ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Δ’ ΕΘΝΙΚΗ Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ ΑΡΧΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΤΗΣ

Έτοιμος για το μεγάλο άλμα ο Μαχητής

Δημοσίευση: 31 Ιουλ 2012 3:30 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:42
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Οι μεταγραφές από μόνες τους δεν δίνουν το πρωτάθλημα όμως ο πρωταθλητής των μεταγραφών συνήθως κερδίζει πάντα το στοίχημα του πρωταθλήματος. Όπως και να έχει το πράγμα η ουσία είναι μία: Ο Μαχητής Τερψιθέας αναμένεται να είναι φέτος ο μεγάλος πρωταγωνιστής και το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στην Α’ Ερασιτεχνική κατηγορία.
Οι «ηχηρές» μεταγραφικές κινήσεις σε συνδυασμό με το αγωνιστικό τοπίο όπως αυτό διαμορφώνεται στη μεγάλη τοπική κατηγορία γέρνουν την πλάστιγγα προς τη μεριά του Μαχητή χωρίς φυσικά αυτό να είναι απόλυτο αφού στο ποδόσφαιρο τα αποτελέσματα παίρνονται μέσα στους αγωνιστικούς χώρους και όχι με τα λόγια. Κι αυτό ακριβώς θέλουν να πετύχουν οι άνθρωποι του συλλόγου: Να κάνουν πράξη τα φιλόδοξα σχέδια και να συνεχίσουν την ανοδική πορεία του συλλόγου τα τελευταία χρόνια.
Η εξαιρετική πορεία την περυσινή χρονιά δείχνει ότι η ομάδα έχει την εμπειρία και το σθένος να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο ωστόσο ο δρόμος όπως επισήμανε στη χθεσινή «πρώτη» της ομάδας ο τεχνικός Κώστας Τσουτσούμης θα έχει πολλά εμπόδια.
«Σίγουρα μέχρι σήμερα η διοίκηση έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε για να φέρει στην ομάδα αξιόλογους ποδοσφαιριστές αλλά και χαρακτήρες οι οποίοι ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας έχουν τη στόφα του πρωταθλητή. Στόχος της ομάδας είναι η πρώτη θέση. Αφού την περυσινή χρονιά τερματίσαμε στην 3η θέση είναι λογικό να σκεφτόμαστε φέτος κάτι περισσότερο και αυτό είναι η κατάκτηση της πρώτης θέσης. Βέβαια ο δρόμος θα έχει πολλά εμπόδια αλλά μέσα από την πειθαρχία, τη δουλειά την επιμονή και υπομονή και με τη βοήθεια της τύχης που όπως λένε είναι πάντα με το μέρος του δυνατού θέλω να πιστεύω ότι θα πανηγυρίσουμε την άνοδο στη Δ’ Εθνική».
-Το νέο πρωτάθλημα θα είναι όπως και το περυσινό δηλαδή θα υπάρχουν δύο γκρουπ ομάδων;
«Ναι. Θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι. Δηλαδή θα είναι πολύ καλό στο οποίο θα δούμε ένα γκρουπ ισχυρών ομάδων και ένα άλλο γκρουπ που θα παλέψει για την παραμονή».
-Επομένως τι χρειάζεται για μία ομάδα που έχει υψηλούς στόχους σ’ ένα τέτοιο πρωτάθλημα;
«Πρέπει όλοι μας να βάλουμε την ομάδα πάνω από τους εαυτούς μας να δώσουμε όλοι τα μέγιστα, να ‘χουμε πειθαρχία και μέσα από τη διάρκεια και τη δουλειά ο στόχος θα επιτευχθεί.
Για μένα είναι η δεύτερη χρονιά που έχω να διαχειριστώ πολύ καλή ποιότητα ποδοσφαιριστών και «βαριά» ονόματα. Όσο δύσκολο φαίνεται το να συγκροτήσεις ένα σύνολο με τέτοιους παίκτες άλλο τόσο εύκολο είναι γιατί έχω να κάνω με παίκτες που έπαιξαν σε μεγαλύτερες κατηγορίες και σίγουρα θα είναι πιο συνειδητοποιημένοι και πιο πειθαρχημένοι».
- Ποιο θα είναι το δυνατό όπλο του Μαχητή φέτος;
«Θα είναι η εμπειρία και η διάρκεια στην απόδοση που θα έχει ολόκληρη τη χρονιά».
* * *
Για τους υψηλούς στόχους της ομάδας μίλησε και ο πρόεδρος του συλλόγου Ηλίας Κωφός λέγοντας μεταξύ άλλων τα εξής:
«Η ομάδα φέτος θα πρωταγωνιστήσει. Αυτός είναι ο κύριος στόχος. Πέρυσι είχαμε πει ότι θα έχουμε ρόλο ρυθμιστή και το αποδείξαμε. Φέτος στοχεύουμε στο πρωτάθλημα ή τουλάχιστον να πάρουμε τη θέση που αξίζει σε μια ομάδα όπως ο Μαχητής γιατί τα τελευταία χρόνια παίζαμε σε μικρότερες κατηγορίες. Θέλουμε να μαζέψουμε ξανά όλα τα παιδιά και είμαστε τυχεροί που ήρθαν στο Δ.Σ. έξι άτομα τα οποία διετέλεσαν πρόεδροι κατά το παρελθόν. Αυτό είναι πολύ θετικό γιατί άρχισε η συνοικία να καταλαβαίνει τι εστί Μαχητής».
-Η φετινή χρονιά θα αποτελέσει τον προθάλαμο για τη νέα χρονιά εάν ο στόχος της ανόδου επιτευχθεί;
«Βεβαίως. Φέτος κρατήσαμε ορισμένους ποδοσφαιριστές από την περυσινή χρονιά και δεν τους κρατήσαμε για να φτιάξουμε όνομα αλλά γιατί ήταν οι παίκτες του βασικού κορμού. Προσθέτουμε φέτος κάποιους επιπλέον ποδοσφαιριστές και με βάση τον κορμό που θα φτιάξουμε φέτος θα διαμορφωθεί η ομάδα της επόμενης περιόδου.
ΤΙ ΔΗΛΩΣΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ
Τη βεβαιότητα ότι ο Μαχητής Τερψιθέας θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της φετινής περιόδου εξέφρασαν οι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Ας δούμε τι είπαν ορισμένοι εξ αυτών:
Άρης Παυλόπουλος: «Ήρθα σε μια οργανωμένη ομάδα η οποία την περασμένη χρονιά έδειξε πολύ καλά στοιχεία και φέτος έκανε πολύ καλές μεταγραφικές κινήσεις. Δεν θα πούμε μεγάλα λόγια χρειάζεται δουλειά και προσπάθεια. Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι σ’ αυτήν την ομάδα και θα κάνω τα πάντα για να δικαιώσω τους ανθρώπους που με επέλεξαν».
Δημήτρης Αποστόλου: «Πέρσι είχαμε μια πολύ καλή χρονιά που μας άφησε ικανοποιημένους και φέτος η διοίκηση επιχειρεί κάτι ακόμα μεγαλύτερο δεν ξέρω αν θα το ονομάσω άνοδο αλλά σίγουρα οι παίκτες που ήρθαν είναι πολύ καλοί. Ευελπιστώ μέσα από τη δουλειά να αναδειχθούμε πρωταθλητές».
Δημήτρης Αθανασίου: «Ήρθα σ’ ένα νοικοκυρεμένο σωματείο με αξιόλογους παίκτες. Ελπίζω να πάνε όλα καλά και να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι αρκετά δύσκολη η προσπάθεια αλλά είμαστε αισιόδοξοι».
Γιάννης Σχοινάς: «Μας περιμένει ένα δύσκολο πρωτάθλημα αλλά η ομάδα έκανε πολύ καλές μεταγραφές και θέτουμε υψηλούς στόχους που είναι η άνοδος. Ο συναγωνισμός στην κορυφή θα είναι μεγάλος αλλά ευελπιστούμε να πετύχουμε τον στόχο μας».
Νίκος Σαββίδης: «Ήρθα εδώ γνωρίζοντας τον στόχο της ομάδας-που είναι η άνοδος στην Δ’ Εθνική- και πιστεύω ότι όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε για να τα καταφέρουμε. Ο στόχος του πρωταθλητισμού αν μια ομάδα έχει καλή οργάνωση και τους κατάλληλους παίκτες δεν είναι δύσκολος. Σίγουρα θα το επιχειρήσουν κι άλλες ομάδες αλλά εμείς πιστεύω ότι θα είμαστε αυτοί που θα το πετύχουν».
ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟ ΡΟΣΤΕΡ
Έφυγαν: Βακουφτσής, Βεργής, Πεζής, Κ. Μάρκου, Ντούγκος, Καραπιπέρης, Χρόνης, Τσένος.
Ήρθαν: Μπρέλας (Πυργετός), Ν. Παυλόπουλος (Αναγέννηση Καρδίτσας), Βλησαρούλης (Λαρισαϊκός), Μόρφος (Φαρκαδόνα), Αρ. Παυλόπουλος (Φιλοκτήτης Μελιβοίας), Κυριάκος (Αμπελωνιακός), Σαββίδης (Βατανιακός), Σχοινάς (Σμόλικας Φαλάνης), Ταχτιντής (ΑΟ Καρδίτσας), Αθανασίου (Δωτιέας Αγιάς).
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass