ΣΥΓΧΡΟΝΙΣΜΕΝΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (ΝΤΟΥΕΤΟ)

Προκρίθηκαν στον τελικό οι Σολωμού/Πλατανιώτη

Δημοσίευση: 07 Αυγ 2012 2:29 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:43
Οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη συγκέντρωσαν χθες 88.840 βαθμούς στο ελεύθερο πρόγραμμα του προκριματικού στο ντουέτο της συχρονισμένης κολύμβησης, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Προχθές το ελληνικό ντουέτο είχε συγκεντρώσει 89.200 στο τεχνικό πρόγραμμα και έτσι με 178.040 βαθμούς στο συνολο προκρίθηκε στον τελικό. Πρώτες πέρασαν οι Ρωσίδες Ναταλία Ιστσένκο/Σβετλάνα Ρομάσινα με συνολική συγκομιδή 196.800 βαθμούς. Ο τελικός θα διεξαχθεί σήμερα (17:00).
«ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ»
«Οντως δεν είμαστε πολύ ικανοποιημένες από τη βαθμολογία, περιμέναμε αρκετά παραπάνω», δήλωσε αρχικά η Σολωμού. «Ακόμη η προπονήτρια δεν μας έχει πει όλες τις λεπτομέρειες, σε γενικές γραμμές όμως είναι ευχαριστημένη. Εντόπισε κάποια λαθάκια τα οποία θα διορθώσουμε αύριο», συμπλήρωσε η 21χρονη κολυμβήτρια (ή χορεύτρια, όπως το πάρει κανείς...) και τόνισε στη συνέχεια ότι «... είμαστε πολύ ευχαριστημένες από την όγδοη θέση, αυτός ήταν ο στόχος μας, και θέλαμε να μπούμε απ΄αυτή τη θέση και με άλλη ψυχολογία στον τελικό. Είμαστε ευχαριστημένες από την εμφάνισή μας. Είναι λογικό να γίνονται κάποια λαθάκια, γιατί βρισκόμαστε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, υπάρχει πολύ κοινό και άγχος, αλλά γι΄αυτό υπάρχει αύριο ο τελικός, για να τα διορθώσουμε».
Η 18χρονη Ευαγγελία Πλατανιώτη, από τις νεότερες αθλήτριες της ελληνικής αποστολής στο Λονδίνο, μίλησε για την εμπειρία της παρθενικής Ολυμπιακής συμμετοχής της: «Είναι πολύ όμορφη εμπειρία να βρίσκεσαι στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι κάτι που κάθε αθλητής ονειρεύεται να ζήσει. Εχουμε δουλέψει όλη τη χρονιά πάρα πολύ σκληρά για να πάρουμε την πρόκριση και χαίρομαι πάρα πολύ που βρίσκομαι εδώ και που έχουμε πάει τόσο καλά ως τώρα».
 
ΕΛΠΙΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗ ΣΤΟ ΔΙΖΥΓΟ
Οι σημερινές ελληνικές συμμετοχές
 
Με στόχο την κατάκτηση ενός μεταλλίου, ο Βασίλης Τσολακίδης αγωνίζεται σήμερα (16:00 ώρα Ελλάδας) στον τελικό του δίζυγου, στη «North Greenwich Arena», κατά την 11η ημέρα των Ολυμπιακών του Λονδίνου. Ο Ελληνας πρωταθλητής της ενόργανης γυμναστικής, ο οποίος στο συγκεκριμένο όργανο ήταν δεύτερος στο περσινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, θα αγωνιστεί έκτος κατά σειρά και θα προσπαθήσει, με ένα ιδιαίτερα απαιτητικό πρόγραμμα, να συγκεντρώσει την υψηλότερη δυνατή βαθμολογία. Να σημειωθεί ότι στον τελικό του δίζυγου θα μετάσχουν εννέα και όχι οκτώ αθλητές, λόγω ισοβαθμίας στον προκριματικό του Γάλλου Σαμπό και του Κινέζου Ζανγκ. Την καλύτερη βαθμολογία στον προκριματικό είχε συγκεντρώσει ο Ιάπωνας Γιουσούκε Τανάκα, ακολουθούμενος από τον αδελφό του, Καζουχίτο Τανάκα. Στον τελικό μετέχουν επίσης οι Ζε Φενγκ (Κίνα), Μαρσέλ Ενγκουγέν (Γερμανία), Ντανιέλ Κοράλ Μπαρόν (Μεξικό) και Εμίν Γκαρίμποφ (Ρωσία).
 
Η ενόργανη γυμναστική ολοκληρώνεται σήμερα και, εκτός από το δίζυγο, θα διεξαχθούν άλλοι τρεις τελικοί, στο μονόζυγο, τη δοκό ισορροπίας και τις ασκήσεις εδάφους γυναικών.
Τρεις Έλληνες αθλητές μετέχουν σήμερα πρωί στα προκριματικά των αγωνισμάτων τους στον στίβο. Την αρχή θα κάνει ο Κώστας Δουβαλίδης, ο οποίος στις 12.10 (ώρα Ελλάδας) αγωνίζεται στην 1η προκριματική σειρά των 110μ εμπόδια (2η διαδρομή). Ο πρωταθλητής της ΕΑΡ, που γυμνάζεται με τον Μπάμπη Σδρόλα, με το 13.37 (πανελλήνιο ρεκόρ) που σημείωσε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Ελσίνκι έδειξε ότι μπορεί να σταθεί σε μεγάλη διοργάνωση και βέβαια μπορεί να τα πάει καλύτερα και από το 2008 στο Πεκίνο, όταν έφτασε μέχρι τον ημιτελικό. Στη σειρά του έχει τον 4ο καλύτερο χρόνο, με τον Ρώσο Σεργκέι Σουμπένκοφ να έχει την κορυφαία επίδοση με 13.09.
Παρόντες στα προκριματικά όλοι οι μεγάλοι αθλητές του αγωνίσματος, με τον Κουβανό νικητή στο Πεκίνο και κάτοχο του παγκοσμίου ρεκόρ (12.87) Ντάιρον Ρόμπλες στην 4η σειρά, που φέτος έχει κάνει 13.18, τον Κινέζο παγκόσμιο πρωταθλητή και πρώτο στην Αθήνα το 2004, Λιου Ξιανγκ στην 6η, που έχει κάνει φέτος 12.97, και τον Αμερικανό Άριες Μέριτ στην 5η που έχει και την κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο με 12.93.
Προκρίνονται οι 3 πρώτοι από κάθε σειρά (γίνονται 6) και οι 6 με τους καλύτερους χρόνους.
Στις 13.25 θα γίνουν τα προκριματικά του Β΄ γκρουπ του ακοντισμού γυναικών, όπου συμμετέχει η Σάββα Λίκα. Φέτος έχει κάνει 59.96μ, ενώ το ατομικό της ρεκόρ είναι 63.13μ. Το όριο πρόκρισης είναι 62.00μ, αλλά με μία βολή πάνω από τα 60.00μ δεν αποκλείεται η 42χρονη αθλήτρια να μπει μέσα στις 12 καλύτερες για τον τελικό. Η Λίκα ανήκει στον Πανελλήνιο ΓΣ και γυμνάζεται με τον Πέτρο Ακριβάκη.
Στα προκριματικά μετέχουν όλα τα γνωστά ονόματα του ακοντισμού, υποψήφια για το βάθρο, που είναι η νικήτρια του 2008 στο Πεκίνο, Μπαρμπόρα Σποτάκοβα (Τσεχία), η Νοτιοαφρικανή Σουνέτ Φελχόεν με την κορυφαία φέτος επίδοση στον κόσμο (69.35μ) και η έμπειρη Γερμανίδα, Κριστίνα Όμπεργκφελ.
Οι ελληνικές συμμετοχές στον στίβο ολοκληρώνονται με τον Λυκούργο Τσάκωνα στα 200μ στις 13.58 (ώρα Ελλάδας) που διεξάγεται η 2η προκριματική σειρά (3η διαδρομή) του αγωνίσματος. Έχει την 4η καλύτερη επίδοση μεταξύ των αντιπάλων του, με τον Γάλλο Κριστόφ Λεμέτρ να έχει την κορυφαία με 19.91. Προκρίνονται οι 3 πρώτοι από κάθε σειρά (γίνονται 7) συν οι 3 με τους καλύτερους χρόνους.
Οι δυνατότητες του Σπαρτιάτη αθλητή, που γυμνάζεται με τον Γιώργο Παναγιωτόπουλο και ανήκει στην ΕΑΡ, είναι μεγάλες και φάνηκαν τον Ιούνιο στο Ελσίνκι, όταν έκανε καταπληκτική κούρσα στον ημιτελικό, όμως, ακυρώθηκε γιατί πάτησε την εσωτερική γραμμή του διαδρόμου του. Φέτος έχει κάνει νέο ατομικό ρεκόρ με 20.52 και βέβαια θέλει να το βελτιώσει στο Λονδίνο, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να τα πάει καλά.
Το βραδινό πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 τελικά αγωνίσματα, σε ύψος ανδρών (21.00), δισκοβολία ανδρών (21.45), 100μ εμπόδια γυναικών (23.00) και 1.500μ ανδρών (23.15).
Από εκεί και πέρα, οι Δέσποινα Σολωμού και Ευαγγελία Πλατανιώτη αγωνίζονται στις 5 μ.μ. στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης, μεταφέροντας τη βαθμολογία τους από το προχθεσινό τεχνικό πρόγραμμα. Το ελληνικό δίδυμο είχε βρεθεί στην όγδοη θέση και εκεί επιθυμεί να παραμείνει μετά το ελεύθερο πρόγραμμα του τελικού.
Στο Γουεϊμάουθ, ο Βύρωνας Κοκκαλάνης μετέχει στις 15:00 στον αγώνα μεταλλίων (medal race) στην ιστιοπλοϊα με σκάφη τύπου RS-X. Ο Ελληνας πρωταθλητής δεν μπορεί να διεκδικήσει μετάλλιο και θα προσπαθήσει να διατηρηθεί στην πέμπτη θέση της κατάταξης, που θα αποτελεί σημαντική προσωπική επιτυχία. Το χρυσό στην κατηγορία έχει εξασφαλίσει ο Ολλανδός Ντόριαν Φαν Ραϊσελμπέργκε. Στην ιστιοπλοϊα ολοκληρώνονται σήμερα και τα RS-X γυναικών, ενώ από ελληνικής πλευράς οι Παναγιώτης Καμπουρίδης και Στάθης Παπαδόπουλος αγωνίζονται στις δύο τελευταίες κούρσες των 470, χωρίς να διατηρούν ιδιαίτερες ελπίδες πρόκρισης στην τελική δεκάδα.
Τέλος, ελληνική συμμετοχή υπάρχει σήμερα και στην ποδηλασία πίστας, συγκεκριμένα στο κέιριν ανδρών. Ο Χρήστος Βολικάκης αρχίζει τις προσπάθειές του στις 12 το μεσημέρι, σε ένα αγώνισμα το οποίο θα ολοκληρωθεί το βράδυ με τον τελικό και μετέχουν συνολικά 18 αθλητές με μεγάλο φαβορί τον Βρετανό Κρις Χόι.
Εκτός από τους τελικούς που ήδη αναφέρθηκαν, θα έχουμε σήμερα Ολυμπιονίκες σε ακόμη δύο αγωνίσματα της ποδηλασίας πίστας (όμνιουμ γυναικών και σπριντ γυναικών), στις καταδύσεις ανδρών από τραμπολίνο 3μ., στο ομαδικό της ιππικής δεξιοτεχνίας, στο ομαδικό γυναικών του πινγκ πονγκ, στο τρίαθλο ανδρών, στα +105κ. ανδρών της άρσης βαρών και σε δύο κατηγορίες της ελληνορωμαϊκής πάλης (66 και 96 κιλά).
 
 
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ
Ασημένιο ο Κύπριος Κοντίδης
 
Από το άθλημα της ιστιοπλοϊας ήρθε για την Κύπρο το πρώτο ιστορικό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Ο Παύλος Κοντίδης έγραψε το όνομά του με «χρυσά» γράμματα στην Ιστορία του κυπριακού αθλητισμού κατακτώντας στο Λονδίνο το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία Laser, χάρη στη 2η θέση στη γενική κατάταξη, με 59 βαθμούς ποινής, μετά την ολοκλήρωση της κούρσας μεταλλίων. Χρυσός Ολυμπιονίκης ο Αυστραλός Τομ Σλίνγκσμπι με 43 βαθμούς ποινής, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Σουηδός Ράσμους Μίργκρεν με 72 βαθμούς ποινής.
Στην κούρσα μεταλλίων, ο Παύλος Κοντίδης τερμάτισε 10ος, 40΄΄ μετά τον πρώτο Σίμον Γκροτελούσεν από τη Γερμανία (31:13). Ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης, Τομ Σλίνγκσμπι, τερμάτισε 9ος στην κούρσα μεταλλίων, 27΄΄ πίσω από τον Γερμανό, ενώ 6ος ήταν στην καταληκτική κούρσα ο χάλκινος Σουηδός Ράσμους Μίργκρεν, 14΄΄ πίσω από τον πρώτο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΟΝ Π. ΚΟΝΤΙΔΗ
Τεράστια επιτυχία χαρακτηρίζει ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Χριστόφιας την κατάκτηση από τον Κύπριο ιστιοπλόο Παύλο Κοντίδη του πρώτου Ολυμπιακού μεταλλίου για την Κύπρο. Ο Κύπριος Πρόεδρος επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον Κοντίδη στο Λονδίνο και του εξέφρασε τα θερμά συγχαρητήρια και την ευγνωμοσύνη του ιδίου προσωπικά και ολόκληρου του κυπριακού λαού. Ταυτόχρονα ευχήθηκε κάθε επιτυχία και ενθάρρυνε τον Κύπριο αθλητή στη δύσκολη προσπάθεια που θα καταβάλει σήμερα για να κερδίσει το χρυσό μετάλλιο.
 
 
ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΟΛΟ
Είπαν «αντίο» Γ. Αφρουδάκης και Ν. Δεληγιάννης
 
Ο Γιώργος Αφρουδάκης και ο Νίκος Δεληγιάννης φόρεσαν για τελευταία φορά το σκουφάκι με το εθνόσημο στη αναμέτρηση της εθνικής υδατοσφαίρισης των ανδρών με την Αυστραλία. Σοκαρισμένοι από την κακή εμφάνιση και την ήττα, που σήμανε τον αποκλεισμό από την οκτάδα του Ολυμπιακού τουρνουά, αλλά και συγκινημένοι για την αποχώρησή τους από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα, μίλησαν για το αύριο της εθνικής.
Ο αρχηγός Γιώργος Αφρουδάκης, που είπε ότι μέσα στο επόμενο διάστημα θα αποφασίσει αν θα αποχωρήσει οριστικά από το πόλο ή αν θα συνεχίσει σε συλλογικό επίπεδο, χαρακτήρισε τη χθεσινή ημέρα ως μία από τις δυσκολότερες της καριέρας του. Από την πλευρά του, ο Νίκος Δεληγιάννης δεν μπορούσε να «χωνέψει» το πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο της εθνικής.
ΤΕΛΟΣ Ο ΧΑΤΖΗΘΕΟΔΩΡΟΥ
Την αποχώρησή του, όχι μόνο από την εθνική, αλλά και συνολικά από το πόλο, ανακοίνωσε ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου μετά τη λήξη του αγώνα με την Αυστραλία και τον αποκλεισμό από τα προημιτελικά των Ολυμπιακών Αγώνων.
 
«ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΤΖΟΥΝΤΟΚΑ» ΔΗΛΩΣΕ Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ
Συνάντηση Ιωαννίδη - Ηλιάδη   
 
Τον υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη επισκέφτηκε στο γραφείο του ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης του Λονδίνου στο τζούντο, στην κατηγορία των -90 κιλών, Ηλίας Ηλιάδης, συνοδευόμενος από τον προπονητή και πατέρα του, Νίκο Ηλιάδη.
«Είναι ο καλύτερος τζουντόκα στον κόσμο στην κατηγορία του. Από την πλευρά της η Πολιτεία αυτά που υπόσχεται πρέπει να τα κρατάει, και αυτό το λέω για να τα ακούσω πρώτος από όλους εγώ! Ο Ηλίας είναι ακόμα νέος, μόλις 26 ετών και πιστεύω ότι έχει ακόμα πολλές διακρίσεις μπροστά του. Είναι «χρυσάφι». Και τα «χρυσάφια» πρέπει να τα προσέχουμε», δήλωσε μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Ιωαννίδης. «Το πιο σημαντικό για μένα ήταν που ο υφυπουργός βρισκόταν μαζί μου όλη την ημέρα που αγωνιζόμουν, μέχρι που ανέβηκα στο βάθρο» τόνισε από την πλευρά του ο Ηλίας Ηλιάδης.
 
 
ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΣΤΑ 200 ΜΕΤΡΑ
Μπλέικ κατά Μπολτ... μέρος δεύτερο
 
Μετά την εκτόξευση των πυροτεχνημάτων του στον τελικό των 100μ, όπου υπερασπίστηκε με επιτυχία τον Ολυμπιακό τίτλο του, ο Γιουσέιν Μπολτ θέλει να γράψει με ανεξίτηλα γράμματα το όνομά του στην Ιστορία του στίβου και να γίνει ο πρώτος αθλητής που κατακτά και τα δύο χρυσά μετάλλια στα σπριντ σε δύο συνεχείς διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων. Η μεγαλύτερη απειλή στην κατάκτηση του δεύτερου χρυσού μεταλλίου στο Λονδίνο στα 200μ και την υπεράσπιση του τίτλου του από το Πεκίνο το 2008, είναι ο συμπατριώτης, Γιόχαν Μπλέικ με τον οποίο ανήκει στην ίδια προπονητική ομάδα. Τα προκριματικά γίνονται σήμερα Τρίτη, τα ημιτελικά την Τετάρτη και ο τελικός την Πέμπτη.
 
20 ΕΚ. ΕΙΔΑΝ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΟΛΤ
Στα ύψη η τηλεθέαση στο BBC
26 ΕΚ. ΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
 
Οσοι Βρετανοί δεν έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες εκ του σύνεγγυς, παραμένουν καθηλωμένοι στις τηλεοράσεις τους. Οι σούπερ σταρ του παγκόσμιου αθλητισμού δίνουν την καλύτερη παράστασή τους, ενώ οι εκπρόσωποι της διοργανώτριας χώρας τείνουν να ξεπεράσουν και τις πλέον αισιόδοξες προβλέψεις. Ολα αυτά έχουν αντίκτυπο στην τηλεθέαση και το BBC έδωσε στη δημοσιότητα εντυπωσιακά νούμερα, με αφορμή τη νίκη του Γιουσέιν Μπολτ που παρακολούθησαν "live" περίπου 20.000.000 άνθρωποι! Από τις 21.50 έως τις 21.55 ο αριθμός των τηλεθεατών που ήταν συντονισμένοι στο BBC One ανήλθε σε 19,4 εκατομμύρια, ενώ υπήρχαν άλλοι 628.000 που έβλεπαν το ίδιο πρόγραμμα στο BBC 3 και 66.000 που παρακολουθούσαν την κούρσα σε τρισδιάστατη εικόνα στο BBC High Definition.
Ο τελικός των 100 μέτρων, ωστόσο, ήταν το δεύτερο σε τηλεθέαση γεγονός των 30ων Ολυμπιακών Αγώνων, αφού στην κορυφή παραμένει η τελετή έναρξης με περίπου 26.000.000 τηλεθεατές και 82% μερίδιο! Με τα νούμερα αυτά καταλαμβάνει τη 13η θέση στην ιστορία της τηλεόρασης στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου το απολυτο ρεκόρ κατέχει ένα επεισόδιο της σαπουνόπερας "EastEnders" τον Δεκέμβριο του 1986, με 30.500.000 θεατές! Οι επιστημονικές μέθοδοι μέτρησης της τηλεθέασης ισχύουν από το 1981, όμως ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι τον τελικό του Μουντιάλ 1966, Αγγλία-Δυτική Γερμανία στο Γουέμπλεϊ, είχα παρακολουθήσει 32.000.000 άνθρωποι.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster: - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
-------------------------------------------------------------------------------------------------------- # With Cachebuster & Click macro: - Please replace %%CLICK_URL_UNESC%% with the respective click macro that is provided by your ad server - Please replace %%CACHEBUSTER%% with the respective cache macro that is provided by your ad server --------------------------------------------------------------------------------------------------------
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass