ΚΕΡΔΙΣΕ 3-0 ΤΟΝ ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΠΡΟΚΡΙΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΕΠΣΛ

«Καθάρισε» το ντέρμπι η Δήμητρα Γιάννουλης

Δημοσίευση: 19 Σεπ 2013 2:36 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:42
  
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Το εισιτήριο για την επόμενη φάση του κυπέλλου ΕΠΣΛ εξασφάλισαν χθες οι Δήμητρα Γιάννουλης, Άστραπή Ν.Π. και Ηρακλής Λάρισας. Η κάτοχος του περσινού τίτλου επιβλήθηκε στο ντέρμπι της ημέρας του ΠΑΟΛ Αβέρωφ με 3-0, η Αστραπή Ν.Π. πέρασε και το εμπόδιο της κατά μία κατηγορία μεγαλύτερης Δόξας Ομορφοχωρίου με 3-1, ενώ ο Ηρακλής Λάρισας νίκησε τον Αετό Αμυδαλέας με 4-0.
Η αυλαία της 2ης αγωνιστικής του κυπέλλου ΕΠΣΛ θα πέσει σήμερα με το παιχνίδι Αστέρας Τυρνάβου-Δολιχιακός που θα ξεκινήσει στις 16.30. Αναλυτικά τα χθεσινά παιχνίδια:
 
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝ.    3
ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ       0
Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση η Δήμητρα Γιάννουλης «καθάρισε» το ντέρμπι της χθεσινής ημέρας του κυπέλλου ΕΠΣΛ κερδίζοντας 3-0 τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ.
Οι «πράσινοι» παρουσιάστηκαν διαβασμένοι, είχαν αγωνιστική συνοχή και θα μπορούσαν να είχαν κλειδώσει τη νίκη από το πρώτο κιόλας μέρος το οποίο όμως έληξε με 1-0 και πολλές χαμένες ευκαιρίες. Αυτό όμως που δεν κατάφεραν στο α’ ημίχρονο το έπραξαν στην επανάληψη πετυχαίνοντας άλλα δύο γκολ και πήραν δίκαια το εισιτήριο για την επόμενη φάση του θεσμού. Παίκτης κλειδί ο επιθετικός Πατσιωτός που ήταν ο σκόρερ των δύο πρώτων τερμάτων στο 14’ με κεφαλιά και στο 72’ μετά από ατομική ενέργεια και πλασέ, ενώ το 3-0 διαμόρφωσε ο ταχύτατος Σπανός στο 86’ (είχε και ένα δοκάρι στο 71’) που ξέφυγε στην αντεπίθεση και πλάσαρε ψύχραιμα.
Σε ό,τι αφορά στον ΠΑΟΛ Αβέρωφ παρουσιάστηκε κατώτερος του αναμενόμένου αφού η χθεσινή εμφάνιση της ομάδας δεν είχε καμία σχέση μ’ αυτήν το περασμένο Σάββατο στο λαρισινό ντέρμπι με τον Ηρακλή. Η είσοδος του Ταρταμπούκα στην επανάληψη βελτίωσε αισθητά την εικόνα της ομάδας αλλά μόνο για τα πρώτα 15 λεπτά περίπου.
Έτσι η ομάδα της Γιάννουλης ισορρόπησε στη συνέχεια την κατάσταση και όντας πιο επικίνδυνη επιθετικά πέτυχε τον στόχο της.
ΤΑ ΚΥΡΙΟΤΕΡΑ ΣΗΜΕΙΑ
ΤΗΣ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗΣ
7’: Κοντινό πλασέ του Μανάκα και ο Μιχαήλ αποκρούει πάνω στη γραμμή.
13’: Από πάσα του Μακανίκα ο Μπαρούτας υπό πίεση στο πρώτο δοκάρι δεν μπορεί να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα κερδίζοντας κόρνερ.
14’: Ο Κοταρέλας εκτελεί το κόρνερ και ο Πατσιωτός ξεμαρκάριστος στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας με κεφαλιά ανοίγει το σκορ (1-0).
21’: Σουτ του Πατσιωτού από καλή θέση και ο Παζιάνας αποκρούει.
33’: Κοντινή κεφαλιά του Καραγκιόζη σε κόρνερ.
38’: Νέο σουτ του Πατσιωτού με καλές προϋποθέσεις και ο Παζιάνας αποκρούει εκ νέου.
43’: Κοντινή κεφαλιά του Σουφχάρα και η μπάλα περνά ελάχιστα άουτ.
44’: Ο Μπαρούτας μπαίνει στη μεγάλη περιοχή από τα αριστερά, σουτάρει δυνατά, ο Παζιάνας αποκρούει, η μπάλα καταλήγει στον Πατσιωτό που δεν μπορεί να σκοράρει κερδίζοντας κόρνερ.
56’: Καλή ενέργεια του Πατσιωτού και σουτ με τον Παζιάνα να μπλοκάρει.
57’: Μετά από πάσα του Μπαρούτα ο Μακανίκας πετάγεται στον κενό χώρο αλλά δεν μπορεί να νικήσει τον Παζιάνα.
71’: Ωραία ενέργεια του Σπανού και σουτ εντός περιοχής και η μπάλα χτυπά στο δοκάρι.
72’: Ο Μανάκας βγάζει έξυπνα στον Πατσιωτό αυτός ελίσσεται πολύ ωραία, αποφεύγει τον αντίπαλο τερματοφύλακα και κάνει το 2-0.
85’: Κοντινή κεφαλιά του Περδίκη και ο Παναγιωτόπουλος διώχνει σε κόρνερ.
86’: Ο Κοταρέλας τροφοδοτεί τον Σπανό από πλάγια αριστερά, αυτός κάνει μία κούρσα από το κέντρο μπαίνει στην αντίπαλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ διαμορφώνει το τελικό 3-0.
***
Από τη νικήτρια ομάδα της Δήμητρας ξεχώρισαν οι Πατσιωτός, Κοταρέλας, Εμμανουήλ και Μανάκας.
Τον αγώνα διηύθυνε ο κ. Τζήλος με βοηθούς τους κ. Ακρίβο και Νίκζα.
ΔΗΜΗΤΡΑ ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ (Μπουρνάκας-Μπακογιάννης): Παναγιωτόπουλος, Φατούρας (75’ Γκαλγκανόπουλος), Τέγος (55’ Σπανός), Σουφχάρας, Εμμανουήλ, Θώμος, Μακανίκας (64’ Μαυρουδής), Μανάκας, Πατσιωτός, Κοταρέλας, Μπαρούτας.
ΠΑΟΛ ΑΒΕΡΩΦ (Αλεξούλης): Παζιάνας, Καφφές, Μιχαήλ, Ελευθέρογλου (65’ Περδίκης), Κλεισιάρης, Καραγκιόζης (77’ Κίτσιος), Μητρακούλης, Μπάρδας, Βλασίδης, Τσιρβούλης, Τσιάτζιος (46’ Ταρταμπούκας).
 
ΑΣΤΡΑΠΗ Ν.Π.         3
ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙ         1
Η Αστραπή Ν.Π. επιβλήθηκε της Δόξας Ομορφοχωρίου με 3-1 και δείχνει να δημιουργεί παράδοση στον φετινό θεσμό αποκλείοντας ομάδες μεγαλύτερης κατηγορίας.
Οι γηπεδούχοι ουσιαστικά έθεσαν τις βάσεις για τη νίκη στο πρώτο ημίχρονο όπου είχαν πολύ καλή εικόνα και κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0.
Το σκορ άνοιξε στο 10ο λεπτό ο Χασιώτης, ενώ στο 20’ ο Αποστόλου πέτυχε το 2-0.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι αντέδρασαν, προσπάθησαν για την ανατροπή και στο 70’ με σκόρερ τον Άρη Καπετάνιος ο οποίος έκανε την πρώτη του εμφάνιση μετά από 5 περίπου μήνες, μείωσαν σε 2-1, ενώ λίγο νωρίτερα είχαν δοκάρι με τον Γκόλαντα (65’).
Τελικά στο 85’ μετά από σέντρα του Σουλτούκη η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Μάρκου που βρίσκονταν εντός περιοχής και ο διαιτητής κ. Μπουμαρσόπουλος κατελόγισε την εσχάτη των ποινών. Το πέναλτι εκτέλεσε ο Καλτσάς διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.
ΑΣΤΡΑΠΗ Ν.Π. (Τσακμακίδης): Χαβίλας, Δήμος, Παπαμάνος, Χασιώτης, Ζαφειρούλης, Μπατζέλας, Τσιτσιούμης (60’ Κολιοφούτης), Καλτσάς (80’ Σώκλας), Σουλτούκης, Αρσένης (85’ Μηνάς), Αποστόλου.
ΔΟΞΑ ΟΜΟΡΦΟΧΩΡΙΟΥ (Αλεξούδης): Κωνσταντίνου, Καπετάνιος Ι., Μάρκου, Γαρυφαλλόπουλος (75’ Χριστοδούλου Σ.), Χριστοδούλου Κ. (65’ Καπετάνιος Α.), Τσακαβίτης, Ρουμελιώτης, Τζαλαμπύρας, Βιλανάκης, Γκόλαντας, Χριστοδούλου Ρ. (32’ Καραγιαννόπουλος).
 
ΑΜΥΓΔΑΛΕΑ            0
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡ.       4
Στην επανάληψη έδιωξε το άγχος ο Ηρακλής Λάρισας και κλείδωσε τη νίκη με 4-0 απέναντι κατά μία κατηγορία μικρότερο αλλά μαχητικό Αετό Αμυγδαλέας.
Οι φιλοξενούμενοι σε γενικές γραμμές δεν ήταν καλοί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων κυρίως στην επανάληψη όπου πέτυχαν τα τρία από τα τέσσερα τέρματα.
Το 0-1 έκανε στο 15’ με πέναλτι ο Φουσίκας (το είχε κερδίζει ο Κασνακούδης)με το οποίο ολοκληρώθηκε το πρώτο μέρος.
Το 0-2 πέτυχε στο 65’ Κοτούμπας, στο 75’ ο Θεοδώρου ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3, ενώ το τελικό 0-4 διαμόρφωσε στο 80’ ο Βράνας.
ΑΕΤΟΣ ΑΜΥΓΔΑΛΕΑΣ (Κώτσιος): Τέρπος, Ανδριανόπουλος (70’ Παζάρας), Παπαδημητρίου (65’ Τοσιούδης), Σιούτας, Μπέλιος, Γραμμένος (46’ Παπακωστούλης), Μπάγκας, Ευαγγελούλης, Καψούρης, Μαυρουδής, Μακρίδης.
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ (Κολομητρούσης): Κιόρογλου, Θεοδώρου, Κασνακούδης, Κοτούμπας, Ντελόπουλος, Δάσσιος, Σ. Κολομητρούσης, Τριανταφυλλόπουλος (70’ Βράνας), Φουσίκας, Φιλίππου (75’ Κόλιας), Βάσος (75’ Σταμουλάκης).
 
ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ΤΗΣ 2ης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ
1ος ΟΜΙΛΟΣ
Άγ. Ανάργυροι-Αχιλλέας Φ. 3-0
ΑΕΔ Νίκαιας-Απόλλων Λ.   3-1
Αμυγδαλέα-Ηρακλής Λ.       0-4
2ος ΟΜΙΛΟΣ
Κοιλάδα-Ηρακλής Χάλκης  0-4
Αρμένιο-Βουκεφάλας           1-2 παρ. (κ.α. 1-1)
Λάρισα 2012-Δήμητρα Αγιάς           2-1
Αστραπή Ν.Π.-Ομορφοχώρι            3-1
3ος ΟΜΙΛΟΣ
Μύτικας/Όλυμπος-Βλαχογιάννι        0-4
Π.Ο.Ε-Σμόλικας        0-2
Δολιχιακός-Συκέα     4-1
Αστέρας Τυρν.-Δολιχιακός (σήμερα, 16.30)
4ος ΟΜΙΛΟΣ
Γλαύκη-Καλοχώρι     3-0
Ελευθεριακός-Παραπόταμος          0-8
Ελάτεια-Τοξότης        1-0
Δήμητρα Γιάνν.-Αβέρωφ       3-0
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass