Η ΑΘΗΝΑ ΖΕΡΒΑ ΩΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΡΙΑ ΟΔΗΓΕΙ ΤΗ ΓΥΝΑΙΚΕΙΑ ΕΘΝΙΚΗ ΚΩΦΩΝ ΜΠΑΣΚΕΤ ΑΠΟ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΣΕ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Η Εθνική Κωφών «ακούει» μια Λαρισαία

* ΜΕΤΑ ΤΗΝ 4η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ, 3η ΣΤΟ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΗΡΘΕ ΚΑΙ Η 4η ΘΕΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΚΩΦΩΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ

Δημοσίευση: 12 Αυγ 2013 2:38 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 11:01
Του Κ. Γκιάστα
Αρχικά έμαθε την νοηματική. Στη συνέχεια να χρησιμοποιεί ακόμα περισσότερο τη γλώσσα του μπάσκετ. Όσο περνούσε ο καιρός έμπαινε συνεχώς στο οπτικό τους πεδίο. Η Αθηνά Ζέρβα είναι η Λαρισαία που κατάφερε με απόλυτη επιτυχία να γίνει προπονήτρια της γυναικείας εθνικής μπάσκετ κωφών της Ελλάδας.
Και λέμε με απόλυτη επιτυχία διότι η τεχνικός σε τρεις συνεχόμενες μεγάλες διοργανώσεις έχει καταφέρει να οδηγήσει την ομάδα της σε αντίστοιχες διακρίσεις. Στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έγινε στο Παλέρμο της Ιταλίας το 2011 αναδείχθηκε 4η. Στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα που έγινε στο Ικόνιο της Τουρκίας πήρε μετάλλιο κατακτώντας την τρίτη θέση. Πριν λίγες ημέρες συμμετείχε στην Ολυμπιάδα Κωφών χάνοντας για λίγο το μετάλλιο και κατακτώντας την απόλυτα τιμητική τέταρτη θέση.
«Πήραμε αυτό που μπορούσαμε και αν είχαμε λίγη τύχη ίσως θα καταφέρναμε να παίρναμε και μετάλλιο», ανέφερε η Λαρισαία τεχνικός στην «Ε» και συνέχισε: «Γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένη από τις παίκτριές μου. Παίζαμε κόντρα σε ομάδες που ήταν δυνατές και τα κορίτσια έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό».
Αυτά όσον αφορά στο αγωνιστικό κομμάτι. Τη ρωτήσαμε όμως να μας πει πώς και αποφάσισε να ασχοληθεί με αυτό το ιδιαίτερο κομμάτι και απάντησε: «Είχα μια πρόταση από τον Διονύση Γαζή σχετικά με την Εθνική Κωφών και στην αρχή μου φάνηκε περίεργο. Όμως στη συνέχεια αποφάσισα να το κάνω. Ήθελα να το δοκιμάσω. Δεν στο κρύβω πως αρχικά είχα κάποιες αναστολές αλλά τις διαχειρίστηκα».
* Δηλαδή πώς;
- Το είδα τελείως αγωνιστικά. Δηλαδή είδα τα κορίτσια μόνο ως αθλήτριες και τίποτα άλλο. Άλλωστε αυτό είναι, αθλήτριες και μάλιστα με περισσότερο πάθος από τις υπόλοιπες. Συζήτησα με όλες και τους το είπα πως πρώτα απ’ όλα είστε αθλήτριες.
* Προβλήματα συνεννόησης υπήρχαν;
- Σιγά - σιγά όλα ξεπεράστηκαν και έγιναν πλεονεκτήματα για μένα. Έμαθα νοηματική. Έμαθα να μπαίνω στην οπτική τους γωνία και φυσικά να χρησιμοποιώ περισσότερο τη «γλώσσα» του μπάσκετ, γιατί υπάρχει και αυτή η «γλώσσα».
* Μίλησέ μας λίγο γενικά για την εμπειρία σου όλα αυτά τα χρόνια στην Εθνική Κωφών...
- Δεν χρειάζεται να πω πολλά. Θα σου πω μόνο το εξής. Τα κορίτσια αυτά ήταν τόσο περήφανα για το γεγονός πως φορούσαν το εθνόσημο όσο δεν φαντάζεσαι. Γι’ αυτά η φανέλα της Εθνικής ήταν ευθύνη.
* Θα συνεχίσεις να είσαι προπονήτρια της Εθνικής;
-Εγώ από την πλευρά μου το θέλω. Τους το είπα και δεν νομίζω να αλλάξει κάτι. Άλλωστε έχουμε να προετοιμαστούμε τώρα για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα που θα γίνει στην Ταιβάν το 2015. Έχουμε νέα πρόκληση...
ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΣΤΟΝ ΜΙΚΡΟ ΤΕΛΙΚΟ ΜΕ ΛΙΘΟΥΑΝΙΑ
Εχοντας κακά ποσοστά στα τρίποντα (2/15) η Εθνική γυναικών ηττήθηκε στο μικρό τελικό της Ολυμπιάδας Κωφών που διεξάγεται στη Σόφια με 32-51 από τη Λιθουανία και κατέκτησε την τέταρτη θέση, που είναι σίγουρα τεράστια επιτυχία.
Δεκάλεπτα: 7-10, 15-22, 25-31, 32-51
Για την Ελληνική ομάδα αγωνίστηκαν οι Σαρακατσάνη 6, Αγαγιώτου 6, Κοτσιρέα, Μπάλκογλου, Μελλίνη 2, Βερανή, Χανά 4, Βουδούρη 4, Κοτσιάφτη 10.
 
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass