Ο ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΗ ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ 1-0

«Εκλεψε» τη νίκη (στ)ο…Τέλλος

*ΚΑΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΡΑΔΑ ΤΗΣ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑΣ ΣΤΟΝ 2Ο ΟΜΙΛΟ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE *ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Δημοσίευση: 14 Οκτ 2013 3:15 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:14
 
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ.Νίκος Σιούμκας
Πολύ μεγάλης βαθμολογικής σημασίας νίκη πέτυχε χθες το απόγευμα στο στάδιο Αλκαζάρ ο Τύρναβος 2005, ο οποίος επικράτησε της μαχητικής Δόξας Δράμας με σκορ 1-0.
Το παιχνίδι διεξήχθη στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής στον 2ο όμιλο της Football League και ήταν πολύ μέτριο από πλευράς θεάματος με τις δύο ομάδες να προσέχουν περισσότερο την άμυνά τους και να δημιουργούν ελάχιστες ευκαιρίες.
Ο Τύρναβος ουσιαστικά απείλησε μετά το 70' με την είσοδο στο παιχνίδι των Άκη Γεωργίου και Χρήστου Καραγιάννη που δημιούργησαν προβλήματα στην άμυνα της Δόξας.
Το μοναδικό γκολ που έκρινε και το παιχνίδι σημειώθηκε στο 83', όταν εκτελέστηκε φάουλ έξω από την περιοχή της Δόξας, έδιωξαν οι αμυντικοί, επανέφερε ο Μάγγος και η μπάλα έφτασε στον Γεωργίου που από κοντά και πλάγια έβγαλε νέα σέντρα που πέρασε πάνω από τον Δάφκο και από ένα μέτρο με κεφαλιά ο Θανάσης Τέλλος έγραψε το τελικό 1-0, μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.
Αυτό που μετρά είναι η δεύτερη εντός έδρας επιτυχία για το τυρναβίτικο συγκρότημα (σ.σ. κέρδισε και τον Βατανιακό 3-0), που δίνει άλλον αέρα και αυτοπεποίθηση στην ομάδα.
Αγωνιστικά, λοιπόν το συγκρότημα του Άγγελου Διγκόζη δεν απέδωσε τα αναμενόμενα και ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ο Τύρναβος δεν απείλησε ουσιαστικά σε καμία περίπτωση την εστία της Δόξας.
Στο πρώτο μισό του δευτέρου ημιχρόνου η εικόνα του αγώνα ήταν σχεδόν η ίδια μέχρι την είσοδο στο παιχνίδι αρχικά του Γεωργίου και εν συνεχεία του Καραγιάννη. Οι δύο παίκτες άλλαξαν(την εικόνα) κατά πολύ με αποτέλεσμα στο τέλος να έρθει το πολυπόθητο γκολ και η νίκη που θα βοηθήσει και ψυχολογικά πάρα πολύ, ενόψει της δύσκολης συνέχειας.
ΜΕ 4-2-3-1
Ο Άγγελος Διγκόζης παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-2-3-1.
Κάτω από τα δοκάρια έπαιξε ο Καραναστάσης, δεξιά στην άμυνα ο Ντατίδης(στη θέση του τιμωρημένου Σκούπρα), αριστερά ο Κουρτεσιώτης, στο κέντρο της άμυνας ο Σιάτρας με τον Τέλλο, αμυντικά χαφ ο Μπάρος με τον Όμο, ενώ τα τρια χαφ μπροστά τους ήταν από αριστερά ο Κάρλος Αντρέ, ο Τσούκαλος και ο Φελίπππε Ντε Πάουλα. Μοναδικός δε προωθημένος ήταν ο Σαχινίδης. Με 4-5-1 παρέταξε την ομάδα της Δράμας ο κ.Βασιλακάκης.
ΛΙΓΕΣ ΚΑΛΕΣ ΦΑΣΕΙΣ
Εκτός από το γκολ σημειώθηκαν λίγες καλές φάσεις, που έχουν ως εξής:
4΄: Ο Αμανατίδης από τα δεξιά θα βγάλει τη σέντρα, ο Κάσσος θα πιάσει το σουτ με τον Καραναστάση να μπλοκάρει την μπάλα.
25΄: Ωραία ανάπτυξη των παικτών του Τυρνάβου από τα δεξιά αλλά πριν η μπάλα φτάσει στον Σαχινίδη οι αμυντικοί της Δόξας πρόλαβαν να διώξουν την μπάλα.
34΄: Μεγάλη ευκαιρία για τη Δόξα Δράμας. Ο Περπερίδης θα βγάλει στον Αμανατίδη που προλαβαίνει στην έξοδο τον Καραναστάση αλλά το πλασέ που επιχειρεί θα καταλήξει άουτ.
43΄: Φάουλ του Όμο θα μπλοκάρει ο Δαύκος.
51΄: Φάουλ του Ρούτση η μπάλα άουτ.
69΄: Σουτ από τον Μουδούρογλου θα μπλοκάρει ο Καραναστάσης.
75΄: Ο Τύρναβος έφτασε κοντά στο γκολ όταν ο Κουρτεσιώτης θα κάνει τη σέντρα, ο Καραγιάννης θα κερδίσει στην έξοδο τον Δαύκο όμως με δεύτερη προσπάθεια ο τερματοφύλακας της Δόξας θα μπλοκάρει παρά την προσπάθεια του Γεωργίου.
ΚΟΡΥΦΑΙΟΣ Ο ΣΙΑΤΡΑΣ
Σπουδαίο παιχνίδι από τον Δημήτρη Σιάτρα στην πρώτη του εμφάνιση στη football league, που έπαιξε στόπερ στη θέση του τιμωρημένου Γκαλίτσιου, όπως επίσης πολύ καλά πήγε και ο χρυσός σκόρερ Θανάσης Τέλλος. Βοήθησαν και οι τρεις αλλαγές, ο Χρήστος Καραγιάννης, ο Άκης Γεωργίου και ο Θανάσης Μάγγος. Καλύτεροι της Δόξας Δράμας οι Μπούτζικος, Μουδούρογλου, Βλασσόπουλος.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλή η διαιτησία του κ.Μαλούτα (Ημαθίας), ενώ καλοί ήταν και οι βοηθοί του κ.Σίπκας (Πέλλας), Παρασίου (Ημαθίας), ενώ 4ος ήταν ο Σελεμίδης (Πέλλας).
Στο 73' οι παίκτες του Τυρνάβου ζήτησαν πέναλτι όταν ο Καραγιάννης κοντρολάρησε την μπάλα με το στήθος στην αντίπαλη περιοχή και στη συνέχεια τον «τράβηξε» ο αμυντικός Στεργιανός, αλλά ο διαιτητής έδειξε συνέχεια στο παιχνίδι.
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν οι  Μουδούρογλου (54΄), Μπούτζικος (90΄+4΄), της Δόξας Δράμας.
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Άγγελος Διγκόζης): Καραναστάσης, Σιάτρας ,Τέλλος, Σαχινίδης, Νταντίδης, Μπάρος, Κουρτεσιώτης, Τσούκαλος (55' Γεωργίου), Κάρλος Αντρέ(65' Καραγιάννης), Όμο(77' Μάγγος), Φελίππε Ντε Πάουλα.
ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ(Κώστας Βασιλακάκης): Δαύκος, Κάσσος, Ρούτσης(60' Στόικος), Βλασόπουλος, Μπουτζίκος, Διαμαντόπουλος, Μιλένκοβιτς, Περπερίδης(38' λ.τ. Μουδούρογλου), Στεργιανός, Αμανατίδης(69΄Κυριακίδης), Λιαπάκης.
ΠΑΡΑΛΕΙΠΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑ
*Ικανοποιητική ήταν η παρουσία των φιλάθλων, που βρέθηκαν στις θύρες 2,3 και 4 του σταδίου Αλκαζάρ. Στο πέταλο του γηπέδου ήταν και 70 περίπου φίλοι της Δόξας Δράμας, που έκαναν αισθητή την παρουσία της, χωρίς να συμβεί όμως το παραμικρό, καθώς και η αστυνομία είχε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα.
*Κοντά στην ομάδα του Τυρνάβου για μια ακόμη φορά ο βουλευτής Λάρισας κ.Χρήστος Κέλλας, ενώ από τη θύρα των επισήμων παρακολούθησε τον αγώνα η γενική γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κ.Πόπη Γερακούδη, γνωστή για τη συμπάθεια που τρέφει στο ποδόσφαιρο.
Μαζί ήταν ο αντιδήμαρχος Λάρισας κ.Αντώνης Πρασσάς, ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ Τυρνάβου κ.Βασίλης Μπρέζας και ο αντιπρόεδρος κ.Αχιλλέας Δόκος.
*Στην κερκίδα των επισήμων είδαμε επίσης, τον πρώην δήμαρχο Τυρνάβου Θανάση Νασίκα, τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΑΕΛ Αποστόλη Φωτάκη που είδε το ματς παρέα με τους διοικητικούς της ΕΠΣΛ Βασίλη Μητροδήμο, Χρήστο Σκάρλο, Νίκο Δημερά και τους γνωστούς Λαρισαίους επιχειρηματίες Τάσο Παπαγιάννη, Γιάννη Δανιήλ.
*Παρών στο Αλκαζάρ οι προπονητές Μιχάλης Ζιώγας, Νίκος Πατσισαβούρας, οι πρώην ποδοσφαιριστές της ΑΕΛ Αντώνης Τσιάρας(αγωνίζεται στην Ξάνθη) και Σάββας Σιατραβάνης(παίζει στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης), όπως επίσης και ο Δημήτρης Μπαλής, που πέρυσι ήταν στη Δράμα. 
*Τα έλεγαν μετά τον αγώνα έξω από το Αλκαζάρ, ο πρώην μεγαλομέτοχος του Οικονόμου Τσαριτσάνης Γιάννης Τόλιος, με τους Νίκο Πατσιαούρα και Θανάση Μιχαλούλη, στέλεχος της νέας ΑΕΛ.
*Παρατηρητής διαιτησίας ήταν ο Καρδιτσιώτης Μάνθος Κοφίτσας(ΕΠΣΤρικάλων) που είχε εγκάρδια συνομιλία στο ημίχρονο της αναμέτρησης με τον Λαρισαίο διαιτητή Αντώνη Βαλιώτη.
*Δυο πρώην παίκτες της ΑΕΛ ο Νίκος Βλασσόπουλος με τον Μανόλη Λιαπάκη αγωνίστηκαν χθες με τη φανέλα της Δόξας Δράμας, ενώ όπως αποκάλυψε ο Άγγελος Διγκόζης στη συνέντευξη Τύπου υπήρξε συμπαίκτης στον Πανσερραϊκό με τον νυν παίκτη της Δόξας Δράμας, Μιλένκοβιτς.
*Με την Αναγέννηση Καρδίτσας είναι προγραμματισμένο το επόμενο παιχνίδι στο Αλκαζάρ και θα μεταδοθεί τηλεοπτικά από το ΟΤΕ TV(Παρασκευή 18/10-18:00).
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass