Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΚΡΙΣΙΜΗ

Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Σουμάχερ

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ

Δημοσίευση: 31 Δεκ 2013 1:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:51
 
 
Ο Μίκαελ Σουμάχερ δίνει μάχη για να κρατηθεί τη ζωή, καθώς η κατάσταση του παραμένει κρίσιμη, ανακοίνωσαν χθες οι γιατροί στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, όπου νοσηλεύεται από προχθες ο παλιός παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ενα. Ο Γερμανός τραυματίστηκε σοβαρά στο κεφάλι, μετά από πτώση ενώ έκανε σκι στις γαλλικές Αλπεις, και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση τις χθεσινές πρώτες πρωινές ώρες. Ο Σουμάχερ υπέστη σοβαρές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και παραμένει σε τεχνητό κώμα, όπως ανέφεραν οι γιατροί του πανεπιστημιακού νοσοκομείου της Γκρενόμπλ. «Δεν μπορούμε να κάνουμε κάποια πρόγνωση», αναφέρθηκε χαρακτηριστικά κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στις 12 χθες το μεσημέρι (ώρα Ελλάδας).
Οι γιατροί διευκρίνισαν ότι ο Σουμάχερ υποβλήθηκε μόνο σε μία χειρουργική επέμβαση (νωρίτερα κάποια δημοσιεύματα έκαναν λόγο για δύο εγχειρήσεις) και μάλιστα απέκλεισαν την πιθανότητα πραγματοποίησης δεύτερης επέμβασης, τουλάχιστον άμεσα. Τόνισαν επίσης ότι, αν ο κορυφαίος Γερμανός οδηγός δεν φορούσε κράνος, πιθανότατα θα είχε σκοτωθεί επιτόπου.
ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ ΜΕΡΚΕΛ
Τη λύπη της για το σοβαρό ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ, ο οποίος μάχεται για να κρατηθεί στη ζωή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Γκρενόμπλ, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ. «Οπως εκατομμύρια Γερμανοί, η καγκελάριος και τα μέλη της γερμανικής κυβέρνησης ταράχθηκαν πολύ όταν πληροφορήθηκαν το σοβαρό ατύχημα που είχε ο Μίκαελ Σουμάχερ ενώ έκανε σκι. Ελπίζουμε μαζί με την οικογένειά του ότι θα καταφέρει να ξεπεράσει τα τραύματά του και να αναρρώσει. Στη σύζυγό του, τα παιδιά του και τους συγγενείς του ευχόμαστε δύναμη και αλληλεγγύη σε αυτές τις δύσκολες ώρες» ανέφερε ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφεν Ζάιμπερτ.
ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ
Τη στήριξή του στον Μίκαελ Σουμάχερ εκφράζει ο κόσμος της Φόρμουλα Ένα. Αναλυτικά:
Σεμπάστιαν Φέτελ (παγκόσμιος πρωταθλητής Φόρμουλα Ένα) στα γερμανικά ΜΜΕ: «Είμαι σοκαρισμένος κι ελπίζω ότι θα γίνει καλά το συντομότερο δυνατόν. Τώρα εύχομαι πολλή δύναμη στην οικογένειά του».
Μάρτιν Μπραντλ (πρώην «ομόσταυλος» του Σουμάχερ στην Μπένετον) στο "Sky TV": «Είναι μόνο ένα χρόνο εκτός του κόκπιτ της Φόρμουλα Ένα, αλλά ως οδηγός και ανταγωνιστικός άνθρωπος δεν μπορείς απλά να κλείσεις τον διακόπτη και να κατασταλάξεις στο τέλος μιας μακράς καριέρας, χρειάζεσαι προκλήσεις κι επιτεύγματα για να συνεχίσει να ρέει η αδρεναλίνη. Όμως, από αυτά που διαβάζω, δεν έπαιρνε αδικαιολόγητα ρίσκα στις πίστες του σκι και φαίνεται ότι ήταν πολύ άτυχος σε αυτή. Η ανάγκη για μηχανήματα και ταχύτητα θα είναι πάντα εκεί, είναι αναπόφευκτο. Όταν διαβάζω ότι ο Μίκαελ χτύπησε στη δεξιά μεριά του κεφαλιού του, δεν μπορούσα παρά να σκεφτώ τον Αϊρτον (σ.σ. Σένα) και αναλογίστηκα γιατί αυτά τα πράγματα συμβαίνουν τόσο συχνά στους πραγματικά σπουδαίους. Ειλικρινά ελπίζω και περιμένω ότι αυτό το συμβάν θα έχει ένα πολύ ευτυχέστερο τέλος κι αισθάνομαι σίγουρος ότι η αγωνιστική αποφασιστικότητα και φόρμα του θα του δώσουν τις καλύτερες πιθανότητες».
Φεράρι (πρώην ομάδα του Σουμάχερ): «Όλοι στη Φεράρι είναι σε κατάσταση ανησυχίας από τότε που έμαθαν για το ατύχημα του Μίκαελ Σουμάχερ».
Ντέιβιντ Κούλθαρντ (παλαίμαχος οδηγός Φόρμουλα Ένα) στο BBC: «Αφού γνωρίζω τον Μίκαελ από την πίστα, δεν υπάρχει αμφιβολία στο μυαλό μου ότι διαθέτει τη σωματική δυνατότητα να ανταπροκριθεί σε αυτήν την πρόκληση, τη μεγαλύτερη πρόκληση της ζωής του».
Φερνάντο Αλόνσο (δις παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα) στο "Twitter": «Γίνε σύντομα καλά Μίκαελ! Ελπίζω να ακούσω κάποια θετικά νέα πολύ σύντομα!»
Ναραΐν Καρθικέιαν (πρώην οδηγός των Τζόρνταν και HRT) στο "Twitter": «Τρομερό να μαθαίνεις για τον τραυματισμό του κ. Σουμάχερ στο σκι. Εάν κάποιος μπορεί να τα καταφέρει, είσαι εσύ».
Τζένσον Μπάτον (πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής της Φόρμουλα Ένα): «Οι σκέψεις μου είναι με τον Μίκαελ Σουμάχερ σε αυτή τη δύσκολη ώρα. Ο Μάικλ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο έχει τη δύναμη για να τα καταφέρει».
 
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass