Ο 38ΧΡΟΝΟΣ ΛΙΑΚΟΣ (21Π., 4ΤΡ.) ΑΝΑΓΕΝΝΗΜΕΝΟΣ ΟΔΗΓΗΣΕ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΦΕΤΙΝΗ ΤΟΥ ΝΙΚΗ

Μια «αλεπού» της... έκαψε τη γούνα

ΜΕ ΜΙΚΡΑ... ΑΛΕΠΟΥΔΑΚΙΑ ΤΟΥΣ ΤΣΙΑΒΕ (16Π., 2ΤΡ.) ΚΑΙ ΜΑΝΩΛΑ (14Π., 3ΤΡ.) ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΚΑΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΣΚΟΡ 70-63

Δημοσίευση: 21 Οκτ 2013 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:23
  
Του Κ. Γκιάστα
 
Ένας παίκτης πραγματική «αλεπού» (στα 38 του χρόνια παίζει με το μυαλό περισσότερο), ο Θοδωρής Λιάκος έχοντας για μικρά «αλεπουδάκια» τους νεαρούς Τσιαβέ (καθιερώθηκε από πέρυσι στη βασική πεντάδα) και Μανώλα (είχε λίγο χρόνο συμμετοχής τόσα χρόνια στον Φοίνικα) κατάφερε να... κάψει τη γούνα της Καστοριάς και να οδηγήσουν στη νίκη την ομάδα τους με σκορ 70-63. Με συνεχόμενα κλεψίματα και τρίποντα που θέλουν... ψυχή οδήγησε τον Αστέρα στο να πετύχει την πρώτη του φετινή νίκη στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας και εξέπληξε ευχάριστα όσους τον παρακολούθησαν χθες στο κλειστό του Αλκαζάρ. Οι «κυανέρυθροι» κατάφεραν με μεγάλα ψυχικά αποθέματα στο τέλος να φτάσουν σε σπουδαία νίκη ξεπερνώντας μια μεγάλη απουσία, αυτή, του Δαουλάρη που τραυματίστηκε νωρίς στον καρπό και δεν αγωνίστηκε στη συνέχεια.
Το ματς ξεκίνησε με τη λαρισινή ομάδα να έχει ένα συνεχόμενο προβάδισμα στο σκορ όμως ενώ όλα πήγαιναν καλά ήρθε ο τραυματισμός του Παναγιώτη Δαουλάρη που έφερε ανακατατάξεις και αλλαγές στα σχέδια. Αρχικά οι Λαρισαίοι δεν έδειξαν να έχουν πρόβλημα. Κατάφεραν μάλιστα σε κάποιο σημείο να δείξουν πως έφευγαν μπροστά (43-32). Κάπου εκεί ήρθε και η κόπωση που επηρέασε την εξέλιξη.
Οι Καστοριανοί κατάφεραν με ένα καλό σερί να περάσουν μπροστά στο σκορ με 48-53 και τότε ήταν που ξύπνησε ο Αστέρας.
Ο Λιάκος με συνεχόμενα κλεψίματα και παλικαρίσια τρίποντα, ο Τσιαβές (έχει την αίσθηση του χώρου αλλά και του χρόνου στο γήπεδο) με σωστές ασίστ και καθοριστικά δίποντα αλλά και ο Μανώλας με σημαντικά τρίποντα και τον Τοπούζη στα ριμπάουντ που έδωσαν ανάσες και διπλές επιθέσεις ο Αστέρας το πήγε το ματς στο 61-59 δυο λεπτά πριν τη λήξη.
Τότε ήταν που ο Μανώλας σημείωσε ένα τρίποντο και έγινε το 64-59. Οι «γουναράδες» σημείωσαν μία βολή μειώνοντας σε 64-60. Ο Τοπούζης αστόχησε σε δίποντο και ο Τσιαβές σαν «από μηχανής θεός» πήρε το επιθετικό ριμπάουντ και ευστόχησε και σε τρίποντο κάνοντας το 67-60. Ο Βογιατζής της Καστοριάς σημείωσε ένα δίποντο κάνοντας το 67-62 αλλά ήρθε και το κερασάκι στην τούρτα από τον Μανώλα που με ένα τρίποντο έκανε το 70-62. Το τελικό 70-63 διαμορφώθηκε από μια βολή του Καραμήτσου.
Ευχάριστο ήταν το γεγονός πως σκόραραν και οι Χρήστου, Βησσαρίου και Γαλλίτης ενώ ο Σταυρόπουλος αποδεικνύει πως μπορεί να δώσει πολλά σε αυτήν την ομάδα.
* Χωρίς προβλήματα η διαιτησία των κ.κ. Φουτζήλα-Κατσιάνη.
ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-16, 36-32, 50-47, 70-63
ΑΣΤΕΡΑΣ (Μπουλιάκης): Χρήστου 3, Τσαβές 16 (2), Μανώλας 14 (3), Λιάκος 21 (4), Βησσαρίου 2, Γαλλίτης 3 (1), Σταυρόπουλος 7 (1), Τοπούζης 4, Δαουλάρης, Πάσχος, Πασχάλης, Πρόγκας.
ΚΑΣΤΟΡΙΑ (Σούλιος): Δαραβίγκας 8 (2), Ρούζιος 13 (2), Γουμπιδένης 2, Καραμήτσος 7 (1), Βογιατζής 17 (2), Στάιος 3 (1), Μελάς 2, Κόκουρας 10
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass