ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΟΥΠΕΡ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΥΠΕΤΑΞΕ ΤΟΝ «ΓΗΡΑΙΟ» ΜΕ 1-0

Ηρακλής ήταν ο Τύρναβος!

*ΤΟ ΓΚΟΛ ΠΕΤΥΧΕ Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΑΧΙΝΙΔΗΣ ΣΤΟ 67’-ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ ΤΟΥ ΝΤΕ ΠΑΟΥΛΑ ΣΤΟ 10΄-ΔΟΚΑΡΙ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΝΤΡΙΓΚΟ ΜΠΑΡΟΣ-ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΟ ΝΤΕΜΠΟΥΤΟ ΓΙΑ ΝΤΑΛΛΑ ΚΑΙ ΖΥΓΚΕΡΙΔΗ

Δημοσίευση: 19 Νοε 2013 2:24 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:58
  
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.Βασίλης Ντάμπλης
Πραγματοποιώντας την καλύτερη ίσως φετινή εμφάνισή του, ο Τύρναβος 2005 μετά από εκπληκτική απόδοση κέρδισε τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με 1-0 και ανέβηκε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα, στον 2ο όμιλο της Football League.
Η τυρναβίτικη ομάδα ζέστανε με την εμφάνισή της τους 1.500 περίπου φιλάθλους που βρέθηκαν χθες στο στάδιο Αλκαζάρ και χειροκρότησαν τους παίκτες για την πολύ σημαντική αυτή νίκη που πέτυχαν και για το ωραίο ποδόσφαιρο που έπαιξαν.
Μια νίκη που αποκτά μεγαλύτερη σημασία, αν αναλογιστούμε το όνομα του αντιπάλου και τις υψηλές φετινές προσδοκίες που έχει στο πρωτάθλημα.
Ο Τύρναβος και στα δύο ημίχρονα ήταν ο κυρίαρχος της αναμέτρησης και αν δεν τον αδικούσε η διαιτησία, θα μπορούσε να είχε λάβει ακόμη μεγαλύτερες διστάσεις η επιτυχία του.
Είχε πάθος, αποφασιστικότητα, ομαδικότητα και αγωνιστική πειθαρχία, ενώ παράλληλα…κέρδισε και δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές που τους χρησιμοποίησε για πρώτη φορά στην ενδεκάδα, ο Άγγελος Διγκόζης.
Πρόκειται για τον τερματοφύλακα Χρήστο Ντάλλα και τον Χρήστο Ζυγκερίδη (σ.σ.είχε παίξει και ως αλλαγή στο ματς με τον Βατανιακό), που έστειλαν αισιόδοξα μηνύματα με την εμφάνισή τους.
Από την πλευρά του ο «Γηραιός» απογοήτευσε, παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενομένου και υποτάχθηκε φυσιολογικά στην ανωτερότητα του Τυρνάβου.
ΠΙΕΖΕ ΨΗΛΑ
Πολύ καλά «διαβασμένος» έδειξε ο τεχνικός του Τυρνάβου Άγγελος Διγκόζης που έδινε εντολή στους παίκτες του να πιέζουν ψηλά και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνουν πολλά λάθη στην άμυνα του Ηρακλή, ενώ και ο Χουάντερσον ήταν ιδιαίτερα ασταθής.
Οι Θεσσαλονικείς έδειξαν να αιφνιδιάζονται απέναντι στο πάθος των παικτών του Τυρνάβου που έτρεχαν σε όλα τα πλάτη και μήκη του γηπέδου έχοντας αστείρευτες δυνάμεις(σ.σ.η δουλειά του γυμναστή Κώστα Μαντζιώκα φαίνεται).
Ο τεχνικός Άγγελος Διγκόζης παρέταξε τον Τύρναβο 2005 με σύστημα 4-2-3-1.Τερματοφύλακας ήταν ο νεαρός Χρήστος Ντάλλας. Στην άμυνα έπαιξαν ο Σκούπρας δεξιά, ο Κουρτεσιώτης αριστερά και δίδυμο ο Σιάτρας με τον Τέλλο. Αμυντικά χαφ ο Μπάρος με τον Νταντίδη, πιο μπροστά τους ο Φελίπε Ντε Πάουλα(αριστερά), δεκάρι ο Κάρλος Αντρέ και δεξιά ο Ζυγκερίδης, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Σαχινίδης.
Το σύστημα που επέλεξε ο Γκιγέρμο Ογιος ήταν 4-1-3-1.
Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε Χουάντερσον, δεξιά στην άμυνα ο Τσιλιανίδης, αριστερά ο Κοντοδήμος και δίδυμο ήταν ο Παπαστεριανός με τον Μπριλάκη. Αμυντικό χαφ ο Λίμα, ο Πουρτουλίδης πιο μπροστά, ο Κυριάκος δεξιά, δεκάρι ο Ται, ο Ματσούκας αριστερά και ο Ονουάτσι ήταν μοναδικός προωθημένος.
ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΓΚΟΛ
Μόλις στο 2΄είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τον Τύρναβο, όταν ο Ζυγκερίδης επιχείρησε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Σαχινίδης με τακουνάκι προσπάθησε να βρει τον Ντε Πάουλα και στο σουτ εκείνου, απέκρουσαν την μπάλα σε κόρνερ αμυντικοί του Ηρακλή.
Οκτώ λεπτά αργότερα στο 10΄, ο Κάρλος Αντρέ βρήκε τον Φελίπε Ντε Πάουλα που πέτυχε γκολ, αλλά κακώς ακυρώθηκε με υπόδειξη του δεύτερου επόπτη κ.Γεωργάκη, ως οφσάιντ.
Στο 31΄ο Κουρτεσιώτης από αριστερά έβγαλε τη σέντρα, ο Φελίπε Ντε Πάουλα έπιασε το σουτ αλλά αυτή κόντραρε σε αμυντικό του Ηρακλή και κατέληξε κόρνερ που πέρασε ανεκμετάλλευτο.
Ο Φελίπε Ντε Πάουλα στο 36΄ επιχείρησε ένα μακρινό σουτ και με διπλή προσπάθεια ο γκολκίπερ του Ηρακλή μπλόκαρε την μπάλα.
ΚΑΛΗ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΡΑΚΛΗ ΣΤΟ 45΄
Μοναδική καλή στιγμή για τον Ηρακλή ήταν στο 45΄, όταν ο Ματσούκας βρήκε τον Πουρτουλίδη που έπιασε το σουτ και ο Ντάλλας απέκρουσε την μπάλα.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΖΥΓΚΕΡΙΔΗ
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 51΄, ο Κουρτεσιώτης από αριστερά έβγαλε τη σέντρα, με τακουνάκι ο Φελίπε Ντε Πάουλα βρήκε τον Ζυγκερίδη, ο οποίος πάνω στη γραμμή κι ενώ ο Χουάντερσον είχε εξουδετερωθεί, έστειλε την μπάλα άουτ.
Προηγουμένως στο 46΄σε σουτ του Φελίπε Ντε Πάουλα η μπάλα κατέληξε άουτ, ενώ στο 49΄με κεφαλιά ο Τέλλος έστειλε την μπάλα άουτ.
ΔΟΚΑΡΙ ΚΑΙ ΚΛΑΣΙΚΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ
Στο 55΄μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κάρλος Αντρέ, ο Μπάρος έπιασε την κεφαλιά, η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια της φάσης ο Κουρτεσιώτης έπιασε το σουτ και πάνω στη γραμμή ο Κοντοδήμος σωτήρια με κεφαλιά, απέτρεψε το 1-0.
Λίγο αργότερα στο 62΄ο Φελίπε Ντε Πάουλα μπήκε στην περιοχή, όμως ο Χουάντερσον απέκρουσε την μπάλα και κράτησε το μηδέν για την εστία του.
1-0 ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΧΙΝΙΔΗ ΣΤΟ 67΄
Στο 67΄από αριστερά ο Φελίπε Ντε Πάουλα τροφοδότησε τον Βασίλη Σαχινίδη, αυτός απέφυγε τον προσωπικό του αντίπαλο και με γυριστό σουτ μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς πέτυχε το 1-0.
Επτά λεπτά πριν το φινάλε στο 83΄, από πάσα του Μπάρος ο Νταντίδης τροφοδότησε δεξιά του τον Γεωργίου που σούταρε στην κλειστή γωνία, χωρίς όμως να αιφνιδιαστεί ο γκολκίπερ του Ηρακλή.
Στην εκπνοή του αγώνα από δεξιά ο Τσιλιανίδης έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ευτυχώς για τον Τύρναβο ο Ζάχορα δεν πρόλαβε με προβολή να βρει  την μπάλα για την στείλει στα δίχτυα.
ΑΞΙΟΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΩΝ
Όλοι οι παίκτες του Τυρνάβου ήταν συγκινητικοί και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Από την ομάδα του Ηρακλή που απογοήτευσε, δεν υπάρχει κάποιος που να ξεχώρισε και οι περισσότεροι κυμάνθηκαν σε πολύ μέτρια επίπεδα.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολλά παράπονα εξέφρασε ο Τύρναβος για τη διαιτησία του κ.Κωνσταντίνου Μπαλατσούκα(Θεσπρωτίας), τόσο για το ακυρωθέν γκολ στο 10΄που έπρεπε να μετρήσει, όσο και για τον μη καταλογισμό πέναλτι στο 53΄(σ.σ.η μπάλα υποστηρίζεται ότι βρήκε χέρι αμυντικού του Ηρακλή). Επίσης στο 86΄ο ρέφερι αρνήθηκε να αποβάλει τον Μπριλάκη των φιλοξενουμένων για πολύ σκληρό φάουλ σε παίκτη του Τυρνάβου, ενώ και άλλες αποφάσεις του αμφισβητήθηκαν.
Ο δεύτερος επόπτης Γεώργιος Γεωργάκης(Ηπείρου) ευθύνεται για το λανθασμένο οφσάιντ που υπέδειξε στο 10΄και ακυρώθηκε το γκολ, ενώ καλός ήταν ο πρώτος επόπτης Δημήτρης Τίκας(Θεσπρωτίας). Τέταρτος διαιτητής ήταν ο Τριαντάφυλλος Τίκας(Ευρυτανίας).
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι Σιάτρας(17΄), Νταντίδης(32΄), Κάρλος Αντρέ (71΄), Ντάλλας(90΄+2)/ Λίμα(14΄), Τσιλιανίδης(38΄),Παπαστεριανός(64΄), Γιάρολικ(84΄), Μπριλάκης(86΄).
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005(Άγγελος Διγκόζης): Ντάλλας, Σκούπρας, Κουρτεσιώτης, Σιάτρας, Τέλλος, Ροντρίγκο Μπάρος, Νταντίδης, Ζυγκερίδης(60΄Γεωργίου), Φελίπε Ντε Πάουλα(69΄Βανγκελή), Σαχινίδης, Κάρλος Αντρέ(83΄Πούτας).
ΗΡΑΚΛΗΣ(Γκιγέρμο Ογιος): Χουάντερσον, Παπαστεριανός, Κυριάκος(55΄Μπουκουβάλας), Πουρτουλίδης, Λίμα, Μπριλάκης, Ματσούκας(46΄Γιάρολιμ), Κοντοδήμος, Τάι(75΄Ζάχορα), Τσιλιανίδης, Ονουάτσι.
*Περαστικά ευχήθηκε από τα μεγάφωνα πριν τον αγώνα η ΠΑΕ Τύρναβος στον παλαίμαχο ποδοσφαιριστή του Ηρακλή Θεσσαλονίκης Γιώργο Καραΐσκο, που δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στον Άγιο Λουκά. Μάλιστα έγιναν και παραινέσεις στους φιλάθλους για να δώσουν αίμα, γεγονός που σχολιάστηκε θετικά από τους εκπροσώπους των ΜΜΕ της συμπρωτεύουσας.
*Επίσης, πριν ξεκινήσει το ματς ο Άγγελος Διγκόζης κατευθύνθηκε στον πάγκο του Ηρακλή όπου χαιρέτησε τον κ.Όγιος και όλο το τεχνικό τιμ του «Γηραιού». Εγκάρδια χειραψία είχαν οι δυο αναπληρωματικοί τερματοφύλακες, ο Πέτρος Καραναστάσης του Τυρνάβου 2005 και ο Φώτης Κηπουρός του Ηρακλή, που στο παρελθόν έχει φορέσει τη φανέλα της ΑΕΛ.
*Παρών στο γήπεδο ο περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Τυρνάβου Νίκος Μαλάκος, ο αντιδήμαρχος Λάρισας κ. Αναστάσιος Πρασσάς.
*Από πλευράς δ.σ. της ΕΠΣΛ είδαμε τους Γιάννη Βλάγκα,Σταύρο Πουλαράκη, Λευτέρη Γρηγοριάδη, Νίκο Δημερά.
*Σχεδόν μια… ενδεκάδα παικτών της ΑΕΛ στην κερκίδα. Νεμπεγλέρας, Κόιτς, Σαββίδης, Ρούσσης,Καρανίκας, Πλιάγκας, Μπλέντι, Παπαϊωάννου, Στεφανίδης, Γαρυφαλλόπουλος και ο γυμναστής 
 Κώστας Λιάπης με τον φροντιστή Χρήστο Τριανταφύλλου.
*Δύο λεπτά καθυστέρηση έδειξε στο πρώτο ημίχρονο ο 4ος διαιτητής Τριαντάφυλλος Τίκας και τρία στην επανάληψη.
*Παρατηρητές αγώνα ήταν από την ΕΠΣ Καρδίτσας ο Ηρακλής Μασούρας με τον Βασίλη Ρόβα.
*Γούρι έφερε στην ομάδα του Τυρνάβου ο πατέρας του μεγαλομετόχου Βασίλη Μπρέζα ο Ανδρέας Μπρέζας, που πρώτη φορά βρέθηκε σε αγώνα της ομάδας και συνεχάρη στο τέλος τους παίκτες και την τεχνική ηγεσία για την επιτυχία τους.
*Ταξίδι αστραπή έκαναν από την Αθήνα ο πρόεδρος του Α.Ο.Περιστερίου Δημήτρης Πλέστης με τον αδερφό του Γιώργο και έμειναν ενθουσιασμένοι από την ομάδα του Τυρνάβου. Περιστέρι και Τύρναβος είναι αδελφοποιημένα σωματεία.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass