Η ΛΑΡΙΣΑΙΑ ΑΝΤΩΝΙΑ ΚΟΛΟΒΟΥ ΣΥΛΛΕΓΕΙ ΧΡΥΣΑ ΔΑΧΤΥΛΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΜΕ ΜΙΑ ΡΑΚΕΤΑ

Το κορίτσι με τα... χρυσά δάχτυλα

* Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΛΠΙΔΑ ΤΟΥ ΤΕΝΙΣ ΠΗΡΕ ΚΑΙ ΝΕΑ ΜΕΤΑΓΡΑΦΗ ΑΠΟ ΤΟ STEVEN F. AUSTIN ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΟΥ TENESSY

Δημοσίευση: 14 Ιουλ 2012 21:44 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:37
Του Κ. Γκιάστα
Πρωτόπιασε ρακέτα στα τέσσερα χρόνια της. Από τότε όχι μόνο δεν την άφησε ποτέ αλλά με αυτήν την ρακέτα καταφέρνει και κερδίζει… χρυσό στην άλλη άκρη του Ατλαντικού.
Η Αντωνία Κολοβού είναι η Λαρισαία που ντύνει κάθε χρόνο και ένα δάχτυλό της με ένα ολόχρυσο δαχτυλίδι χάρη στο τένις. Πώς; Μα αφού κάθε χρόνο κερδίζει τη μεγαλύτερη διάκριση στο πανεπιστημιακό πρωτάθλημα. Τρία χρόνια βρίσκεται στην Αμερική, τρία και τα χρυσά της δαχτυλίδια. Απόλυτη επιτυχία και συνεχίζει.
Τελευταίο της κατόρθωμα ήρθε με το πανεπιστήμιο του Steven F. Austin που βρίσκεται στο Τέξας. Κέρδισε το πρωτάθλημα και παράλληλα κατάφερε να πάρει και νέα μεταγραφή. Ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Αμερικής, αυτό του Tenessy την κέρδισε.
Πριν από λίγες ημέρες επισκέφτηκε την «Ε» και μίλησε για τα όνειρά της, τις φιλοδοξίες της και για την ελληνική κρίση και πώς την αντιμετωπίζουν στην Αμερική.
Αρχικά τη ρωτήσαμε για την πρόσφατη μεταγραφή της στο πανεπιστήμιο του Τενεσί για να μας πει: «Είναι μεγάλη ευκαιρία για μένα. Το πανεπιστήμιο του Τενεσί είναι ένα από τα 20 καλύτερα πανεπιστήμια στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Τόσο σε αγωνιστικό επίπεδο όσο και στο εκπαιδευτικό κομμάτι (σ.σ. σπουδάζει αθλητικό μάρκετινγκ και κινησιοθεραπεία και έχει σαν στόχο και ένα μάστερ είναι υπόδειγμα και είναι πολύ καλό για μένα που θα πάω εκεί. Έχω ήδη την εμπειρία από τα άλλα δύο πανεπιστήμια και πιστεύω πως κάθε χρόνο κερδίζω και κάτι».
-Τρία χρόνια στην Αμερική, τρία και τα χρυσά δαχτυλίδια…
* Το χρυσό δαχτυλίδι είναι η μεγαλύτερη διάκριση στα πανεπιστημιακά πρωταθλήματα και είμαι πολύ χαρούμενη γι’ αυτό. Βέβαια τίποτα δεν ήρθε χωρίς κόπο. Ήταν μια πολύ κουραστική χρονιά και πολύ δύσκολη. Συνεχόμενες ατελείωτες προπονήσεις και αγώνες κάθε Σαββατοκύριακο. Συνολικά δώσαμε 43 αγώνες σε όλη τη σεζόν. Σε όλη τη χρονιά εγώ ηττήθηκα μόλις σε ένα. Σε όλα τα υπόλοιπα αναδείχθηκα νικήτρια. Επίσης έφτασα και μέχρι τα ημιτελικά του Athens Georgia που είναι ένα τουρνουά στο οποίο μετέχουν οι 16 καλύτερες ομάδες της Αμερικής.
-Σκέφτεσαι επαγγελματικά το τένις;
* Σε αυτή τη φάση όχι ολοκληρωτικά. Σε κάποια τουρνουά θα πω ναι αλλά ολοκληρωτικά έχω άλλα πράγματα μπροστά μου. Έχω να τελειώσω το πανεπιστήμιο πρώτα και μετά θα κοιτάξω και το συγκεκριμένο ζήτημα.
-Από την Ελλάδα τι λείπει; Οι αθλητές με ικανότητες ή οι υποδομές και η κουλτούρα;
* Η Ελλάδα εκτιμώ πως έχει αθλητές και μάλιστα καλούς. Αλλά πλέον δεν υπάρχει στήριξη από την πολιτεία. Εδώ που τα λέμε ήταν ένα άθλημα που ποτέ δεν είχε και μεγάλη βοήθεια. Οι αθλητές προσπαθούσαν με δικά τους έξοδα και προσωπικές ενέργειες να ανέβουν ψηλά.
- Το τένις στη Λάρισα;
* Ευτυχώς που επί εποχής Κουραμά έγιναν και εκείνα τα γήπεδα και είχε μια άνοδο το άθλημα και δημιουργήθηκε μια υποδομή. Γενικά η Λάρισα σε σχέση με την υπόλοιπη περιφέρεια της Ελλάδας βρίσκεται σε καλό επίπεδο για το τένις.
-Στην Αμερική πώς είναι τα πράγματα σχετικά με τους χορηγούς;
* Εμείς στο πανεπιστήμιο δεν έχουμε τέτοιες σκέψεις να μας προβληματίζουν. Εμείς παίζουμε και τα οικονομικά τα φροντίζουν όλα οι άνθρωποι του πανεπιστημίου.
- Τι σου λείπει περισσότερο στα τρία χρόνια που λείπεις;
*Μου λείπει η οικογένειά μου να σου πω την αλήθεια. Είναι πολύ ωραία η ατμόσφαιρα στο πανεπιστήμιο και δεν έχω το παραμικρό παράπονο αλλά μου λείπει η οικογένειά μου. Ορισμένα πράγματα θεωρώ πως θα σου λείπουν όσα χρόνια και αν περάσουν.
-Τι λένε στην Αμερική για την κρίση της Ελλάδας. Τι μηνύματα παίρνεις;
*Κάποιοι μας χαρακτηρίζουν ως τεμπελη λαό. Κάποιοι άλλοι ειρωνεύονται. Όμως υπάρχουν και αυτοί και είναι πολλοί που γνωρίζουν αρκετά πράγματα για τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας και απορούν πώς αυτή η χώρα δεν εκμεταλλεύεται αυτό το κομμάτι που λέγεται αρχαίος πολιτισμός και είναι ένα τόσο «δυνατό όπλο» για να εξέλθει από την οικονομική κρίση. Είναι κάτι που αποτελεί διαφήμιση για την Ελλάδα.
- Ποιους θα ήθελες να ευχαριστήσεις για την έως τώρα πορεία σου;
* Ευχαριστώ όλους τους προπονητές μου αλλά περισσότερο από όλους τους γονείς μου που με στήριξαν σε κάθε δύσκολη στιγμή και μου έδωσαν την ευκαιρία να παίξω τένις.
ΑΠΟ ΤΟΝ Α.Σ.Α.Λ. ΣΤΟ ΧΙΟΥΣΤΟΝ
Η Αντωνία Κολοβού εγγράφηκε στον Αθλητικό Σύλλογο Αντισφαίρισης Λάρισας. Είχε προπονητές τη Μαριάννα Διαμαντή, τον Ιβάν Δίμοφ και τον Φοίβο Μιχαλόπουλο. Από πολύ μικρή φάνηκε το ταλέντο της και αμέσως έγινε μέλος της Εθνικής ομάδας της Ελλάδας. Σε ένα τουρνουά στην Γαλλία την είδαν Αμερικανοί εκπρόσωποι των κολεγίων και αυτόματα της δόθηκε υποτροφία. Η Αντωνία Κολοβού δεν δίστασε και πήγε. Στα δύο χρόνια στο Τάιλερ κατάφερε να κερδίσει αντίστοιχες φορές το «δαχτυλίδι» των πρωταθλητών και πήρε το εισιτήριο για το Χιούστον. Εκεί συνέχισε να τα πάει το ίδιο καλά. Κατά τη διάρκεια της σεζόν μάλιστα αναδείχθηκε ως η κορυφαία παίκτρια στο μονό της περιφέρειάς της και μάλιστα βοήθησε τα μέγιστα την ομάδα της να συνεχίζει την ανοδική της πορεία. Μάλιστα ο τίτλος της κορυφαίας αθλήτριας πήρε μεγαλύτερη αξία καθώς ψηφίστηκε από τους αντίπαλους προπονητές.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass