ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΣΠΟΥΔΑΙΑΣ ΤΙΜΗΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Όταν η Ελλάδα δάκρυσε για τον Γκάλη

Δημοσίευση: 09 Μαϊ 2013 3:01 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 16:04
Αυτό που έζησαν όσοι παρακολούθησαν ή βρέθηκαν ακόμα καλύτερα το βράδυ της Τρίτης στο «Αλεξάνδρειο» (του οποίου η κεντρική σάλα πήρε το όνομα του Νίκου Γκάλη), δεν θα το ξεχάσουν ποτέ. Τα λόγια δεν φτάνουν για να περιγράψουν τον παλμό, τη συγκίνηση, τη μαγεία, τη νοσταλγία και τελικά την αποθέωση που επιφύλαξε το μεγαλύτερο μπασκετικό κοινό της Ελλάδας στον απόλυτο μύθο του αθλήματος, τον Νίκο Γκάλη.
Η Ελλάδα πραγματικά δάκρυσε για μια ακόμα φορά για τον μεγάλο αυτό αθλητή που όμως και αυτός με τη σειρά του δεν μπόρεσε να κρύψει τη συγκίνησή του.
Ο Νίκος Γκάλης είχε πάντοτε ξεχωριστή θέση στο Πάνθεον των ηρώων του αθλήματος, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη. Ο ίδιος τίμησε όσο ελάχιστοι τις φανέλες που φόρεσε. Του Άρη, της Εθνικής, του Παναθηναϊκού. Πρόσφερε αμέτρητες χαρές και συγκινήσεις σε εκατομμύρια φίλους του αθλήματος, φροντίζοντας να δημιουργήσει ακόμα περισσότερους φίλαθλους στο μπάσκετ, το οποίο υπηρέτησε πάντοτε στο υψηλότερο επίπεδο.
Προχθές ήταν η σειρά των «θνητών» να τιμήσουν αυτόν τον τεράστιο παίκτη και την πορεία που διέγραψε στο άθλημα. Ήταν μια ακόμα αναγνώριση στο μεγαλείο της ξεχωριστής αυτής προσωπικότητας. Και το μεγαλύτερο μπράβο σε όσους διοργάνωσαν αυτή την εκδήλωση είναι γιατί πρόσφεραν μέσα σε τρεις ώρες συνεχόμενες «εικόνες» σπάνιας ομορφιάς, αποφεύγοντας κάθε παρουσία κιτς, υπερβολής και κακογουστιάς.
ΔΗΛΩΣΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΚΑΛΗ
Λάζαρος Λέσιτς: «Είμαι πολύ χαρούμενος που είμαι εδώ. Ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα εδώ και γέρασα εδώ. Φάγαμε γλυκό ψωμάκι λόγω του Γκάλη».
Κώστας Ρήγας: «Θερμά συγχαρητήρια στην ΚΑΕ Άρης, έστω μετά από τόσα χρόνια. Ο Γκάλης ήταν πρότυπο αθλητή και επαγγελματία στο γήπεδο, δίνοντας το καλύτερο παράδειγμα σε όλους. Από την πλευρά τη δική μου, θέλω να τονίσω ότι ήμουν πανευτυχής που διαιτήτευσα αγώνες αυτού του μεγάλου αθλητή, του μεγάλου επαγγελματία».
Χρήστος Ταπούτος: «Είμαι εδώ για να τιμήσω τον Νίκο Γκάλη. Εξαιτίας του άρχισα να παίζω μπάσκετ, έγινα επαγγελματίας και βγάζω χρήματα. Το φιλικό αυτό το περίμενα χρόνια και όσο ήμουν στον Αρη, για να μπορώ και εγώ να παίζω για τον Γκάλη».
Ηλίας Ζούρος: «Ο Γκάλης άλλαξε τη ροή του ελληνικού μπάσκετ και έγινε ίνδαλμα».
Στιβ Γιατζόγλου: «Σήμερα τιμάμε τον δικό μας Μάικλ Τζόρνταν! Ήρθε η ώρα να του πούμε ένα μεγάλο «ευχαριστώ». Για τις ωραίες στιγμές και γιατί ένας μεγάλος σύλλογο σαν τον Άρη σε μια εποχή που έχει προβλήματα κάνει αυτή την εκδήλωση. Όλος αυτός ο κόσμος που βρίσκεται εδώ, είναι η δύναμη του Άρη».
Αντώνης Ασημακόπουλος: «Η σημερινή βραδιά για έναν εν ενεργεία αθλητή ισοδυναμεί με τίτλο. Είμαι πολύ συγκινημένος, δεν τολμούσα να κοιτάξω στα μάτια τον κ. Γκάλη, ο οποίος έβγαλε τη δική μου γενιά από τις κακοτοπιές και μας έβαλε στα γήπεδα. Είναι παρακαταθήκη και μεγάλη ευθύνη για εμάς να κάνουμε το ίδιο για τα νέα παιδιά».
* Με την ολοκλήρωση της δεκάλεπτης αναμέτρησης με τη Λιμόζ, ο αρχηγός του Αρη, Αντώνης Ασημακόπουλος, έδωσε τη φανέλα με το νούμερο έξι σε κάδρο στον Νίκο Γκάλη, προσκυνώντας τον. Ολη η ομάδα, δε, των «κίτρινων» φορούσε τη στιγμή του δώρου την ίδια φανέλα
* Ασημένιο γλυπτό, με μπάλα να γυρνά σε δάκτυλο, έδωσε στον Νίκο Γκάλη ο πρόεδρος της ΚΑΕ Αρης, Λευτέρης Αρβανίτης, λέγοντας ελάχιστα νωρίτερα: «Μια πληγή που αιμορραγούσε, από τη στιγμή που ανακοίνωσε ο Γκάλης την αποχώρησή του από την ενεργό δράση, έπρεπε να κλείσει και απόψε κλείνει. Οφείλω να ζητήσω δημόσια συγγνώμη από τον Γκάλη γιατί έπρεπε να περάσουν 18 χρόνια για να γίνει το αυτονόητο. Νίκο, εδώ είναι το σπίτι σου. Στο μυαλό και στις καρδιές μας θα είσαι εδώ».
* Τον Νίκο Γκάλη τίμησε με πλακέτα, μετά το φιλικό, η Λιμόζ.
ΤΟΝ ΤΙΜΗΣΕ ΚΑΙ Ο ΠΣΑΚ
Τον Νίκο Γκάλη τίμησε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αμειβομένων Καλαθοσφαιριστών (ΠΣΑΚ). Αντιπροσωπεία του συνδέσμου, αποτελούμενη από τους Γιάννη Καλαμπόκη, Νίκο Βούλγαρη, αλλά και τον γενικό διευθυντή Κώστα Αλεξανδρίδη, βρέθηκαν στο Αλεξάνδρειο, στη γιορτή προς τιμήν του κορυφαίου αθλητή του ελληνικού αλλά και του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
«Αισθανόμαστε την ανάγκη να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον άνθρωπο που μας έδωσε κίνητρο να ασχοληθούμε με το μπάσκετ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον παίκτη που μας έκανε να χαρούμε, να δακρύσουμε και να βγούμε στους δρόμους για να πανηγυρίσουμε. Ίσως, όμως, αυτό το μεγάλο ευχαριστώ να είναι λίγο για τον τεράστιο Νίκο Γκάλη. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε ποτέ, τις επιτυχίες και τα χαμόγελα που μας χάρισε», δήλωσε ο Γιάννης Καλαμπόκης, λίγο πριν παραδώσει στον Νίκο Γκάλη μία εκπληκτική φωτογραφία, με τη μορφή του Νίκου Γκάλη, αποτελούμενη από χιλιάδες φωτογραφίες Ελλήνων καλαθοσφαιριστών.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass