Η ΘΡΥΛΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΛΟΧΩΡΙΟΥ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ Α’ ΕΠΣΛ

Η «Μπάρτσα» του κάμπου… επιστρέφει

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 23 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΞΑΝΑΠΑΙΞΕΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΤΑΞΕΙ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ *ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ, Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΩΤΕΡΓΑΤΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΣΙΝΗΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑΣ Ο ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΑΛΟΔΗΜΟΣ

Δημοσίευση: 11 Αυγ 2012 20:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:46
 Του Κ. Γκιάστα
 
Την αποκαλούν «Μπάρτσα» και αν και εδρεύει σε ένα μικρό χωριό του θεσσαλικού κάμπου έχει καταφέρει να ξεχωρίσει στον ποδοσφαιρικό χάρτη της Λάρισας. Ο λόγος για την Αναγέννηση Καλοχωρίου. Μια ομάδα που χρειάστηκε να περάσουν 20 και πλέον χρόνια (συγκεκριμένα 23 αφού τελευταία σεζόν αγωνίστηκε το 1989) για να επανέλθει στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία. Η ομάδα από την οποία πήγε ο Μιχάλης Ζιώγας στην ΑΕΛ το 1981 κατάφερε πέρυσι το χειμώνα να εκπλήξει τους πάντες.
Ο τεχνικός Γιάννης Μπαλοδήμος (ιδιαίτερη αδυναμία του επίτιμου προέδρου Αποστόλη Έξαρχου) κατάφερε να δέσει μια ομάδα την οποία δεν υπολόγιζαν οι περισσότεροι και να ανέβει στην Α’ ΕΠΣΛ.
Με νέα πρόσωπα φέτος και μικρό μέσο όρο ηλικίας παικτών, με πρόεδρο τον Γιάννη Έξαρχο και με τον Γιάννη Μπαλοδήμο ξανά στον πάγκο η Αναγέννηση Καλοχωρίου αλλά και με γυμναστή τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου θα προσπαθήσει και φέτος να αποτελέσει την έκπληξη του πρωταθλήματος. Πριν από λίγες ημέρες ξεκίνησε προετοιμασία και η «Ε» επισκέφτηκε μια προπόνηση της ομάδας.
ΑΣ ΜΗΝ ΒΙΑΣΤΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΟΥΝ…
Ο Γιάννης Έξαρχος έχει διττό ρόλο στην ομάδα. Είναι πρόεδρος και παίκτης του συλλόγου. Τρέχει όλα τα ζητήματα με μεγάλο μεράκι και προσπαθεί να ετοιμάσει την ομάδα για το μεγάλο πρωτάθλημα του τοπικού ποδοσφαίρου της Λάρισας.
 «Φέτος μας περιμένει μια πολύ δύσκολη χρονιά» δήλωσε στην «Ε» και συνέχισε: «Ελπίζω όμως πως θα τα καταφέρουμε».
Όσον αφορά στους στόχους τόνισε: «Οι στόχοι της ομάδας σίγουρα είναι η σωτηρία και πιστεύω με τη σκληρή δουλειά και χωρίς τους τραυματισμούς όπως και πέρυσι έτσι και φέτος θα είμαστε η έκπληξη του πρωταθλήματος. Όμως ας μην βιαστούν κάποιοι να μας καταδικάσουν από τώρα».
Τέλος σχετικά με τη στήριξη του κόσμου τόνισε: «Να μην ξεχνάμε βέβαια και τον κόσμο. Ήταν το μεγάλο μας όπλο πέρυσι και το ίδιο περιμένουμε και φέτος. Θα έχουμε μια σκληρή έδρα».
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΑΛΟΔΗΜΟΥ
Ο Γιάννης Μπαλοδήμος θα είναι και φέτος θα είναι στο τιμόνι της Αναγέννησης Καλοχωρίου και μίλησε στην «Ε» για τον στόχο της ομάδας «Ο στόχος της Αναγέννησης είναι η παραμονή έτσι όπως εξελίσσεται η κατάσταση και μάλιστα όταν προερχόμενοι από την Α1 ΕΠΣΛ. Γι΄ αυτό φροντίσαμε και επενδύσαμε και με καλές ενέργειες θέλουμε να είμαστε έτοιμοι για το νέο πρωτάθλημα. Προσλάβαμε τον γυμναστή Βασίλη Παπακωνσταντίνου ο οποίος μας δίνει περισσότερη ώθηση στην προπόνηση».
Σχετικά με τη βοήθεια που αναμένεται να έχουν από τον κόσμο της περιοχής ανέφερε: «Περιμένουμε να έχουμε μεγάλη ανταπόκριση από τον κόσμο που είχε μεγάλη λαχτάρα να ξαναδεί την ομάδα στην Α’ ΕΠΣΛ. Είχε να ανέβει πολλά χρόνια στην πρώτη κατηγορία και αυτό από μόνο του είναι σημαντικό για την περιοχή».
ΚΑΙ ΜΕ ΓΥΜΝΑΣΤΗ…
Φέτος η ομάδα θα έχει και γυμναστή. Ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου με σχετική εμπειρία σε Λάρισα και Θεσσαλονίκη θα προσπαθήσει να δώσει ρυθμό στους παίκτες του Γιάννη Μπαλοδήμου: «Η Α΄ ΕΠΣΛ είναι μια δύσκολη κατηγορία και απαιτητική. Θέλει φυσική κατάσταση και τρέξιμο αρκετό. Θα προσπαθήσουμε όλοι σαν μια οικογένεια να τα καταφέρουμε. Ο ένας θα παίζει για τον άλλον. Είναι πρόκληση για όλους. Μετά από χρόνια η ομάδα ανέβηκε στην Α΄ τοπική και να γίνει η μεγάλη έκπληξη του πρωταθλήματος» υπογράμμισε.
 
Μεταγραφές
Οι παίκτες που έχουν αποκτηθεί έως τώρα είναι οι παρακάτω: Μάρκου Κωνσταντίνος από Τερψιθέα, Σαμπάνης Μιχάλης από Ολυμπο, Αλεξόπουλος Δημήτρης από Λάρισα 88, Μπουντίνας Γιάννης από Αργυροπούλι ενώ αναμένεται να γίνουν άλλες δύο μεταγραφές.
 
Φιλικά
Μέχρι στιγμής έχουν προγραμματιστεί ήδη δύο φιλικά παιχνίδια. Το ένα στις 11 Αυγούστου με τον Παραπόταμο και το άλλο στις 21 Αυγούστου με τον Σμόλικα Φαλάνης. Και τα δύο θα πραγματοποιηθούν στο Καλοχώρι.
 
Τι είπαν οι παίκτες
 
Δημήτρης Λίτσιος
Είναι μια καινούρια χρονιά για εμάς. Τα παιδιά είναι όλα μικρής ηλικίας και η ομάδα νεοφώτιστη. Στόχος μας είναι να δείξουμε καλό πρόσωπο. Το κλειδί της επιτυχίας μας θα είναι το καλό κλίμα. Σε λίγο διάστημα αρχίζει το πρωτάθλημα και εκεί θα δείξουμε αυτά που πιστεύουμε.
 
Παναγιώτης Φουσίκας
Ελπίζω να κυλήσει ομαλά η φετινή χρονιά. Εύχομαι να τα πάμε το ίδιο καλά με πέρυσι. Ας αποφύγουμε τους τραυματισμούς.
Ο στόχος της Αναγέννησης Καλοχωρίου θα προσπαθήσει να παραμείνει άνετα στην κατηγορία. Στόχος μου δικός μου είναι να αναδειχθώ όπως πέρυσι και να βοηθήσω την ομάδα μου.
 
Αστέριος Κοτρώνης
Πέρυσι ήρθε μια δύσκολη άνοδος διότι ξεκινήσαμε από το μηδέν. Φέτος ξεκινήσαμε με μεγάλη όρεξη. Έχουμε όλοι πολύ καλή διάθεση λόγω της αλλαγής στην κατηγορία. Ξεκινάμε με βάση τη σωτηρία και από εκεί και πέρα ό,τι καλύτερο έρθει δεν θα πούμε όχι.
 
Λεωνίδας Σαμαράς
Ανάλογα με τις δυνατότητές μας θα έχουμε και την πορεία που μας αξίζει. Όλα εξαρτιούνται από τα δικά μας πόδια και τις δικές μας παρουσίες. Θέλω να πιστεύω πως μια άνετη παραμονή είναι ένας εφικτός στόχος.
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass