ΚΕΡΔΙΣΕ ΧΘΕΣ ΕΥΚΟΛΑ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΑΛΚΑΖΑΡ ΤΟΝ ΒΑΤΑΝΙΑΚΟ ΜΕ 3-0

Ιδανικό ξεκίνημα για τον Τύρναβο στη Football League

* ΑΡΕΣΕ ΚΑΙ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ Η ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ

Δημοσίευση: 30 Σεπ 2013 3:18 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:55
Του Χρήστου Αρχοντούλη
Φωτ. Λεωνίδας Τζέκας
Πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε, χθες το απόγευμα, στο στάδιο Αλκαζάρ ο Τύρναβος 2005, ο οποίος και επικράτησε εύκολα του Βατανιακού, με σκορ 3-0, στην 1η αγωνιστική της Football League (2ος όμιλος).
Μια νίκη που θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις, αν οι Τυρναβίτες αξιοποιούσαν και άλλες από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, κι αν Βατανιακός δεν είχε σε μεγάλη ημέρα τον γκολκίπερ Βλάχο που πραγματοποίησε σωρεία αποκρούσεων.
Η ουσία είναι ότι ο Τύρναβος που επέστρεψε μετά από 46 χρόνια στη Β’Εθνική κατηγορία έκανε ένα ιδανικό ξεκίνημα και έστειλε μηνύματα αισιοδοξίας, ότι αυτή η ομάδα έχει τις δυνατότητες προκειμένου να πλασαριστεί γιατί όχι και στην πρώτη τετράδα του βαθμολογικού πίνακα.
Φυσικά τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υπάρξει υπέρμετρος ενθουσιασμός, διότι στο ποδόσφαιρο χρειάζεται να έχεις και διάρκεια για να φτάσεις όσο το δυνατόν ψηλότερα.
Το χθεσινό ματς δεν αντέχει σε ιδιαίτερη κριτική, καθώς ο Τύρναβος κυριάρχησε στον αγωνιστικό χώρο, έπαιξε σοβαρά και πειθαρχημένα και δεν επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να κάνουν το παιχνίδι τους, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο τερματοφύλακας Πέτρος Καραναστάσης ουσιαστικά δεν χρειάσθηκε ούτε μία φορά να επέμβει και ήταν θεατής.
Ο Βατανιακός που παρουσιάσθηκε πολύ αδύναμος υποτάχθηκε φυσιολογικά στην ανωτερότητα του Τυρνάβου, ο οποίος ήταν εξαιρετικός κατά διαστήματα και αξίζει μεγαλύτερης βοήθειας από τον κόσμο στους αγώνες που θα ακολουθήσουν.
* Ο Άγγελος Διγκόζης παρέταξε την ομάδα του Τυρνάβου με σύστημα 4-3-3. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Καραναστάσης, δεξιά στην άμυνα ο Σκούπρας, αριστερά ο Κουρτεσιώτης, κεντρικοί αμυντικοί έπαιξαν ο Βαγγελή με τον Γκαλίτσιο, στα χαφ ο Μάγγος με τον Μπάρος και τον Τσούκαλο, ενώ στην επίθεση ο Ντε Πάουλα (αριστερά), ο Γεωργίου (δεξιά) και ο Σαχινίδης στην κορυφή.
Στο μεσάωρο της αναμέτρησης ο τεχνικός του Τυρνάβου άλλαξε τον Γεωργίου που τον έφερε αριστερά και πέρασε δεξιά τον Φελίπε Ντε Παουλα, ενώ το σύστημα έγινε και 4-2-4 όταν ο προπονητής είδε την ομάδα του να κυριαρχεί πλήρως στον αγωνιστικό χώρο.
Από την πλευρά του ο Σάκης Παπαβασιλείου επέλεξε να παίξει η ομάδα του με σύστημα 4-4-2. Τερματοφύλακας ο Βλάχος, δεξιά στην άμυνα ο Λαζαρίδης, αριστερά ο Νταντάμης, στο κέντρο της άμυνας ο Γιαλαμίδης με τον Κωτσιόπουλο, στα χαφ από δεξιά οι Μίλιεβιτς, Κουλίδης, Γιαπιτζής, Γιαννούλης και στην επίθεση το δίδυμο ήταν ο Ποτουρίδης με τον Κυπαρίσση.
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ
Ο Τύρναβος λοιπόν από την αρχή επέβαλε τον δικό του ρυθμό στο παιχνίδι και είχε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να σκοράρει.
Την πρώτη στο 8’ όταν από αριστερά ο Μάγγος τροφοδότησε τον Κουρτεσιώτη που έβγαλε την παράλληλη σέντρα και ο Ντε Πάουλα από το ύψος της περιοχής σούταρε ψηλά άουτ, τη δεύτερη στο 15’ όταν ο Κουρτεσιώτης εκτέλεσε φάουλ, ο Βαγγελή δεν έκανε καλό κοντρόλ και εν συνεχεία ο Τσούκαλος σούταρε άουτ και την τρίτη στο 32’ με τον Ντε Παουλα που έπιασε το σουτ και απέκρουσε ο γκολκίπερ του Βατανιακού την μπάλα.
ΓΚΟΛΑΡΑ Ο ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ ΣΤΟ 33’
Στο 33’ ο Τύρναβος άνοιξε το σκορ με καταπληκτικό σουτ του Νίκου Τσούκαλου, που έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βλάχου και το γκολ πανηγυρίστηκε έξαλλα.
ΤΕΤ-Α-ΤΕΤ ΚΑΙ ΔΟΚΑΡΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΧΙΝΙΔΗ
Κοντά στο 2-0 έφτασε ο Τύρναβος με τον Σαχινίδη στο 39’ τον οποίο έβγαλε τετ-α-τετ ο Γεωργίου, όμως ο πορτιέρο των φιλοξενουμένων απέκρουσε σωτήρια την μπάλα.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 45’+1, σε σέντρα του Σκούπρα από δεξιά, ο Σαχινίδης έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα αποκρούστηκε από το οριζόντιο δοκάρι.
Στο 45+2 με διαγώνιο σουτ ο Μπάρος έστειλε την μπάλα μόλις άουτ.
2-0 ΜΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΤΟΥ ΚΟΥΡΤΕΣΙΩΤΗ ΣΤΟ 49’
Στην επανάληψη ο Τύρναβος γρήγορα πέτυχε το 2-0 στο 49’. Ο Νταντάμης ανέτρεψε τον Φελίπε Ντε Πάουλα και καταλογίσθηκε πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Κώστας Κουρτεσιώτης, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία του Βλάχου.
ΔΙΠΛΗ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΕ ΠΑΟΥΛΑ
Στο 57’ από σέντρα του Σαχινίδη ο Φελίπε Ντε Πάουλα δυο φορές διαδοχικά δεν μπόρεσε να νικήσει τον γκολκίπερ του Βατανιακού, που απέκρουσε την μπάλα.
Επίσης στο 64’ είχαμε μια καλή στιγμή με τον Σαχινίδη που σούταρε από κοντά αλλά πλάγια θέση και έστειλε την μπάλα άουτ.
Ο ΓΕΩΡΓΙΟΥ 3-0 ΣΤΟ 88’
Στο 82’με κοντινό σουτ ο Άκης Γεωργίου δεν κατάφερε να νικήσει τον Βλάχο, που απέκρουσε την μπάλα, όμως ό,τι δεν μπόρεσε να πετύχει σε εκείνο το σημείο το κατάφερε ο ίδιος παίκτης που με σουτ στο 88’, διαμόρφωσε το τελικό 3-0.
ΤΡΕΙΣ ΚΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ ΜΕ ΤΟΝ ΖΥΓΚΕΡΙΔΗ
Στο 90’, 90’+1 και 90’+3 ο Ζυγκερίδης είχε τρεις καλές στιγμές για να σκοράρει, όμως δεν κατάφερε να πετύχει ένα τέταρτο γκολ και έτσι το ματς έληξε 3-0.
ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ
Μεγάλο παιχνίδι για τον Τύρναβο έκανε ο Νίκος Τσούκαλος, ενώ και ο Φελίπε Ντε Πάουλα ήταν εξαιρετικός. Φυσικά, όλοι οι παίκτες έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και είναι άξιοι συγχαρητηρίων. Για 13 λεπτά αγωνίστηκε και ο Όμο που σίγουρα μπορεί να προσφέρει πολλά στην τυρναβίτικη ομάδα. Από τον Βατανιακό μόνο ο γκολκίπερ Βλάχος παρά τα τρία γκόλ που δέχτηκε ήταν από τους παίκτες που ξεχώρισαν.
ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ
Πολύ καλός ο διαιτητής Γιώργος Μάστακας, όπως και οι συνεργάτες του Ηλίας Παπαδόπουλος, Νικόλαος Περικλείδης, όλοι του συνδέσμου Μακεδονίας, ενώ 4ος διαιτητής ήταν ο Τριαντάφυλλος Τίκας (Ευρυτανίας)
Κίτρινες κάρτες αντίκρισαν από τον Τύρναβο οι Βαγγελή (58’), Μπάρος (65’), ενώ από τον Βατανιακό οι Λαζαρίδης (17’), Νταντάμης (49’), Γιαννούλης (62’), Λάγδαρης (70’)
ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ
ΤΥΡΝΑΒΟΣ 2005 (Άγγελος Διγκόζης): Καραναστάσης, Σκούπρας, Γκαλίτσιος, Βαγγελή, Γεωργίου (90’ Πούτας), Σαχινίδης (77’ Όμο), Μάγγος, Μπάρος, Κουρτεσιώτης, Τσούκαλος, Ντε Πάουλα (82’Ζυγκερίδης).
ΒΑΤΑΝΙΑΚΟΣ (Σάκης Παπαβασιλείου): Βλάχος, Κωτσιόπουλος, Γιαλαμίδης, Νταντάμης, Λαζαρίδης (66’Λάγδαρης), Γιαπιτζής (46’Ζαγοριανός), Κουλίδης, Γιαννούλης, Μίλιεβιτς (55’Λύρας), Ποτουρίδης, Κυπαρίσσης.
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass