Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ BERGMANN KORD ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 72-51

Πήρε το ντέρμπι και ξεφεύγει από... νωρίς

* ΟΙ «ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΟΙ» ΑΝΩΤΕΡΟΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΔΕΝ ΔΥΣΚΟΛΕΥΤΗΚΑΝ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΠΟΥ ΕΠΑΙΞΕ ΧΩΡΙΣ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΖΗ, ΚΑΙ ΔΑΟΥΛΑΡΗ

Δημοσίευση: 16 Δεκ 2013 2:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:37
Ρεπορτάζ: Κ. Γκιάστας
Την καθολική του υπεροχή σε όλα τα σημεία επιβεβαίωσε χθες στο Κλειστό του Αγίου Θωμά ο Φοίνικας Bergmann Kord. Στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος μπάσκετ Γ’ Εθνικής κέρδισε τον Αστέρα με σκορ 72-51. Μετά από αυτή την επιτυχία οι «μελανόλευκοι» - εκμεταλλευόμενοι τα υπόλοιπα αποτελέσματα - ξέφυγαν ακόμα περισσότερο από τους διώκτες τους και έχοντας μόνο νίκες απέχουν 2 και 3 βαθμούς διαφορά. Με δεδομένο πως οι δύο πρώτες ομάδες παίρνουν απευθείας το εισιτήριο ανόδου στη Β’ Εθνική, αυτή τη στιγμή ο Φοίνικας είναι το απόλυτο φαβορί.
Στο χθεσινό ματς όμως το χειροκρότημα δεν πήγε μόνο στους νικητές. Πήγε και στην ομάδα του Αστέρα που έπαιξε όχι μόνο χωρίς τον Δαουλάρη (τραυματίστηκε στο ματς με την ΑΕΛ) αλλά και χωρίς τον πολύπειρο σέντερ Τοπούζη. Παρά τις απουσίες και το γεγονός πως οι διαφορές στα ρόστερ (ανάμεσα σε Φοίνικα και Αστέρα) είναι μεγάλο οι «κυανέρυθροι» πάλεψαν όσο περισσότερο μπορούσαν και έδειξαν πως έχουν «κότσια» για τη δύσκολη συνέχεια.
Πλέον ο Φοίνικας αρχίζει μια πιο δύσκολη πορεία (με Βόνιτσα - Παλαμά) και χρειάζεται μια επαγρύπνηση για τη συνέχεια. Αυτός είναι ο κυριότερος στόχος του προπονητή και της διοίκησης.
Ο ΑΓΩΝΑΣ
Ο αγώνας ξεκίνησε με τον προπονητή του Φοίνικα, Θρασύβουλο Λιάγκα να επιλέγει για πεντάδα τους Τσιαμπαλή, Βλαχούλη, Λεπενιώτη, Παπαχρήστο και Περρωτή. Ενώ από την άλλη ο τεχνικός του Αστέρα επέλεξε τους: Τσιαβέ, Μανώλα, Λιάκο, Σταυρόπουλο και Γαλάνη.
Οι γηπεδούχοι με το «καλημέρα» έψαχναν τις γρήγορες επιθέσεις, από την άλλη ο Αστέρας πήγε σε ένα σετ παιχνίδι. Από τη στιγμή μάλιστα που είχε καλές επιστροφές δεν έχασε την επαφή του με το σκορ (17-14 και 19-16). Σε αυτό τον ευνόησε και το γεγονός πως ο Περρωτής κάτω από το καλάθι δεν ήταν και στις καλύτερες στιγμές του.
Στη συνέχεια όμως ο Φοίνικας με κορυφαίο τον Γιάννη Παπαχρήστο (είχε 6/7 δίποντα κάποια στιγμή) κατάφερε να πάρει τη διαφορά που ήθελε. Το σχήμα χαμήλωσε (Τσιαμπαλής, Αθανασόπουλος, Σαριμπαλίδης, Παπαχρήστος και Βλαχούλης) και η άμυνα έγινε πιο πιεστική, ενώ ήρθαν και περισσότερες παγίδες ψηλά. Η διαφορά άρχισε να μεγαλώνει.
Ο Αστέρας ήταν άστοχος από μακριά όμως είχε καλές πηγές σκοραρίσματος από τα δίποντα (Λιάκο, Τσιαβέ και Γαλάνη). Οι επιλογές αυτές όμως ήταν λίγες και ο πάγκος δεν είχε βάθος.
Το 27-21 έγινε 47-25 και κάπου εκεί φάνηκε πως ο νικητής κατά πολύ μεγάλο ποσοστό είχε κριθεί (με δεδομένο το γεγονός πως ο Φοίνικας έχει την πολυτέλεια των έμπειρων αλλαγών).
Η ΑΠΟΔΟΣΗ ΤΩΝ ΠΑΙΚΤΩΝ
Από τους γηπεδούχους κορυφαίοι ήταν οι Παπαχρήστος και Λεπενιώτης. Καλή αμυντική παρουσία του Βλαχούλη, ενώ καταλυτικά ήταν τα τρίποντα του Σαριμπαλίδη (3/5) και του Τσιαμπαλή (3/4). Δεν ήταν σε καλή ημέρα ο Περρωτής ενώ εντυπωσιακός με τα κοψίματά του για μια ακόμα φορά ο Αθανασόπουλος.
Από τον Αστέρα Λιάκος και Τσιαβές έκαναν πραγματικά ό,τι μπορούσαν. Πάλεψαν και διατήρησαν την αξιοπρέπεια της ομάδας τους. Ο Μανώλας προσπάθησε αλλά έκανε και πολλά λάθη (8), ενώ ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Γαλάνης. Άστοχος ήταν ο Σταυρόπουλος από μακριά (όπως και γενικότερα η ομάδα).
ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΙΑΚΟ
Αν έναν πρόσωπο είχε ξεχωριστή σημασία στο χθεσινό ματς αυτός ήταν ο Θοδωρής Λιάκος. Για πολλά συνεχόμενα χρόνια αρχηγός του Φοίνικα άλλαξε ομάδα και φόρεσε τη φανέλα του Αστέρα. Για πρώτη φορά ήρθε αντιμέτωπος με τους «μελανόλευκους» και τα συναισθήματα ήταν ποικίλα.
Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Διαιτητές του αγώνα ήταν οι Τσουμαχίδης και Ξέρας που δεν απέφυγαν κάποια λάθη. Σε καμιά περίπτωση όμως δεν άλλαξαν τη ροή και την εξέλιξη του ματς.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass