ΣΤΗΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΖΕΣΤΑΘΗΚΕ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΩΝ «ΠΡΑΣΙΝΩΝ» ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΕΥΚΟΛΗ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΟ ΕΥΡΥ 5-1 ΤΗ ΔΟΞΑ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΟΣ

Επίδειξη ισχύος από τη Δήμητρα Γιάννουλης

* ΠΑΙΚΤΗΣ ΚΛΕΙΔΙ Ο Δ. ΤΑΣΙΟΣ - ΧΑΤ ΤΡΙΚ Ο ΣΤ. ΠΑΤΣΙΩΤΟΣ *ΕΠΟΜΕΝΟΣ ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ ΣΤΗ 2η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ Η ΛΑΜΙΑ ΤΗΝ ΕΡΧΟΜΕΝΗ ΤΕΤΑΡΤΗ

Δημοσίευση: 11 Απρ 2013 3:39 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 15:32
Του απεσταλμένου της «Ε» στην Καρδίτσα Άρη Γκουτρουμάνη
Ένα ημίχρονο αποδείχθηκε αρκετό για την ομάδα της Δήμητρας Γιάννουλης η οποία πραγματοποιώντας επίδειξη ισχύος επικράτησε χθες στα Καλογριανά Καρδίτσας της Δόξας Αγ. Τριάδος με 5-1 και σφράγισε το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου Ελλάδος Ερασιτεχνών. Έτσι την Τετάρτη 17 Απριλίου η λαρισινή ομάδα θα αντιμετωπίσει στη Λαμία (16:30) την ομώνυμη ομάδα στον δεύτερο κατά σειρά αγώνα που θα κρίνει την είσοδό της στα προημιτελικά της φετινής διοργάνωσης.
Πρόσωπο κλειδί για τη μεγάλη επιτυχία των «πρασίνων» ο έμπειρος Δημήτρης Τάσιος που πέρασε στο παιχνίδι με την έναρξη του β’ ημιχρόνου και έδωσε στην ομάδα της Γιάννουλης την αγωνιστική ταυτότητα που της έλειπε στο πρώτο μέρος. Μαζί με τον Τάσιο και ο επιθετικός Πατσιωτός ο οποίος βρέθηκε σε μεγάλη μέρα, έβλεπε δίχτυα με χαρακτηριστική ευκολία πετυχαίνοντας χατ-τρικ.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Το ποδοσφαιρικό συγκρότημα της Γιάννουλης παρουσίασε δύο πρόσωπα και προβλημάτισε με την εικόνα που είχε στο πρώτο μέρος. Οι «πράσινοι» μπήκαν νωθρά στο παιχνίδι και παρά το γεγονός ότι είχαν την υπεροχή των κινήσεων δεν μπόρεσαν να προσαρμοστούν πλήρως στις απαιτήσεις της αναμέτρησης. Τα πολλά λάθη, η ανορθόδοξη ανάπτυξη του παιχνιδιού και η νευρικότητα στα τελειώματα σε συνάρτηση με το γκολ των γηπεδούχων στο 16ο λεπτό δημιούργησαν μία εικόνα που δεν αντανακλούσε το γνώριμο αγωνιστικό προφίλ της Δήμητρας.
Το 1-0 του πρώτου μέρους ανάγκασε τον τεχνικό Γιάννη Μπουρνάκα να ανακατέψει την τράπουλα και να βγάλει δύο -στην κυριολεξία- άσους από το μανίκι του. Η είσοδος στο παιχνίδι των Τάσιου –κατά κύριο λόγο- και Πατσιωτού ανέτρεψε την εικόνα του πρώτου μέρους και έσωσε την ομάδα της Γιάννουλης από ένα «βατερλό».
Ο έμπειρος επιθετικός μέσος των «πρασίνων» έκανε πιο λειτουργική τη μεσαία γραμμή της ομάδας του, αξιοποίησε ποδοσφαιριστές όπως ο Ν. Μπαρούτας -που και αυτός μεταμορφώθηκε στην επανάληψη και αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τους δύο επιθετικούς κυρίως δε τον νεοεισελθόντα Πατσιωτό.
Η αντίστροφη μέτρηση για την ομάδα της Γιάννουλης είχε αρχίσει καθώς μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών έκανε την ανατροπή (1-2) και στη συνέχεια έδωσε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στη νίκη της (1-5) χάνοντας παράλληλα κι άλλες ευκαιρίες για γκολ.
Το τελικό 1-5 δεν αφήνει περιθώρια για οποιαδήποτε κριτική και αντικατοπτρίζει πλήρως την ανωτερότητα των φιλοξενουμένων οι οποίοι όταν αποφάσισαν να παίξουν σοβαρά κατάφεραν να κάνουν εύκολη την υπόθεση πρόκριση. Η ουσία είναι ότι η ομάδα της Γιάννουλης έδειξε ότι έχει τις δυνατότητες να αγωνιστεί με αξιώσεις την ερχόμενη Τετάρτη στη Λαμία και να διεκδικήσει την πρόκρισή της στα προημιτελικά.
ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ
16’: Ο Γαγάνας εκτελεί φάουλ από πλάγια δεξιά και γράφει το 1-0 για τη Δόξα.
17’: Η Δήμητρα αγγίζει την ισοφάριση όταν ο Λιούσκας πλασάρει από πλάγια δεξιά σε κενή εστία για να διώξει πάνω στη γραμμή ο Γαγάνας.
30’: Φάουλ του Γαγάνα, ο Τρούκης αφήνει την μπάλα να περάσει άουτ αλλά ο Οικονόμου καραδοκεί στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά στέλνει την μπάλα άουτ.
31’: Ωραία ενέργεια του Λιούσκα που επιτίθεται από τα δεξιά, αποφεύγει τον αντίπαλό του όμως το σουτ που επιχειρεί περνά άουτ.
43’: Ο Μανάκας διεκδικεί μια προωθημένη πάσα και «τσιμπάει» την μπάλα προ του τερματοφύλακα Μετοχιανάκη που επειχειρεί έξοδο και ανατρέπει εντός περιοχής τον επιθετικό της Δήμητρας. Η μπάλα κατευθύνεται προς την εστία για να διώξει πάνω στη γραμμή σε κόρνερ ο Γαγάνας. Ο διαιτητής κ. Κρητικός αφήνει να εξελιχθεί η φάση και δεν καταλογίζει πέναλτι παρά τις αντιδράσεις των φιλοξενουμένων.
49’: Ο Τάσιος παίζει πολύ ωραία το 1-2 με τον Ν. Μπαρούτα ο οποίος σεντράρει από τα αριστερά. Η μπάλα χτυπάει στο χέρι του Γαγάνα εντός περιοχής και ο διαιτητής κ. Κρητικός καταλογίζει πέναλτι παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων. Το πέναλτι εκτελεί ο Πατσιωτός ισοφαρίζοντας σε 1-1.
54’: Ωραία ενέργεια του Τάσιου και σέντρα από τα αριστερά με τον Θ. Μπαρούτα να πλασάρει εύστοχα από το ύψος της μικρής περιοχής κάνοντας το 1-2.
61’: Πολύ καλή ευκαιρία για τη Δόξα με τον Τσαπουρνή να σουτάρει από πολύ κοντά άουτ κι ενώ ο τερματοφύλακας Τρούκης ήταν εκτός θέσης.
66’: Διαγώνια μπαλιά του Σαΐτη στον Πατσιωτό που στοπάρει πολύ ωραία την μπάλα μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και υπό πίεση με ωραίο διαγώνιο σουτ γράφει το 1-3.
71’: Άψογος συνδυασμός εντός περιοχής των Ν. Μπαρούτα-Σαΐτη με τελικό αποδέκτη τον Πατσιωτός, ο οποίος με κοντινή κεφαλιά ανεβάζει τον δείκτη του σκορ σε 1-4.
75’: Ο Μανάκας μπαίνει από δεξιά στη μεγάλη περιοχή και επιχειρεί δυνατό σουτ στέλνοντας την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
80’: Σέντρα –σουτ του Τάσιου και η μπάλα περνάει ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
83’: Ωραία ενέργεια και σουτ του Ν. Μπαρούτα από τα αριστερά.
85’: Ψηλοκρεμαστό πλασέ του Φατούρα, όμως η μπάλα περνάει άουτ.
87’: Δοκάρι σε σέντρα σουτ του Πατσιωτού από τα δεξιά.
89’: Δημιουργός ο Τάσιος για μία ακόμα φορά και εκτελεστής ο Θ. Μπαρούτας που διαμορφώνει το τελικό 1-5.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Από τη νικήτρια ομάδα της Δήμητρας διακρίθηκαν οι Τάσιος, Πατσιωτός, Ν. Μπαρούτας, Θ. Μπαρούτας, ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Γαγάνης.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Το αγώνα διηύθυνε ο κ. Κρητικός (Θεσσαλίας) που σε γενικές γραμμές ήταν πολύ καλός, ωστόσο ελέγχεται για τις φάσεις των 43ου και 49ου λεπτών. Πολύ καλοί οι δύο βοηθοί του κ. Χρ. Τσίγγινες και Χρ. Τριάντος επίσης της ΕΠΣ Θεσσαλίας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΔΟΞΑ ΑΓ. ΤΡΙΑΔΑΣ (Κ. Γκουγκουλής): Μετοχιανάκης, Γιαννής, Ρέππας (68’ Παπαλίτσας), Φαλάρας, Ξαφάνης, Γαγάνας, Τσαπουρνής, Φέκκας, Μιχάλης Χρ., Κυπρής (78’ Τσιακάρας), Οικονόμου (86’ Μιχάλης Στ.).
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Ι. Μπουρνάκας-Β. Μπακογιάννης): Τρούκης, Φατούρας, Μπαρούτας Ν., Δαλακώνης, Κουρούτσαλης, Θώμος, Λιούσκας (46’ Πατσιωτός), Μανάκας, Μπαρούτας Θ., Μπαμπάλης (46’ Τάσιος), Μαλαβιέζος Ε. (60’ Σαΐτης).
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass