ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΙΚΟΝΟΜΟ ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗΣ

Πρωταθλητής στις καρδιές μας...

* ΑΞΙΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΕΣ, ΚΑΛΤΕΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

Δημοσίευση: 10 Ιουλ 2012 3:08 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:36
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Πάλεψε, δεν έχασε και μπορεί να μην ανέβηκε ο Οικονόμος στη Β’ Εθνική κατηγορία μέσα από τη διαδικασία των μπαράζ, όμως υπάρχει αναγνώριση από όλους για το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Τσαριτσάνης.
Η Νίκη Βόλου ήταν αυτή που πήρε τελικά το εισιτήριο της ανόδου μετά το προχθεσινό 0-0 στο «Παντελής Μαγουλάς», αλλά ο Οικονόμος αναδείχθηκε πρωταθλητής στις... καρδιές μας, με τη συνολική παρουσία που είχε από την αρχή της φετινής σεζόν.
Και γι’ αυτό είναι άξιοι συγχαρητηρίων οι ποδοσφαιριστές, ο τεχνικός Γιώργος Καλτέκης και όλοι οι συνεργάτες του, που δημιούργησαν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο έκανε υπερήφανο τους κατοίκους της ιστορικής κοινότητας, κέρδισε δε φίλους από την επαρχία της Ελασσόνας και από το νομό Λάρισας, γενικότερα.
Δεν είναι τυχαίο ότι οι «Πράσινοι» της Τσαριτσάνης ήταν η μοναδική ομάδα που ολοκλήρωσε τα πλέι οφ αήττητη, έχοντας στο ενεργετικό της σε έξι αγώνες τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.
Επίσης είναι άξιο αναφοράς ότι τελευταία φορά που ηττήθηκε ήταν από τον Μέγα Αλέξανδρο Ηράκλειας Σερρών, οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος.
Αν αναλογισθούμε δε ότι είχε αντιπάλους ομάδες με ιστορία όπως τον Απόλλωνα Καλαμαριάς και τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης τις οποίες ξεπέρασε στον βαθμολογικό πίνακα, τότε είναι πραγματικός «άθλος» το ότι διεκδίκησε την άνοδο μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, στο θεσσαλικό ντέρμπι με τη Νίκη Βόλου.
Ένα ματς στο οποίο οι τσαριτσανιώτες είχαν δυο σπουδαίες ευκαιρίες στην επανάληψη με τους Νικούλη και Βούλγαρη, για να το κερδίσουν.
Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή κ. Μάνταλου άκουσαν με... ανακούφιση οι φίλοι της Νίκης καθώς... καρδιοχτύπησαν αρκετές φορές πριν στην πίεση που άσκησαν οι παίκτες του Γιώργου Καλτέκη, που παρά την κούραση από τη ζέστη και τα συνεχόμενα παιχνίδια είχαν αστείρευτες δυνάμεις και μέχρι το φινάλε τα έδωσαν όλα για να πετύχουν ένα γκολ, που δεν ήρθε τελικά.
Έτσι η Νίκη Βόλου που είχε και το μπόνους των δυο βαθμών τερμάτισε πρώτη με 13 βαθμούς , ενώ ο Οικονόμος δεύτερος με 12 βαθμούς.
Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ
Η επόμενη ημέρα σαφώς και βρίσκει τους ανθρώπους του Οικονόμου με ανάμικτα συναισθήματα, διότι από τη μια πλευρά υπάρχει ικανοποίηση για την εξαιρετική πορεία της ομάδας που είναι πετυχημένη και από την άλλη στεναχώρια για το ότι μπορούσε και άξιζε να πάρει το εισιτήριο της ανόδου, πόσο μάλιστα αν δεν δεχόταν το γκολ της ισοφάρισης στην Καλαμαριά (1-1).
Χθες πραγματοποιήθηκε μια τελευταία προπόνηση και ακολούθως δόθηκε άδεια στους ποδοσφαιριστές για τις καλοκαιρινές τους διακοπές που θα είναι σύντομες, διότι θα κληθούν για να ξεκινήσει η προετοιμασία για τη νέα σεζόν και να συζητήσουν για την ανανέωση του συμβολαίου τους.
Όσον αφορά στο αν είναι έτοιμος ο Οικονόμος στην περίπτωση που κληθεί να παίξει στην Β΄Εθνική αν κάποια ομάδα αδυνατεί να συμμετάσχει στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα, ο υπεύθυνος Τύπου της ΠΑΕ Γιώργος Μπαμπάλης, ήταν ξεκάθαρος: «Είμαστε πανέτοιμοι σε όποια κατηγορία κι αν αγωνισθούμε. Απλά αφήστε μας ένα δεκαήμερο να ξεκουραστούμε...».
ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΠΕΝΤΕ ΧΡΟΝΙΑ
Πέντε χρόνια μετά την πτώση της από τη Β’ Εθνική, τον Μάιο του 2007, η Νίκη Βόλου επιστρέφει σ’ αυτή, αφού κατά το ενδιάμεσο διάστημα κυμάνθηκε στην μετριότητα στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, καταφέρνοντας απλώς να αποφύγει περιπέτειες υποβιβασμού. Η φετινή πορεία πρωταθλητισμού, όμως, θύμισε στην ομάδα της Νέας Ιωνίας την περίοδο 2004-2005, την πλέον πρόσφατη δηλαδή κατά την οποία πρωταγωνιστούσε διεκδικώντας μάλιστα την άνοδο στην Α’ Εθνική. Τελικά, τότε οι Βολιώτες τερμάτισαν στην τέταρτη θέση, πίσω από την ΑΕΛ, τον Λεβαδειακό και τον Ακράτητο που πήραν τα τρία «εισιτήρια» ανόδου στα «μεγάλα σαλόνια».
* Και στα πέντε προηγούμενα παιχνίδια των play-off , η Νίκη Βόλου βρέθηκε πίσω στο σκορ, δεχόμενη γκολ λίγο μετά την έναρξη των αγώνων. Το μοναδικό παιχνίδι στο οποίο κατάφερε να κρατήσει την εστία της απαραβίαστη ήταν αυτό που της χάρισε και την άνοδο, έστω και αν συνοδεύθηκε από το «στείρο» 0-0.
* Φυσιολογικά, στα μέσα Ιουλίου κανείς δεν φανταζόταν ότι θα διεξαγόταν επίσημος αγώνας στην Ελλάδα με τη θερμοκρασία να αγγίζει τους 40 βαθμούς Κελσίου. Έτσι και ο αρχικά ορισθείς παρατηρητής διαιτησίας, ο Τρικαλινός Γιάννης Κρίκης είχε προγραμματίσει να βρεθεί για ολιγοήμερες διακοπές στην Ισπανία, με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Κατερινιώτη (καταγόμενο, πάντως, από την Καλλιπεύκη) Γιάννη Παπαδημητρίου. Ο τελευταίος έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από την διαιτησία του Αθηναίου (με καβαλιώτικες ρίζες) Σταύρου Μάνταλου, κάτι που πιθανότατα θα τον οδηγήσει και πάλι στην Super League, ύστερα από ένα χρόνο «εξορίας» του στη Β’ Εθνική.
ΚΑΜΙΑ ΛΑΡΙΣΑΪΚΗ ΑΝΟΔΟΣ
Με τον κυριακάτικο αγώνα του γηπέδου «Παντελής Μαγουλάς» ολοκληρώθηκε (επιτέλους...) η ποδοσφαιρική περίοδος 2011-2012, η οποία συνολικά αφήνει μία πικρή γεύση στους Λαρισαίους φιλάθλους, καθώς καμία από τις ομάδες του νομού, που μετείχαν στα εθνικά πρωταθλήματα (ΑΕΛ, Οικονόμος Τσαριτσάνης, Τύρναβος, ΠΟ Ελασσόνας, Αμπελωνιακός, ΑΣ Πυργετού) ή φιλοδοξούσαν να βρεθούν σ’ αυτά (Δωτιέας Αγιάς), δεν κατάφερε να ανέβει, κάτι που σαφέστατα έρχεται σε αντίθεση με την πλούσια δραστηριότητα όλων αλλά και τις ανόδους των προηγουμένων ετών.
Φυσικά, ελπίδα όλων είναι η «ανομβρία» αυτή να διακοπεί με την έναρξη της νέας περιόδου, ώστε να κλείσει πάραυτα η κακή παρένθεση...
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass