ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΠΑΕ ΤΗΣ Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ Β’-Γ’ ΕΘΝΙΚΗΣ

Εξώδικο να γίνει η κλήρωση στη Β’ εθνική

* «ΚΟΛΛΑΕΙ» Η ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ ΛΟΓΩ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΟΠΑΠ

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2012 3:19 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:16
Του Σωτ. Κέλλα
Νέα αναβολή πήρε η κλήρωση του πρωταθλήματος της Β’ εθνικής κατηγορίας, όπως πρόβλεψε χθες η «Ε», αφού δεν έγινε ούτε χθες. Μάλιστα έστειλε έγγραφο προς όλες τις ΠΑΕ που αναφέρονται τα εξής: «Κύριοι,
Εν αναμονή των εξελίξεων, η ορισθείσα από το Δ.Σ. της Ένωσής μας Επιτροπή, έκρινε αναγκαίο όπως ματαιωθεί η προγραμματισμένη για την Τρίτη 18/09/2012 κλήρωση του Πρωταθλήματος της Β' Εθνικής κατηγορίας, αγωνιστικής περιόδου 2012-2013.
Θα σας ενημερώσουμε δε, για τον τόπο και χρόνο διεξαγωγής αυτής, με νεότερο έγγραφό μας».
Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες, αρκετές ΠΑΕ μόλις πληροφορήθηκαν την εξέλιξη αυτή ετοιμάζουν να κάνουν εξώδικο κατά της διοίκησης της Ένωσης Β’-Γ’ εθνικής κατηγορίας για να γίνει άμεσα η κλήρωση και να μην περιμένουν το θέμα της αναδιάρθρωσης αφού ο σχεδιασμός ήταν να αρχίσει το πρωτάθλημα 23 Σεπτεμβρίου και με πολύ βαριά καρδιά δέχθηκαν ακόμα και τη μετάθεση μιας βδομάδας να αρχίσει στις 30 Σεπτεμβρίου το πρωτάθλημα.
Η αιτία της νέας αναβολής της κλήρωσης οφείλεται στο γεγονός ότι το... τετράγωνο υπουργείου Αθλητισμού - ΟΠΑΠ - Σούπερ Λίγκας - Ένωσης Β’ - Γ’ Εθνικής δεν τα βρήκε στο θέμα της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών και πιο συγκεκριμένα στην αύξηση της επιχορήγησης από τον ΟΠΑΠ αφού σε μια περίοδο που αυξάνοντα οι φόροι, μειώνονται οι μισθοί και οι συντάξεις θα ήταν πρόκληση να αυξηθούν επιχορηγήσεις σε ανώνυμες εταιρίες.
Η διοργανώτρια της μεγάλης κατηγορίας και ο ΟΠΑΠ διαπίστωσαν αποκλίσεις στη νέα συνάντησή τους χθες, αναφορικά με τα οικονομικά ανταποδοτικά οφέλη της αύξησης των ομάδων τη σεζόν 2013-14 από 16 σε 18.
Η Σούπερ Λίγκα δείχνει να εγκαταλείπει την αρχική τοποθέτησή της για νέα σύμβαση με τον Οργανισμό τριετούς διάρκειας, καθώς πλέον δέχεται και την προοπτική διετούς συμφωνίας, αλλά με χρήματα που θα καλύπτουν τις σημερινές οικονομικές απολαβές των χορηγικών προγραμμάτων.
Στο μεταξύ το προγραμματισμένο για χθες ραντεβού Καλογιάννη - Ιωαννίδη, αναφορικά με τις εγγυήσεις της επιπλέον χρηματοδότησης των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας, με αφορμή την είσοδο Ηρακλή, Ολυμπιακού Βόλου, Καβάλας, στη ΓΓΑ αναβλήθηκε, αφού επηρεάστηκε από το ντόμινο των επαναλαμβανόμενων επαφών ΟΠΑΠ - Σούπερ Λίγκας. Η ουσία είναι πως τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα στο κατά πόσον είναι εφικτό να ξεκινήσει το πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής στις 30/9, αφού, αν δεν πραγματοποιηθεί η κλήρωση εγκαίρως τότε όλα δείχνουν σέντρα τον Οκτώβρη. Γι’ αυτό και ομάδες ετοιμάζουν εξώδικο...
Αύριο στο μεταξύ υπάρχει νέα συνεδρίαση της διοίκησης της Σούπερ Λίγκα που θα αποφασίσουν επί της νέας πρότασης τους ΟΠΑΠ για τη χρηματοδότηση του πρωταθλήματος. Ο χρόνος κυλάει και το πρόβλημα παραμένει ενώ αμήχανη παρακολουθεί τις διαδικασίες και η κυβέρνηση που ναι μεν ήθελε να ικανοποιήσει Ολυμπιακό Βόλου, Ηρακλή και Καβάλα αλλά δεν περίμενουν αντιδράσεις από άλλες πόλεις και γενικότερα βλέπει ότι το θέμα που άνοιξε κινδυνεύει να γυρίσει μπούμερανγκ. Με πιο σημαντικό πρόβλημα την αύξηση των χρημάτων που θα δώσει ο ΟΠΑΠ, τη στιγμή που ετοιμάζονται από τον ελληνικό λαό θυσίες ύψους 11,7 δισεκατομμυρίων ευρώ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass