«ΕΚΡΗΞΗ» ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΥ ΓΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΗΝ «Ε»

Να καταργηθεί η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας

* ΑΙΤΙΑ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ ΑΘΛΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΞΟΥΝ ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ

Δημοσίευση: 17 Ιουλ 2012 2:23 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:38
Του Κ. Γκιάστα
Μια πρόταση που αναμένεται να συζητηθεί έντονα στους αθλητικούς κύκλους και θέτει ένα σοβαρό θέμα επί τάπητος έκανε χθες μέσω της «Ε» ο πρόεδρος του Ποδηλατικού Γυμναστικού Συλλόγου Λάρισας, κ. Σάββας Τσοπούρογλου. Συγκεκριμένα ανέφερε πως δεν έχει λόγο ύπαρξης μια Ομοσπονδία που παίρνει χρήματα από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, αλλά δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες. Μια από αυτές τις ανάγκες είναι να καλύπτει τα έξοδα της αποστολής των αθλητών της Εθνικής ομάδας που παίρνει μέρος σε παγκόσμια και πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα.
Πριν από μερικές ημέρες όμως η ΕΟΠ έστειλε έγγραφο στον ΠΓΣ Λάρισας μέσω του οποίου τον ενημέρωνε πως για τους αθλητές που θα λάβουν μέρος στο πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ολλανδία θα πληρώσουν οι σύλλογοί τους. Σε αυτό το πρωτάθλημα ο ΠΓΣ Λάρισας θα συμμετάσχει με τρεις αθλητές (Τσοπούρογλου Βασίλης στην Εθνική Ανδρών και οι δύο έφηβοι που πήραν την πρόκριση στο πρόσφατο πανελλήνιο πρωτάθλημα ο Δοξαράς Ευάγγελος (πρωταθλητής Ελλάδας) και Καρλιώτης Άρης) και από προχθές έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να βρει τα χρήματα για να μην χάσουν την ευκαιρία αυτή οι αθλητές του. Μάλιστα απάντησε στην ΕΟΠ ζητώντας να μάθει το ύψος των χρημάτων που απαιτούνται για μια τέτοια αποστολή.
Χθες ο πρόεδρος του ΠΓΣ Λάρισας επισκέφτηκε την «Ε» και μίλησε για το συγκεκριμένο ζήτημα. «Πλέον τα πράγματα είναι σε οριακό σημείο. Τα οικονομικά του συλλόγου είναι δυσβάσταχτα και πλέον εγώ σαν πρόεδρος και τα μέλη του ΔΣ δεν θα μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε στις νέες απαιτήσεις που δημιουργούνται συνέχεια. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν αυτό που ζήτησε η Ελληνική Ομοσπονδία. Να πληρώσουμε εμείς δηλαδή την Εθνική Ελλάδας» σημείωσε χαρακτηριστικά.
-Αυτό έχει ξανασυμβεί ποτέ;
* Είναι η πρώτη φορά που γίνεται στα χρονικά. Αν δεν μπορεί να στελεχώσει τις εθνικές ομάδες θα ήταν προτιμότερο να μην υφίσταται η ομοσπονδία και να μην φορολογείται ο Έλληνας πολίτης και να επιβαρύνεται η ΓΓΑ χωρίς λόγο. Ας καταργηθεί αν δεν μπορεί να λειτουργήσει. Εξεπλάγην με το έγγραφο που μας έστειλαν γιατί καταλαβαίνετε πως έχουμε τρεις αθλητές που πήραν την πρόκριση για το πανευρωπαϊκό και τα έξοδα που θα χρειαστούμε μπορεί να φτάσει στις 3 χιλιάδες ευρώ (εισιτήρια, υπέρβαρα ποδηλάτων, διαμονή, διατροφή και λοιπά για πέντε ολόκληρες ημέρες).
- Με λίγα λόγια δηλαδή δεν υπάρχει και μέλλον για την Ομοσπονδία Ποδηλασίας;
* Τα γεγονότα μιλάνε από μόνα τους. Όταν οι άνθρωποι που διοικούν την Ομοσπονδία εκπροσωπούν ομάδες που δεν έχουν ουσιαστική αγωνιστική παρουσία αλλά μόνο για να συγκεντρώνουν ικανό αριθμό συμμετοχών στην περίοδο των εκλογών
-Τι θα κάνετε τελικά με τους αθλητές σας;
*Εάν δεν υπάρξει τελικά μια διαφορετική μεταχείριση ή από την ΕΟΠ είναι πιθανό να μην στείλουμε τους αθλητές μας διότι δεν θα έχουμε πλέον να κινηθούμε για τα πρωταθλήματα και για τους υπόλοιπους 40 αθλητές του συλλόγου. Για τη συγκεκριμένη αποστολή εγώ θα απευθυνθώ στους φορείς της πόλης τον κ. περιφερειάρχη που δείχνει ενδιαφέρον και μάλιστα μεγάλο για το σύλλογό μας τον κ. Αγοραστό και στο δήμαρχο τον κ. Τζανακούλη.
-Πώς είναι τα οικονομικά του συλλόγου. Ξέρουμε πως μια άλλη επαρχιακή ομάδα ο Τάλως Χανίων που είναι τα τελευταία χρόνια συνεχώς πρωταθλητής έχει μεγάλα ονόματα χορηγών. Εσείς τι βοήθεια έχετε;
*Από τις συνδρομές των μελών με το πενιχρό πεντάευρο του μήνα από τα μέλη και τους αθλητές. Από τους δύο χορηγούς που έχουμε και θα πρέπει να τους ευχαριστήσουμε που είναι κοντά στον σύλλογο (Ορθοπεταλιά του Γώγου Πέτρου και το Bosch Car Service Τσάκαλος Τσούτσας υγραεριοκίνηση) και την υλική και ηθική βοήθεια που δίνει ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, ο δήμος Λάρισας, ο Δήμος Τεμπών. Πάνω απ’ όλα όμως είναι η αγάπη των μελών του ΔΣ και των αθλητών και των γονιών τους για το σύλλογο που είναι χορηγοί οι ίδιοι για τα παιδιά τους γιατί όπως καταλαβαίνετε κάθε Σαββατοκύριακο οι μετακινήσεις και τα έξοδα για τους αγώνες είναι πολλά. Να τονίσουμε πως η τελευταία επιχορήγηση που πήραμε από τη ΓΓΑ ήταν για την αγωνιστική περίοδο 2008 – 2009. Τα δε οδοιπορικά που παίρνουμε από την ΕΟΠ τα πήραμε πρόσφατα για την αγωνιστική περίοδο 2010 – 2011.
-Παρ’ όλα αυτά ο ΠΓΣ Λάρισας αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Ελλάδας...
* Είναι πλέον δεδομένο πως ο σύλλογος θα τερματίσει μετά και τα αποτελέσματα στο Καρπενήσι στις 3 πρώτες θέσεις. Αυτό οφείλεται στους αθλητές και στις αθλήτριες για την αγάπη που έχουν, στον προπονητή Χίο Δημήτριο, καθώς και στην ομοιογένεια που υπάρχει μεταξύ ΔΣ, μελών και αθλητών. Αυτό είναι το μυστικό της επιτυχίας που έφερε το σύλλογο στην υψηλότερη θέση στην ιστορία του. Γιατί μην ξεχνάμε είναι η δεύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα.
- Ασχολείστε από το 2006 με τον ΠΓΣ Λάρισας. Τι σκέφτεστε για τη συνέχεια. Έχετε διάθεση να συνεχίσετε;
* Όλα αυτά τα χρόνια εκ των αποτελεσμάτων φαίνεται ότι είχαμε όρεξη για προσφορά τόσο εγώ όσο και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ από το 2006. Κάτω από τέτοιες συνθήκες δεν θα μπορέσω με τα τέσσερα μέλη του ΔΣ (αντιπρόεδρος Χρήστος Τσάκαλος, γ.γ. Ζησοπούλου Κατερίνα, ταμίας Τριανταφύλλου Ζωή και γενικός αρχηγός Κώστας Δοξαράς) να σηκώσουμε όλο το βάρος.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass