ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΟ ΓΕΜΑΤΟ «ΧΑΤΖΗΓΙΑΝΝΕΙΟ»

Μια σπουδαία εκδήλωση από τον ΕΟΣ Λάρισας

ΤΙΜΩΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΗΤΑΝ Ο ΚΩΣΤΑΣ ΖΟΛΩΤΑΣ

Δημοσίευση: 14 Νοε 2013 1:28 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:53
Μια μεγαλειώδη εκδήλωση πραγματοποίησε ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λάρισας (Ε. Ο. Σ. Λάρισας), στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την 1η ανάβαση στον Όλυμπο, από τους Χρήστο Κάκκαλο – Ελβετούς F. Boissonnas & D. Baud-bovy αλλά και των 80 χρόνων από την ίδρυση του Συλλόγου.
Πλήθος κόσμους παρακολούθησε μια σπάνια εκδήλωση ιστορικής αναδρομής στην αίθουσα του «Χατζηγιάννειου» Πνευματικού Κέντρου Λάρισας.
Αρχικά καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους ο πρόεδρος του ΕΟΣ Λάρισας κ. Χρήστος Καραμπούζης που στάθηκε στην αγάπη για τον Όλυμπο λέγοντας τα εξής: «Εξάλλου η αγάπη αυτή για τον Όλυμπο οδήγησε το 1932 τους πρώτους Λαρισαίους, Πιπινόπουλο, Τουφεξή, Δαφνόπουλο και αδερφοί Μαλάκη, να ιδρύσουν τον Ορειβατικό Σύλλογο Λάρισας.
Από τότε και μέχρι σήμερα, συμπληρώσαμε 80 χρόνια ζωής, ο αριθμός των μελών μας μεγάλωσε, μαζί με την αγάπη μας για το πανέμορφο βουνό.
Ο Σύλλογός μας, αν και ερασιτεχνικό σωματείο διατηρεί την αθλητική αναγνώριση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και μάλιστα είναι ένα από τα επτά σημερινά αναγνωρισμένα του Νομού Λάρισας».
Ομιλητές στην εν λόγω εκδήλωση ήταν οι: Κώστας Θεοδωρόπουλος (συνταξιούχος εκπαιδευτικός – ιστορικός ερευνητής, με θέμα «Ως ιερό βουνό θεών και ανθρώπων») και Γιάννης Κυρίτσης (καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης – με θέμα «100 χρόνια από την 1η ανάβαση στον Όλυμπο καθώς και το χρονικό της κατάκτησης αυτού»).
Τιμώμενο πρόσωπο ήταν ο κ. Κώστας Ζολώτας που είναι υπεύθυνος του καταφυγίου Σπήλαιος Αγαπητός στον Όλυμπο για τον οποίο ειπώθηκαν στην εκδήλωση τα εξής: «Κώστας Ζολώτας για πολλούς ο 13ος θεός του Ολύμπου.
Ο τελευταίος που βοήθησε να ανεβεί στον Μύτικα ο Χρήστος Κακκαλος και τη σκυτάλη του οδηγού στον Όλυμπο θα πάρει και θα κρατήσει επάξια για πάνω από 40 χρόνια, που μαζί με την αξιαγάπητη σύζυγό του θα λειτουργήσει και το καταφύγιο Σπήλαιος Αγαπητός και θα το κρατήσει σε πολύ υψηλό επίπεδο παροχής υπηρεσιών.
Τη συνέχεια θα έχει η κόρη τους η οποία και αυτή ανταποκρίνεται επάξια στο έργο της διαχείρισης του καταφυγίου που σημειωτέον είναι ένα από τα καλύτερα της χώρας μας . Θέλω εδώ να τονίσω την ιδιαίτερη εκτίμηση του Κώστα Ζολώτα προς τα μέλη και τους φίλους του ΕΟΣ Λάρισας για αυτό και εμείς τον καλέσαμε απόψε εδώ για να τον ευχαριστήσουμε για την αγάπη που μας έδειξε όλα αυτά τα χρόνια και την ανεκτίμητη προσφορά του στους ορειβάτες που επισκέπτονται στο Όλυμπο.
Ενδεικτικά αναφέρω και τις πάνω από 100 διασώσεις που συμμετείχε στους ανθρώπους που κινδύνευσαν στην προσπάθειά τους να κατακτήσουν τον Όλυμπο και στις αναρίθμητες αναρριχητικές διαδρομές που άνοιξε στις απόκρημνες πλαγιές του.
Προς τιμή του το 2002 το νέο κτίσμα του καταφυγίου θα πάρει το όνομά του».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός, η αντιπεριφερειάρχης κ. Καραλαριώτου, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Καλομπάτσιος, ο αντιδήμαρχος κ. Γαλάτος, ο διοικητής του ΚΕΟΑΧ κ. Λιόβας Λευτέρης, ο πρόεδρος της Ελ. Ομοσπονδίας Ορειβασίας και Αναρρίχησης κ. Γεωργούλης Δημήτρης, ο δασάρχης Λάρισας κ. κ. Γκάτσικος Αστέριος.
Εκεί ήταν και μέλη των συλλόγων της Θεσσαλίας: Υπαίθριος Ζωή, Ραδιοερασιτέχνες, Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, Κυνηγετικός Σύλλογος, Σύλλογος Καταδρομέων Θεσσαλίας κ.ά. καθώς και πλήθος κόσμου.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass