ΤΑΞΙΔΕΥΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΣΟΤΣΙ 2014

Η Ολυμπιακή Φλόγα σήμερα στη Λάρισα

ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΙΑ 6η ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΧΘΕΙ 250 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ * ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΤΙΣ 15.00 ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΟΙ ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Δημοσίευση: 01 Οκτ 2013 2:35 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:56
  
Του Κ. Γκιάστα
 
Την Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του Σότσι της Ρωσίας για το 2014 υποδέχεται σήμερα το μεσημέρι η πόλη της Λάρισας. Για έκτη φορά στη σύγχρονη εποχή, το Αρχαίο Θέατρο θα ανοίξει με σκοπό να διεξαχθεί μια εκδήλωση. Η σημερινή εκδήλωση που θα αρχίσει στις 15.00 θα υποδεχθεί 250 άτομα που θα συμμετάσχουν και θα παρακολουθήσουν την εκδήλωση. Ωστόσο οι Λαρισαίοι που επιθυμούν έχουν τη δυνατότητα να πάρουν μια «γεύση» από την τελετή από τον πεζόδρομο της Βενιζέλου.
Το πρόγραμμα της τελετής θα έχει ως εξής:
*Άφιξη Ολυμπιακής Φλόγας – Αφή Βωμού από λαμπαδηδρόμο
*Άφιξη αντιπροσωπείας επισήμων της Ε.Ο.Ε. και της Οργανωτικής Επιτροπής των ΧΟΑ Sochi 2014.
*Ανάκρουση με απόλυτη σειρά των: Ολυμπιακού Ύμνου – Εθνικού Ύμνου Ρωσίας – Εθνικού Ύμνου Ελλάδας με τη σοπράνο Αναστασία Ζαννή.
*Από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Λαρισαίων. Διευθύνει ο κ. Γιώργος Μηνάς
*Έπαρση σημαιών: Ολυμπιακών Αγώνων, Ρωσίας και Ελλάδας με την ανάκρουση των αντίστοιχων ύμνων.
*Χαιρετισμός δημάρχου Λαρισαίων κ. Κωνσταντίνου Τζανακούλη
*Χαιρετισμός εκπροσώπου Οργανωτικής Επιτροπής Sochi 2014
*Χαιρετισμός εκπροσώπου Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.
*Ανταλλαγή δώρων.
*Πολιτιστικό πρόγραμμα υπό την αιγίδα του Δήμου Λαρισαίων
*Η Μικτή Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λάρισας θα ερμηνεύσει γνωστά ελληνικά τραγούδια. Διευθύνει ο μαέστρος Δημήτρης Καρβούνης.
*Το Λύκειο Ελληνίδων θα χορέψει δημοτικούς χορούς.
ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: «ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ»
Χθες, μάλιστα, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου παρετέθη και σχετική συνέντευξη Τύπου. Αρχικά μίλησε ο δήμαρχος Λάρισας κ. Τζανακούλης που ανέφερε: «Είναι μεγάλη τιμή για τη Λάρισα που μια φορά ακόμα είναι στο πρόγραμμα της διαδρομής της Φλόγας. Είναι τιμή γιατί για 6η φορά ανοίγουμε το πρώτο Αρχαίο Θέατρο που θα γίνει η τελετή. Βέβαια κάθε φορά φροντίζουμε να κάνουμε μια τελετή που θα συνάδει τόσο με το πνεύμα των Ολυμπιακών Αγώνων όσο και με το χώρο του Αρχαίου Θεάτρου. Προσπαθούμε να έχουμε λίγα πράγματα αλλά να ανταποκρίνονται στο μέγιστο στο πνεύμα των Αγώνων.
Φέτος εκτός από τα σχήματα του Δήμου θα έχουμε τη χαρά να έχουμε δίπλα μας και το Λύκειο Ελληνίδων όπως και την κ. Ζαννή. Τους ευχαριστώ και τους δύο. Θέλω να προσκαλέσω όλους τους Λαρισαίους στις 15.00 να βρίσκονται στο Αρχαίο Θέατρο. Δεν έχουμε τη δυνατότητα να μπούνε όλοι μέσα αλλά μπορούν να τα παρακολουθήσουν άνετα από ψηλά. Ευχαριστώ όλους τους λαμπαδηδρόμους και τους συνοδούς τους.
Να σημειώσουμε πως όλα όσα δοθούν στους λαμπαδηδρόμους και στους συνοδούς είναι αντικείμενα που θα πρέπει να φυλαχθούν με αγάπη και θα τους θυμίζουν πάντα τους αγώνες αυτούς. Είναι χαρακτηριστικό πως πρόσφατα μας έφεραν εδώ αναμνηστικά από Ολυμπιακούς Αγώνες από τη δεκαετία του ’30.
Η Λάρισα έχει δώσει δείγματα γραφής και πιστεύω πως και αυτή τη φορά θα κάνουμε περήφανη την Ολυμπιακή Επιτροπή για την επιλογή της να περάσει η Φλόγα από τη Λάρισα».
Από την πλευρά της η πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Θέλμα Ζητονούλη τόνισε: «Θα ήθελα κι εγώ να σας ευχαριστήσω κ. δήμαρχε για την τιμή που δίνετε στο Λύκειο Ελληνίδων να παίρνει μέρος σε μια τέτοια εκδήλωση. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε».
Τέλος η κ. Αναστασία Ζαννη υπογράμμισε: «Εγώ σας ευχαριστώ γιατί έχω μια σχέση καρμική πλέον με το Θέατρο και τη Λάρισα. Έρχομαι κατευθείαν από την Αρχαία Ολυμπία. Άναψε η Φλόγα και ταξιδεύει ενώ σας στέλνει και τους χαιρετισμούς του και ο πρόεδρος της Λαμπαδηδρομίας ο κ. Καρράς. Είμαι στην επιτροπή της Λαμπαδηδρομίας και θα τραγουδήσω τον Ολυμπιακό Υμνο και για μένα είναι πάρα πολύ συγκινητικό που θα γίνει στο Αρχαίο Θέατρο και θα βρίσκομαι εδώ για δεύτερη συνεχόμενη φορά». 
 
ΟΙ ΣΥΝΟΔΟΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ
Οι Λαρισαίοι Λαμπαδηδρόμοι
 
Οι Λαρισαίοι Λαμπαδηδρόμοι και οι συνοδοί τους για τη σημερινή εκδήλωση είναι οι εξής:
1. Λαμπαδηδρόμος: Γιαννούλας Ευάγγελος.
Σταθμός παραλαβής φλόγας στην οδό Βόλου 19 (έναντι LIDL)
Ώρα εκκίνησης: 15.18
Συνοδοί: Καρατσιβής Παναγιώτης, Χήρας Πέρος
2. Λαμπαδηδρόμος: Σταυρίδης Αχιλλέας
Σταθμός παραλαβής φλόγας 23ης Οκτωβρίου 113
Ώρα εκκίνησης: 15.21
Συνοδοί: Πιτσίλκα Ελένη, Κάβρας Αλέξανδρος
3. Λαμπαδηδρόμος: Γατούδη Ελένη
Σταθμός παραλαβής φλόγας 23ης Οκτωβρίου 45
Ώρα εκκίνησης: 15.24
Συνοδοί: Γιαννακοπούλου Ελένη, Λιακόπουλος Κωνσταντίνος
4. Λαμπαδηδρόμος: Μυλωνάς Θεόδωρος
Σταθμός παραλαβής φλόγας στο Α’ Αρχαίο Θέατρο
Ώρα εκκίνησης: 16.27
Συνοδοί: Ποτόσογλου Πρόδρομος, Γίτση Ευδοξία
5. Λαμπαδηδρόμος: Νικολόπουλος Δημήτριος
Σταθμός παραλαβής φλόγας στο ξενοδοχείο «Διόνυσος»
Ώρα εκκίνησης: 16.30
Συνοδοί: Σιαμέτης Κωνσταντίνος, Εξάρχου Ειρήνη.
* Ολοι οι λαμπαδηδρόμοι και οι συνοδοί θα πρέπει να βρίσκονται στο σημείο εκκίνησης της διαδρομής τους, τουλάχιστον 45’ νωρίτερα από την ώρα εκκίνησης, δεδομένου ότι θα περάσει για έλεγχο ο υπεύθυνος των σημείων εκκίνησης, ο οποίος θα τους παραδώσει και τη Δάδα. Σε περίπτωση απουσίας του λαμπαδηδρόμου, η θέση ακυρώνεται.
 
Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ
Από Λάρισα φεύγει για Κατερίνη
Στο Καρπενήσι, στους πρόποδες του όρους Βελούχι, με ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της Ελλάδας, ολοκληρώθηκε χθες η 2η μέρα της Λαμπαδηδρομίας για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες «Σότσι 2014», που διοργανώνει η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Το ταξίδι της το ξεκίνησε το πρωί από τα Καλάβρυτα και πρώτος σταθμός ήταν η Πάτρα, όπου το βωμό στο λιμάνι άναψε η πρωταθλήτρια του πόλο Αγγελική Γερόλυμου, ενώ λαμπαδηδρόμος ήταν και η πρωταθλήτρια της κολύμβησης Νόρα Δράκου που έτρεξε με εγχειρισμένο χέρι. Στη συνέχεια πέρασε από τη Γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης» που ενώνει τη Δυτική Ελλάδα. Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η υποδοχή στο Μεσολόγγι, όπου οι φωνές εκατοντάδων μαθητών αποθέωσαν τους Λαμπαδηδρόμους που μετέφεραν τη Φλόγα στον Κήπο των Ηρώων της πόλης. Από το Μεσολόγγι κατευθύνθηκε στο Αγρίνιο για να τύχει και εκεί θερμής υποδοχής, με τα παιδιά του 5ου Δημοτικού Σχολείου της πόλης να κλέβουν την παράσταση, πριν καταλήξει στο Καρπενήσι όπου και διανυκτέρευσε. «Βάλτε τη Φλόγα στις καρδιές και μεταφέρετε το μήνυμά της, ιδιαίτερα στα νέα παιδιά που είναι κοντά μας», επισήμανε σε κάθε σταθμό, ο πρόεδρος της Επιτροπής Λαμπαδηδρομίας της ΕΟΕ, Γιάννης Καρράς. Η Λαμπαδηδρομία θα συνεχιστεί σήμερα, Τρίτη 1η Οκτωβρίου με αφετηρία το Καρπενήσι και θα περάσει από τη Λαμία, το Βόλο και τη Λάρισα, πριν καταλήξει στην Κατερίνη όπου και θα παραμείνει το βράδυ.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass