ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΚΛΟΓΗΣ ΝΕΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ

Μπλοκ... άουτ για την ΕΣΠΕΚΕΛ

* ΒΡΗΚΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΗΣ ΕΝΑ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΑΡΜΟΖΕΙ ΣΕ ΑΛΛΕΣ ΕΠΟΧΕΣ

Δημοσίευση: 06 Ιουν 2013 3:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:42
Του Κ. Γκιάστα
Σε σταυρόλεξο για δυνατούς... λύτες τείνει να μετατραπεί η προσπάθεια εκλογής νέου διοικητικού συμβουλίου στην Ένωση Σωματείων Πετοσφαίρισης Κεντρικής Ελλάδας. Και αυτό γιατί κατά τη διάρκεια της πρόσφατης γενικής συνέλευσης μπορεί να εγκρίθηκε ομόφωνα ο οικονομικός και διοικητικός απολογισμός αλλά δεν προχώρησαν οι διαδικασίες εκλογής μελών νέου Δ.Σ. Σύμφωνα με την ΕΣΠΕΚΕΛ, δεδομένου ότι με βάση τον αριθμό των υποψηφίων , τον αριθμό των αντιπροσώπων με δικαίωμα ψήφου και σε συνδυασμό με τα προβλεπόμενα από το καταστατικό (εκλογή με 50%+1, σταυροδοσία 5 σταυρών) διαπιστώθηκε η αντικειμενική δυσκολία εκλογής πλήρους νέου Δ.Σ.
Είναι χαρακτηριστικό πως μόνο 12 σωματεία (ενώ οι υποψηφιότητες ήταν 13) έδωσαν το «παρών» στην εκλογική διαδικασία και εκ των πραγμάτων δεν μπορούσε να εκλεγεί αυτόματα 9μελές διοικητικό συμβούλιο.
Προκειμένου λοιπόν να αποφευχθεί η προσφυγή στο πρωτοδικείο για τον ορισμό νέου Δ.Σ. αποφασίστηκε να διεξαχθεί νέα εκλογική Γενική Συνέλευση εντός ενός μηνός. Συγκεκριμένα θα γίνει στις 29 Ιουνίου και ώρα 11 το πρωί στα γραφεία της ΕΣΠΕΚΕΛ.
Κατά τη διάρκεια των συγκεκριμένων εκλογών θα μπορεί να υπάρξουν και εξουσιοδοτήσεις με τις οποίες θα μπορούν να ψηφίσουν έτσι όλα τα σωματεία ακόμα και αυτά που είναι από μακριά και δεν θα μπορούν να δώσουν το «παρών».
Σύμφωνα με πληροφορίες γίνονται προσπάθειες να συγκροτηθεί συνδυασμός εννιά ατόμων και έτσι με αυτό τον τρόπο τα σωματεία θα μπορούν να βάζουν έως και 9 σταυρούς (όχι μόνο πέντε).
Επίσης αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνουν οι απαραίτητες διαδικασίες για την τροποποίηση καταστατικού της Ένωσης τουλάχιστον ως προς τον τρόπο εκλογής των μελών του νέου Δ.Σ. ώστε να θεραπευθεί η διαπιστωθείσα αδυναμία. Έτσι η προγραμματισμένη γενική συνέλευση του Οκτωβρίου θα μετατραπεί σε Καταστατική συνέλευση με σκοπό να αλλάξει το καταστατικό.
Επί της ουσίας τόσο η ΕΣΠΕΚΕΛ όσο και οι υπόλοιπες Ενώσεις στην Ελλάδα βρήκαν μπροστά τους ένα εκλογικό σύστημα που αρμόζει σε άλλες εποχές, αυτές των... παχέων αγελάδων. Τώρα που τα οικονομικά έσφιξαν αρκετά λιγόστεψαν και οι παράγοντες που θα πρέπει να αφιερώσουν χρόνο και χρήμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις λοιπόν θα πρέπει και η εκλογή τους να γίνεται με μεγαλύτερη ευκολία και χωρίς ιδιαίτερα εμπόδια.
ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ
Συνολικά στην ΕΣΠΕΚΕΛ έχουν δικαίωμα ψήφου 29 σωματεία από την Κεντρική Ελλάδα (δέκα είναι από τον Νομό Λάρισας). Αυτά είναι τα εξής: Γ.Σ. Βόλου, Ε.Α.Λάρισας, Γ.Σ. Λαμίας, Γ.Σ. Τυρνάβου, Α.Σ. Λόκρος Αταλάντης, Ασκληπιός Τρικάλων, Μεδεών, Φάρσαλα, Φοίνικας Λάρισας, Ερμής Αγιάς, Δεσκάτη, Φιλαθλητικός Λάρισας, Φιλαθλητικός Αμπελώνα, Σ.Π.Α.Καρδίτσας, Σουφλάρια, Ελασσόνα, Αλμυρός, Φθία, Αντίκυρα, Αναγέννηση Λιβαδειάς, Κύνος Λιβανάτων, Άρης Σπερχιάδας, Ιτέα, Φωκίδα 2000, Καλαμπάκα, Φιλαθλητικός Τρικάλων, Αργώ Βόλου, Άμφισσα, Νίκη Βόλου, ΑΕΛ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass