ΑΡΧΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (17.00) ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ

Στη σέντρα η Α’ Ερασιτεχνική

ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΠΟΥ … ΑΝΟΙΞΕ ΤΗΝ ΟΡΕΞΗ ΤΗ ΣΚΥΤΑΛΗ ΠΑΙΡΝΕΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δημοσίευση: 07 Σεπ 2013 1:37 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:27
  
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Το μεγάλο ποδοσφαιρικό πανηγύρι αρχίζει κι ένας ολόκληρος νομός μπαίνει σε ρυθμούς πρωταθλήματος. Μετά το Κύπελλο που … άνοιξε την όρεξη τη σκυτάλη παίρνουν τα δύο μεγάλα τοπικά πρωταθλήματα -Α’ και Α1 ΕΠΣΛ -σε μια χρονιά που επιφυλάσσει αρκετές εκπλήξεις και υπόσχεται πλούσιο θέαμα αλλά κυρίως πολλές συγκινήσεις.
Νέοι και... παλιοί, φαβορί και… αουτσάιντερ ρίχνονται στη μάχη του τίτλου ή της παραμονής- ανάλογα με τους στόχους που έχουν θέσει –φροντίζοντας πρώτα να ενισχύσουν το… οπλοστάσιό τους κατά την μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού.
Η ποδοσφαιρική χρονιά αναμένεται αμφίρροπη καθώς η παρατεταμένη οικονομική κρίση διαμόρφωσε ένα νέο σκηνικό, αναγκάζοντας πολλές ομάδες να αναθεωρήσουν τη στρατηγική τους μακριά από τα παλιά ήθη και έθιμα. Το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχει μπει πλέον σε νέες βάσεις και η σεζόν που αρχίζει θα αποτελέσει ένα ακόμα μεγάλο στοίχημα για πολλούς.
Η αυλαία ανοίγει σήμερα στις 5.00 το απόγευμα με τα παιχνίδια της Α’ Ερασιτεχνικής Κατηγορίας η οποία φέτος θα διεξαχθεί με 18 ομάδες (αντί 16 όπως ήταν τα τελευταία χρόνια).
Η πολλά υποσχόμενη ομάδα της Δήμητρας Γιάννουλης θα ξεκινήσει το φετινό μαραθώνιο από το Αργυροπούλι όπου θα αντιμετωπίσει την τοπική Δόξα. Οι φιλοξενούμενοι θέλουν από την αρχή να αποδείξουν ότι πράγματι ο χαρακτηρισμός του φαβορί δεν είναι τυχαίος απέναντι σε μία ομάδα που ουσιαστικά χτίστηκε από την αρχή.
Ντέρμπι αναμένεται στα Φάρσαλα ανάμεσα στον Αχιλλέα και την ΑΕΔ Νίκαιας. Οι γηπεδούχοι είναι σίγουρα ένα από τα «βαριά χαρτιά» στην κατηγορία ωστόσο απέναντί τους θα έχουν έναν αντίπαλο πολύ γρήγορο, με καλή τακτική και παίκτες ικανούς για το καλύτερο.
Δυνατό παιχνίδι θα έχουμε και στη Νεάπολη όπου ο Ηρακλής Λάρισας θα υποδεχθεί το Φιλοκτήτη Μελιβοίας. Η ομάδα του Κώστα Κολομητρούση αναμένεται να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο αφού θέτει υψηλούς στόχους και θέλει να κάνει ανάλογο ξεκίνημα κόντρα σ’ έναν αντίπαλο που είναι γνωστός για την αποτελεσματικότητά του σε όποιο γήπεδο κι αν παίζει.
Πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι και στη Χάλκη ανάμεσα στον Ηρακλή και τον ΠΟΕ. Μετά την πολύ καλή εμφάνιση στο Κύπελλο και τη νίκη επί του Φαλανιακού οι «κυανόλευκοι» δείχνουν ότι δεν θα περάσουν απαρατήρητοι και θα αποτελέσουν δύσκολο αντίπαλο για κάθε ομάδα. Από την άλλη πλευρά ο ΠΟΕ με την εμπειρία που διαθέτει σαν ομάδα αλλά και τις αλλαγές που έγιναν φέτος, θα προσπαθήσει να παρουσιάσει ένα ανανεωμένο πρόσωπο που θα του δώσει τη δυνατότητα να πρωταγωνιστήσει.
Στη Φαλάνη ο τοπικός Φαλανιακός θα υποδεχθεί τη νεοφώτιστη Δόξα Ομορφοχωρίου που επέστρεψε στην μεγάλη τοπική κατηγορία μετά από 27 χρόνια. Οι γηπεδούχοι θα επιχειρήσουν να αποδείξουν ότι ο αποκλεισμό τους στο Κύπελλο ήταν απλά μία κακή παρένθεση που έκλεισε και πλέον στο πρωτάθλημα μπορούν να παρουσιάσουν το πραγματικό τους πρόσωπο απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που ως νεοφώτιστος θέλει να σταθεί αξιοπρεπώς στο νέο πρωτάθλημα.
Αμφίρροπο παιχνίδι αναμένεται στο Βλαχογιάννι με τη νεανική Δόξα να υποδέχεται τον Αετό Μακρυχωρίου. Οι πολλές αλλαγές στο ρόστερ και των δύο ομάδων δίνουν μεγάλο ενδιαφέρον στο παιχνίδι ωστόσο η παρουσία του έμπειρου Βρασίδα Κοντοθανάση στο αγωνιστικό χώρο σίγουρα μπορεί να επηρεάσει τις ισορροπίες. Για τους φιλοξενούμενους το στοίχημα είναι να αποδείξουν ότι το νέο ξεκίνημα που επιχειρούν φέτος μπορεί να αποδώσει καρπούς.
Στο Καλοχώρι το παιχνίδι της Αναγέννησης με τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ έχει όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι. Οι γηπεδούχοι δείχνουν αρκετά ενισχυμένοι σε σχέση με την περσινή σεζόν και ικανοί να κάνουν πολύ καλή πορεία. Για τον ΠΑΟΛ Αβέρωφ η φετινή χρονιά θα είναι οπωσδήποτε συνέχεια της περσινής κάτι που σημαίνει ότι θα προσπαθήσει να κινηθεί στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας.
Ο νεοσύστατος Μύτικας/Όλυμπος θα υποδεχθεί στα Καλύβια τον ανανεωμένο Απόλλωνα Λάρισας. Οι γηπεδούχοι θέλουν να σταθούν αξιοπρεπώς στην κατηγορία ενώ από την άλλη πλευρά ο Απόλλων θα προσπαθήσει μέσα από το καλό ποδόσφαιρο να έχει πορεία ανάλογη με αυτή που αρμόζει στην ιστορία του συλλόγου.
Η αυλαία της 1ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ ΕΠΣΛ θα πέσει αύριο με το παιχνίδι στον Παραπόταμο. Ο Κεραυνός μετά την ιστορική άνοδο στην κατηγορία για πρώτη φορά μετά από 43 χρόνια, θέλει να δείξει ότι ανήκει σ’ αυτήν και να εδραιώσει τη θέση του, ενώ από την άλλη πλευρά ο ενισχυμένος Σμόλικας δείχνει ότι φέτος θα έχει ρόλο ρυθμιστή του πρωταθλήματος αφού οι μεταγραφικές κινήσεις του καλοκαιριού τον καθιστούν έναν επικίνδυνο για κάθε ομάδα αντίπαλο.
***
Το αγωνιστικό πρόγραμμα της σημερινής ημέρας περιλαμβάνει και το παιχνίδι του Άρη Κουλουρίου με τον Αετό Αμυγδαλέας για το πρωτάθλημα της Α1 ΕΠΣΛ. Το κυρίως μέρος της πρεμιέρας θα είναι αύριο με τα υπόλοιπα παιχνίδια.
Συνοπτικά το σημερινό πρόγραμμα των αγώνων που θα ξεκινήσουν στις 17.00:
Α’ ΕΠΣΛ
Αργυροπούλι-Δήμητρα Γιάννουλης
Όλυμπος/Μύτικας-Απόλλων Λάρισας (γήπ. Καλυβίων)
Ηρακλής Λάρισας -Φιλοκτήτης (γήπ. Νεάπολης Α’)
Χάλκη-ΠΟΕ
Φαλανιακός- Ομορφοχώρι
Βλαχογιάννι- Μακρυχώρι
Αχιλλέας Φαρσάλων-ΑΕΔ Νίκαιας
Καλοχώρι-Αβέρωφ
Α1 ΕΠΣΛ
Κουλούρι-Αμυγδαλέα
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass