ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΕ... ΝΕΕΣ ΣΠΟΥΔΕΣ Ο 24ΧΡΟΝΟΣ

«Σκριν» για τον Κυριάκο Δαλαμάγκα

* ΦΙΛΙΚΟ ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΑΕΛ – ΑΣΤΕΡΑΣ, ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΑΛΚΑΖΑΡ (18.00)

Δημοσίευση: 05 Οκτ 2013 23:27 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 12:04
Του Κ. Γκιάστα
Αν σήμερα οι φίλαθλοι της Λάρισας νοιώθουν πως μπορούν να υποστηρίξουν μια σπουδαία προσπάθεια και να ξεχωρίσουν τις πραγματικές αξίες τότε μπορούν να βρεθούν στο κλειστό του Αλκαζάρ. Εκεί θα διεξαχθεί στις 18.00 ένα πολύ ωραίο φιλικό ματς μπάσκετ ανάμεσα στην ΑΕΛ και τον Αστέρα. Τα έσοδα του συγκεκριμένου αγώνα θα διατεθούν στην προσπάθεια που κάνει ο Λαρισαίος Κυριάκος Δαλαμάγκας. Ένας άνθρωπος με αξιοπρόσεκτη πορεία και σπουδαία αποθέματα ψυχικής και σωματικής δύναμης.
Ο Κυριάκος Δαλαμάγκας που είναι γιατρός στο επάγγελμα, από τα 18 του και λόγω ενός ατυχήματος είναι τετραπληγικός. Παρόλα αυτά όμως σπούδασε γιατρός και αποφοίτησε με άριστα. Παράλληλα και μετά από 3 επίπεδα εξετάσεων αναγνωρίστηκε από την Αμερικανική Ένωση Ιατρών ως ισάξιος 1ος αμερικανού ιατρού. Επίσης έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών προγραμμάτων στην Ελλάδα, Ελβετία και στις Η.Π.Α.
Σύμφωνα με τον ίδιο μάλιστα και την προσωπική του ιστοσελίδα (kyriakosdalamagkas.gr) “Όλα αυτά, εκτός από την υπομονή και επιμονή μου, δεν θα γινόταν αν δεν είχα ως οικονομικούς υποστηρικτές την οικογένεια μου, την Ιατρική Σχολή Λάρισας, το Ι.Κ.Υ., το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, και πλήθος επώνυμων και ανώνυμων ανθρώπων που με υποστήριξαν στο πραγματικά δύσκολο έργο μου. Στόχος μου είναι να συνεχίσω στον τομέα της νευρολογίας και ειδικότερα στη Κυτταρική και Μοριακή Nευροαναγέννεση, και στη Nευρονική Πλαστικότητα, όπως επίσης και σε κλινικές δοκιμές και εφαρμογές ερευνητικών πρωτοκόλλων σε ασθενείς με Κακώσεις Νωτιαίου Μυελού. Απώτερος στόχος είναι να βοηθήσω νευρολογικούς ασθενείς σαν εμένα. όπως και να μπορέσω να κάνω έρευνα και να εφαρμόσω τα αποτελέσματα σε ασθενείς αλλά και σε μένα. Για να γίνουν όλα αυτά καταφέρνω να πάρω τις υποτροφίες που δίνονται, που όμως δεν φτάνουν από μόνες τους για να τα καταφέρω».
Να λοιπόν ένας σπουδαίος λόγος για να γεμίσει το Αλκαζάρ απόψε...
ΜΕΓΑΛΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ
Ο αγώνας ωστόσο δεν έχει μόνο φιλανθρωπικό χαρακτήρα αλλά και μεγάλο αγωνιστικό ενδιαφέρον. Από την μια βρίσκεται η ΑΕΛ που με την απόκτηση του Νίκου Τσούτσου ενισχύθηκε αρκετά και από την άλλη ο Αστέρας που ολοκλήρωσε τις μεταγραφικές του κινήσεις με τον Νίκο Τοπούζη. Και για τις δύο ομάδες το συγκεκριμένο φιλικό παιχνίδι θα αποτελέσει πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής κατηγορίας (στο οποίο μετέχει και μια ακόμα λαρισινή ομάδα ο Φοίνικας Bergmann Cord) που αρχίζει σε μια εβδομάδα.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΑΕΛ
Η ΑΕΛ μάλιστα ανακοίνωσε σχετικά με το σημερινό ματς ανακοίνωσε: «Η Α.Ε.Λ. ολοκληρώνει την προετοιμασία της για το πρωτάθλημα μπάσκετ της Γ’ Εθνικής με ένα φιλικό διαφορετικό από όλα τα άλλα. Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου, στις 18:00, στο κλειστό του Αλκαζάρ, αμέσως μετά το τέλος του ποδοσφαιρικού αγώνα με την Δόξα Κρανούλας, η ομάδα μας αντιμετωπίζει τον Αστέρα Λάρισας. Ο αγώνας αυτός είναι αφιερωμένος στον 25χρονο Λαρισαίο Ιατρό Κυριάκο Δαλαμάγκα, τετραπληγικού, αριστούχου απόφοιτου της Ιατρικής Σχολής Λάρισας. Για το σκοπό αυτό, όλα τα έσοδα του φιλικού αγώνα θα διατεθούν για τη στήριξη του Λαρισαίου επιστήμονα στην προσπάθεια που κάνει να συνεχίσει την ειδίκευσή του στο τομέα της Νευρολογίας στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στο Λονδίνο.
Εισιτήρια προπωλούνται στα γραφεία της Α.Ε.Λ. (Μεγ. Αλεξάνδρου 35, 3ος όροφος και Κύπρου 72, 5ος όροφος) καθώς και σε επιλεγμένα καταστήματα της πόλης. Τηλ. επικοινωνίας 2410- 255944, 2410 -259000».
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass