Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΒΟΥΚΕΦΑΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΡΥΨΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΠΟΥ ΑΠΕΙΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΦΑΝΙΣΜΟ

Ροζ πινελιές σε μαύρο τοπίο!

* ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΣΤΟ «ΚΤΗΜΑ ΒΕΡΣΑΛΙΕΣ» ΕΔΩΣΕ Ο ΛΑΡΙΣΙΝΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΤΗ ΝΕΑ ΦΑΝΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΜΑΧΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2012 3:02 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:20
 Του Άρη Γκουτρουμάνη
Μπορεί να ξεκίνησε ως μια πρωτότυπη ιδέα, πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα η οποία εν τέλει πήρε μεγάλες διαστάσεις και εξελίχθηκε σε δημοσιογραφικό θέμα διεθνώς, ωστόσο, αυτή η τεράστια επικοινωνιακή επιτυχία κρύβει πίσω της μια τραγική κατάσταση: την απόγνωση στην οποία βρίσκονται οι άνθρωποι του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου εξαιτίας του οικονομικού αφανισμού των ομάδων τους.
Η συνεργασία σε επίπεδο χορηγίας του «Οίκου Εποχής Σούλα» με την ποδοσφαιρική ομάδα του Βουκεφάλα ουσιαστικά αναδεικνύει αυτό ακριβώς το πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που έχει τις ρίζες του στη δεινή οικονομική κατάσταση της χώρας μας και διογκώνεται από την πλήρη αδιαφορία της πολιτείας και των αρμόδιων φορέων προς τον ερασιτεχνικό αθλητισμό.
«Από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ ζητήσαμε να μπει στην ουσία του θέματος. Και η ουσία του θέματος είναι το γεγονός ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο κινδυνεύει με αφανισμό. Πολλοί παράγοντες που από το προσωπικό τους υστέρημα δίνουν χρήματα για τις ομάδες τους βρίσκονται ένα βήμα πριν την οριστική αποχώρηση», επισήμανε ο πρόεδρος του Βουκεφάλα Γιάννης Μπατζιόλας στην πρωτότυπη (όπως ακριβώς και η ιδέα της συνεργασίας) συνέντευξη Τύπου-παρουσίαση που παραχώρησε στο «Κτήμα Βερσαλίες» παρουσία της ιδιοκτήτριας της χορηγού επιχείρησης κ. Σούλας την οποία πλαισίωσαν ορισμένα από τα κορίτσια της.
«Εκμεταλλευόμενοι το θέμα θέλουμε να ωθήσουμε τον κόσμο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που είναι αγνό, αυθεντικό, ρομαντικό και όσοι ασχολούνται το κάνουν από αγάπη και μεράκι» επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Μπατζιόλας και πρόσθεσε:
«Οικονομική ενίσχυση δεν υπάρχει από πουθενά. Ούτε ο Δήμος ούτε η Περιφέρεια είναι σε θέση να χρηματοδοτήσουν σωματεία όπως έκαναν στο παρελθόν αλλά και οι ίδιες οι επιχειρήσεις όταν καθημερινά βιώνουν το πρόβλημα της επιβίωσης θα ήταν ανούσιο να έχουμε την πεποίθηση ότι θα μπορέσουν να μας βοηθήσουν οικονομικά. Μόνο ο κόσμος με το εισιτήριό του μπορεί να μας στηρίξει και να εξασφαλίσει τη βιωσιμότητα των ομάδων».
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Βουκεφάλα, Γιάννης Μπατζιόλας, κατέθεσε τα παρακάτω ερωτήματα:
«Για ποιο λόγο, κύριοι της ΕΠΟ και της πολιτείας, έχετε γυρίσει την πλάτη στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο που είναι ο αιμοδότης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου;
Γιατί, κύριοι επαγγελματίες ποδοσφαιριστές, δεν ενισχύετε οικονομικά τις ομάδες που σας έχουν αναδείξει σε ερασιτεχνικό επίπεδο;
Γιατί, κύριοι της ΕΠΟ, έχετε 4 χρόνια να δώσετε έστω κι ένα ευρώ ως οικονομική επιχορήγηση στα ερασιτεχνικά σωματεία όταν πριν από λίγο καιρό όλοι πληροφορηθήκαμε ότι δώσατε εκατομμύρια ευρώ σε ανθρώπους που έχουν καταδικαστεί και φυλακιστεί για ποινικά αδικήματα και διαχειρίζονται τύχες επαγγελματικών ομάδων;
Γιατί, κύριοι της ΕΠΟ, χαρίζετε εκατομμύρια ευρώ χρέη από ανθρώπους οι οποίοι λυμαίνονται το επαγγελματικό ποδόσφαιρο και όλη αυτή η συμπεριφορά σας έχει οδηγήσει σε μία πλήρη απαξίωση του επαγγελματικού ποδοσφαίρου γι’ αυτό πλέον ο κόσμος δεν θέλει να πάει στο γήπεδο;».
ΕΝ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗΣ
Το θέμα για το αν η διαφήμιση του «Οίκου Εποχής Σούλα» στη φανέλα του Βουκεφάλα είναι νομότυπη παραμένει ακόμη ανοικτό αφού το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ επιφυλάχθηκε να αποφασίσει και ζήτησε τη γνωμοδότηση της Νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ. Ο Βουκεφάλας ωστόσο κατέθεσε εγγράφως στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ τα επιχειρήματά του ζητώντας από τη διοίκηση της Ένωσης να εξετάσει την ουσία του αιτήματός του και να μην ερμηνεύσει τον ΚΑΠ μόνο με βάση το γράμμα του νόμου.
«Εμείς επιλέξαμε λόγω του αδιεξόδου στο οποίο βρεθήκαμε να διαφημίσουμε και να δεχθούμε στην ουσία την οικονομική ενίσχυση από μια επιχείρηση νομιμότατη η οποία έχει να κάνει με το σεξ. Ποιο είναι το κακό; Ποιο είναι το έγκλημα; Έχουμε προσβάλει το αθλητικό ιδεώδες; Όταν βλέπουμε ότι οι ίδιοι οι άνθρωποι της ΕΠΟ και της πολιτείας το προσβάλλουν με τη στάση και τη συμπεριφορά τους. Δεν είναι δυνατόν βασικός χορηγός σε όλες τις επαγγελματικές ομάδες να είναι εταιρία τζόγου κι αυτό να μην προσβάλλει την αθλητική ιδέα», σχολίασε ο κ. Μπατζιόλας και επισήμανε:
«Εμείς αυτό που θέλουμε δεν είναι να ωθήσουμε τη νεολαία να επισκέπτεται τέτοιους οίκους ανοχής αλλά να τους επισημάνουμε τους κινδύνους που ελλοχεύουν όταν από ανθρώπινη ανάγκη αποφασίσουν να επισπευτούν τέτοιους οίκους. Αυτός ήταν και ο σκοπός που η ίδια η Ολυμπιακή Επιτροπή στους τελευταίους Ολυμπιακούς αγώνες όχι απλά ανέδειξε αυτό το θέμα αλλά είχε βασικό χορηγό εταιρία προφυλακτικών και μοίρασε πάνω από 200.000 προφυλακτικά στους αθλητές οι οποίοι το θεωρούν ως απολύτως φυσιολογικό κατά τη διάρκεια των αγώνων να κάνουν σεξ».
Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΦΑΝΕΛΑΣ
Στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου έγινε και η παρουσίαση της ροζ φανέλας του Βουκεφάλα με τις διαφημίσεις «Οίκος Εποχής Σούλα» και «Villa Erotica». Την παρουσίαση έκαναν παίκτες της λαρισινής ομάδας μαζί με τα κορίτσια της κ. Σούλας.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass