την προσπάθεια του ΠΣΑΤ και της Περιφέρειας. Μάλιστα ήρθαν και από άλλα μέρη της Ελλάδας όπως ο Σώτος Παιδάκης από την Κρήτη, οι: Μάστορας, Λιάσκος, Σπηλιόπουλος από Θεσσαλονίκη, Ζαραμπούκας, Παπαγεωργόπουλος από τα Τρίκαλα, Κατσάρας, Βλάχος από την Καρδίτσα και άλλοι.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης τιμήθηκαν για την προσφορά τους σε ομοσπονδίες έχοντας πολυετή θητεία οι Λαρισαίοι: Ηλίας Καφφές(ΟΔΚΕ), Τιμολέων Λάτσιος(ΟΔΠΕ), Δημήτρης Παγώνης(πάλη) και Γιώργος Στουκογεώργος(τζούντο).
Επίσης δύο παλαίμαχοι δημοσιογράφοι ο Αντώνης Τζιτζέλης από τη Λάρισα και ο Αποστόλης Τσουκαλάς από το Βόλο.
ΟΙ ΠΑΛΑΙΜΑΧΟΙ
Μια μεγάλη έκπληξη είχαν οι παλαίμαχοι της ΑΕΛ καθώς τίμησαν τον ΠΣΑΤ για την προσφορά του στον αθλητισμό γιατί αθλητισμός χωρίς αθλητικούς συντάκτες δεν γίνεται.     
ΤΙΜΗ ΣΕ ΑΓΟΡΑΣΤΟ
Ο ΠΣΑΤ τίμησε τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την προσφορά του στον αθλητισμό με τον πρόεδρο του Σωτήρη Τριανταφύλλου να του δίνει την αναμνηστική πλακέτα.
 
Παρούσα η πρόεδρος
των ξενοδόχων Λάρισας
Δύο επιχειρηματίες τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση η πρόεδρος των ξενοδόχων Λάρισας Ειρήνη Παπαϊωάννου που παρακολουθούσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ομιλία του Περιφερειάρχη και ο ιδιοκτήτης του “Larissa sports center” Μάνος Καγγάς για να μάθει περισσότερα ώστε να αναπτύξει το αθλητικό κέντρο που έχει δημιουργήσει. Η επιμόρφωση είναι σημαντικό...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass