Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟΝ ΑΙΓΙΝΙΑΚΟ ΜΕ 1-0 ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΔΙ ΣΤΗ Β’ ΕΘΝΙΚΗ

Αγκαλιά με το όνειρο

*ΤΟ «ΧΡΥΣΟ» ΓΚΟΛ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΥΣ ΠΕΤΥΧΕ Ο Γ. ΚΑΚΑΒΙΤΣΗΣ ΣΤΟ 43’ *ΠΕΡΙΠΟΥ 1000 ΦΙΛΑΘΛΟΙ ΕΝΙΣΧΥΣΑΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ «ΚΥΑΝΕΡΥΘΡΩΝ»

Δημοσίευση: 22 Απρ 2013 3:42 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:46
 Του Άρη Γκουτρουμάνη
Μια ανάσα από το όνειρο της Β’ Εθνικής βρίσκεται ο Τύρναβος. Οι «κυανέρυθροι» επικράτησαν χθες του Αιγινιακού με 1-0 στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής και έκαναν ένα αποφασιστικό βήμα για την επίτευξη του μεγάλου στόχου. Ενός στόχου ιστορικής σημασίας αφού μετά από 45 χρόνια (από το 1968) το τυρναβίτικο ποδόσφαιρο θα εκπροσωπηθεί ξανά στη Β’ Εθνική κατηγορία.
Απομένει μία αγωνιστική και το παιχνίδι στη Λευκάδα απέναντι στον αδιάφορο μεν επικίνδυνο δε Τηλυκράτη για να γίνει το όνειρο πραγματικότητα. Ένας ακόμα τελικός για το ραντεβού των «κυανέρυθρων» με την ιστορία.
ΚΡΑΤΑΝΕ ΜΟΝΟ ΤΗ ΝΙΚΗ
Στο ποδόσφαιρο η νίκη δεν συνδυάζεται πάντα με καλή εμφάνιση και το αντίστροφο. Στην προκειμένη περίπτωση εκείνο που μετρούσε για την ομάδα του Τυρνάβου ήταν η νίκη και όχι η εμφάνιση. Φυσικά αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για τη μέτρια εικόνα που παρουσίασε η ομάδα του Λεωνίδα Μπίλη στο χθεσινό παιχνίδι ωστόσο η κατάκτηση των τριών πολύτιμων βαθμών κράτησε την ομάδα μέσα στον στόχο της.
Ο Τύρναβος μπροστά σε περισσότερους από 1000 φιλάθλους παρατάχθηκε στο παιχνίδι με τους Γούπο κάτω από τα δοκάρια, Νόνη και Πολύζο στο κέντρο της άμυνας, Αθανασούλη και Παπαϊωάννου δεξιά και αριστερά αντίστοιχα, Μεζίνι και Αντωνόπουλο ως αμυντικά χαφ, λίγο πιο μπροστά τον Τσούκαλο, τους Μπουσινάκη και Βούλγαρη προωθημένους δεξιά και αριστερά αντίστοιχα και στην κορυφή της επίθεσης τον Κακαβίτση.
Με την έναρξη της αναμέτρησης οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους και να περιορίσουν τον Αιγινιακό στην περιοχή του για να μην κινδυνέψουν. Τα πρώτα σημάδια δεν ήταν ικανοποιητικά για την ομάδα του Τυρνάβου αφού η λειτουργία της μεσαίας γραμμής δεν ήταν η ενδεδειγμένη. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα η μπάλα να φτάνει πολύ δύσκολα στους επιθετικούς οι οποίοι δεν μπορούσαν να γίνουν ιδιαίτερα απειλητικοί για τους φιλοξενούμενους. Γι’ αυτό και στο πρώτο ημίχρονο με εξαίρεση το γκολ δεν σημειώθηκε κάποια μεγάλη φάση.
Κι ενώ ο Τύρναβος δεν επέδειξε την οξυδέρκεια για να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στα αντίπαλα καρέ, κατάφερε να εκμεταλλευτεί ένα λάθος της αντίπαλης άμυνας και να προηγηθεί στο 43’ με τον Κακαβίτση που διάβασε τη φάση, διεκδίκησε την μπάλα από το λάθος γύρισμα του Γιαντζέλη και πέτυχε το γκολ που έμελλε να κρίνει το παιχνίδι.
Στην επανάληψη η εικόνα του αγώνα διατηρήθηκε η ίδια: Ο Τύρναβος είχε την υπεροχή των κινήσεων αλλά δεν ήταν αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια. Επιπλέον δε έπρεπε να διαφυλάξει το ρευστό 1-0 κι αυτό έκανε. Δεν επέτρεψε τον αντίπαλό του να γίνει απειλητικός και έφτασε δίκαια στη νίκη με το 1-0 του πρώτου μέρους πανηγυρίζοντας την κατάκτηση τριών πολύτιμων βαθμών που τον φέρνει ένα βήμα από την Β’ Εθνική.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
6’: Κοντινή κεφαλιά του Κυρτέγου και ο Γούπος μπλοκάρει.
11’: Σέντρα του Τσούκαλου, ο Βούλγαρης στρώνει στον Μεζίνι στο ύψος της μεγάλης περιοχής όμως το σουτ του τελευταίου περνά ελάχιστα άουτ από το δεξί κάθετο δοκάρι της αντίπαλης εστίας.
12’: Μακρινό συρτό σουτ του Μπουσινάκη και ο Ράπτης μπλοκάρει την μπάλα.
26’: Δυνατό σουτ του Γκατσολάρι από το ύψος της μεγάλης περιοχής και ο Γούπος μπλοκάρει την μπάλα.
35’: Γέμισμα του Μητράκα, γυριστή κεφαλιά-πάσα του Γιαουτζή στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Γούπος βγαίνει και μπλοκάρει προ του Κρυστάλλη.
43’: Ο Γιαντζέλης προσπαθεί να γυρίσει την μπάλα στον τερματοφύλακα Ράπτη, ο Κακαβίτσης διαβάζει τη φάση και κυνηγάει την μπάλα, κερδίζει την κόντρα από τον Ράπτη που επιχείρησε έξοδο και σε κενή εστία κάνει το 1-0.
45’: Καλοχτυπημένο φάουλ του Γκατσολάρι και ο Γούπος διώχνει με τις γροθιές.
48’: Δυνατό σουτ του Μεζίνι και η μπάλα περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των φιλοξενουμένων.
49’: Καλοζυγισμένο σουτ του Μπουσινάκη και ο Ράπτης παραχωρεί κόρνερ.
59’: Ωραία ενέργεια του Βούλγαρη ο οποίος ελίσσεται εντός περιοχής, αποφεύγει τρεις αντιπάλους αλλά δεν μπορεί να «σπάσει» την μπάλα στον Μπουσινάκη.
80’: Κόρνερ του Μπουσινάκης και ο Πολύζος στην καρδιά της άμυνας με κεφαλιά στέλνει την μπάλα πάνω στα χέρια του Ράτπη.
85’: Ο Τσούκαλος μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή από τα δεξιά μετά από προωθημένη μπαλιά και επιχειρεί σουτ υπό πίεση με την μπάλα να χτυπά στο εξωτερικό των δικτύων.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τη νικήτρια ομάδα του Τυρνάβου ξεχώρισαν οι Μουσινάκης, Κακαβίτσης (για το «χρυσό» γκολ που πέτυχε) και Πολύζος, ενώ από τη φιλοξενούμενη ομάδα του Αιγιανιακού οι Κυρτέγος, Δερμίσης, Γκατσολάρι.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Τσαλουχίδης με βοηθούς τους κ. Ευθυμίου και Τσαμπαζάκη (Κιλκίς). Και οι τρεις ήταν πολύ καλοί. Εύκολο το έργο και για τον 4ο διαιτητή κ. Τσέτσιλα (Γρεβενών).
Την κίτρινη κάρτα αντίκρισαν οι Μεζίνι (51’) και Γκατσολάρι (83’).
ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Λ. Μπίλης): Γούπος, Αθανασούλης, Παπαϊωάννου, Νόνης, Πολύζος, Μεζίνι (55’ Τσιανάκας), Τσούκαλος, Βούλγαρης (71’ Σιάτρας), Κακαβίτσης (65’ Κυπτίου), Αντωνόπουλος, Μπουσινάκης.
ΑΙΓΙΝΙΑΚΟΣ (Ε. Μυθήμης): Ράπτης, Κυβρακίδης, Γιαντζέλης, Λιόλιος, Δερμίδης, Κοσμίδης, Γκατσολάρι, Γιαουτζής (55’ Προβατίδης), Μητράκας (60’ Κόλα), Κυρτέγος, Κρυστάλλης (70’ Ανδρεάκος).
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass