Η ΚΑΚΗ ΑΕΛ ΗΡΘΕ ΙΣΟΠΑΛΗ ΣΤΟ ARENA ME ΤΗΝ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (1-1)

Νέα… (Χ)αμένη ευκαιρία

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE

Δημοσίευση: 17 Μαρ 2013 8:32 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 14:55

Του Κ. Γκιάστα

 

Μια κακή ΑΕΛ χθες στο Arena δεν μπόρεσε να κερδίσει την Παναχαική για την 28η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Football League. Η λαρισινή ομάδα ήρθε ισόπαλη με σκορ 1-1 με τους Αχαιούς και απομακρύνθηκε ακόμα περισσότερο από την πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα. Αυτήν ήταν η 4η συνεχόμενη ισοπαλία (για έξι ματς αήττητη ωστόσο) και οι «βυσσινί» δείχνουν να διανύουν μια περίοδο αγωνιστικής καμπής από την οποία πρέπει να βγουν γρήγορα αν δεν θέλουν να βρεθούν ακόμα πιο χαμηλά στη βαθμολογία. Οι «βυσσινί» έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς φεύγουν μια γλυκόπικρη γεύση καθώς θα μπορούσαν να είχαν χάσει το ματς αφού οι ευκαιρίες ήταν ελάχιστες για την ισοφάριση που εν τέλει ήρθε από τον Κρητικό.

ΕΝΑ ΗΜΙΧΡΟΝΟ… ΕΝΑ ΣΟΥΤ

Ο Τίμος Καβακάς ξεκίνησε το ματς έχοντας κάτω από τα δοκάρια τον Ντίνο Σέρεμετ. Στην άμυνα βρισκόταν ο Παγώνης (αριστερά), Παπαγεωργίου (δεξιά), Σκόνδρας - Γιώτας σέντερ μπακ. Αμυντικά χαφ έπαιζαν Τσιάρας και Λιαπάκης. Επιθετικό χαφ έπαιζε ο Ζεκίνια . Στα «φτερά» έπαιζαν Μπλέντι (αριστερά) και Χασομέρης (δεξιά) ενώ κορυφή στην επίθεση αγωνιζόταν ο Θανάσης Τσίγκας.

Από την άλλη η Παναχαική είχε στη θέση του τερματοφύλακα έναν παλιό γνώριμο των Λαρισαίων φιλάθλων καθώς έπαιζε ο Πίτκας που υπήρξε πρόσφατα γκολκίπερ της Τσαριτσάνης. Στην άμυνα βρισκόταν οι Τέλλος, Κοιλιάρας, Κοκκίνης, Σπίνουλας. Στο κέντρο Καραμανλής, Βάντερσον, Πάμποε (δεκάρι), Βασιλαντωνόπουλος, Γκούρτσας και κορυφή στην επίθεση ο Ν’ Τζιόντο.

Από το πρώτο ημίχρονο το μόνο που είχαν να θαυμάσουν οι φίλαθλοι ήταν ένα καλό σουτ του  Χασομέρη στο 39ο λεπτό που το απέκρουσε ο Πίτκας με διπλή προσπάθεια.

Η ΑΕΛ ήταν αυτή που ήλεγχε την κυκλοφορία της μπάλας αλλά δεν μπορούσε να βρει τρόπο να απειλήσει την αντίπαλη εστία. Δεν έβρισκε διαδρόμους για κάθετες μπαλιές αλλά ούτε βρήκε τις σέντρες από τα πλάγια που θα ήθελε. Από την άλλη δεν κινδύνεψε κι όλας εκτός από τις μικρές στιγμές ανησυχίας που είχε την μπάλα ο Πάμποε.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ, ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ…

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ μπήκε «ζεστή» και είχε μια καλή στιγμή με κεφαλιά του Τσίγκα την οποία εξουδετέρωσε ο Πίτκας. Στο 60΄ ο Καβακάς θέλησε να δώσει πιο επιθετική πνοή βάζοντας τον Δεινόπαπα στη θέση του Τσιάρα. Στο αμέσως επόμενο λεπτό όμως ήρθε η στιγμή που «πάγωσε» το γήπεδο καθώς ο Γκούρτσας έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ένα συρτό σουτ έξω από την μεγάλη περιοχή με τον Σέρεμετ να την μαζεύει από την δεξιά του γωνία.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει άμεσα όμως η κεφαλιά του Λιαπάκη από εκτέλεση φάουλ του Μπλέντι πέρασε λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι του Πίτκα. Λίγο αργότερα (στο 66΄) ήρθε και νέα κεφαλιά του Κρητικού χωρίς και αυτήν να βρίσκει στόχο. Στην εξέλιξη της συγκεκριμένης φάσης ο τερματοφύλακας της Παναχαικής, Πίτκας τραυματίστηκε και έγινε αναγκαστική αλλαγή. Στη θέση του πέρασε ο Ανδρούτσος.

Στο 77΄ μετά από ωραία ενέργεια του Κρητικού ακολούθησε ένα διαγώνιο σουτ αλλά δεν βρήκε στόχο. Ο Κρητικός όμως το έκανε καλύτερα δέκα λεπτά αργότερα. Συγκεκριμένα στο  87’ ήταν αυτός που έφερε το παιχνίδι στα ίσα καθώς ευστόχησε σε σουτ μέσα από την περιοχή.

Η ΑΕΛ στα υπόλοιπα λεπτά δεν κατάφερε να κάνει την ολική ανατροπή. Εφτά λεπτά καθυστερήσεις στο β’ μέρος έδειξε ο τέταρτος κ. Μαλουτάς και... λίγα ήταν αφού οι παίκτες της Παναχαϊκής βρισκόταν αρκετές φορές στο έδαφος και παρέμεναν πεσμένοι. Πολλές και οι διαμαρτυρίες των φιλάθλων γι αυτό.

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Διαιτητής του αγώνα ήταν ο Τερετίδης από την Καβάλα ενώ για βοηθούς είχε τους Καραγκιζόπουλο (Ημαθίας) και Χατζηνάκο (Δράμας).

Έκανε το ένα λάθος στο 28΄ όταν ο Ζεκίνια ανατράπηκε ενώ έφευγε μόνος του, έξω από την περιοχή της Παναχαικής σε μια φάση που… σήκωνε και κάρτα. Τελικά την αντίκρισε ο Κοκκίνης λίγο αργότερα για μαρκάρισμα πάνω στον Χασομέρη. Στο φινάλε του ημιχρόνου γλύτωσε τον Βάντερσον από κίτρινη σε μαρκάρισμα πάνω στον Ζεκίνια.

Κίτρινες είδαν και οι: Λιαπάκης, Χασομερης - Άντονι, Κοκκίνης, Ανδρούτσος (90+4΄),

ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΑΕΛ (Καβακάς): Σερεμέτ, Σκόνδρας, Παπαγεωργίου, Γιώτας (83΄ Αλεξάντροβιτς), Παγώνης, Λιαπάκης, Τσιάρας (60΄ Δεινόπαπας), Ζεκίνια (64΄ Κρητικός Σ.), Τσίγκας, Χασόμερης, Μπλέντι

ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ (Αντωνίου): Πίτκας (68΄ Ανδρούτσος), Βάντερσον, Ν’ Τζιόντο, Τέλλος, Κοιλιάρας Γ. (57΄ Λίτσης), Γκούρτσας (81΄ Άντονι), Κοκκίνης, Πάμποε, Σπίνουλας, Καραμανλής, Βασιλαντωνόπουλος.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass