Ο ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΓΚΕΚΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ

Ο Λαρισαίος που ετοιμάζεται για... Brazil 2014

* ΕΣΤΕΙΛΕ ΤΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΤΟΥ ΜΕΣΩ ΤΗΣ «Ε»

Δημοσίευση: 22 Νοε 2013 21:26 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 13:02
Του Κ. Γκιάστα
Είναι ο μοναδικός εκπρόσωπος της Λάρισας στην Εθνική ομάδα. Ο Φάνης Γκέκας ήταν ο παίκτης που μπορεί να μην έπαιξε στον επαναληπτικό του Βουκουρεστίου όμως ήταν αυτός που κλήθηκε από τον Φερνάντο Σάντος για να βοηθήσει σε αυτά τα δύσκολα ματς. Αναμφισβήτητα λοιπόν είναι ο παίκτης που θέλει και ζητάει ο Πορτογάλος τεχνικός να βρίσκεται σε αυτό το μεγάλο ραντεβού. Το θέμα είναι να βρίσκεται σε φόρμα εκείνη την περίοδο και σε μια καλή ομάδα.
Αυτός πλέον είναι ο μεγάλος στόχος του 33χρονου επιθετικού Φάνη Γκέκα που αυτήν την περίοδο αγωνίζεται στην Τουρκία και συγκεκριμένα στην Κόνιασπορ. Η «Ε» τον συνάντησε λίγο μετά τα πανηγύρια στα αποδυτήρια του Εθνικού Σταδίου του Βουκουρεστίου και ο στράικερ (1ος σκόρερ στην Ελλάδα το 2005, 1ος σκόρερ Γερμανίας το 2007) βρήκε λίγα λεπτά να μας μιλήσει πριν ανέβει στο λεωφορείο για την επιστροφή.
Αρχικά μας είπε για τα πανηγύρια τα οποία τα χάρηκε σαν μικρό παιδί. Έτρεχε, αγκάλιαζε, φιλούσε, έπεφτε στο γρασίδι, πετούσε φανέλες, χαιρετούσε τον κόσμο και φυσικά δεν ήταν ο μόνος...
«Είναι πραγματικά μεγάλες οι στιγμές. Είμαστε μια οικογένεια και αυτό φαίνεται σε κάθε μεγάλο ραντεβού. Ήταν φυσιολογικό να πανηγυρίσω τόσο πολύ. Έτσι ένιωθαν όλοι».
* Μπορεί να μην έπαιξες όμως και μόνο το γεγονός πως σε κάλεσε ο Φερνάντο Σάντος γι’ αυτά τα δύο κρίσιμα παιχνίδια σημαίνει πολλά...
-Οπωσδήποτε η κλήση κάθε ποδοσφαιριστή σε αυτή την ομάδα είναι μεγάλη τιμή. Είναι μια ομάδα οικογένεια και το έχουμε αποδείξει τόσα χρόνια. Κάθε ποδοσφαιριστής θα ήταν χαρούμενος να παίζει στην Εθνική. Έτσι και εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι σε αυτή την ομάδα.
Στη συνέχεια για την επιτυχία αυτή της πρόκρισης τόνισε: «Οπωσδήποτε είναι μία μεγάλη επιτυχία για την Εθνική. Ολοι οι παίκτες το θέλαμε αυτό από την αρχή. Εγινε με τον καλύτερο τρόπο και τα καταφέραμε. Η ομοιογένεια παίζει σημαντικό ρόλο σε μία ομάδα. Εμείς το καταφέραμε από την αρχή και έχουμε κάνει αυτές τις επιτυχίες».
Μιλώντας τώρα για το ματς με τη Ρουμανία στο Βουκουρέστι είπε: ««Ελέγχαμε το παιχνίδι από την αρχή, βάλαμε ένα γρήγορο γκολ και μετά προσπαθήσαμε να επιβάλουμε τον ρυθμό. Ισοφαριστήκαμε, αλλά δεν μας επηρέασε και πιστεύω ότι δίκαια περάσαμε».
* Η Λάρισα έχει και έναν παραπάνω λόγο να πανηγυρίζει και αυτός λέγεται... Φάνης Γκέκας που τόσα χρόνια δίνει ραντεβού με τις επιτυχίες της Εθνικής ομάδας.
- Είναι σημαντικό για κάθε πόλη να έχει έναν ποδοσφαιριστή στη σύνθεση της Εθνικής ομάδας. Έτσι είναι πολύ σημαντικό και για τη Λάρισα να έχει τον εκπρόσωπό της. Εγώ θα προσπαθώ για πάντα να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό για να κάνω περήφανους τους ανθρώπους που μας στηρίζουν.
Η ΣΧΕΣΗ ΤΟΥ ΦΑΝΗ ΓΚΕΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ
Η σχέση του Φάνη Γκέκα με την Εθνική ομάδα είναι αξιοπρόσεκτη. Το ντεμπούτο του με τα γαλανόλευκα το έκανε τον Μάρτιο του 2005 κόντρα στην Αλβανία ως αλλαγή για λίγα λεπτά για τα προκριματικά του Μουντιάλ 2006. Ήταν πρώτος σκόρερ της Ελλάδας με πέντε γκολ για τα προκριματικά του Euro 2008 και με δέκα γκολ, πρώτος σκόρερ στην Ευρώπη στα Προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου 2010.
Έλαβε μέρος στο Κύπελλο Συνομοσπονδιών του 2005 στη Γερμανία, στο Euro 2008 και στο Μουντιάλ του 2010. Στις 9 Σεπτεμβρίου 2010 ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική ομάδα, «...εξαιτίας κάποιων ειδικών συνθηκών, που έχουν δημιουργηθεί μέσα σε αυτή...», όπως ανέφερε ο ίδιος. Ωστόσο, ένα χρόνο αργότερα ανακάλεσε την απόφασή του να αποχωρήσει από την Εθνική Ελλάδας και σε δηλώσεις του ζήτησε συγγνώμη από τους συμπαίκτες του και τέθηκε και πάλι στη διάθεση του Φερνάντο Σάντος. Μετά την ανάκληση της αποχώρησής του, έκανε δυναμική επάνοδο, καθώς σκόραρε το δεύτερο τέρμα της Ελλάδας στον αγώνα με αντίπαλο την Κροατία στις 7 Οκτωβρίου 2011 (2-0). Στην προκριματική φάση για το Μουντιάλ της Βραζιλίας σημείωσε και δύο τέρματα. Συνολικά μετράει 70 συμμετοχές έχοντας σημειώσει 24 γκολ και ετοιμάζεται να πετύχει και άλλο στο Ρίο...
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass