ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ ΤΟ ΣΤΙΓΜΑ ΤΟΥΣ ΟΙ «ΚΥΑΝΕΡΥΡΘΟΙ» ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Τύρναβος: Επενδύει στα ταλέντα

* Τ. Μπεριτζάς: Το ποδόσφαιρο επιστρέφει στις ρίζες του

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2012 3:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:40
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Σε μια χρονιά που το ελληνικό ποδόσφαιρο δοκιμάζεται διαρκώς λόγω της παρατεταμένης οικονομικής κρίσης και οι ομάδες στη συντριπτική τους πλειοψηφία αναζητούν εναγωνίως σανίδα σωτηρίας, ο Τύρναβος επαναπροσδιορίζει το στίγμα του επενδύοντας στους νέους και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Η νέα χρονιά θα είναι μία χρονιά κριτήριο για το μέλλον του συλλόγου που προχώρησε σε μια σειρά σημαντικών αλλαγών σε όλα τα επίπεδα: Νέος πρόεδρος, νέο προπονητικό τιμ, ριζικές αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό.
«Η εμπειρία που αποκτήσαμε όλα αυτά τα χρόνια μας έκανε να καταλήξουμε σε αυτό ακριβώς το σχήμα: Πρώτον στα διοικητικά, λόγω των ανειλημμένων επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν μπορούσα να είμαι κοντά στην ομάδα. Έτσι αποφασίσαμε να αναλάβει τη θέση του προέδρου κάποιος άνθρωπος που θα έχει χρόνο να ασχοληθεί περισσότερο» τόνισε στη χθεσινή «πρώτη» της ομάδας ο ισχυρός άνδρας και επί σειρά ετών πρόεδρος του συλλόγου Βασίλης Μπρέζας αναφερόμενος στο φετινό εγχείρημα και συνέχισε:
«Σχετικά με το ρόστερ είδαμε ότι η περσινή συνταγή με παίκτες έτοιμους που μας στοίχισαν οικονομικά πάρα πολύ δεν έφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα γι’ αυτό κάναμε μια τεράστια στροφή μιας και σ’ ολόκληρη τη χώρα γίνεται μια μεγάλη αλλαγή στα οικονομικά. Αποφασίσαμε όλοι και είμαστε ξεκάθαροι σ’ αυτήν την προσπάθεια να κάνουμε μία ομάδα μόνο με νέα παιδιά. Τέλος αναφορικά με το νέο τεχνικό τιμ, πήραμε τους καλύτερους γι’ αυτό το εγχείρημα όπως για παράδειγμα ο Τάσος Μπεριτζάς που ξέρει περισσότερο από κάθε άλλον αυτά τα παιδιά».
Αισιόδοξος για τη νέα χρονιά δήλωσε από την πλευρά του ο νέος πρόεδρος του συλλόγου Αχιλλέας Δόκος.
«Ευελπιστούμε με τη βοήθεια των φιλάθλων να πετύχουμε ό,τι δεν πετύχαμε τα άλλα χρόνια. Η ομάδα αποφασίσαμε να στηριχθεί στα παιδιά της περιοχής και να δώσει ευκαιρία στους νέους να αναδειχθούν γιατί ταλαιπωρηθήκαμε αρκετά με τους ξένους ποδοσφαιριστές που ήταν μακριά από τη νοοτροπία του συλλόγου. Έτσι αποφασίσαμε να πάρουμε παπούτσι από τον τόπο μας και ας είναι μπαλωμένο. Η προσπάθεια κοινή και ευελπιστούμε να πετύχουμε. Θα ήθελα τέλος να αναφερθώ στη μνήμη του φροντιστή μας Κώστα Μίχη που ήταν η ψυχή της ομάδας. Δυστυχώς τους καλούς ανθρώπους ο Θεός τους παίρνει γρήγορα. Ο Θεός να αναπαύσει την ψυχή του».
ΤΑΣΟΣ ΜΠΕΡΙΤΖΑΣ: ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ
Τη βεβαιότητα ότι ο Τύρναβος θα είναι πρωταγωνιστής μέσα στο γήπεδο και δεν θα έχει δευτερεύοντα ρόλο εξέφρασε ο νέος τεχνικός Τάσος Μπεριτζάς χαρακτηρίζοντας ωστόσο πολύ δύσκολο το εγχείρημα με τα νέα παιδιά.
«Είναι μεγάλη τιμή για μένα το εγχείρημα αυτό που κάνει η διοίκηση του Τυρνάβου δηλαδή η δημιουργία μιας νεανικής ομάδας με χαμηλό μπάτζετ και παιδιά κυρίως από την περιοχή, γηγενείς παίκτες και ταλαντούχους. Είμαι τυχερός που επέλεξαν εμένα για να κάνω αυτό το συγκεκριμένο έργο γιατί όλα αυτά τα χρόνια αυτό φωνάζω και είναι η ώρα να το δείξω ακόμα μια φορά στην πράξη μέσα στο γήπεδο μέσα από σκληρή δουλειά.
Φυσικά είναι δύσκολο το εγχείρημα όμως τα παιδιά που υπήρχαν στην ομάδα έχουν τις εμπειρίες της Γ’ Εθνικής και τα παιδιά που έρχονται είναι αξιόλογοι παίκτες που διψούν για ποδόσφαιρο γιατί το έχουν στερηθεί από τις επαγγελματικές ομάδες.
Θα δουλέψουμε πάνω στο σύγχρονο ποδόσφαιρο κι όχι στο ποδόσφαιρο που θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα κάνουν οι άλλοι και ‘μεις απλά να προσαρμοζόμαστε.
Εμείς θα είμαστε οι πρωταγωνιστές μέσα στο γήπεδο».
-Η φετινή χρονιά είναι ένα προσωπικό στοίχημα για τον Τάσο Μπεριτζά;
«Δεν είναι προσωπικό στοίχημα αλλά επειδή είμαι άνθρωπος που τα λέει έξω από τα δόντια εγώ είμαι αυτός που τόσα χρόνια φώναζα για τα νέα παιδιά. Οι επαγγελματίες προπονητές-όχι όλοι- δεν δίνουν πολλές ευκαιρίες. Αυτή τη στιγμή είμαι επαγγελματίας προπονητής σε μια ομάδα Γ’ Εθνικής που αποφάσισε να επενδύσει σε νέα παιδιά. Όλοι μαζί θα προσπαθήσουμε μέσα από σκληρή δουλειά να πετύχουμε τον στόχο μας».
-Ένα τέτοιο εγχείρημα μπορεί να έχει προοπτική και τύχη στο ελληνικό ποδόσφαιρο;
«Ναι αν οι άνθρωποι που το επιχειρούν όπως η διοίκηση του Τυρνάβου, οι παίκτες και οι προπονητές το πιστέψουν πραγματικά θεωρώ ότι είναι πολύ εύκολο να γίνει. Να ξέρετε ότι το ποδόσφαιρο επανέρχεται στις ρίζες του και θα το δούμε στην πορεία. Όποιες ομάδες το έκαναν αυτό ή το κάνουν θα επιβιώσουν. Βλέπετε τώρα στη Γ’ Εθνική λίγες είναι οι ομάδες που ξεκίνησαν. Μία απ’ αυτές είναι ο Τύρναβος. Ένα φερέγγυο σωματείο που αυτό που λέει πάντα το κάνει. Γι’ αυτό και έχει γίνει πόλος έλξης των νεαρών ποδοσφαιριστών του νομού».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass