ΣΚΛΗΡΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ

«Μαχαίρι» στα οδοιπορικά του μπάσκετ

*ΕΤΟΙΜΑΖΕΤΑΙ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Δημοσίευση: 01 Αυγ 2013 3:13 | Τελευταία ενημέρωση: 23 Σεπ 2015 10:52
Του Κ. Γκιάστα
Σε... τρικυμία πρέπει να βρίσκεται η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης το τελευταίο διάστημα (φαίνεται πως δεν είναι η μόνη μετά τη οικονομική... φουρτούνα που έχει πλήξει τον αθλητισμό), καθώς έχει καταφέρει να αλλάξει τρεις φορές σε διάστημα λίγων μόνο ημερών την προκήρυξη για το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.
Ενώ στην αρχική ανέφερε πως θα πέφτουν πέντε ομάδες, στη συνέχεια το άλλαξε διευκρινίζοντας πως θα πέσουν τέσσερις και σε κάποια περίπτωση πέντε, χθες ήρθε νέα αλλαγή που διευκρινίζει πως θα υποβιβαστούν τελικά μόνο τρεις καθώς από του χρόνου ετοιμάζεται να αυξήσει τις ομάδες στο πρωτάθλημα.
Αν και αυτό είναι ευχάριστο για κάποιες ομάδες ήρθε και μια νέα... μαχαιριά η οποία φυσικά και είναι δυσάρεστη για όλες τις ομάδες. Αυτή αφορά στα οδοιπορικά που «κόβονται» επί της ουσίας, καθώς υπάρχει ένα όριο χιλιομετρικό που αποτελεί... ουτοπία.
Πιο συγκεκριμένα και χωρίς να ξεκαθαρίζει αν χλμ είναι σύνολο (πήγαινε – έλα ή για μονή διαδρομή) η Ομοσπονδία αποφάσισε πως δεν θα καταβάλλει οδοιπορικά σε περίπτωση που τα χιλιόμετρα είναι λιγότερα από 280 χιλιόμετρα.
ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ
Στο άρθρο 13 που αφορά στους οικονομικούς όρους και στην παράγραφο για τα έξοδα μετακίνησης αναφέρει η ΕΟΚ: «Στα μετακινούμενα Σωματεία δεν καταβάλλεται καμία χρηματική αποζημίωση για μετακινήσεις μέχρι 280 χιλιόμετρα, ενώ για μετακινήσεις των νήσων και άνω των 280 χιλιομέτρων θα δίδονται αποζημιώσεις ανάλογα με την κρατική επιχορήγηση.
Η μη έγκαιρη καταβολή από την Ε.Ο.Κ. των εξόδων μετακίνησης, δεν αναστέλλει την υποχρέωση του μετακινούμενου Σωματείου να βρίσκεται έγκαιρα στον τόπο διεξαγωγής του αγώνα».
ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ ΣΤΗ Γ’ ΕΘΝΙΚΗ
Στο άρθρο 12 σχετικά με τον υποβιβασμό από την Γ’ Εθνική και την άνοδο στην Γ’ Εθνική (ενδιαφέρει τον πρωταθλητή της Α1 ΕΣΚΑΘ που βγαίνει απευθείας) αναφέρει:
«γ) Υποβιβασμός από τη Γ’ Εθνική
1. Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ανόδου στη Β’ Εθνική κατηγορία, υποβιβασμού από τη Β’ και ανόδου στη Γ’ Εθνική κατηγορία, στα Τοπικά Πρωταθλήματα θα υποβιβαστούν συνολικά 12 Σωματεία από τους 4 ομίλους και συγκεκριμένα υποβιβάζονται από κάθε όμιλο οι τρεις (3) τελευταίες ομάδες.
δ) Άνοδος στη Γ’ Εθνική
Μετά τη λήξη του Πρωταθλήματος Γ΄ Εθνικής, θα ανέλθουν σε αυτή από τα τοπικά Πρωταθλήματα 17 Σωματεία, ώστε την αγωνιστική περίοδο 2014 – 2015 τρεις όμιλοι θα αποτελούνται από δεκατέσσερα (14) Σωματεία και ο ένας όμιλος από δεκατρία (13) Σωματεία και συγκεκριμένα οι Πρωταθλητές των Ενώσεων, ο πρώτος νικητής του Ειδικού Πρωταθλήματος που θα γίνει με συμμετοχή των Πρωταθλητών ΤΕ ΧΙΟΥ, ΤΕ ΛΕΣΒΟΥ, ΤΕ ΣΑΜΟΥ, ΤΕ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ και Ε.Σ.Κ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και ο δεύτερος της ΕΣΚΑ και ΕΚΑΣΘ».
ΕΤΟΙΜΟΙ ΓΙΑ ΚΙΝΗΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΟΙ «ΛΑΡΙΣΑΙΟΙ»
Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν αντιδράσεις των εκπρόσωπων των λαρισινών ομάδων και μέσα στα επόμενα 24ώρα αναμένεται να πραγματοποιηθεί και συνάντηση ακόμα και με ομάδες από την υπόλοιπη Θεσσαλία.
«Έχουν γίνει μεταγραφές και έχει πραγματοποιηθεί ο σχεδιασμός με βάση κάποια έσοδα και κάποια έξοδα. Δεν μπορεί η Ελληνική Ομοσπονδία να μας τινάζει τον προϋπολογισμό στον αέρα έτσι ξαφνικά. Από τη μια είναι καλό που κάνει με την αύξηση των ομάδων αλλά από την άλλη δεν ρωτάει κανέναν πώς θα τα βγάλουμε πέρα. Μας δίναν που μας δίναν ψίχουλα, τώρα μας τα κόβουνε και αυτά...» έλεγε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Αστέρα, Κώστας Μπαζάκης.
Φέτος μαζί με τις τρεις λαρισινές ομάδες (Φοίνικα, Αστέρα και ΑΕΛ) στον όμιλο θα βρίσκονται και οι εξής αντίπαλοι: Καστοριά, Διόσκουροι Κοζάνης, Τιτάνες Παλαμά, Πρωτέας Γρεβενών, Μελίκη, Αριστοτέλης Φλώρινας, Βόνιτσα, Μεταμόρφωση Βόλου και Μακαμπή Θεσσαλονίκης.
Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΚΑΙ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ
Όσον αφορά στην έναρξη του πρωταθλήματος δεν άλλαξε κάτι και αυτήν θα πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου. Η κλήρωση θα γίνει στις 3 Σεπτεμβρίου στη Μίκρα.
Το ευχάριστο για τις ομάδες που θέλουν να πρωταγωνιστήσουν φέτος είναι το γεγονός πως θα ανεβαίνουν στη Β΄ Εθνική κατηγορία δύο ομάδες απευθείας και όχι μία όπως πέρυσι.
Επίσης θα δώσουν αγώνες μπαράζ οι 3ες και οι 4ες ομάδες για την κάλυψη τυχόν κενών θέσεων στις παραπάνω κατηγορίες
Ο ΛΑΡΙΣΑΙΟΣ ΣΟΥΦΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
Εν τω μεταξύ, ένας Λαρισαίος θα παίξει σε ομάδα της Πάτρας για τη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Ο λόγος για τον Θανάση Σουφλιά που θα αγωνιστεί στον Προμηθέα Πατρών. Οι διοικούντες στους νεοφώτιστους στον 1ο Όμιλο Νότου συμφώνησαν με τον 32άχρονο σέντερ Θανάση Σουφλιά, ο οποίος έχει μεγάλη εμπειρία από τις εθνικές κατηγορίες έχοντας αγωνιστεί μεταξύ άλλων σε ΟΦΗ, Αίαντα Ευόσμου και Κομοτηνή. Το συμβόλαιο συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών, μάλιστα, είναι τριετούς διάρκειας. Η ανακοίνωση: «Ο σύλλογος ΑΣΠ Προμηθέας ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας του με τον Θανάση Σουφλιά για τα επόμενα τρία χρόνια και τον καλωσορίζει στην οικογένειά του».
Ο ΜΙΧΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΖΑΝΗ
Όσον αφορά τώρα στον Βασίλη Μίχο που πέρυσι έπαιζε στον Αστέρα θα συνεχίσει την καριέρα του στους Διόσκουρους Κοζάνης. Οι διοικούντες τους Κοζανίτες ανακοίνωσαν τη μεταγραφή του σέντερ, για έναν χρόνο, παράλληλα με την ανανέωση της συνεργασίας τους με τον Παναγιώτη Μαλούτσα.
ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΜΑ
Τον 24χρονο φόργουορντ/πάουερ φόργουορντ Σταύρο Αργύρη απέκτησαν οι Τιτάνες του γειτονικού Παλαμά, με συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας ενός έτους. Ο Τρικαλινός, παρά το νεαρό της ηλικίας του, έχει μεγάλη εμπειρία στις εθνικές κατηγορίες αγωνιζόμενος με τη φανέλα του Αίολου και μετέπειτα Τρικάλων BC. Παράλληλα, εξέδωσαν ανακοίνωση για τον πρώην προπονητή τους Δημήτρη Αρχοντούλη, ο οποίος θα συνεχίσει στον πάγκο της Ένωσης Δήμου Μητρόπολης.
 
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΣΠΑ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass