Ο ΦΟΙΝΙΚΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΧΡΟΝΙΑ ΔΕΙΧΝΕΙ ΠΙΟ ΕΤΟΙΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΤΕ

Το… ξυπνητήρι του λαρισινού μπάσκετ

Η ΑΝΟΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΜΕΛΑΝΟΛΕΥΚΟΥΣ» ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΧΘΕΣ ΣΑΝ… ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Δημοσίευση: 21 Αυγ 2013 3:14 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:08
 
 
Του Κ. Γκιάστα
 
Αυτό που λείπει από το μπάσκετ της Λάρισας εδώ και δέκα χρόνια δεν είναι άλλο από μια άνοδος. Η Λάρισα έχει να «πανηγυρίσει» από το 2004 όταν ο ΓΣΛ ανέβαινε εκ νέου στην Α1. Ο Φοίνικας βρίσκεται για οκτώ συνεχόμενα χρόνια στην Γ΄ Εθνική κατηγορία και φέτος δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ να κυνηγήσει κάτι τόσο πολύτιμο. Την άνοδο στη Β’ Εθνική που θα ξυπνήσει εκ νέου το ενδιαφέρον για το άθλημα που έχει γνωρίσει σπουδαίες στιγμές στα ανοιχτά των γυμνασίων παλιότερα, στο κλειστό του Αλκαζάρ αργότερα και στο Μέλαθρο της Νεάπολης τελευταία.
Η προσπάθεια… αναγέννησης του Φοίνικα ξεκίνησε χθες από ένα πιο μικρό γήπεδο. Αυτό του Αγίου Θωμά. Χθες λοιπόν παρουσία όλων ξεκίνησε προετοιμασία το μεγάλο φαβορί της Γ’ Εθνικής.
Φυσικά την παράσταση έκλεψαν τα νέα μεταγραφικά αποκτήματα με εμπειρία από μεγάλες κατηγορίες, ο Γιάννης Παπαχρήστος και ο Γιώργος Λεπενιώτης που δείχνουν πως μπορούν να προσφέρουν και θέαμα εκτός των αποτελεσμάτων.
Παρόντες ήταν και όλοι οι διοικητικοί με τον Γιώργο Νασιακόπουλο να δίνει τη… σκυτάλη στον προπονητή Θρασύβουλο Λιάγκα καθώς οι κινήσεις έγιναν και με το παραπάνω. Μάλιστα μιλώντας στην «Ε» τόνισε: «Εμείς σαν διοίκηση κάναμε τις μεταγραφικές κινήσεις που θέλαμε και από εκεί και πέρα είναι θέμα του αγωνιστικού τμήματος να κάνει την υπέρβαση που όλοι περιμένουμε τόσα χρόνια.
Είναι πολύ ιδιαίτερο το καθεστώς με τρεις ομάδες μέσα στην ίδια πόλη και εγώ πιστεύω πως σίγουρα ανεβαίνει και το ενδιαφέρον όλων των φιλάθλων. Υπάρχει από εμάς απόλυτος σεβασμός προς τους δύο συμπολίτες. Από κει και πέρα είναι στο χέρι κάθε ομάδας να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο και να δημιουργήσουμε τόσο μεγάλο πρόβλημα στους φιλάθλους έτσι ώστε να μην ξέρουν σε ποιο γήπεδο να πάνε».
ΛΙΑΓΚΑΣ: «ΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΧΗΜΕΙΑ…»
Ο Θρασύβουλος Λιάγκας ως πρώτος προπονητής έχει δουλέψει ακόμα και στην Α1 Εθνική (ως βοηθός ήταν αρκετά χρόνια σε ΓΣΛ και ΑΕΛ). Ωστόσο γνωρίζει την Γ’ Εθνική και από την ΕΑΛ στο παρελθόν. Μίλησε για τη νέα χρονιά και δήλωσε: «Είναι μια προσπάθεια διαφορετική από τα προηγούμενα χρόνια. Έχουμε κρατήσει ένα κορμό της ομάδας που εγώ θεωρώ πως είναι αξιόλογος και μπορεί να μας βοηθήσει στο στόχο που έχουμε θέσει. Να μην κρυβόμαστε, είναι να ανέβουμε κατηγορία. Προσθέσαμε και τρια παιδιά που έχουν παραστάσεις και εμπειρία από πολύ μεγαλύτερες και επαγγελματικές κατηγορίες. Θεωρώ πως αν μπορέσουμε να κάνουμε μια καλή δουλειά και ταιριάξει η χημεία και καλό μπάσκετ θα παίξουμε και θα έρθει το αποτέλεσμα που θέλουμε».
Τι είπαν οι παίκτες
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΣ
«Υπάρχει αγάπη για το μπάσκετ»
Ο Γιάννης Παπαχρήστος ήταν το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα του Φοίνικα. Γνώριμος και … Λαρισαίος (αν και Κατερινιώτης στην καταγωγή) έχοντας πολλά χρόνια στην Α1 επέστρεψε για το Φοίνικα: «Εύχομαι να έχουμε μια καλή αρχή εδώ στο Φοίνικα. Είναι ένα νέο ξεκίνημα και όλα δείχνουν πολύ θετικά στη Λάρισα». Όσον αφορά για τις προσδοκίες που υπάρχουν τόνισε: «Όλα είναι ανοιχτά στον αθλητισμό. Και η επιτυχία και η αποτυχία. Το θέμα είναι είναι να έχουμε ένα σύνολο δεμένο και ανταγωνιστικό. Όταν τελειώνει το ματς να είμαστε ευχαριστημένοι γιατί θα έχουμε δώσει τον καλύτερό μας ευατό. Από κει και πέρα ναι, στόχος μας είναι να ανέβουμε στη Β’ Εθνική. Το χρειάζεται όχι μόνο ο Φοίνικας αλλά όλη η Λάρισα. Υπάρχει καλή διοίκηση, καλός προπονητής, καλοί συμπαίκτες». Σχολιάζοντας το γεγονός πως υπάρχουν 3 ομάδες στην ίδια κατηγορία: «Μην ξεχνάμε πως Ολύμπια και ΓΣΛ συνυπήρχαν στην Α1. Εγώ θεωρώ πως υπάρχει υγεία και αγάπη για το μπάσκετ».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ
«Ώριμη σκέψη, καλό κλίμα…»
Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια είχαμε και για τον Γιώργο Λεπενιώτη που παλιότερα ήταν στην Ολύμπια. Ερχόμενος από τα Τρίκαλα με πρόσφατη άνοδο στην Α1 ανέφερε: «Μετά από ώριμη και αρκετή σκέψη αποφάσισα να μπω σε μια χαμηλότερη κατηγορία. Η απόφασή μου ήταν καθαρά βάσει φιλοσοφίας του Φοίνικα. Θεωρώ πως υπάρχει υγεία αυτή τη στιγμή στην ομάδα. Υπάρχει σωστή σκέψη και όλοι θέλουν να πάμε βήμα - βήμα. Έχω ξαναπαίξει στη Γ’ Εθνική και μου βγήκε. Αν υπάρχει συνοχή θα τα καταφέρουμε και πάλι. Θεωρώ πως με υγεία μέσα και έξω από το γήπεδο όλα θα μας πάνε περίφημα». Περί ανόδου τόνισε: «Γι΄ αυτό ήρθαμε. Η ομάδα του Φοίνικα και η πόλη της Λάρισας αναζητά μια άνοδο και το μέλλον. Σταδιακά θα πετύχουμε κάτι καλό που θα το αγκαλιάσουν οι Λαρισαίοι».
ΚΩΣΤΑΣ ΣΑΡΙΜΠΑΛΙΔΗΣ
«Μεγάλη ικανοποίηση για τις κινήσεις»
Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Κώστας Σαριμπαλίδης θα βρίσκεται στον Φοίνικα, έχοντας όμως για νέους συμπαίκτες παλιούς… γνώριμους: «Καταρχήν και πάνω από όλα εύχομαι να υπάρχει υγεία. Υπάρχει μεγάλη ικανοποίηση από τις κινήσεις που έκανε η ομάδα. Υπάρχει μια καλή προσπάθεια που ξεκίνησε από πέρυσι και συνεχίζεται φέτος. Έχουμε δυναμώσει πολύ. Εγώ είμαι χαρούμενος γιατί θα ξανασυνεργαστώ με παιδιά που ήμασταν μαζί και στα Τρίκαλα. Ελπίζω να μας βοηθήσουν να πετύχουμε τον στόχο μας που είναι η άνοδος στη Β’ Εθνική». Για τον εσωτερικό ανταγωνισμό που θα υπάρχει ανέφερε: «Ναι και αυτό είναι το ευχάριστο. Ο προπονητής μας είναι έμπειρος και θεωρώ πως θα το διαχειριστεί κατάλληλα για να βγάλουμε τον καλύτερό μας εαυτό μέσα στο γήπεδο».
ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΥΜΑΣ
«Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε»
Ο Γιώργος Τσούμας είναι το νέο «αίμα» του Φοίνικα και ένας από τους παίκτες που οι «μελανόλευκοι» θέλουν να βασιστούν στη συνέχεια. Μιλώντας για τη νέα σεζόν είπε: «Οι προσδοκίες μας είναι να ανέβουμε κατηγορία. Αυτό είναι ξεκάθαρο γιατί φέτος δείχνουμε ακόμα πιο δυνατοί. Πιστεύω πως θα τα καταφέρουμε. Το θετικό είναι πως έχει ανέβει το επίπεδο και αυτό είναι καλό για όλους όσοι βρισκόμαστε στην ομάδα. Όλοι βελτιωνόμαστε».
Περί Γιάννη Τζήμα…
Από τη στιγμή που έφυγε ο Γιάννης Τζήμας από τα Τρίκαλα δεν ήταν λίγα τα δημοσιεύματα που τον έφερναν να αναλαμβάνει ρόλο στοω Φοίνικα. Γι αυτό τοποθετήθηκε ο διοικητικός του Φοίνικα, Γιώργος Νασιακόπουλος που είπε τα εξής: «Επισήμως και σε κάθε τόνο είμαστε υποχρεωμένοι να διαψεύσουμε κάθε πληοροφοφρία για Γιάννη Τζήμα. Ουδέποτε έγινε καμία συζήτηση μαζί του τον οποίο σεβόμαστε και εκτιμούμε αφάνταστα ως προπονητή αλλά στη δεδομένη χρονική στιγμή δεν υπάρχει κανένα θέμα.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass