Η ΑΕΛ ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ ΜΕ ΟΡΕΞΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΙΑ

Η… «βυσσινί θύελλα» του μπάσκετ

Γ. ΝΑΚΑΣ: «ΝΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ» ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ: «ΤΟ ΜΑΚΡΟΠΝΟΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΑΕΛ…» - ΤΙ ΕΙΠΑΝ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ

Δημοσίευση: 24 Αυγ 2013 2:43 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:11
  
Του Κ. Γκιάστα
 
Η ΑΕΛ φέτος θα είναι στη Γ΄ Εθνική. Όχι, δεν μιλάμε για το ποδόσφαιρο αλλά για το μπάσκετ. Και αν για το ποδόσφαιρο αποτελεί μια από τις πιο μαύρες σελίδες στην ιστορία της (καθότι ερασιτεχνική κατηγορία επί της ουσίας) στο μπάσκετ αποτελεί μια από τις πιο… ένδοξες (παλιότερα έπαιξε στην Α1 ως ΑΕΛ – Γυμναστικός) ως τη νεότερη.
Η ΑΕΛ μετά τη διάλυσή της λόγω της συνένωσης με τον ΓΣΛ βρέθηκε στην Α2 ΕΣΚΑΘ. Εκεί όλα ξεκίνησαν από την αρχή και πριν από λίγους μήνες, στα Τρίκαλα μετά από δύο συγκλονιστικά ματς με Ολυμπιακό Βόλου και ΓΣ Βόλου στον τελικό κατάφερε να αναρριχηθεί και πάλι στη Γ’ Εθνική. Εκεί όπου έπαιζε πριν τη συγχώνευση. Τώρα με μεγάλη υπομονή και περισσότερη εμπειρία ξέρει… Γνωρίζει πώς θα στηριχθεί μόνο στις δικές της δυνάμεις. Στα τμήματα υποδομής και σαφώς σε ένα από τα μεγάλα της «όπλα» που δεν είναι άλλο από την παρουσία του κόσμου (στα τελικό των πλέι οφ με τον ΓΣ Βόλου ήταν απλά συγκλονιστική).
Με γνώμονα όλα τα παραπάνω και αφού ολοκληρώθηκαν οι αλλαγές στην ηγεσία της Ερασιτεχνικής (πρόεδρος ο Γιώργος Νάκας με μεγάλη… αδυναμία στο μπάσκετ και έφορος τμήματος ο Μπάμπης Γκιάστας, πρώην αθλητής και γενικός αρχηγός της ΑΕΛ) ξεκίνησε χθες η προετοιμασία της ομάδας στο κλειστό του Αγίου Θωμά. Εκεί βρέθηκαν όλα τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα: Τσιλούλης, Καρπούζας, Μηλιώνης, Αποστολάκης αλλά και οι παλιοί: Κονδυλόπουλος, Κορκόβελος, Κουρής, Χαλκιάς, Γκανέτσας, Κόκκας και Τσακνάκης και ξεκίνησαν δουλειά.
Παρών ο πρόεδρος της Ερασιτεχνικής, Γιώργος Νάκας που αν και με γεμάτο πρόγραμμα (λόγω του ποδοσφαίρου) ξέκλεψε και λίγο χρόνο για το μπάσκετ. Για τη νέα αυτή σεζόν μας είπε: «Στόχος της ομάδας είναι η συνέχιση της σταθερής φιλοσοφίας που έχουμε επιλέξει όλα αυτά τα χρόνια. Θέλουμε να παραμείνουμε σταθεροί στο δρόμο που έχουμε χαράξει. Δίνουμε βάση στις υποδομές μας και θέλουμε να ενισχυθούμε μέσα από αυτές κυρίως. Στοχεύουμε στη διαρκή και σωστή ανάπτυξη.
Η ΑΕΛ σαν σωματείο είναι το σημαντικότερο στην πόλη και ένα από τα σημαντικότερα στην Ελλάδα. Αυτό να μην το ξεχνάμε και είμαστε υποχρεωμένοι να αναπτυχθούμε σε όλα τα τμήματά μας με σωστό τρόπο. Παράλληλα ενισχυόμαστε ποιοτικά και όχι ποσοτικά.
Όμως φέτος έχουμε σαν στόχο να συσπειρώσουμε και τον κόσμο γύρω από την προσπάθειά μας. Η δυναμική του ονόματος της ΑΕΛ είναι τεράστια και θα πρέπει αυτό να μας δώσει ώθηση για το καλύτερο δυνατό».
Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ
Προπονητής για ακόμα μια σεζόν θα είναι ο Αβραάμ Παπαδόπουλος που δίπλα του θα έχει τον εργάτη του λαρισινού μπάσκετ, Γιώργος Βαγιόπουλο και τον Αποστόλη Τριανταφύλλου. Ο Αβραάμ λάτρης της «σιγανής» δουλειάς και με δύο συνεχόμενες ανόδους τα τελευταία δύο χρόνια μας ανέφερε αρχικά: «Είναι μια καινούρια κατηγορία για εμάς. Οι στόχοι της ομάδας δεν αλλάζουν από χρόνο σε χρόνο. Έχουμε χαράξει ένα μακρόπνοο σχέδιο με τη διοίκηση και με το υπόλοιπο τεχνικο τιμ και πάνω σε αυτό βαδίζουμε. Σκοπός και στόχος της ομάδας είναι να δουλέψει και να βασιστεί στα τμήματα υποδομής και να έχει μια συνεχή παραγωγική διαδικασία. Παράλληλα θα αποκτούνται παίκτες που θα καλύπτουν τα όποια κενά και αυτόματα θα βοηθούν τα νέα παιδιά στο δύσκολο έργο τους. Στόχος δικός μου και των συνεργατών μου είναι να δουλεύουμε όσο δυνατόν καλύτερα κάθε μέρα με μεγάλη πίστη, υπομονή και διάθεση. Αν δουλεύεις καλά όλο το χρόνο το αποτέλεσμα θεωρώ πως έρχεται από μόνο του. Θεωρώ πως είμαστε μια νεανική ομάδα και αυτό είναι επιλογή δική μας. Όχι φετινή αλλά είναι επιλογή από την αρχής της προσπάθειας».
Για τη φετινή ιδιαιτερότητα της Λάρισας που θα έχει τρεις ομάδες στην ίδια κατηγορία μας είπε: «Πάντα ο υγιής ανταγωνισμός λειτουργεί με θετικά αποτελέσματα αρκεί να υπάρχει σεβασμός στον αντίπαλο και να κοιτάμε τη δική μας λειτουργία και το πώς θα βελτιωθεί ο καθένας ξεχωριστά. Αν κοιτάμε τον άλλο ποτέ δεν βελτιωνόμαστε εμείς. Εγώ θα ήθελα να ευχηθώ στις άλλες δύο ομάδες της Λάρισας να πετύχουν τους στόχους τους όποιοι και αν είναι αυτοί ενώ θέλω να ευχηθώ και στους παίκτες υγεία πνευματική και σωματική».
 
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΔΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
«Για την ομάδα της καρδιάς μου…»
Αν και μόλις 18 ετών ο Δημήτρης Κονδυλόπουλος είναι ο αρχηγός της ομάδας. Ο νεαρός γκαρντ ωστόσο με χαμηλό προφίλ τονίζει στην «Ε» για την φετινή προσπάθεια: «Σίγουρα έχουν έρθει αρκετά νέα παιδιά στην ομάδα. Είναι μια διαφορετική κατηγορία και επειδή είναι πολύ νωρίς δεν πρέπει να λέμε πολλά. Εμείς είμαστε εδώ για να δουλέψουμε σκληρά και θεωρώ πως θα δείξουμε κάτι καλό φέτος». Όσον αφορά για τις προσωπικές φιλοδοξίες ανέφερε: «Στόχος μου προσωπικός είναι να πάρω χρόνο συμμετοχής φέτος παραπάνω και να δώσω ότι μπορώ για την ομάδα της καρδιάς μου».
 
ΧΑΡΗΣ ΚΑΡΠΟΥΖΑΣ
«Στόχος η παραμονή»
Με μεγάλη εμπειρία από την κατηγορία της Γ’ Εθνικής ο Χάρης Καρπούζας αποτελεί την πρώτη χρονικά φετινή μεταγραφή της ΑΕΛ. Ο Λαρισαίος γκαρντ σκιαγραφόντας τους στόχους της νέας σεζόν τόνισε: «Πρώτα από όλα θεωρώ πως στόχος μας θα είναι να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία όσο πιο γρήγορα γίνεται».
Αναφερόμενος στο πως η Λάρισα φέτος θα έχει τρεις ομάδες στον ίδιο όμιλο είπε: «Δεν νομίζω να λειτουργήσει ανταγωνιστικά καθώς οι τρεις ομάδες έχουν διαφορετικούς στόχους αλλά θετικά θα λειτουργήσει σίγουρα. Θα βοηθήσει η μια ομάδα την άλλη».
 
ΘΟΔΩΡΗΣ ΤΣΙΛΟΥΛΗΣ
«Να αρπάξω την ευκαιρία»
Ο Θοδωρής Τσιλούλης είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση φέτος για την ΑΕΛ. Πρόκειται για έναν διεθνή παίκτη με πολύ καλές προδιαγραφές και με εμπειρίες από την Α1 Εθνική (Περιστέρι) και την Α2 (Τρίκαλα) αλλά χωρίς πολύ χρόνο συμμετοχής. Οπότε δικαίως μας είπε: «Η Γ’ Εθνική για μένα είναι μια πρόκληση, από τη στιγμή μάλιστα που το πρωτάθλημα έχει γίνει πολύ πιο δυνατό. Μάλιστα υπάρχουν και τρεις ομάδες λαρισινές που είναι και δυνατές ειδικά ο Φοίνικας με τις προσθήκες που έκανε. Εμείς θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο.
*Εσύ επιστρέφεις στη Γ΄ Εθνική με παραστάσεις από Α1 και Α2 Εθνική. Αυτό σημαίνει πως θα έχεις και περισσότερα εφόδια;
-Αυτό θα πρέπει να το αποδείξω μέσα στο γήπεδο. Γιατί δεν είχα τόσο χρόνο συμμετοχής. Θέλω να πάρω την ευκαιρία και να την αξιοποιήσω.
 
ΘΑΝΟΣ ΓΚΑΝΕΤΣΑΣ
«Να μην χαθεί η συνταγή»
Πέρυσι ήταν ο πολυτιμότερος παίκτης. Οδήγησε με μαεστρία την ομάδα στον τελικό των πλέι οφς αλλά εκεί δεν έπαιξε. Εκεί ανέλαβαν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες να αποδείξουν πως ΑΕΛ σήμαινε… ενότητα και όχι μονάδες. Αυτό ήταν και το μυστικό της επιτυχίας. Γι΄ αυτό τη συνταγή μας μίλησε και ο Θάνος Γκανέτσας: ««Στόχος είναι να κρατήσουμε την ίδια συνταγή με πέρυσι. Ήμασταν πραγματικά μια δεμένη ομάδα και γι΄ αυτό πετύχαμε. Αυτό θέλουμε και φέτος να ήμαστε δεμένοι γιατί μόνο έτσι θα πετύχουμε ξανά τον στόχο μας. Εμείς θέλουμε παράλληλα να παίξουμε καλό μπάσκετ. Αν το κάνουμε αυτό θα ικανοποιήσουμε τον κόσμο που θα έρθει στο γήπεδο για να στηρίξει αυτήν την προσπάθεια μιας ομάδας με σπουδαίο όνομα, αυτό της ΑΕΛ. Πάμε για τη σωτηρία και δεν έχουμε πολυτέλεια για μεγάλα λόγια». 
 
 
ΧΡΗΣΤΟΣ ΖΑΡΟΓΙΑΝΝΗΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ
Ερχεται και ο σέντερ
 
Αυτό που λείπει από την ΑΕΛ αυτή τη στιγμή είναι ένας ακόμα σέντερ. Ήδη οι «βυσσινί» έχουν βολιδοσκοπήσει έναν μεγάλο στόχο τους που είναι ο Χρήστος Ζαρογιάννης. Ο έμπειρος παίκτης αποτελεί έναν ικανότατο σκόρερ (1ος στην ιστορία της Β’ Εθνικής άλλωστε) και όπως όλα δείχνουν η υπόθεσή του θα ξεκαθαρίσει πιθανότατα τη Δευτέρα. Τον παίκτη τον θέλουν τόσο ο Ολυμπιακός Βόλου όσο και ο ΓΣ Βόλου σύμφωνα με αθλητική ιστοσελίδα της γειτονικής πόλης. «Μάχη» για τον ψηλό λοιπόν…
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass