ΕΙΠΑΝ ΤΑ 40 ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΕΚΤΑΚΤΗ Γ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ

Ναι στο ταμείο αρωγής

ΕΝΤΟΝΕΣ ΔΙΑΦΩΝΙΕΣ ΣΤΗ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΙΘΜΟΥ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ Α’ –Α1 ΕΠΣΛ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ

Δημοσίευση: 04 Ιουλ 2012 3:21 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:33
 Του Άρη Γκουτρουμάνη
Με παρόντα το 1/3 περίπου των σωματείων της ΕΠΣΛ (περί τα 40) πραγματοποιήθηκε χθες η έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΕΠΣΛ, βασικό θέμα της οποίας ήταν η λειτουργία του ταμείου αρωγής. Οι εκπρόσωποι των σωματείων αποδέχθηκαν ομόφωνα την πρόταση του Δ.Σ. της ΕΠΣΛ για επαναλειτουργία του ταμείου αρωγής με υποχρεωτική συμμετοχή όλων των ομάδων. Αυτό συνεπάγεται ότι όλες οι ομάδες μαζί με το παράβολο δήλωσης συμμετοχής στα πρωταθλήματα θα είναι υποχρεωμένες να καταβάλουν την πρώτη ισόποση δόση για το ταμείο αρωγής. Η δεύτερη δόση, όπως τονίσθηκε, θα γίνει προσπάθεια να εξασφαλισθεί από το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ μέσω χορηγίας. Το συνολικό ποσό για το ταμείο αρωγής ανά κατηγορία όπως ορίσθηκε ως εξής: 500 ευρώ για τη Δ’ Εθνική, 400 ευρώ για τις Α’ και Α1 ΕΠΣΛ, 300 ευρώ για την Β’ ΕΠΣΛ και 200 ευρώ για τη Γ’ ΕΠΣΛ τα οποία ωστόσο δεν αποκλείεται να διαφοροποιηθούν (δηλαδή να μειωθούν). Σύμφωνα με την τοποθέτηση του προέδρου της ΕΠΣΛ, Ζήση Γρηγορίου, η Ένωση θα συνεργαστεί με 4 φυσικοθεραπευτές στην ευρύτερη περιοχή της Λάρισας και με έναν σε Φάρσαλα και Ελασσόνα αντίστοιχα. Το ποσό που θα καταβληθεί από τα σωματεία αναλογεί ουσιαστικά στο 80% του συνολικού ποσού που απαιτείται για τη λειτουργία του ταμείου αρωγής ενώ το υπόλοιπο 20% θα καταβληθεί από την ΕΠΣΛ.
Ένσταση επί του θέματος εξέφρασε ο διοικητικός σύμβουλος κ. Βάιος Κυριτσάκας ο οποίος επισήμανε ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί μία σχετική μελέτη (έρευνα αγοράς) για το ποιοι είναι οι διαθέσιμοι φυσικοθεραπευτές και τι ποσά ζητούν ούτως ώστε να υπάρξει πιο ουσιαστική προσέγγιση του θέματος. Την άποψη τα σωματεία να προτείνουν εάν θέλουν κάποιους φυσικοθεραπευτές με τους οποίους έχουν συνεργασία εξέφρασε ο εκπρόσωπος του Λαρισαϊκού, ενώ από την πλευρά της Ερασ. ΑΕΛ ετέθη το θέμα της κάλυψης και των ποδοσφαιριστών των τμημάτων υποδομής.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ
ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Ενώ στο θέμα της επαναλειτουργίας του ταμείου αρωγής υπήρξε ομόφωνο ναι, στην πρόταση για ενδεχόμενη μείωση του αριθμού των μικρών ποδοσφαιριστών σε Α’ και Α1 ΕΠΣΛ αλλά και στην κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής των σωματείων των προαναφερόμενων κατηγοριών στα παιδικά πρωταθλήματα υπήρξαν αντιδράσεις και αντιρρήσεις από αρκετούς παρευρεθέντες.
Αρχικά αρκετοί παράγοντες σωματείων κυρίως από χωριά περιφερειακών δήμων του νομού συμφώνησαν με τις παραπάνω προτάσεις τις οποίες έκαναν ο πρόεδρος της ΕΠΣΛ κ. Γρηγορίου και ο α’ αντιπρόεδρος κ. Γρηγοριάδης προτείνοντας παράλληλα την ολοκληρωτική άρση του μέτρου της υποχρεωτική συμμετοχής για τους μικρούς ποδοσφαιριστές. Στη συνέχεια ωστόσο τόσο από την πλευρά του διοικητικού Κώστα Λυγούρα όσο και από την πλευρά του Λαρισαϊκού (Νάκης) και του Προμηθέα (Σουλούκος) εκφράστηκαν έντονες αντιρρήσεις αφού όπως τόνισαν οι τρεις διοικητικοί παράγοντες η μεγάλη πρόοδος του λαρισινού ποδοσφαίρου αντανακλά στις Μικτές ομάδες δηλαδή στους μικρούς ποδοσφαιριστές που είναι το μέλλον και επομένως μια τέτοια απόφαση θα γυρίσει το ποδόσφαιρο της Λάρισας χρόνια πίσω.
Από την πλευρά του ο κ. Γρηγοριάδης επεξήγησε ότι η σκέψη αυτή βασίστηκε στο γεγονός ότι οι Λαρισαίοι παράγοντες έχουν πλέον την ωριμότητα και θα συνεχίσουν να επενδύουν στα νέα παιδιά χωρίς να είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν.
Στα υπόλοιπα θέματα ο κ. Γρηγοριάδης ανέφερε ότι υπάρχει σκέψη φέτος τα πρωταθλήματα να ξεκινήσουν μία εβδομάδα νωρίτερα, δηλαδή η Α’ ΕΠΣΛ στις αρχές Σεπτεμβρίου (εκφράστηκαν και εδώ κάποιες αντιρρήσεις), όπως επίσης οι δηλώσεις συμμετοχής να κατατεθούν νωρίτερα μέχρι τις 5 έως 7 Αυγούστου προκειμένου να υπάρξει χρόνος για τη σύνταξη των προκηρύξεων.
Τέλος, εξετάζεται το ενδεχόμενο θέσπισης βαθμολογικού μπόνους στα μπαράζ της Γ’ ΕΣΠΛ ή ακόμα και η απευθείας άνοδος των ομάδων που θα καταλάβουν τη 2η θέση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή στα μπαράζ μόνο των ομάδων που θα τερματίσουν στη 3η θέση.
Από τους εκπροσώπους των σωματείων ζητήθηκε η μείωση των εξοδολογίων των διαιτητών και η δωρεάν συμμετοχή των διαιτητών στους φιλικούς αγώνες, ενώ τέλος από την πλευρά των γιατρών αγώνων ζητήθηκε διά του εκπροσώπου τους να καταγγέλλονται όλες οι παρατυπίες των γιατρών προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω αναβάθμιση της παροχής υπηρεσιών.
Στη χθεσινή έκτακτη Γ.Σ. της ΕΠΣΛ το «παρών» από το Δ.Σ. έδωσαν πλην των προαναφερομένων που κατά διαστήματα τοποθετήθηκαν οι κ. Νταβαρούκας, Γκούμας, Βλάγκας και Μητροδήμος.
Για τις αλλαγές που συζητήθηκαν στη χθεσινή γενική συνέλευση και τις προτάσεις που κατατέθηκαν θα πάρει αποφάσεις τις επόμενες ημέρες το Δ.Σ. της ΕΠΣΛ.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass