ΚΑΤΑΤΙΘΕΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ ΕΠΣΛ ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ-ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ

«Κληρώνει» για άνοδο και υποβιβασμό

ΣΥΝΟΛΙΚΑ 13 ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 3 ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ – ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ

Δημοσίευση: 26 Ιουν 2013 2:45 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 17:02
 
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Κατατίθεται  στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΛ προς ενημέρωση (και πιθανός προς έγκριση)  η πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου σχετικά με τις τροποποιήσεις στις προκηρύξεις των τοπικών πρωταθλημάτων της νέας αγωνιστικής περιόδου.
Στόχος είναι, όπως επισήμανε ο πρόεδρος της Επιτροπής Λευτέρης Γρηγοριάδης, να δοθούν ισχυρότερα κίνητρα στις ομάδες ώστε να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα στα τοπικά πρωταθλήματα. «Εκείνο που μας απασχόλησε πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα πριν καταλήξουμε στην εισήγησή μας ήταν να αποφύγουμε όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα που ενδεχομένως δημιουργηθούν στις κατηγορίες προκειμένου να εξελιχθούν ομαλά όλα τα πρωταθλήματα. Βασικό μας κριτήριο ήταν το οικονομικό (να μειώσουμε τις μετακινήσεις των ομάδων, να μειώσουμε την αγωνιστική διάρκεια όπως για παράδειγμα στη Β’ κατηγορία με τη δημιουργία τριών ομίλων με λιγότερες ομάδες), ενώ στις μεγάλες κατηγορίες εκείνο που θέλουμε είναι να διατηρήσουμε τον βασικό κορμό δηλαδή να αποφύγουμε μεγάλες αλλαγές στις ομάδες» δήλωσε, χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου.
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
Όπως είχε αποκαλύψει η «Ε» την προηγούμενη εβδομάδα η πρόταση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου σχετικά με τις νέες προκηρύξεις και τον αριθμό των ομάδων που θα προβιβασθούν και θα υποβιβασθούν ανά κατηγορία είναι η εξής:
Α’ Ερασιτεχνική: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 18 ομάδες. Μέχρι τις 25 Απριλίου 2014 θα πρέπει να γίνει γνωστός ο πρωταθλητής που θα διεκδικήσει στη συνέχεια την άνοδο στη Γ’ Εθνική μέσω των αγώνων μπαράζ. Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις δύο τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα (17η και 18η) θα υποβιβασθούν στην Α1 Ερασιτεχνική.
Α1 Ερασιτεχνική: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 18 ομάδες εκ των οποίων οι τρεις πρώτες θα ανέλθουν απευθείας στην Α΄ Ερασιτεχνική κατηγορία. Σε περίπτωση που δεν υποβιβασθεί ομάδα από τη Γ’ Εθνική και παράλληλα ανέλθει ο πρωταθλητής ΕΠΣΛ στην Γ’ Εθνική τότε θα διεξαχθεί αγώνας διαβάθμισης ανάμεσα στον 4ο του βαθμολογικού πίνακα της Α1 και την ομάδα που θα καταλάβει την 16η θέση στον βαθμολογικό πίνακα της Α΄ Ερασιτεχνικής.
Σχετικά με τον υποβιβασμό οι ομάδες που θα καταλάβουν τις 4 τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα θα οδηγηθούν στη Β’ ΕΠΣΛ.
Β’ Ερασιτεχνική: Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους των 14 ομάδων. Συνολικά θα προβιβασθούν 5 ομάδες: Οι τρεις πρωταθλήτριες των ομίλων, ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν τη 2η θέση θα παίξουν αγώνες μπαράζ και εκείνες που θα καταλάβουν τις δύο πρώτες θέσεις θα ανέλθουν στην Α1 ΕΠΣΛ.
Τον δρόμο του υποβιβασμού θα πάρουν 8 συνολικά ομάδες: Οι δύο τελευταίες κάθε ομίλου (2x3), ενώ οι ομάδες που θα καταλάβουν την 12η θέση σε κάθε όμιλο θα δώσουν αγώνες μπαράζ για τον υποβιβασμό άλλων δύο.
Γ’ Ερασιτεχνική: Το πρωτάθλημα της μικρότερης ερασιτεχνικής κατηγορίας θα διεξαχθεί σε τρεις ομίλους των 12 ομάδων (ή σε τέσσερις ομίλους των 10 ομάδων ανάλογα με τον συνολικό αριθμό των ομάδων). Στη Β’ Ερασιτεχνική θα ανέλθουν συνολικά εννέα ομάδες δηλαδή οι τρεις πρώτες κάθε ομίλου απευθείας. Εάν το πρωτάθλημα διεξαχθεί σε 4 ομίλους των 10 ομάδων τότε θα ανέλθουν οι δύο πρώτοι από κάθε όμιλο και οι ομάδες που θα καταλάβουν την 3η θέση στον όμιλό τους θα δώσουν αγώνες μπαράζ για την άνοδο μίας ακόμα ομάδας.
*Σχετικά με τον υποβιβασμό στην Α’, την Α1 και την Β’ ΕΠΣΛ ο αριθμός των υποβιβαζόμενων ομάδων θα αυξηθεί ανάλογα σε περίπτωση μη ανόδου του πρωταθλητή ΕΠΣΛ στη Γ’ Εθνική και υποβιβασμού ομάδας ή ομάδων της Λάρισας από τη Γ’ Εθνική κατηγορία.
ΕΠΙΜΕΡΟΥΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ
Επίσης στην εισήγηση της Επιτροπής Πρωταθλημάτων και Κυπέλλου θα προστεθούν οι εξής επιμέρους προτάσεις:
-Κατάργηση της υποχρεωτικής συμμετοχής των λεγόμενων «μικρών» ποδοσφαιριστών.
-Επαναφορά του βραβείου ήθους με χρηματικό έπαθλο
-Διοργάνωση τουρνουά μεταξύ των πρωταθλητών των ομίλων της Β’ και της Γ’ ΕΠΣΛ για την ανάδειξη υπερπρωταθλητών.
-Μείωση (κατά ποσοστό 50%) του προστίμου για τη μη συμμετοχή σε αγώνα.
ΟΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΕΣ
Σχετικά με τις ημερομηνίες έναρξης των πρωταθλημάτων και του κυπέλλου θα ισχύσουν τα εξής:
Α’ και Α1 Ερασ.: Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 2 Αυγούστου. Έναρξη πρωταθλήματος 7-8 Σεπτεμβρίου
Β’ Ερασ.: Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 23 Αυγούστου. Έναρξη πρωταθλήματος 28-29 Σεπτεμβρίου
Γ’ Ερασ.: Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τέλος Αυγούστου. Έναρξη πρωταθλήματος 5-6 Οκτωβρίου.
Κύπελλο: Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 23 Αυγούστου. Έναρξη κυπέλλου 31 Αυγούστου-1 Σεπτεμβρίου.
ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ
Οι κληρώσεις σε κύπελλο Α’ και Α1 Ερασ. θα διεξαχθούν στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης στις 27 Αυγούστου.
ΟΙ ΕΝΩΣΙΑΚΟΙ ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ
Σήμερα, εν τω μεταξύ, θα συζητηθεί και το θέμα των 3 ενωσιακών προπονητών που θα προσληφθούν για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Στα γραφεία τις ΕΠΣΛ μέχρι την περασμένη Παρασκευή κατατέθηκαν 13 αιτήσεις από τους ενδιαφερόμενους προπονητές που είναι οι Ν. Φώλλας, Ν. Πατσιαβούρας, Ι. Ποντίκας, Μ. Μπίζιος, Θ. Αγγέλης, Χρ. Νάστας, Γ. Δοδοντσάκης, Χρ. Καπελιάνης, Αχ. Μαστοροδήμος, Κ. Ταξιάρχης, Γ. Λιάπης, Αρ. Πατσής και Μ. Αλεξούδης.
Σημαντικό ρόλο στην τελική απόφαση για τους τρεις νέους ενωσιακούς τεχνικούς θα παίξει η πρόταση της Τεχνικής Επιτροπής ΕΠΣΛ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει ικανοποίηση στο πρόσωπο του προέδρου της Επιτροπής Γιάννη Βλάγκα από τη θητεία των κ. Αλεξούδη, Πατσή και η εισήγησή του θα κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση ενώ από τους υπόλοιπους υποψηφίους υπάρχουν τρία ακόμα ονόματα που θα προταθούν.
Επίσης, εκτός από το θέμα της επιλογής των τριών προπονητών, θα κατατεθεί πρόταση διεύρυνσης της Τεχνικής Επιτροπής (ήδη από τελείται από τους Γιάννη Βλάγκα, Χρήστο Σκάρλο, Νίκο Δημερά) με την τοποθέτηση του κ. Γιάννη Γεωργόπουλου.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass