Η ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΜΠΑΓΙΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ «ΦΤΕΡΩΤΑ ΧΕΡΙΑ»

Η νέα ελπίδα της Λαρισινής κολύμβησης

* Η 17ΧΡΟΝΗ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΧΘΕΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΟΘΟΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΗΝ «Ε» ΓΙΑ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΤΗΣ

Δημοσίευση: 15 Σεπ 2012 23:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 21:15
Του Κ. Γκιάστα
Πρωτομπήκε στην πισίνα στα 4 της χρόνια. Το ζήτησε μόνη της και το ένστικτό της την οδήγησε σωστά. Η Αφροδίτη Μπαγιώτη στα 17 της χρόνια είναι η μεγαλύτερη ελπίδα της λαρισινής κολύμβησης. Τελευταία της επιτυχία, η... πρόταση από τον Ολυμπιακό Πειραιώς. Το λαρισινό κενό του Δημήτρη Χασιώτη (άφησε την αγωνιστική δράση) γρήγορα φαίνεται πως θα αναπληρωθεί καθώς ο Ναυτικός Όμιλος Λάρισας όλα δείχνουν πως θα απαντήσει θετικά στην ερυθρόλευκη πρόταση.
Ας τα πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.
Η Λάρισα έχει βγάλει μέχρι στιγμής δύο μεγάλους κολυμβητές. Ο ένας ήταν ο Γιάννης Δράμπας. Ο πρώτος Πρωταθλητής Ελλάδας. Στα τέλη της δεκαετίας του 70’ με το σκουφάκι του Λαρισαϊκού κατάφερε να πετύχει αυτή τη σπουδαία διάκριση. Ήταν αυτός που ουσιαστικά άνοιξε τον δρόμο των επιτυχιών.
Αυτός που τον ακολούθησε και μάλιστα με μεγαλύτερη καριέρα ήταν ο Δημήτρης Χασιώτης. Ο Χασιώτης του ΝΟΛ κατάφερε να μεταγραφεί στον Ολυμπιακό και αφού κατέκτησε σχεδόν δέκα χρυσά σε πανελλήνια πρωταθλήματα, πήρε μέρος σε Ολυμπιάδα, σε παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου, ενώ έχει πάρει μετάλλιο ακόμα και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ενόπλων δυνάμεων υγρού στίβου που έγινε στο Ρίο της Βραζιλίας.
Από γυναίκα μέχρι στιγμής δεν έχουμε κάποια σημαντική διάκριση και φαίνεται πως ήρθε η ώρα...
Η Αφροδίτη Μπαγιώτη είναι γεννημένη το 1995. Ξεκίνησε από τον Ναυτικό Όμιλο Λάρισας και πέρυσι δόθηκε δανεική στον Εθνικό Πειραιώς. Στην κατηγορία της πέρυσι ως νεανίδα πήρε ένα χρυσό και δύο τρίτες θέσεις ενώ στις γυναίκες παρά το νεαρό της ηλικίας της κατάφερε να πάρει μια πέμπτη και μια έκτη θέση. Αγωνίζεται στα 50 και στα 100 μέτρα και από χθες βράδυ ανήκει στον πρωταθλητή Ελλάδας Ολυμπιακό.
«ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΠΡΩΤΗ...»
«Είναι μια στιγμή δικαίωσης για μένα» δήλωσε στην «Ε» από τη στιγμή που έγινε γνωστή η πρόταση του Ολυμπιακού. «Στα 17 μου έχω την ευκαιρία να πάω στον σύλλογο που έχει μεγάλη παράδοση και είναι πρωταθλητής Ελλάδας. Μαζί με τους πρώτους θέλεις και εσύ να είσαι πρώτη. Έτσι δεν είναι;» ρωτάει, χωρίς να περιμένει απάντηση καθώς την ξέρει η ίδια καλύτερα.
«Επόμενος στόχος μου είναι να προσπαθήσω να πάρω μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ή στο Βαλκανικό που θα γίνει εδώ στη Λάρισα κι όλας αν όλα πάνε καλά. Πλέον αλλάζουν τα δεδομένα και αν από του χρόνου βρίσκομαι συνέχεια στην Αθήνα θα δώσω ακόμα μεγαλύτερο βάρος στην κολύμβηση που είναι το πάθος μου».
Μπορεί η Ολυμπιάδα του Ρίο να αργεί όμως στο μυαλό όλων των αθλητών είναι πάντα εκεί. «Σαν πρώτη σκέψη είναι μεγάλο επίτευγμα αλλά δεν μπορείς να πας κατευθείαν εκεί. Χρειάζεται να περάσεις από κάποια στάδια πρώτα και εγώ σκέφτομαι μόνον αυτά σ’ αυτήν τη φάση της ζωής μου» υπογραμμίζει.
Από πλευράς προτύπων έχει τη Θεοδώρα Δράκου όσον αφορά στις Ελληνίδες κολυμβήτριες ενώ η Φεντερίκα Πελεγκρίνι είναι η αθλήτρια ίνδαλμα από το παγκόσμιο στερέωμα. «Αν έμοιαζα σε μια από τις δύο ωστόσο θα προτιμούσα τη δεύτερη» λέει χαριτολογώντας. Ποιος ξέρει;
«ΕΧΕΙ ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ»
Προπονητής της τα τελευταία δύο χρόνια ήταν ο Ζήσης Οικονόμου. Ένας εργάτης της πισίνας στη Λάρισα (αδερφός του προπονητή της ΑΕΚ στο γυναικείο βόλεϊ, Αποστολή Οικονόμου) από τον οποίο ζητήσαμε να μας πει μερικά στοιχεία για την αθλήτρια του.
«Είναι μια αθλήτρια με εκπληκτικά στοιχεία, γρήγορη και με μεγάλη δύναμη. Έχει τακτική αλλά το μεγαλύτερο προσόν της είναι το πάθος της για την κολύμβηση. Προπονείται σκληρά και κάτω από αντίξοες συνθήκες. Παρόλα αυτά δείχνει πως θέλει και μπορεί να πάει ψηλά» αναφέρει και συνεχίζει: «Ο ΝΟΛ δείχνει τα τελευταία χρόνια πως μπορεί να παράγει αθλητές αλλά το θέμα είναι πως δεν βοηθάνε οι καταστάσεις. Στο κολυμβητήριο υπάρχει μεγάλη ανησυχία. Δεν ξέρουμε τι θα γίνει με το φυσικό αέριο. Μπορεί να κλείσει μέσα στη σεζόν και αυτό είναι τραγικό. Θα πρέπει να μεριμνήσει η πολιτεία σε συνεργασία με τους συλλόγους να γίνει κάτι και άμεσα. Η Λάρισα μπορεί να βγάλει πρωταθλητές και πρωταθλήτριες αρκεί να υπάρξουν και οι κατάλληλες συνθήκες» καταλήγει.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass