ΣΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΛΑΡΙΣΙΝΟ ΝΤΕΡΜΠΙ ΣΤΗΝ ΤΕΡΨΙΘΕΑ

Νίκη με ανατροπή για τον Μαχητή

*ΕΧΑΝΕ 0-1 ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕ ΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟ 2-1

Δημοσίευση: 07 Δεκ 2013 22:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:24
  
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.Κων/νος Τσάντζος
Με μια σημαντική νίκη συνδύασε την επιστροφή στο… σπίτι του ο Μαχητής Τερψιθέας, ο οποίος επικράτησε χθες στο λαρισινό ντέρμπι της Γ΄Εθνικής (3ος όμιλος) του Αμπελωνιακού με σκορ 2-1 και πήρε βαθμολογική ανάσα.
Το παιχνίδι δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς τόσο οι γηπεδούχοι όσο και οι φιλοξενούμενοι είχαν μεγάλη ανάγκη τους βαθμούς και υπήρχε πολύ άγχος σε όλη τη διάρκεια, με αποτέλεσμα να γίνονται λάθη αλλά και βεβιασμένες ενέργειες.
Οι 300 περίπου φίλαθλοι που βρέθηκαν στο γήπεδο της Τερψιθέας και είδαν το παιχνίδι σε… πλαστικές καρέκλες καθώς οι κερκίδες δεν είναι έτοιμες ακόμη, παρακολούθησαν ένα τοπικό ντέρμπι που τα είχε όλα, τρία γκολ, δυνατές μονομαχίες, πολλές κίτρινες και μια κόκκινη στο τέλος, μετά το σφύριγμα της λήξης.
Ο Αμπελωνιακός που ήταν πιο δραστήριος και ορεξάτος στο πρώτο ημίχρονο, κατάφερε να προηγηθεί στο 36΄, όταν σε σέντρα του Τζιαρτζιάνη από αριστερά, ο Γιώργος Κακαβίτσης πετάχτηκε στην πορεία της μπάλας και με θαυμάσια κεφαλιά, έκανε το 0-1.
Όμως οι «Πράσινοι» δεν μπόρεσαν να πάνε με το υπέρ τους αυτό αποτέλεσμα στα αποδυτήρια, καθώς στο 45΄, από εκτέλεση φάουλ του Κυριάκου, η μπάλα αποκρούσθηκε προσωρινά από αμυντικούς του Αμπελωνιακού και εν συνεχεία ο Αλέξης Νικούλης που πήρε το… ριμπάουντ έπιασε το σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό των φιλοξενουμένων, άλλαξε πορεία και κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Παπαδόπουλου.
Με 1-1 οι δυο αντίπαλοι πήγαν στα αποδυτήρια και στην επανάληψη οι «κυανόλευκοι» χωρίς να εντυπωσιάζουν, έφεραν τα πάνω κάτω.
Στο 56΄ λοιπόν οι «κυανόλευκοι» κέρδισαν φάουλ έξω από την περιοχή του Αμπελωνιαού, ανέλαβε να το εκτελέσει ο Θοδωρής Μολάς που έστειλε την μπάλα στο δεξί «παραθυράκι» και διαμόρφωσε το τελικό 2-1.
Εν συνεχεία οι φιλοξενούμενοι τα έπαιξαν όλα για όλα αφού η θέση τους ήταν πάρα πολύ δύσκολη, χωρίς όμως να καταφέρουν να φτάσουν στην ισοφάριση.
Ένα σουτ του Φλέγκα στο 60΄ δεν ανησύχησε τον πορτιέρο του Μαχητή που μπλόκαρε την μπάλα, στο 80’ από καλή θέση σούταρε άουτ, ενώ στο 90΄+ 3 από εκτέλεση φάουλ του Ρόκκα, ο Μπρέλλας με υπερένταση απέκρουσε την μπάλα σε κόρνερ.
Όσον αφορά στον Μαχητή που αγωνίσθηκε χωρίς τους Σαββίδη, Μάτο και Μαλάκο, στο 62΄ θα μπορούσε να πετύχει το 1-3, όταν από δεξιά ο Κρίτσας επιχείρησε την σέντρα, ο Κρεββατάς με κεφαλιά προσπάθησε να βρει τον Μολά που δεν κατάφερε με προβολή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή κ.Μανασή βρήκε τους γηπεδούχους απόλυτα ικανοποιημένους από το νικηφόρο αυτό αποτέλεσμα και τους φιλοξενούμενους πολύ στεναχωρημένους, για τον τρόπο που χάθηκε το παιχνίδι.
Να σημειώσουμε ότι υπήρξε άψογη φιλοξενία από την πλευρά του Μαχητή Τερψιθέας και παρά την κρισιμότητα του αγώνα παίκτες, παράγοντες και προπονητές των δυο ομάδων είναι άξιοι συγχαρητηρίων για τον ποδοσφαιρικό πολιτισμό που επέδειξαν.
 ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ.Μανασής από τον Σύνδεσμο Τρικάλων, που είχε βοηθούς τον κ.Νταλούκα και την κ.Νιώτη.
Ο ρέφερι έδειξε κίτρινες κάρτες στους: Κρεββατά(35΄), Παγκαρλιώτα(48΄-συμπλήρωσε 4), Κρίτσα(51΄-συμπλήρωσε επίσης 4 κίτρινες), Ντονούδη(90¨+5΄) και   Τζιαρτζιάνη(34΄), Πολύζο(53΄), Κακαβίτση(66΄), Αλεξανδρή(73΄).
Με τη λήξη του αγώνα και ενώ οι παίκτες κατευθυνόταν στα αποδυτήρια, ο Κακαβίτσης διαμαρτυρήθηκε προς τον διαιτητή, για το ότι επηρεαζόταν από τον πάγκο της Τερψιθέας, για να δείξει κάρτες. Ο κ Μανασής έτρεξε προς τον Κακαβίτση του έδειξε κίτρινη που ήταν η δεύτερη και έτσι δεν θα παίξει στο επόμενο παιχνίδι.
Προς τον διαιτητή υπήρξαν έντονες διαμαρτυρίες από την πλευρά του Αμπελωνιακού, που εξέφρασαν παράπονα για αποφάσεις του.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΜΑΧΗΤΗΣ ΤΕΡΨΙΘΕΑΣ(Νίκος Σταυροθεόδωρος): Μπρέλλας, Κρίτσας, Παγκαρλιώτας, Αθανασίου, Φλώρος, Παυλόπουλος, Κυριάκος(89΄Ντονούδης), Μολάς (90΄+2 Βλησαρούλης), Μπουροζίκας, Νικούλης(68΄Τσιαντούλης), Κρεββατάς.
ΑΜΠΕΛΩΝΙΑΚΟΣ (Γιάννης Γκαμπέτας): Παπαδόπουλος, Κωτούλας (67΄Αλεξανδρής), Τζιαρτζιάνης, Πολύζος, Κομισόπουλος, Πασχαλίδης, Γκαμπέτας (76΄Παπανδρέου), Φλέγγας, Ρόκκα, Μπίκος, Κακαβίτσης.
*Μετά τον αγώνα και στη συνέντευξη Τύπου των δυο προπονητών που έγινε σε μια ζεστή αίθουσα των αποδυτηρίων του Μαχητή, ο τεχνικός του Αμπελωνιαού Γιάννης Γκαμπέτας τόνισε ότι η ομάδα του ήταν καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, αλλά και πάλι δεν μπόρεσε να διαχειρισθεί σωστά το ότι προηγήθηκε στο σκορ. Ανέφερε ότι δεν έχει παράπονα από τους παίκτες του που προσπαθούν, όμως είπε ότι για να δοθεί η μάχη της σωτηρίας μέχρι το τέλος καθώς ακόμη δεν έχει χαθεί τίποτε, χρειάζεται να γίνουν τέσσερις μεταγραφές έμπειρων παικτών τον Ιανουάριο, που θα παίξουν στην ενδεκάδα. Ευχήθηκε δε καλή συνέχεια στην ομάδα της Τερψιθέας.
Από την πλευρά του ο προπονητής του Μαχητή Νίκος Σταυροθεόδωρος τόνισε ότι ήταν ένα κομβικής σημασίας για τη συνέχεια παιχνίδι, παρά το γεγονός πως η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ και τις σημαντικές απουσίες που είχε, πέτυχε μια σπουδαία νίκη επί ενός αντιπάλου που επίσης δίνει τη μάχη του για τη σωτηρία.
Ανέφερε δε ότι με μια ακόμη νίκη την Κυριακή κόντρα στον Αχιλλέα Δομοκού, θα ανεβάσει περισσότερο την ψυχολογία καθώς η ομάδα βρεθεί πάνω από την επικίνδυνη ζώνη. Και ο κόουτς του Μαχητή, ευχήθηκε τα καλύτερα για τον Αμπελωνιακό.
 
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass