ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ 2ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΙ ΟΛΥΜΠΟΥ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Ένα ράλι που θα μείνει στην... ιστορία

ΣΕ ΜΙΑ ΕΠΕΤΕΙΑΚΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΓΙΑ ΤΑ 100 ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ * 90 ΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Δημοσίευση: 11 Οκτ 2013 3:16 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:10
  
Του Κ. Γκιάστα
 
Ιστορικό από πολλές πλευρές αναμένεται να είναι το ράλι που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο σε Λάρισα και Ελασσόνα. Πρόκειται για μια διοργάνωση στην οποία θα πάρουν μέρος 90 πανέμορφα αυτοκίνητα αντίκες και οι φίλοι του κλασικού αυτοκινήτου θα έχουν μια μοναδική ευκαιρία να παρακολουθήσουν εν κινήσει αυτές τις μηχανοκίνητες... καλλονές.
Αυτός είναι ο δεύτερος αγώνας που γίνεται και έχει μια ιδιαιτερότητα καθώς με αφορμή τα 100 χρόνια από την κατάκτηση του Ολύμπου θα μπορούν να απολαύσουν τη σπουδαία αυτή διαδρομή τα πληρώματα από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Αναμφισβήτητα ο συνδυασμός της διαδρομής και των οχημάτων αναμένεται να είναι μοναδικός...
Ο αγώνας διοργανώνεται από το Δίκτυο «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και τη Λέσχη Κλασικών Αυτοκινήτων Μακεδονίας (ΛΕΚΑΜ), υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Θεσσαλίας – Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας, του Δήμου Λαρισαίων και του Δήμου Ελασσόνας, με την ευγενική στήριξη του Συλλόγου Κλασικών Αυτοκινήτων Λάρισας (ΣΚΑΛ) και της Λέσχης Κλασικών Οχημάτων Βόλου (ΛΕΚΟΒ).
Ο αγώνας πραγματοποιείται και στο πλαίσιο της 18ης Μακεδονικής Πλοήγησης της ΛΕΚΑΜ και η βαθμολογία προσμετράται στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα "ΠΟΛΥΝΙΚΗΣ" της ΕΟ-ΦΙΛΠΑ.
ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ
Στο πλαίσιο αυτό, συνέντευξη Τύπου δόθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κ. Αγοραστό, την αντιπεριφερειάρχη Λάρισας κ. Ρένα Καραλαριώτου, τον αντιδήμαρχο Λάρισας κ. Άρη Γαλάτο ως εκπρόσωπο του Δήμου Λαρισαίων, τον αντιδήμαρχο Ελασσόνας, κ. Μιλτιάδη Βαρσάμη ως εκπρόσωπο του Δήμου Ελασσόνας, τον πρόεδρο του δικτύου «Περραιβία» και γενικό συντονιστή του θεσμού κ. Κ. Σκριάπα, και τον προέδρο του ΣΚΑΛ κ. Νικ. Γκανάκη.
Στις δηλώσεις του ο κ. Αγοραστός τόνισε συγκεκριμένα: «Είναι ένα γεγονός με ιστορική σημασία, καθώς φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από την κατάκτηση της κορυφής του Ολύμπου. Μέσω των αγώνων θα προβληθεί ο Όλυμπος, θα αναδειχθούν τα τοπικά προϊόντα και οι ειδικές γεωγραφικές διαδρομές που θα ακολουθήσουν τα αυτοκίνητα – αντίκες που θα συμμετάσχουν. Με «όχημα» τους αγώνες, αναβαθμίζουμε τον Όλυμπο, από την πλευρά της Θεσσαλίας».
Από την πλευρά της η κ. Καραλαριώτου δήλωσε: «Το 2o Iστορικό Ράλι Ολύμπου αποτελεί μία προσπάθεια που ξεκίνησε πέρυσι, με στόχο να προβληθεί πανελλαδικά αλλά και στο εξωτερικό ο Όλυμπος και η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας. Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από τον εντυπωσιακό αριθμό των συμμετοχών. Τέτοιου είδους ποιοτικές εκδηλώσεις μεγάλης εμβέλειας, κάνουν ευρύτερα γνωστή την περιοχή μας».
Ο κ. Γαλάτος σημείωσε τα εξής: «Ο Δήμος Λαρισαίων είναι ένθερμος υποστηρικτής του Ράλι Ολύμπου, καθότι πέρα από ένα καθαρά αθλητικό γεγονός, πρόκειται για ένα γεγονός με πολιτιστικό χαρακτήρα, τουριστικού ενδιαφέροντος». Ο κ. Βαρσάμης, με τη σειρά του, ανέφερε:«Πρόκειται για ένα σημαντικό αθλητικό γεγονός για την επαρχία της Ελασσόνας, καθώς αποτελεί μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για την ανάδειξη των ομορφιών του τόπου αλλά και της φιλοξενίας των κατοίκων». Ο κ. Σκριάπας τόνισε: «Όλα είναι πλέον έτοιμα για την διοργάνωση ενός μεγάλου και σπάνιου γεγονότος. Από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε και στήριξε ένθερμα η Αντιπεριφέρεια Λάρισας και προσωπικά η κ. Καραλαριώτου, όπως επίσης και ο Δήμος Ελασσόνας. Όπως και πέρυσι, ο αγώνας προβλέπεται να αποτελέσει ένα σημαντικό γεγονός ».
Επίσης, ο κ. Σκριάπας μετέφερε χαιρετισμό των προέδρων της ΛΕΚΑΜ κ. Γεώργ. Τσάλιου και της ΛΕΚΟΒ κ. Τέλη Δουλόπουλου – οι οποίοι απουσίαζαν λόγω υποχρεώσεων για τη διοργάνωση του αγώνα.
Τέλος, ο κ. Γκανάκης, αναφέρθηκε στο αθλητικό κομμάτι της εκδήλωσης κι επιήμανε: « Η διοργάνωση του 2ου Ιστορικού Ράλι Ολύμπου αποκτά ιδιαίτερη σημασία για την περιοχή, καθώς συνιστά άριστη ευκαιρία για την τουριστική προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας».
 
 
Αφετηρία η Λάρισα, τερματισμός στην Ελασσόνα
Η εκκίνηση του αγώνα θα γίνει αύριο, Σάββατο 10.30 π.μ., από την Κεντρική πλατεία της Λάρισας, σημείο όπου το ίδιο απόγευμα γύρω στις 17.30 έως 19.00 θα τερματίσουν τα αυτοκίνητα την πρώτη ημέρα των διαδρομών. Τα οχήματα θα σταθμεύσουν στην πλατεία μέχρι την επόμενη μέρα, Κυριακή. Οι λάτρεις της διαχρονικής κομψότητας θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν α αυτοκίνητα – αντίκες και να λάβουν μέρος στις παράπλευρες εκδηλώσεις. Επίσης την εξέλιξη του Ράλι μπορούν να παρακολουθήσουν όλοι ελεύθερα σε όλη τη διαδρομή που περιγράφεται παρακάτω, σε όλα τα χωριά, αλλά και στα σημεία στάσης των αυτοκινήτων για ανασυγκρότηση, ως εξής:
1. Λάρισα (Σάββατο 12/10, 9 π.μ. έως 12.30 μ.μ. και 5.30 μ.μ. έως 11.30 πρωί Κυριακής 13/10),
2. Λιβάδι (Σάββατο 12/10 από 12.23 μ.μ. έως 2 μ.μ.),
3. Καλλιθέα Ελασσόνας (Σάββατο 12/10 από   11.45 π.μ. έως 1.15 μ.μ (Στάση -προσφορά ποντιακών εδεσμάτων από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλλιθέας
 4. Ελασσόνα (Σάββατο 12/10 από 1.15 μ.μ. έως 5.30 μ.μ. και Κυριακή 13/10 από 1 μ.μ. έως 5 μ.μ). 
 
 
ΠΑΡΤΙ, EVENT KAI ΓΝΩΡΙΜΙΑ ΜΕ ΓΕΥΣΕΙΣ
Παράλληλες εκδηλώσεις...
Αρκετές θα είναι και οι παράλληλες εκδηλώσεις:
1. Λάρισα (συγκέντρωση, τεχνικός έλεγχος, εκκίνηση το Σάββατο (1η μέρα ) και την Κυριακή το πρωί (2η μέρα), τερματισμός 1ης μέρας (Σάββατο απόγευμα), Wellcome Event για τους οδηγούς με τοπικές γεύσεις και λειτουργία Κέντρου Τύπου για τις ανταποκρίσεις στο ξενοδοχείο «ΜΕΤΡΟΠΟΛ», διοργάνωση στην Κεντρική πλατεία ενός Grease Party με χορευτές στους ρυθμούς του '70 και Fire Show στους ίδιους ρυθμούς, διαγωνισμούς, κληρώσεις και γενικά μια εντυπωσιακή ατμόσφαιρα. Τα ελληνικά και ξένα πληρώματα θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν την πόλη της Λάρισας, μέσα από τον πολιτισμό της, τη μουσική και τις τοπικές γεύσεις στα δεκάδες πανέμορφα στέκια μιας ζωντανής πόλης.
2. Λιβάδι Ολύμπου (υψόμετρο 1250 μ. - γνωριμία με τα τοπικά προϊόντα, ιστορία, επίσκεψη στο Μουσείο "Γ. Ολύμπιου").
3. Καλλιθέα Ελασσόνας (γνωριμία με την ιστορία και τις τοπικές γεύσεις των Ποντίων της Καλλιθέας, προσφορά του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας)
4. «Οινοποιΐα Ελασσόνας» (ξενάγηση στις εγκαταστάσεις και στα κελάρια της πασίγνωστης Οινοποιίας ,οινογνωσία με τα μοναδικά και πολυβραβευμένα κρασιά βιολογικής καλλιέργειας και τοπικές γεύσεις).
5. Ελασσόνα το Σάββατο το μεσημέρι και κατά τον τερματισμό στην τελετή απονομής των κυπέλλων και αναμνηστικών (γνωριμία με την περιοχή, γευσιγνωσία με τα μοναδικά τοπικά προϊόντα (αρνάκι -κατσικάκι, φέτα Ελασσόνας ,εκλεκτός οίνος κ.ά., παράδοση, λαογραφία και παραδοσιακοί χοροί από τα χορευτικά της Λαογραφικής και Αρχαιολογικής Εταιρίας Ελασσόνας) και τέλος
6. Σε όλα τα χωριά του Ν. Λάρισας ,απ΄ όπου θα διέρχονται τα κλασικά αυτοκίνητα -αντίκα επί 1,5 ώρα και θα έχουν την ευκαιρία όλοι να τα απολαύσουν κατά την ανάβασή τους προς τον Όλυμπο.
 
 
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΟΙ
Πώς θα παρακολουθήσει κάποιος τον αγώνα
 
Το παρακάτω πρόγραμμα αποτελεί έναν τρόπο για να μπορέσουν οι ενδιαφερόμενοι να παρακολουθήσουν τα οχήματα εν κινήσει:
ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ
 (σε παρένθεση ο πιθανός χρόνος διέλευσης των οχημάτων από κάθε μέρος ενώ οι διελεύσεις των αυτοκινήτων θα ολοκληρώνονται σε 1,5 ώρα )
ΕΚΚΙΝΗΣΗ -ΛΑΡΙΣΑ Κεντρική πλατεία Εκκίνηση 10:30, ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 10:36 π.μ., ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 10:51 π.μ., ΤΥΡΝΑΒΟΣ 11:01 π.μ., Νέος ∆ρόµος από Μελούνα, ΤΣΑΡΙΤΣΑΝΗ 11:27 π.μ. (Διέλευση μέσα από το χωριό), ΕΛΑΣΣΟΝΑ 11:34 π.μ. , ΛΙΒΑ∆Ι ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Μέσω ∆ολίχης) 12:23 μ.μ. (Στάση, ξεναγήσεις και γευσιγνωσία με τοπικά προϊόντα)
Επιστροφή από την Π.Ε.Ο. Κατερίνης -Ελασσόνας , ΕΛΑΣΣΟΝΑ 1:15 μ.μ. (∆ΙΑΚΟΠΗ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ- ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ)
Αναχώρηση από ΕΛΑΣΣΟΝΑ 4 μ.μ. μέσω Π.Ε.Ο. Ελασσόνας – Λάρισας,   ∆ΟΜΕΝΙΚΟ 4:27 μ.μ. (διέλευση μέσα από το χωριό ), ΜΕΣΟΧΩΡΙ, ΤΥΡΝΑΒΟΣ 5:11 μ.μ. , ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 5 :30 μ.μ., ΛΑΡΙΣΑ – Κεντρική πλατεία Τερµατισµός 1ης Ηµέρας 5:38 μ.μ. έως 7 μ.μ.).
ΚΥΡΙΑΚΗ 13 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 
ΛΑΡΙΣΑ - Κεντρική πλατεία Εκκίνηση 10 π.μ., ΓΙΑΝΝΟΥΛΗ 10:06 π.μ., ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ 10:21 π.μ., ΒΡΥΟΤΟΠΟΣ 10:26 π.μ.,
ΡΟ∆ΙΑ 10:37 π.μ., ΣΥΚΑΜΙΝΕΑ 11:13 π.μ., ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ 11:21 π.μ., ΣΠΑΡΜΟΣ 11:34 π.μ., ΟΛΥΜΠΙΑ∆Α 11:36 π.μ., ΚΑΛΛΙΘΕΑ 11.45 π.μ. (Στάση -προσφορά ποντιακών εδεσμάτων από τον Πολιτ. Σύλλογο Καλλιθέας), ΟΙΝΟΠΟΙΙΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ (Υποδοχή, Ξενάγηση στα κελάρια, οινογνωσία, προσφορά δώρων )12.25 μ.μ. ,ΕΛΑΣΣΟΝΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ -ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΑΓΩΝΑ στη 1 μ.μ. .
  
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass