ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΟΙ «ΚΙΤΡΙΝΟΜΑΥΡΟΙ» ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΟΥΝ ΕΝΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ

Δόξα Αργυροπουλίου: Στροφή στο νέο αίμα

Δημοσίευση: 26 Αυγ 2013 2:59 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:13
 
 
Του Άρη Γκουτρουμάνη
Στροφή στο νέο αίμα πραγματοποιεί φέτος η Δόξα Αργυροπουλίου η οποία αναμένεται να παρουσιάσει ένα νεανικό αγωνιστικό σχήμα στο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας.
Αλλάζοντας φιλοσοφία η νέα διοίκηση του συλλόγου θέλει να στηριχθεί στα δικά της κυρίως παιδιά αποφεύγοντας έτσι τη δαπάνη χρημάτων για τις μεταγραφές ηχηρών ονομάτων.
Στον προεδρικό θώκο του συλλόγου βρίσκεται φέτος ο Αντώνης Τσίτσιας. Ο μέχρι πρότινος αρχηγός της ομάδας σε ηλικία 36 ετών αναλαμβάνει τα ηνία του συλλόγου σε μια δύσκολη οικονομικά εποχή για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ο Αντώνης Τσίτσιας είναι από τους μικρότερους σε ηλικία προέδρους στοΝ χώρο του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου με θητεία 15 ετών ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα της Δόξας Αργυροπουλίου (παράλληλα έχει αγωνιστεί σε Πηνειό και μικτή Νέων ΕΠΣΛ) και η εμπλοκή του με τα διοικητικά απορρέει όπως ο ίδιος τονίζει από την αγάπη του στην ομάδα που υπηρέτησε τόσα χρόνια.
«Αναλάβαμε νέα πρόσωπα τα ηνία της ομάδας και πήραμε καινούργιο προπονητή θέλοντας να δώσουμε μεγάλη βαρύτητα στους μικρούς σε ηλικία ποδοσφαιριστές προκειμένου να δημιουργήσουμε μια βάση παικτών και για τις επόμενες χρονιές. Να στηριζόμαστε μ’ άλλα λόγια στα δικά μας παιδιά και να μην είμαστε υποχρεωμένοι να ξοδεύουμε πολλά λεφτά στις μεταγραφές ηχηρών ονομάτων γιατί τα τελευταία χρόνια είχαμε ξεφύγει πάρα πολύ σ’ αυτόν τον τομέα. Και όχι μόνο εμείς αλλά σχεδόν όλες οι ομάδες. Τα τελευταία 4-5 χρόνια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο είχε γίνει επαγγελματικό γι’ αυτό και αρκετά σωματεία αντιμετωπίζουν προβλήματα σήμερα» επισήμανε ο κ. Τσίτσιας και πρόσθεσε:
«Έτσι λοιπόν και οι μεταγραφές που κάναμε έγιναν κάτω από αυτό το σκεπτικό. Να φτιάξουμε δηλαδή ένα κράμα νεαρών και έμπειρων παικτών. Στόχος μας είναι η άνετη παραμονή και η ανάδειξη παικτών.
Εκτός από τους αγωνιστικούς στόχους σαν νέα διοίκηση προχωρήσαμε σε μία σειρά βελτιωτικών έργων που αφορούν κυρίως στα αποδυτήρια και τους χώρους προπόνησης των παικτών. Παράλληλα μέσα στους στόχους μας είναι να δημιουργήσουμε ένα γυμναστήριο που θα μπορεί να ανταποκριθεί στις ανάγκες της προπόνησης.
Θέλουμε τον κόσμο να μας συμπαρασταθεί όπως άλλωστε το πράττει τα τελευταία χρόνια. Στις 31 Αυγούστου θα έχουμε και τη χοροεσπερίδα μας στο προαύλιο του Γυμνασίου και περιμένουμε τον κόσμο να μας στηρίξει».
-Τι σε ώθησε να αναλάβεις τα ηνία της ομάδας;
«Μετά από 15 χρόνια προσφοράς στη Δόξα Αργυροπουλίου σαν ποδοσφαιριστής ήθελα να ασχοληθώ και με τα διοικητικά και πιστεύω ότι τώρα ήταν η κατάλληλη στιγμή. Τα κίνητρά μου είναι καθαρά η αγάπη για την ομάδα και τίποτα περισσότερο γι’ αυτό πρέπει όλοι οι παλιοί να βοηθήσουμε. Στο σημείο αυτό θέλω να ευχαριστήσω την επί δύο χρόνια χορηγό μας Βάσω Κουτάλου και την τεχνική εταιρία «Υετός» καθώς επίσης και τα τυροκομικά Αφοι Μπουκουβάλα για την προσφορά αθλητικού υλικού».
-Ποιες είναι οι αντικειμενικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν τα ερασιτεχνικά σωματεία;
«Το κυριότερο είναι το οικονομικό. Από κει και πέρα είναι το θέμα της υποδομής. Αν δεν έχεις δικούς σου ποδοσφαιριστές τότε τα πράγματα είναι σαφώς πολύ πιο δύσκολα γιατί απαιτούνται επιπλέον λεφτά για μεταγραφές».
ΝΕΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ
Ο Βασίλης Γιοβανόπουλος θα βρίσκεται φέτος στο «τιμόνι» της Δόξας αναλαμβάνοντας το δύσκολο έργο να υλοποιήσει τους στόχους της ομάδας.
«Ο βασικός μας στόχος είναι η άνετη παραμονή. Έχουμε πολλά νέα παιδιά στην ομάδα αφού από την περσινή σεζόν έμειναν μόνο 13 ποδοσφαιριστές. Προσπαθούμε να φτιάξουμε ένα πολύ καλό κλίμα και μία σταθερή ομάδα με μέσο όρο ηλικίας που δεν ξεπερνάει τα 23 χρόνια. Δηλαδή φέτος η Δόξα θα παρουσιάσει ένα νεανικό πρόσωπο που δεν θα έχει καμία σχέση με τις προηγούμενες χρονιές» επισήμανε ο νέος τεχνικός των «κιτρινόμαυρων» και πρόσθεσε:
«Είναι πάρα πολύ δύσκολο να μοντάρεις μια εντελώς καινούργια και νεανική ομάδα γιατί τα έχω ξαναζήσει στο παρελθόν, αλλά πιστεύω θα τα καταφέρουμε γιατί τα παιδιά στις προπονήσεις προσπαθούν πάρα πολύ κάτι που φάνηκε και στο πρώτο φιλικό που δώσαμε. Δεν υπάρχουν δηλαδή τα ηχηρά ονόματα. Όλοι προσπαθούν και τρέχουν το ίδιο.
Μια τέτοια εικόνα θέλουμε να παρουσιάσουμε. Να ευχαριστιούνται πρώτα απ’ όλα τα ίδια τα παιδιά το ποδόσφαιρο αλλά και ο κόσμος που θα μας παρακολουθεί.
-Τι χρειάζεται μία ομάδα για να πετύχει το στόχο της παραμονής στο καινούργιο πρωτάθλημα της Α’ Ερασιτεχνικής;
«Μας περιμένει ένα πολύ δύσκολο πρωτάθλημα γιατί σχεδόν όλες οι ομάδες θα κινηθούν στα ίδια επίπεδα. Λίγες θα ξεχωρίσουν. Χρειάζεται πειθαρχία, συμμετοχή στις προπονήσεις, ανταγωνιστικό πρόσωπο, οικογενειακό κλίμα και φυσικά υπομονή. Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας να στηρίξει την προσπάθεια, αλλά πρέπει και οι φίλαθλοι να έχουν υπομονή και όλα πιστεύω θα γίνουν».
Κλείνοντας ο Βασίλης Γιοβανόπουλος αναφέρθηκε και στην ομάδα του Αμπελωνιακού στην οποία θήτευσε και ως παίκτης αλλά και ως προπονητής λέγοντας:
«Εύχομαι στον Γιάννη Γκαμπέτα που ήμασταν συμπαίκτες στον Αμπελωνιακό καλή θητεία στην ομάδα και να πετύχει στο δύσκολο έργο του».
 
Τα φιλικά
24/8 με Δολιχιακό
27/8 με Βερδικούσια
Γίνονται προσπάθειες και γι΄ άλλα φιλικά κυρίως με ομάδες πιο δυνατές δηλαδή από τη Γ’ Εθνική.
 
Οι αλλαγές στο ρόστερ
Ήρθαν: Θ. Μεσημέρης (από Βρυότοπο), Β. Μεσημέρης (από Δήμητρα Αγιάς), Γκατζούλης, Σουλιώτης, Ντιντόκας (από Δελέρια), Μπαχτσιβάνος (από Δωτιέα Αγιάς), Γκιόζι, Λιούμης (από Ροδιακό), Γατζούλης (από Αμπελωνιακό), Μπαχτσιβάνος (από Πυργετό), Μπαλιάφας (από Πλατανούλια), Μάρκου (από ομάδα των Ιωαννίνων), Βαρσάμης (από Δελέρια), Τζιαρτζιάνης (από Αμπελωνιακό). Εκκρεμούν κι άλλες μεταγραφές.
Έφυγαν: Γεωργούλας, Σουφχάρας, Ζυγοροδήμος, Καρακώστας, Μαλάκος, Τριανταφυλλόπουλος, Κ. Χατζής, Βλιώρας.
 
 
Τι δήλωσαν οι παίκτες
Στ. Μπαχτσιβάνος: «Μαζευτήκαμε τα παιδιά από το χωριό με στόχο να ξεκινήσουμε μια καινούργια προσπάθεια. Δημιουργήσαμε μία ομάδα με νεαρούς κυρίως ποδοσφαιριστές οι οποίοι έχουν φιλοδοξίες και όρεξη για διακρίσεις. Εκείνο που θέλουμε είναι να παίξουμε καλό ποδόσφαιρο και να φτάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε».
Γ. Χατζής: «Μια δύσκολη χρονιά αρχίζει στην οποία η Δόξα θα παλέψει για το καλύτερο. Οι απαιτήσεις της νέας χρονιάς είναι μεγαλύτερες. Αυτό που θέλουμε είναι να κάνουμε μια καλή πορεία και να παρουσιάσουμε ένα καλό αγωνιστικό πρόσωπο. Η σύνθεση της ομάδας έχει αλλάξει καθώς έχουν έρθει πολλά νέα παιδιά».
Β. Σκούπρας: «Οι στόχοι μας είναι να παίξουν οι νεαροί ποδοσφαιριστές που έχουν πολλές φιλοδοξίες. Γίνεται πολύ καλή δουλειά καθ’ όλη τη διάρκεια της προετοιμασίας και πιστεύω ότι θα ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις του νέου πρωταθλήματος. Το σύνθημά μας είναι σκληρή δουλειά και εμπιστοσύνη στους νεαρούς παίκτες».
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass