Ο ΕΡΜΗΣ ΑΓΙΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΔΥΝΑΤΟΣ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΔΟΞΙΕΣ ΣΕ ΜΠΑΣΚΕΤ ΚΑΙ ΒΟΛΕΪ

Ενας... Ερμής φέρνει μήνυμα νίκης στην Αγιά

* ΤΙ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ «Ε» Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΘΟΔΩΡΟΣ ΡΙΖΟΥΛΗΣ, Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΖΕΪΚΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΟΚΟΤΑΣ

Δημοσίευση: 30 Ιουλ 2012 3:16 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:41
 Του Κ. Γκιάστα
Μήνυμα ελπίδας και αγωνιστικής αναγέννησης φαίνεται πως φέρνει ένας... Ερμής στην πόλη της Αγιάς. Φυσικά και ο λόγος γίνεται για τον σημαντικό σύλλογο της περιοχής, τον Ερμή Αγιάς. Έναν σύλλογο που κάνει περήφανο τους κατοίκους της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.
Φέτος όλα δείχνουν πως ο Ερμής θα αρχίσει και πάλι να αναστήνεται αγωνιστικά και με πρώτο και καλύτερο τμήμα αυτό του μπάσκετ. Εκεί με τις προσθήκες που έγιναν πριν από λίγο διάστημα όλα δείχνουν πως θα επιστρέψει στην Α1 ΕΣΚΑΘ και θα μπούνε οι βάσεις για κάτι ακόμα καλύτερο στο μέλλον.
ΑΠΟ ΤΟ 1984 ΜΕ ΒΟΛΕΪ, ΠΑΛΗ, ΣΤΙΒΟ
Ο Ερμής Αγιάς ιδρύθηκε το έτος 1984. Αμέσως πλαισιώθηκε από δραστήριους ανθρώπους οι οποίοι αναζητούσαν ένα διαφορετικό πεδίο δράσης στον αθλητισμό μακριά από τον χώρο του ποδοσφαίρου. Τα πρώτα τμήματα που αναπτύχθηκαν ήταν: το βόλεϊ, η πάλη και ο στίβος.
ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΠΑΣΚΕΤ
Οι πρώτοι καρποί της καλής δουλειάς έκαναν την εμφάνισή τους το 1988. Τότε η ομάδα παίδων πετοσφαίρισης αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Θεσσαλίας. Συγχρόνως και το τμήμα της πάλης άρχισε να έχει επιτυχίες. Επίσης το τμήμα του στίβου είχε πάντα μια αξιοπρεπή εμφάνιση στους αγώνες που συμμετείχε.
Το 1988 έγινε η πρώτη προσπάθεια για τη δημιουργία τμήματος μπάσκετ. Αυτή η προσπάθεια τελικά είχε σαν αποτέλεσμα τη μόνιμη λειτουργία του τμήματος αυτού από το 1992 και μετά.
Ο Ερμής Αγιάς όλα αυτά τα 28 χρόνια προσπάθησε για την ανάπτυξη του Αθλητισμού και όχι του πρωταθλητισμού. Πρωταρχικός του στόχος ήταν και θα είναι η διαμόρφωση σωστών χαρακτήρων. Για τον λόγο αυτό οι άνθρωποι του συλλόγου δίνουν ιδιαίτερη προσοχή στα τμήματα υποδομής. Σήμερα στον Ερμή Αγιάς αθλούνται 140 αθλητές και αθλήτριες σε βόλεϊ και μπάσκετ.
ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Μεγάλες επιτυχίες σημειώθηκαν το 2003 και το 2005 όταν η ομάδα βόλει ανδρών συμμετείχε στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας (τη στιγμή που ολόκληρη Λάρισα τα τελευταία χρόνια δεν είχε καμία μεγαλύτερη διάκριση). Αλλά και όλη την προηγούμενη δεκαετία οι αθλητές της πάλης τα κατάφεραν έτσι ώστε ο Σύλλογος να βρίσκεται πάντα στις πρώτες θέσεις σε πανελλήνιο επίπεδο με συμμετοχές αθλητών σε πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα μέσω της Εθνικής Ελλάδας.
ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΟΙ ΑΝΟΔΟΙ ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ
Φυσικά δεν πρέπει να ξεχνάμε το γεγονός πως στο μπάσκετ ο Ερμής Αγιάς σημείωσε και δύο συνεχόμενες ανόδους κάποτε. Από το 2004 ως το 2006 ανέβηκε από τη Β’ ΕΣΚΑΘ στην Α2 ΕΣΚΑΘ και από εκεί στην Α1. Αυτό είχε συμβεί για πρώτη φορά στην ιστορία του Συλλόγου.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass